Hur man lagar sojakött på koreanska

Även de personer vars gastronomiska preferenser uttrycks av uttrycket “den bästa kakan är en kotlett” är glada över vissa vegetariska rätter. Tror du inte på det? Vi ser vad det härdade köttätaren kommer att säga, efter att ha smakat kryddigt sojakött på koreanska, receptet som beskrivs nedan, eller en lätt salat av gurka och sojatekor i kryddiga kryddor.

Koreansk sojaköttrecept
hur приготовить соевое мясо по-корейски
ingredienser Antal
sojastruktur (goulash, beef stroganoff) utan smakämne fyllmedel 100 g
kokande vatten 1 l
söt morot (helst karotel) 140 g
socker 40 g
ättika (ris, för sushi) 60 ml
salt (matlagning eller hav) 5 g
olivolja 40 ml
vitlök 20 g
nymalt svartpeppar och koriander (kärnor) 5 g vardera
Tillagningstid: 150 minuter Kalorier per 100 gram: 65 kcal

Alla försäkringar av marknadsleverantörer i oförmågan att förbereda sina egna “riktiga” koreanska marinader – det här är inget annat än den vanliga marknadsföringen. Faktum är att det inte finns några specifika ingredienser i receptet, förberedelseknologin är elementär enkel.

 1. Torka sojaskalashjärta (biffstroganoff) Häll 1 liter kokande vatten i 20 minuter. Vattnet är tömt, köttet tvättas, pressas. Koka sedan 6 minuter i lätt saltat vatten.. soja гуляш
 2. Den texturerade texten, som har ökat i volymen, lutas på en kolv, pressas ut. soja текстурат
 3. Morötter rena, tvätta. Klipp i långa, tunna rånar. morötter
 4. Vitlök rengörs, finskuren med en kniv. Du kan sätta rågrönsaker i marinaden (snacket visar sig vara mer doftande) eller steka i 7 sekunder i het olja och blanda med morot varm – smaken på maträtten blir mjukare. vitlök
 5. Salt, kryddor, socker blandas i en skål. Häll ättika. Därefter häll oljan om du använder ostörd vitlök. omrördes. kryddorna
 6. Den resulterande förbandet vattnade grönsaker. Blanda väl. Tryck ner med en sked, täcka (så tätt som möjligt på ytan) med en matfilm. Förvaras i kylskåp i 2 timmar. marinerad морковь
 7. Sojakött kombineras med morötter och vitlök som har startat saften. Rörde uppåt. Tryck ner med en sked, täck med matfilm. koreanska салат

I denna form bringas produkten till beredskap i kylskåpet. Efter en dag kan du njuta av ett gott mellanmål..

Hur man lagar en sallad av sojakött och färska gurkor på koreanska

Skålen är lätt, kalorierig, rik på vitaminer. Ett bra alternativ till köttsalat under fastande. En maträtt som passar perfekt in i kosten av anhängare av hälsosam mat eller en strikt meny med fighters med övervikt.

För 3 portioner sallad krävs:

 • sojabiff stroganoff (torr text) – 60 g;
 • kokande vatten;
 • färsk gurka – 3 små frukter;
 • huvudlök (lök)
 • greener;
 • magert olja utan lukt – 3 msk. l.
 • sojasås – 3 msk. l.
 • Koreansk Spice Mix för Grönsaker – 1 tsk.

Tillagningstid – 1 timme.

Kalorinnehållet i 100 g rätter – 75 kcal.

recept:

sallad с огурцами

 1. Sojakött ångat med kokande vatten och förvaras i en sluten behållare i 30 minuter.
 2. Vatten dräneras, köttet tvättas, överskottsvätska pressas ut..
 3. Tvätta gurkor, skuren i långa stänger något tjockare än koreanska morotstrålar. Strö med torr kryddor och låt marinera i 5 minuter..
 4. Gröna hugger fint. Anslut med gurkor.
 5. Sojakött läggs till grönsaker. Häll över såsen. Rör försiktigt.
 6. Lök rengörs, tvättas, skärs i tunna halvcirklar. Passade att lysa ruddy i varm vegetabilisk olja.
 7. Rostad lök, tillsammans med smör, utan kylning, lägg till resten av ingredienserna i skålen. omrördes.

Ät en sallad omedelbart, utan att vänta på gurkorna att släppa mycket juice och bli mjuk.

Finesserna med matlagning

För att ge sojaskalashås så mycket som möjligt med äkta kött, torrproduktet blötläggs eller kokas i mager köttbuljong. För en mängd olika smaker kan sojakött premarineras i peppar tomatjuice, mjölk, vitt vin.

Morötter i det klassiska receptet ersätter framgångsrikt sellerirot eller persilja, persilja. I lätta sallader med vegetabilisk analog kött från bönmjöl kombineras färsk gurkor, paprika, Peking, vitkål perfekt.

Om en chans av sojabönkött i koreanska kronor visar sig vara peroxidiserat eller salt, dräneras marinaden genom att byta den till rent kokt vatten. Efter en och en halv timme kommer det irriterande misstaget att rättas, smaken av maträtten kommer att förbättras..

Hur man lagar sojakött på koreanska, se videon nedan:

Korrekt proportioner kryddor, konsekvent bearbetning och tillräcklig tid för marinering – en garanti för smakrika aptitretare och sojaköttsalat med grönsaker. Det är närande och väldigt gott, trots den fullständiga frånvaron av animaliskt protein i kötträtter..