Hur man lagar söt körsbärskompot

Söt körsbär – Berryöppningssäsongen av stenfrukter. Ljusa röda buntar av saftiga kvistar glädjer ögonen på saknade människor på riket av de första vårens vitaminer..

Elastisk massa har en låg kaloriinnehåll och innehåller många användbara substanser, såsom: karoten, fluor, kalcium, magnesium, jod och vitamin C.

hjälp компот из черешни

Första gången jag vill äta tillräckligt vinkande bär mättar kroppen med multivitaminer, som har förlorat sina resurser under den långa vintern. De säger att för att återställa immunitet, rena blod och stärka blodkärlen är det tillräckligt för en person att äta två kilo söta körsbär under säsongen..

Tja, efter, kan du “förstärka” för att förbereda för beståndet. Den mest populära typen av beredning från en söt körsbär för vintern är komposit. Den viktigaste kvaliteten är att bären i praktiken inte förlorar deras vitaminsammansättning och elasticitet hos formen under värmebehandling..

Därför, om du är en fläkt av naturliga drycker som kan stödja din kropp på vintern, är körsbesäsongens början ditt belöning..

Laddning “sommar” vitaminer

Under säsongen kan du inte bara äta färsk frukt, utan också dricka nyberedd dryck..

Körsbärskompot väl toner kroppen och släcker törst på en varm sommardag.

ingredienser:

 • Frukt av söt körsbär;
 • socker;
 • Citronsyra.

Metod för att laga söt körsbärskompot i en kastrull: kyla напиток

 1. Ta den största potten i huset;
 2. Häll in den förtvättad frukt;
 3. Koka till nära kokande;
 4. Tillsätt socker till smak, tillsätt citronsyra och blanda;
 5. Skydda med kåpa locket;
 6. Efter avslutad kylning sätta i kylskåpet.

Du kan också göra kompot i en termos. Hällt i frukt hällt kokt vatten, tillsätt socker och insistera tills fullständig kylning. Denna matlagning är bra för en lång resa i varmt väder..

Cook kompot från söt körsbär för vintern

Förbered kompot för vintern på olika sätt. Matlagningsmetoder skiljer sig från det enklaste till “compotes with a twist.” Allt beror på värdens preferenser och smak.

Enkelt recept

Tänk på ett enkelt sätt att göra söt körsbärskompot med stenar för vintern..

Du behöver:

 • Körsbärsbär;
 • Sockersirap;
 • vanillin.

Metoden för framställning av söt körsbärskompot med gropar är mycket enkel:

 1. Sortera och skölja bären; tvätta ягоды
 2. Häll körsbären i tanken (beräkning av 1/3 av tankens storlek); fylla банки
 3. Häll kokande vatten över frukten och låt det stå en kvart i timmen; Fyll кипяток
 4. Töm vattnet i skålen och laga sirap; sirap
 5. Häll den kokta sirapen tillbaka i tanken med körsbären; sterilisera банки
 6. Placera den fulla behållaren i en stor skål och simma i 10 minuter; Klar gjort компоты из черешни
 7. Ta ut och dra åt tätt.

Sirapberedningsmetod: i varmt vatten (som avgjordes med körsbär) tillsätt socker till smak och vanilj, lämna i låg värme till kokning, varsamt omrör.

Men det finns en viktig detalj som inte bör förbises – sterilisering av behållaren och täcker för den. Annars kan du slösa bort pengar, styrka och vitaminer. Sterilisera burkar med söt körsbärskompot för vintern kan inte bara vara i kokande vatten utan också i ugnen.

Det är viktigt: Vrid den valsade behållaren upp och ner, montera och linda upp en varm filt. I denna position är det nödvändigt att hålla den till en fullständig kylning..

Med mogna äpplen

Du kan diversifiera fruktkompositionen av en söt körsbärsdrink som du kommer att äta på vintern genom att lägga till någon lämplig ingrediens, till exempel äpplen. Detta kommer inte bara att späda sirapens färgområde, utan också berika dess smak..

ingredienser:

 • Frukt av söt körsbär;
 • äpplen;
 • Sockersirap.

Körsbärs- och äppelkompotskompotmetod:

Drycken из черешни с яблоками

 1. Tvätta rent sött körsbärs frukter
 2. Skiva förskalade äpplen;
 3. Lägg 300 gram frukt i en kokad behållare;
 4. Häll den tidigare beredda sirapen;
 5. Placera hela burkar i en steriliseringsbehållare i en halvtimme;
 6. Spinn, vänd upp och ner och täck filten..

