Hur man lagar saftiga kotletter i en långsam spis

Den långsamma kokaren är en stor hjälpare för hemmafruar i köket. Rätter är mer saftiga och doftande. Vi får inte glömma att när du använder det finns det ingen stänk av fettdroppar på förklädet, matsalen och spisen. Köttet på kakorna efter stekning kommer att vara mycket ömt och mindre kalori, eftersom oljan kommer att behöva mycket mindre, och alla saft kommer att förbli. Det viktigaste är att välja köttet och förbereda det för matlagningsprocessen..

Klassiskt recept
hur приготовить сочные отбивные в мультиварке
ingredienser Antal
fläsk axel 0,3 kg
vegetabiliska oljor för rostning 2 msk.
salt och peppar att smaka
Tillagningstid: 30 minuter Kalorier per 100 gram: 310 kcal

Enligt detta recept kokade våra mormor också, men de använde en enkel stekpanna. Med den nya tekniken kommer smaken att förbli nästan densamma, och fläskkotletter i den långsamma kokaren kan förberedas mycket snabbt.

Efter att du har förberett köttet (tvätta och trimma överflödiga delar), skär biten i hälften mot fibrerna. Tjockleken måste vara minst 1 cm, annars kommer fläsken att vara väldigt torr. Slå av en liten gavel.

Till den färdiga skålen var mer saftig och rik på smak, du kan marinera köttet innan du steker med lök eller vitlök. Salta inte bitarna före stekning..

Slå på långsam spis i önskat läge och värm det med olja. Bara när du öppnar locket, salt varje köttbit, krydda bra med svartpeppar. Du kan rulla i breading, men många gör inte, lämnar smaken av en gammal maträtt. Lägg i den i matlagningsskålen och stek i 12-15 minuter på varje sida.

När den långa ugnen redan är avstängd, kan du låta bitarna ånga i några minuter. Servera som en separat maträtt, och du kan med kokta eller stekt potatis.

Vad är matzah och hur man lagar mat – läs praktiska tips om tillagning av denna ritualrätt.

Notera receptet på läckra bovete med kött kokt i krukor.

Original spaghetti med tomater och ost – en bra mager maträtt.

Fläskkotletter i dubbel smet

Den perfekta gyllene färgen med saftig smak garanteras av sådana kotletter..

För disken behöver du:

 • färsk fläskfilé – 600-700 g;
 • 2 kycklingägg
 • brödsmulor – 100 g;
 • vetemjöl – 5 msk. l.
 • gräddfil – 3 msk.
 • kryddor och salt till smak;
 • vitlök – några kryddnejlika
 • vegetabilisk olja för stekning – 3-4 msk.

Det tar ungefär 1,5 timmar att göra middag.

345 kalorier i 100 g färdiga kotletter.

Vi börjar med köttberedningen. Det måste först släppas från filmen och venen. Skär av det överflödiga fettet, men hela bör inte avlägsnas för att göra skålen mer saftig. Skölj väl under rinnande vatten. Låt tömma eller torka med en servett..

Vi börjar skära delar, som borde göra 4 av en sådan mängd fläsk. Sätt köttet så att kniven går över fibrerna och dela den i lika delar. Med hjälp av en speciell hammare är det nödvändigt att avstyra varje bit. Du kan inte vara ivriga att disken inte fungerade torr.

Blanda i en skål hackad vitlök, kryddor och salt. Gnid bitarna på båda sidor och låt svalna i 10 minuter. Förbereda smeten och brödningen vid den här tiden. För att göra detta, slå på ägget med en visp eller gaffel, tillsätt sur grädde. Fyll mjöl och kakor på separata grunda plattor.

Slå på långsam spis till läget “Stek”, “Rostning” eller “Bakning”. Det beror på vilken modell som används. Värm oljan. Öppna locket och börja lägga ut köttet, följt av att behandla varje stycke. För att göra detta rullar varje första väl i mjöl, sedan i smeten och i slutet av brödsmulor.

I en körning bör man gå in i 2 delar. Stek på båda sidor i 15 minuter, stäng locket. Tiden beror på kraften hos multicookern..

