Hur man lagar sallad “Mäns tårar”

För kvinnor är sallad ett överflöd av grönska och en maträtt som hjälper till att bevara den smala siffran. Män, tvärtom, letar efter i denna uppfattning köttets mättnad och kaloriinnehåll, generöst kryddat med majonnäs, är det därför inte förvånande att den högkaloriska och näringsrika skålen med kött, ost, lök och ägg kallades “mänens tårar”.

Jag är glad att maten som kan bana vägen till hjärtat av någon man är mycket lätt att förbereda, även med minimal matlagning..

Klassiskt recept
hur приготовить салат «Мужские слезы»
ingredienser Antal
kokt nötkött 600 g
lök 400 g
hårdkokta ägg 4 stycken.
hård ost 100 g
äpple eller vinäger 80 ml
vatten 200 ml
majonnäs 250 g
salt och socker att smaka
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 169 kcal

Huvudingredienserna i denna sallad är kött, syltad lök, ägg och hård ost, men vissa kockar tror att det kan kompletteras med syltad svamp, kokt potatis eller morötter, syltade gurkor och gröna. Vad som annars ska sättas till huvudingredienserna kan varje hemmafru själv bestämma sig för att känna smaken hos den man för vilken dessa “tårar” förbereder sig, men det är bättre att börja med den klassiska kombinationen.

Förfarandet för att laga sallad “Tårar” med nötkött:

 1. Blanda dricksvattnet med ättika, lösa upp salt och socker i den resulterande lösningen. Häll hackad lök med denna marinaden. Varaktigheten av grönsaken i en lösning av ättika och vatten – 15-20 minuter; marinera
 2. Mala ingredienserna på följande sätt: kokt kött i tunna remsor, riven ost, tärnade ägg eller med en rivare; skuren in i
 3. På en platt skål i tunna skikt, utsmyckade med majonnäs, sätt köttet, lök, ägg. Upprepa sekvensen av lager flera gånger tills ingredienserna går ut;
 4. Toppsalladfett rikligt med majonnäs och strö med ostflis. Formade mellanmål behöver lite tid för att avlägsna förkylningen så att skikten gripit. Under kylningen kan osten slita ut, det kommer att förstöra salladets utseende. För att förhindra att det händer kan fatet lindas med klämfilm..

Sallad “Mäns tårar” med kyckling och syltad lök

En mer dietversion av denna sallad involverar användningen av inte fettfläsk eller nötkött, men dietkött, till exempel kycklingfilé. Du kan göra en maträtt som inte är kalorier som i sin klassiska version genom att ta lätt kalori-majonnäs till såsen.

Receptet på denna maträtt använder följande produkter:

 • 200 g kycklingfilé;
 • 3 kycklingägg
 • 190 g rökt korvost;
 • 100 g lökar;
 • 150 g majonnäs;
 • 5 ml ättika;
 • 3 g salt
 • 5 g socker.

Med tanke på beredningen av ingredienser (deras förkokande) kan du göra en sådan sallad på 1 timme och 20 minuter.

Antalet kalorier i dietversionen av butan i en nivå av 151,2 kcal / 100 g.

Sekvens av processer:

 1. Koka kycklingkött till kokt, doppa det i kokande saltat vatten med kryddor (lövblad, allspice och svarta pepparkorn);
 2. Kokt kycklingägg, för detta måste de spendera 10 minuter i kokande vatten. Sedan kyla och skala dem;
 3. Skär lök till smala ringar eller halva ringar, strö över socker och salt, blanda, sprinkla sedan med ättika och lämna i 15 minuter;
 4. Ost i 5-10 minuter kan sättas i frysen, så att det senare var lättare att rivna;
 5. När alla produkter är förberedda kan du samla salladen. Utläggning på en platt skål: Första kokad kycklingfilé, bruten i fibrer, syltade lökar, sedan jämnt rökt korvskivor och äggflis på toppen. Varje skikt cajole del av sås. Du kan göra detta försiktigt genom att dra ett majonnäsruten.

Granatäpple sallad

sallad

Denna variant av en storsallad sallad som är älskad av många män skiljer sig från det klassiska och dietreceptet med en spektakulär vacker presentation, när alla ingredienser läggs ut i vackra lager. En annan särskiljande egenskap ligger i metoden för betning av lök. Marinaden är färskpressad citronsaft..

För vackra “manliga tårar” behöver du följande ingredienser:

 • 450-500 gram kokt kött (fläsk, nötkött, kalkon eller kyckling);
 • 300 gram okokta potatisar;
 • 4 kokta ägg;
 • 100 g lök (eller 1 stor lök);
 • 40 ml citronsaft;
 • 100 ml vatten;
 • 10 g socker;
 • 350 gram granatäpple (en medelfrukt är tillräckligt);
 • 300 g majonnäs.

Förutsatt att köttet, potatis och ägg koktes i förväg, kan du klara avberedningen av denna maträtt på 30-40 minuter.

Kaloriinnehållet i denna näringsrika sallad kommer att vara i genomsnitt 158,9 kilokalorier per 100 gram.

Hur man lagar sallad “Mäns tårar” med granatäppleskikt:

 1. Eftersom det kommer att ta lite tid för löken att pissa, är det med förberedelsen av marinaden som du behöver börja. Bland citronerna juice med socker och vatten, häll löken i skivor skuren i tunna halvringar med denna lösning. Och lämna den i 15-20 minuter;
 2. Den tid som löken spenderar i marinaden bör spenderas på att förbereda resterande ingredienser. Skär köttet i kuber eller demontera i fibrer – som du vill. Ägg och potatis skrot i små bitar;
 3. Vid granatäpplen skär av toppen, gör längsgående skärningar längs de vita venerna, vrid frukten över en djup skål och slå fröet med en sked.
 4. Pickled laxpressa. På en maträtt för att servera, använd en special ring lägga köttet, syltade lök på den, sedan kuber av potatis, ägg. Smörj varje lager med majonnäs. Dekorera toppen av salladen med granatäpplefrön.

revbenFläsk revben i pannan – ett recept med foton och steg för steg tips.

Brownies med cottage cheese och körsbär – delikat bakverk med ljus choklad smak.

Läs hur man lagar ångad kyckling i en långsam spis. Recept från samlingen här.

Användbara tips

Receptet på sallad “Mäns tårar” innebär att dess huvudsakliga ingrediens är kokt kött, men ingen förbjuder att experimentera lite och ersätta till exempel kokt nötkött med rökt kyckling.

Den andra viktiga ingrediensen som kräver uppmärksamhet är marinerade lökar. Innan du lägger den i sallad, måste du tömma marinaden och klämma grönsakskällan.

Det antas att alla produkter läggs ut i lager. Deras sekvens är en konvention, du kan ändra sekvensen eller upprepa lagren.