Hur man lagar ostpinnar hemma

Ostpinnar – en god och enkel maträtt. De dekorerar perfekt teparty. De kan vara en bra crunch för en aptitretande middag. De serveras som mellanmål för öl eller torrt rött vin..

Vissa hemmafruar använder dem istället för bröd och ger gästerna en god måltid. De serveras som en självständig behandling. Det är kul att knäcka en doftande bit och titta på din favoritfilm på en kall vinterdag.

Alla kan laga ostpinnar. Det viktigaste är att hitta den viktigaste ingrediensen i huset – ost. Lite arbete och tålamod, och en doftande maträtt med oöverträffad ostsmak kommer att vara redo för användning..

Breaded Ostackar
hur приготовить сырные палочки в домашних условиях
ingredienser Antal
ost 450 g
vegetabilisk olja 250 ml
ströbröd 100 g
mjöl 200 g
ägget 2 stycken.
vatten 40 ml
Tillagningstid: 25 minuter Kalorier per 100 gram: 70 kcal

Krusiga pinnar med mjuk smält ost inuti är säkert ett favorit mellanmål för vuxna och barn. För sin framställning skärs osten i barer, ca 8 cm lång, 2 cm bred, 1 cm tjock.

ost нарезать

I en glasskål, slå ägg tillsammans med kallt vatten. Gradvis hälls mjöl i dessa ingredienser. Du måste steka mat i en panna med tillräckligt med smör.

att göra кляр

Varje pinne sänks först till en smet och sedan doppas i en tallrik med brödsmulor. Varje sida av pinnarna brännas i 2-4 minuter. Förbered en pappersservett i förväg, där du måste lägga ut färdiga barer för att absorbera överflödig olja.

yngel

Därefter måste de sätta på en tallrik med stor diameter. När pinnarna är lite kalla, kan du behandla dem för gäster.

pinnar готовы

Recept på stekt ätpinnar i ölbygel

ingredienser:

 • Suluguni – 250 g;
 • vegetabilisk olja – 200 ml;
 • brödsmulor – 100 g;
 • mjöl – 100 g;
 • gurkmeja – på toppen av en kniv;
 • ägg – 2 stycken.

Koktid: 20 minuter.

Kalori i ett stycke: 60 kcal.

Nyligen har detta okomplicerade ostmatsal för öl alltmer börjat serveras i olika barer tillsammans med chips och kakor. Du kan laga det från olika sorter av ost: fast, smält, saltlösning. Sticks gjorda av georgisk suluguni-ost är mycket ovanliga i smak..

Till en början, i en liten diameter tank, slå ägg med en mixer. I en annan behållare, blanda kakor och mjöl, tillsätt en nypa gurkmeja. Snack stek i en panna med mycket varm olja.

Doppa en bar av suluguni i ett slagen ägg och släpp det i en skål med brödning. Därefter stek sticksna i pannan tills en skorpa uppträder..

Skålen kokas väldigt snabbt: högst två minuter är stekt på varje sida. Om perederzhat ost sticker i en panna, blir osten till en flytande massa, och pinnarna kommer att förlora utseende.

Innan servering rekommenderas att du lägger det färdiga mellanmålet på en pappersservett. Efter att ha blivit överskattad olja läggs behandlaren på en stor tallrik och serveras till öl..

Ett enkelt steg för steg recept

ingredienser:

 • ost – 400 g;
 • mjöl – 320 g;
 • vegetabilisk olja – 180 ml;
 • vatten – 240 ml;
 • ägg – 1 st;
 • mjölk – 30 ml;
 • salt – på spetsen av en kniv
 • sesam – till smak.

Tillagningstid: 45 minuter.

Kalori i ett stycke: 75 kcal.

För att göra en hjärtlig behandling av ostdeg först gnugga huvudämnet i en riven ost. Om du gnuggar på en grov rivare, så kommer oststyckena att känna i det färdiga mellanmålet.

Om du gnuggar på en fin rivare: smaken av osten fyller bara bakverk med dess smak. Häll mjölet till osten, blanda försiktigt ingredienserna. Olja och kallt vatten hälls i en behållare med ost och mjöl..

Massan ska vara elastisk och tillräckligt tät, inte klibbig i händerna. Rulla sedan degen på bordet, skiktets tjocklek ska vara ca 3 mm. Chop pinnar: 8 cm lång, 2 cm bred.

