Hur man lagar pannkakor med sur mjölk

Tyvärr är hemmafruar ganska ofta utsatta för problemet med att snabbheten av mejeriprodukterna löper ut snabbt. Detta gäller speciellt för sommarperioden, när produkten i stark värme har tid att sura direkt på affärshyllorna, även om deras hållbarhet lovar en ny produkt..

Men inte alla vet att bortskämd mjölk kan hitta många varianter av applikationen. För det första kan tjejer enkelt göra det till en mask för fuktgivande hår, vars effekt kommer att intensifieras med tillsats av andra stärkande ingredienser..

För det andra kan surmjölk göra förstklassiga bakverk, vilket kommer att vara som du vill.

Som bakning kan agera först och främst pannkakor. Och även om deras klassiska recept är baserat på färsk mjölk, sura – ger pannkakor ett ovanligt utseende och smak. Så, de erhålls poröst och luft, och med tillsats av läsk kommer denna förberedelsemetod att bli ännu effektivare..

Traditionella pannkakor på yoghurt
hur приготовить блины на кислом молоке
ingredienser Antal
Sur mjölk 1 l
ägg 3 stycken
Granulärt socker 5 msk. skedar
Vete mjöl 450 g
Olivolja (för deg) 5 msk. skedar
soda ½ tsk
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 260 kcal
Det är värt att notera att det är nödvändigt att baka pannkakor, med endast lite syrlig mjölk. Detta innebär att surmjölk inte är lämplig för recept..

Om mjölken har stått i kylskåpet under en längre tid måste du först ta det och låt det stå i ett varmt rum..

Börja matlagning med slipning av ägg, socker och en ledande vätska. Men först bör du lägga till endast 1/3 av en liter mjölk. Slå helst med en mixer. Så, du kan uppnå den största pompen av framtida pannkakor.

att slå яйца с молоком

När det gäller mjöl är det nödvändigt att sikta i förväg. Även om receptet använder mjöl av högsta klass, kan det här skedet hoppas över. Tiden måste du tillsätta mjöl till ägg-mjölkblandningen, fortsätter att slå den med en mixer.

mjöl просеять

Också, glöm inte resterna av mjölk, som borde gå med i degen. Det bör noteras att ju mer flytande det blir, blir bakningen tunnare. Därför kan du valfritt öka mängden mjöl och vätska i receptet..

 взбить тесто

Det är bara för att slutföra förberedelsen av degen genom att tillsätta olivolja och läsk, vilket ger pannkaka-porositet.

att hälla тесто

Innan du börjar baka, borde degen stå i 20 minuter.

pannkakor пожарить

När du gör pannkakor, bör du inte glömma att vända dem över tiden, och även från tid till annan för att olja pannan med olja.

Pannkakor med sur mjölk: ett recept utan läsk

Det är möjligt att göra porösa pannkakor utan att använda läsk. Det kommer dock vara nödvändigt att blanda alla ingredienser såväl som för att uppnå fullständig upplösning av sockret..

För att göra pannkakor i sur mjölk utan läsk behöver du följande ingredienser:

 • Ägg – 3 stycken;
 • Socker – 4 msk. skedar;
 • Vaniljssocker – 10 g;
 • Sur mjölk – 1 l;
 • Vete mjöl – 450 g;
 • Olivolja (för degen) – 4 msk. skedar.

Dokberedningstid – 10 minuter.

Bakningstid för varje pannkaka – 3-4 minuter vid låg värme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

pannkakor с икройSom i det första traditionella receptet måste du börja med att gnugga ägg med socker. Det är bättre att göra detta i de första stegen med en gaffel och häll socker i tid. Lägg även till vanilj.

För att sockret ska kunna lösas korrekt bör mjölk användas vid en varm temperatur, för vilken du bör hämta det i förväg från kylskåpet. Gradvis kan du komma in i vätskan i äggblandningen, inte glömma att skaka med en gaffel. På samma sätt kan du börja hälla mjöl och göra det i portioner.

Slutför processen med att göra deg är nödvändig genom tillsats av olivolja, såväl som slagning erhållen med en mixer. Som redan noterat är det nödvändigt att skaka upp som det borde. Därför är det bättre att börja med låg hastighet och höja den maximalt med tiden. Ska bara baka pannkakor, enligt försiktighetsreglerna.

Tunna pannkakor i surmjölk

Ironiskt nog har pannkakor med surmjölk inte ett exakt slutresultat, vilket bör följas. Därför kan du laga dem, med början från inställningar. Så, du kan baka dem i form av fritters eller amerikanska pannkakor, eller du kan använda receptet för att baka tunna pannkakor. Det senare alternativet kräver inte många komponenter:

 • Vete mjöl – 350 g;
 • Ägg – 2 stycken;
 • Salt – 1/5 tsk;
 • Surmjölk – 500 ml.

Dokberedningstid – 7 minuter.