Middagen är klar. Servera till bordet, strö med örter, med eventuella sidrätter eller grönsaker.

Kyckling kotletter i en långsam spis

kotlett с сыром

Detta recept är väldigt populärt hos dieters, eftersom alla vet att kyckling betraktas som kalorikött. Smaken av maträtten lämnar inte likgiltiga även dina barn..

ingredienser:

 • kycklingbröst – 1 st.
 • Varje frukt yoghurt – 0,5 st.
 • stor tomat – 1 st.
 • hård ost – 50 g;
 • kryddor och salt till smak.

Den färdiga maträtten kan serveras på 20-30 minuter.

Chicken breast chops innehåller 189 kalorier per 100 g.

Matar lunch eller middag ganska snabbt med detta recept är enkelt, även för en nybörjare..

Tina kycklingbröst vid rumstemperatur. Du kan skära i portioner, när den inte är helt upptinad. Köttet ska tvättas väl och torkas med en servett eller får tömma väl..

skuren in i филе

Förbered de övriga ingredienserna. Tvätta försiktigt tomaten och skär i skivor. Vi gnuggar ost på den största rivaren. Förbered nu den långsamma ugnen, lite genom att borsta botten av skålen med smör eller solrosolja. Det är inte nödvändigt att förvärma det..

lägga till специи

Börja lägga lagrets skikt omedelbart i skålen. Den första är köttet, som bara nu behöver lite släcka, salt och peppar och strö med kryddor om så önskas. Tomater är på toppen. Häll en liten mängd yoghurt med låg fetthalt på toppen. Stänk varje bit ost.

yngel

Stäng locket och ställ in “Bakning” -läget i 15-20 minuter. Det beror på kraften hos multicookern. Servera med någon skål eller som en separat skål, beströdda med färska örter.

kotletter

Ångad kalvkött

Det är dags att laga en underbar kostfat av kalvkött i en långsam spis. Brist på smör och rostning är exakt vilka människor som ser deras siffra behöver.

Erforderliga produkter:

 • kalvkött – 300 g;
 • potatis (helst ung och liten) – 300 g;
 • citron – 1 st.
 • greener;
 • lök – 1 st.
 • lövblad – 2 st.
 • salt och kryddor till smak.

Koteletter visade sig vara milda, det tar ungefär en timme.

Energivärdet för denna maträtt kommer att vara ca 95 kalorier per 100 g.

Oavsett det faktum att det kommer att ta mycket tid, kommer Redmond multicooker att ta på sig den viktigaste matlagningsuppgiften. Du behöver bara förbereda allt och lägga det i tid..

Torka först det färskt köttet och skär av hela filmen. Klipp i 2 stycken av samma storlek och slå av med en speciell hammare. Sätt i en tallrik och häll citronsaften. Gott salt och krydda med kryddor. Tillsätt finhackad lök och blanda allt bra. Sätt på en kall plats för att marinera, täckt med en film eller påse.

Förbered multicooker. För att göra detta, häll tillräckligt med vatten i skålen, sätt på matlagningsläget och vänta tills vattnet koka. Under tiden lägger vi köttet ut på en specialplåt som kommer i satsen. Så snart vätskan är klar, öppna locket, dump laurellen där och sätt behållaren korrekt med kalvkött.

Byt läge till “Steamer” och ställ in tiden i 25 minuter. Färska lilla potatis kan inte skrällas, och från det gamla tar vi bort skalen och skärs i stora kuber. Vi väntar på multicookern att ge en signal, öppna locket och skicka det till köttet. Strö med dill. Lägg till tid i 15 minuter och du är klar..

Användbara tips

Om det inte finns någon hammare till hands kan du använda en rullande stift eller något annat tungt föremål..

Så att köttet inte deformeras mycket, måste du slå det och sätta det i en plastpåse.

Chop, stekt utan smet, salt bättre efter tillagning. Den bästa kryddan för kött – paprika.

Använd inte järnobjekt när du slår köttet i långsam spis, för att inte skada ytan på disken.