Vrid varje pinne i en liten spiral och placera på ett förfettat bakplåt. I en separat behållare, slå på mjölken och äggula. Smörj denna blandning med deg.

Strö med sesambehandla. För sprinkling kan du använda vallmo. Baka vid 180 ° i 20 minuter.

Ostpinnar av blöta bakverk i ugnen

pinnar из слоеного теста

ingredienser:

 • ost – 100 g;
 • färdig jästpuffdekor – 200 g;
 • kummin – att smaka på;
 • vatten – 15 ml;
 • mjöl – 30 g;
 • ägg – 1 st.

Tillagningstid: 25 minuter.

Kalori i ett stycke: 55 kcal.

Häll mjöl över arbetsytan. Rulla ut lagret av den färdiga degen och sprinkla den med en liten mängd mjöl. Tjockleken på den rullade degen får inte överstiga 3 mm. Blanda äggulan som är separerad från proteinet med vatten i en glasskål.

Skaka osten och strö med äggulans blandning med deg. Lägg halv i halv och nivå ändarna. Skär skiktet i pinnar 2,5 cm breda och 10 cm långa.

Vrid dem till spiraler. Sätt behandla på ett smurt bakplåt och borsta med resterande äggula. Baka vid 180 ° i 10 minuter.

trianglarLäs hur man gör deg för trianglar – flera alternativ för en god bas för en tatarisk maträtt..

Så här förbereder du en läcker fyllning för pommes frites, torkade aprikoser, nötter, läs vår artikel.

Läckra äggröra med korv och ost till frukost – en favoriträtt som många föredrar.

Ostdegen med karamelljästdeg

ingredienser:

 • ost – 200 g;
 • mjöl – 280 g;
 • smör – 180 g;
 • torrjäst – 1 dospåse;
 • mjölk – 150 ml;
 • ägg – 1 st;
 • saltklyvning;
 • kummin – att smaka på.

Tillagningstid: 3 timmar.

Kalori i ett stycke: 75 kcal.

Skaka den hårda osten i en glasskål och tillsätt det tidigare mjukade smöret, kombinera komponenterna med en gaffel. Tillsätt mjöl med jäst i behållaren, häll i varm mjölk.

Blinda någon från den resulterande massan. Täck den med en duk eller bomullsduk och sätt i värme i 2 timmar. Rulla den resulterande degen i ett lager av 5 mm tjocklek.

Skär i barer, vars längd är 7 cm, bredd 2 cm. Sätt ätpinnarna på ett tillagat bakplåt. Smörj stavarna med äggula och strö generöst med kummin.

En delikatess bakas tills en guldskorpa aptitrerar vid en temperatur på 180 ° i 15 minuter.

Kulinariska tips

 1. För att smaka ostpinnarna smakligt är det inte nödvändigt att öka mängden salt när du bereder degen. När du väljer ingredienser behöver du ta en mer salt mängd ost.
 2. När du bereder degen kan du använda olika kryddor som är älskade av familjemedlemmar. Såsom: rödpeppar, koriander, rosmarin.
 3. För att göra pinnarna blir en rik gul färg, måste du lägga till en nypa gurkmeja till degen..
 4. Den färdiga delikatessen rekommenderas att förvaras i slutna behållare. I annat fall kommer ostpinnarna att dämpas, och delikatessen kommer att förlora sin smak: den skarpa försvinner.
 5. Denna ost behandla kan ta någon form utformad av hostess. Det är inte nödvändigt att skära deg i jämn remsor, du kan klippa cirklar, diamanter, rektanglar.
 6. Efter utseendet på guldbruna skorskor rekommenderas att ta bort pinnar från ugnen och placera dem på en platt platta med stor diameter. Annars kan stavens sida ligga i varm eller varm form bli mjukare..
 7. Ostpinnar kan serveras på bordet, både kalla och omedelbart efter bakning. Smaken av maträtten och i det första och i det andra fallet kommer att vara underbart.
 8. Om du använder fruset blöta bakverk vid matlagning av spisspinnar måste du tina den..

Ett varmt hus har sina egna dofter som skapar hemmets komfort. Dessa är hemlagade konditorivaror med vanilj och kanel, riven choklad och ingefära. Favorit bakverk är inte alltid söta..

Läckra läckra ostpinnar kommer definitivt att uppskattas av kära och vänner. Och hur kan du inte älska dem: En delikat ost i kombination med en gyllene skorpe kommer att vara ett bra komplement till någon dryck eller maträtt.

Använd våra tips och hitta ditt bästa recept..