Hur man lagar potatis på franska

Pommes frites är en maträtt med en doftande och krispig skorpa, även känd som gratin. Han kom upp med de franska fattiga, som på grund av bristen på pengar för smör inte stekade, men bakade grönsaker med tillsats av gräslök från mjölk, så att skålen inte skulle brinna..

Senare tillsattes ost, kött, svamp till potatisarna bakade på detta sätt och fick nya varianter av potatis på franska..

Klassiskt recept
hur приготовить картофель по-французски
ingredienser Antal
potatis 500 gram
kräm 200 ml
hård ost 150 gram
muskot 0,5 tsk
vitlök 1 tand
salt och torr provencalsk örter att smaka
Tillagningstid: 80 minuter Kalorier per 100 gram: 162 kcal
Det klassiska potatisreceptet på franska har inte en stor lista med ingredienser. Det finns bara tre av dem: potatis, grädde och hård ost. Dessa är grundläggande ingredienser, men glöm inte kryddor. Vanligtvis tillsätts muskotnöt till Gratin, men dessutom kan du också använda vitlök, provencalska örter, svartpeppar och andra favoritskivor som kombineras med potatis..

Arbetssekvensen:

 1. Först måste du förbereda potatisen. Det ska skalas, tvättas och skäras. Rotgrönsaker måste skäras i mycket tunna cirklar. Skivstjockleken får inte överstiga 3 mm;
 2. Nästa steg är förberedelsen av fyllningen, som kommer att vara flamsås. För honom, i en kastrull med en tjock botten, måste du hälla grädden och värma den bra, men koka inte den
 3. Hård ost att gnida på en liten rivare och uppdelad i tre delar. Två av dem skickar in en stewpan till varm grädde. Där för att skicka muskot och vitlök, passerade genom vitlökskrossen;
 4. När osten smälts i grädden och massan blir homogen är såsen klar.
 5. Lägg ett lager av potatisskivor i en bakkål med höga sidor, salta det, häll en del av såsen på toppen, sedan igen – ett lager potatis och sås. Så fortsätt tills alla ingredienserna går ut. Det sista lagret måste vara vattensås.
 6. Potatisskivor som läggs ut i formen måste spendera 40 minuter i ugnen, uppvärmd till 180 grader. 10 minuter före utgången av matlagningen, stänk gratin med resterande ost;
 7. Servera varma, skära i portioner och strö med provencalska örter.

Pommes frites med kött i ugnen

Endast pommes frites med kött kan vara mer utsökt än potatis på franska. Förmodligen, den kocken som trodde detta recept trodde det. Det är ganska lätt att se till att denna idé är korrekt, du måste bara laga mat och prova denna maträtt..

Du måste ta följande ingredienser:

 • 500 gram potatis;
 • 500 gram fläskfilé;
 • 300 gram hård ost;
 • 200 gram lök;
 • 200 ml tung kräm;
 • 1 matsked vegetabilisk olja;
 • gröna, svartpeppar och salt.

Tillagningstid: 1,5 timmar.

Kalorierätter: 279,7 kcal / 100 gram.

Kokningsstegets ordning:

 1. Skär köttet i små bitar, som för kotletter, inte mer än 1 cm tjockt. Slå av på båda sidor, strö över salt och peppar. köttet нарезать
 2. Skalade rotgrönsaker skärs i mycket tunna runda skivor; att städa картофель
 3. Lök med en kniv för att förvandlas till tunna halvringar; lägga till лук
 4. Häll osten med ett grovt rivjärn; ost натереть
 5. Smörj botten på bakfatet med vegetabilisk olja. Placera hälften av potatiserna på toppen, kött på toppen, lök – på det, potatis igen. Strö med ost och häll grädde på toppen;
 6. Baka i ugnen med en genomsnittstemperatur på ca 1 timme. Under denna tid ska kött och potatis vara väl bakad och osten förvandlades till en vacker skarp. potatis готов

 Potatis med malet kött

Potatis som är bakad i franska med malet kött, blir mer mjuk och mer ömt på grund av malet kött, vilket inte bara är kyckling, fläsk eller nötkött, men till exempel tallrik. Denna maträtt är perfekt som en viktig behandling för lunch..

Följande ingredienser krävs för detta recept:

 • 400 gram malet kött
 • 600 gram potatis;
 • 100 gram lök;
 • 350 gram gräddfil
 • 150 gram hård ost;
 • 1 vitlöksklyfta, salt och kryddor.

Tillagningstid: 60-80 minuter.

Kaloriinnehåll: 235,7 kcal / 100 gram.

Förfarandet för matlagning av potatis i franska med malet kött:

potatis с мясом

 1. Klar malet salt, krydda med kryddor, tillsätt vitlöksklyftan som har blivit slingad genom vitlöket och blanda väl;
 2. Förberedda knölar av potatis utan skal skuren i tunna ringar av samma tjocklek;
 3. Ost, som för tidigare recept, galler;
 4. Lök hacka tunna halvringar;
 5. Lägg en del av potatis i en bakrätt, sprid med gräddfil. Top gör ett lager lök, följt av ett lager av malet kött, smörj med gräddfil igen. Lägg de återstående potatiserna överst;
 6. På toppen av allt smör gräddfil och strö med mycket ost;
 7. Det är nödvändigt att baka potatis med malet kött i ugnen i ca 40 minuter vid en genomsnittlig temperatur (190-200 grader).

gris с подливкойLäs hur man ordentligt fläskar med sås i en långsam spis. Detta recept har sina hemligheter..

Honung senapsvingar – Du bör definitivt prova det här intressanta receptet..

Kycklingmagor i gräddfil – hur man sätter ut en biprodukt korrekt, läs här..

Tips för en anteckning

För potatis på franska, rekommenderas det att använda nya växtknölar. Med dem visar sig maträtten vara den mest ömma och smälter i munnen..

För bakning används ingen olja. Du kan bara lätta smuts på botten av formen av vegetabilisk olja, luktfri. Fetthällning hjälper till att lindra grönsaker och kött från att brinna.

Fettkräm, gräddfil eller majonnäs kan användas som potatis på potatis på franska. Och du kan speciellt laga såsen. Till exempel krämsås från hård ost och grädde, holländska från äggulor och smör, eller helt enkelt Bechamel.

Ost spelar en viktig roll i receptet. Han måste vara säkert fast. Alla försök att använda bearbetad ost kommer bara att förstöra den färdiga maträtten. I extrema fall kan du försöka blanda den riven osten med grädde.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att skära potatis. Den ska skäras i tunna runda plattor. Och ju tunnare de är, desto smakligare och juicier blir det slutliga resultatet. En matberedare eller en speciell rivare kan hjälpa till att klara det här kaket..

Kött till potatis på franska kan fördypas, till exempel i rött vin, så att det blir saftigare.

Du kan diversifiera det klassiska receptet genom att lägga till svamp eller ett äpple till potatis och kött, skuren i tunna skivor också..

Att förbereda disken för servering är ett mycket viktigt moment. Klar gratin måste skäras i portioner, men för att inte förstöra det övergripande estetiska utseendet. Den färdiga skålen behöver inte tillsättas, bara sprinkla den med finhackade gröna..

Bon aptitret!

Loading...