Bakningstid för varje pannkaka – 3-4 minuter vid låg värme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

Som tidigare nämnts, desto tunnare används degen för bakning, ju tunnare pannkakorna kommer ut som ett resultat. Detta innebär att mängden vätska bör dominera mängden torra ingredienser i receptet betydligt, så du behöver inte störa med att piska.

Baserat på det ovanstående kan du omedelbart blanda ägg, salt, mjöl och mjölk. Det är dock nödvändigt att använda en mixer för detta ändamål, med början med den lägsta hastigheten, och sedan gradvis öka den.

Det är viktigt att inte glömma att smörja pannan med olja, men det är bättre att använda en speciell matlagningspensel. Så, du kan jämnt fördela oljan på ytan, inte överdriva, och de resulterande pannkakorna kommer inte att gå ut fett. Det återstår att baka dem på vanligt sätt, kontrollera och vända om i tid..

Pannkakor på kefir utan ägg

Det är känt att nästan varje bakverk innehåller i sin sammansättning kycklingägg. Tyvärr, oavsett hur gott det är, vissa människor har allergiska reaktioner mot denna ingrediens. Därför uppfanns variationer av bakning utan att använda ägg, vilket är fallet för pannkakor med surmjölk. För att inte förneka dig ett sådant nöje måste du förbereda följande:

pannkakor с клубникой

 • Sur mjölk – 500 ml;
 • Socker – 4 msk. skedar;
 • Salt – 1/5 tsk;
 • Olivolja (för degen) – 3 msk. skedar;
 • Vete mjöl – 250 g.

Dokberedningstid – 25 minuter (med tanke på insisterande).

Bakningstid för varje pannkaka – 3-4 minuter vid låg värme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

Lyckligtvis kommer inte beredningen av deg att börja med att ägg och socker slås, vilket innebär att processen förenklas som en helhet. Därför kan du omedelbart blanda alla komponenter som används i bulktanken och skaka dem med en mixer. Om inte testet ska stå i någon tid. Efter det har stått i ca 15 minuter, kommer det att bli nödvändigt att slå det bra igen..

Det är bara nödvändigt att steka pannkakor med en stekpanna med en non-stick beläggning eller en liten mängd vegetabilisk olja. Så kan du njuta av den fantastiska smaken utan att bry sig om allergier..

chips овощныеLäs hur man gör läckra och friska marker i mikrovågsugnen..

Ett enkelt recept på amerikanska pannkakor på kefir. Vad du behöver göra för att göra pannkakor frodiga och välsmakande, läs vår artikel..

Notera receptet för tunn jästfri pizzadegg. Vi har samlat flera receptalternativ..

Recept för spetspannkakor med sur mjölk

Många kulinariska mästare vet att någon maträtt inte bara är ett sätt att tillfredsställa hunger, men också ett helt konstverk. Därför mästar kockar nu konsten att hugga eller dekorera konfekt..

Men för att överraska gäster med ovanlig bakning är det inte så nödvändigt att delta i sådana kurser. Så, receptet för att laga openwork pannkakor innehåller inte några svåra stunder. Du behöver bara veta vilka komponenter som ska användas. Det kommer att ta:

 • Sur mjölk – 3 glasögon
 • Rent dricksvatten – 1 kopp;
 • Vete mjöl – 450 g;
 • Ägg – 2 stycken;
 • Soda – 1 tsk;
 • Salt – 1/5 tsk;
 • Olivolja (för deg) – 5 msk. skedar.

Dokberedningstid – 30 minuter (med tanke på insisterande).

Bakningstid för varje pannkaka – 3-4 minuter vid låg värme.

Kalorier per 100 g – 260 kcal.

Surmjölk och vatten bör kombineras i en djup behållare. Om receptet använde mjöl av högsta klass, då är det inte sint att sikta. Om inte, är det lämpligt att utföra denna procedur. Mel ska hällas till vätskan erhållen från vatten och mjölk..

Ägg, salt och socker piskas separat med en mixer, och därefter tillsätts degen. Som ett resultat kommer endast läsk och olivolja att tillsättas, vilket gör det möjligt att göra pannkakor öppna. Innan du börjar baka, lämna degen i en kvart i timmen..

Baka pannkakor du behöver, före uppvärmning av pannan. Om den har en non-stick beläggning, behövs det knappast olja. Annars krävs det.

Pannkakor kokta i surmjölk kan alltid vara det bästa alternativet till det klassiska receptet:

 • De sparar bortskämd produkt;
 • Har en variation av matlagning utan läsk och utan ägg;
 • Degen är knådad i minuter, så du kan alltid vara redo för ett oväntat besök hos gästerna;
 • Den harmoniska smaken av pannkakor gör det möjligt att använda inte bara söta toppings, men även kaviar, gräddfil och så vidare;
 • Det finns ett recept på originalrätten av maträtten – i “spetsen”.

Bon aptitret!