Sirapberedningsmetod: ta vatten (mängden beror på tankens storlek) och värma upp det. Dropp citronsyra och tillsätt socker till smak, koka över låg värme, kom ihåg att rör om.

sterilisering: fylld med burkar frukt fylld med sirap, lägg i en stor behållare med kokande vatten och håll i en halvtimme. Steriliseringsprocessen kan utföras i ugnen.

Färg assorterad

Körsbär är röd, gul, burgunder och rosa, och om du blandar 2-3 sorter, kan du få en överraskande smaklig och ljus, aromatisk och tonic drink för vintern.

ingredienser:

 • Rosa söt körsbär;
 • Vit söt körsbär;
 • Röd söt körsbär;
 • Sockersirap.

flera видов сортов ягод

Förberedelse av söt körsbärskompot för vintern:

 1. Skölj 2-3 sorters söta körsbär;
 2. Sprid i lika stor mängd i en ren behållare;
 3. Fyll i färdig sirap (se ovan för matlagningsmetod);
 4. Sterilisera i tjugo minuter;
 5. Vrid, vänd upp och ner och täck med en filt..
Du kan bara förbereda komposten för samma recept endast från gropade körsbär. Receptets teknik förändras endast i det faktum att vi häller den bär som tidigare har stenats ut i tanken.

Matlagning utan sterilisering

Många hemmafruarprocesssterilisering ger ytterligare problem. Särskilt om det är svårt att genomföra av hushållsskäl, är receptet att göra kompott från söt körsbär utan sterilisering för vintern särskilt populär..

Beredningsmetod:

 • Förbered tanken;
 • Sortera och skölja bären noggrant
 • Sätt dem i tanken (med 1/3 av tankens volym);
 • Fyll med kokande vatten upp till halsen på burken;
 • Skydd med försteriliserad tennlock;
 • Låt det stå i en halvtimme;
 • Häll det kylda vattnet, häll sockret i det för att smaka och rör om, koka igen;
 • Häll tillbaka i behållaren och dra åt locket snabbt.
 • Vänd och täck med en varm filt i några dagar tills det är kallt..

Blanda med bär i banker

Ett mycket praktiskt sätt att laga söt körsbärskompot för vintern med tillsats av olika bär (currants, krusbär, mulberry, hallon, jordgubbar). Med denna metod kan du spara frukten i sin naturliga form och inte förlora sina användbara egenskaper..

ingredienser:

 • Frukt av söt körsbär;
 • Olika bär;
 • Sockersirap.

Metod för att göra söt körsbärskompot:

 1. Välj och tvätta körsbär och bär;
 2. Förtvättad behållare fylld med hälften av bären;
 3. Häll i kokande vatten och täck med en steriliserad lock;
 4. Låt stå en kvart i timmen; tvätta различные ягодки
 5. Häll ut vatten, tillsätt socker för att smaka på det, rör om.
 6. Koka i fem minuter;
 7. Fyll burken med bär med sirap;
 8. Twist, täcka med en varm matta.

rådet Denna typ av komposit är bäst tillagad i en tre-liters behållare, eftersom det visar sig vara en ganska stark koncentration. Om du vill minska koncentrationen av den resulterande drycken, häll sedan en liten kompote i en separat behållare och späd med kokt vatten..

Fruktosberedning Recept

Självklart finns det få likgiltiga människor att göra fruktberedningar för vintern, och speciellt barn älskar dem. Men vad sägs om människor som lider av sjukdomar som diabetes?

I sådana fall är användningen av socker förbjuden, även i de minsta kvantiteterna. Därför kan du använda sockersubstitut. Det vanligaste som kan användas vid konservering är fruktos..

ingredienser:

 • Frukt av söt körsbär;
 • Sockersubstitut (fruktos).

Metoden att göra söt körsbärskompot på fruktos är traditionell; endast när man förbereder en sirap för diabetiker använder inte socker, men fruktos:

 1. Koka vattnet i en emaljskål.
 2. Häll sackarin-fruktos (100 gram per liter kapacitet) och simma i upp till 3 minuter;
 3. Filtrera kokande sirap över gasbindning
 4. Häll den ångande blandningen i en behållare som måste steriliseras i tjugo minuter..

rådet behållare med komposit av söta körsbär på sackarosmärkningslabel. Detta kommer inte att förväxlas med förberedelserna inför vintern, kokta på vanligt socker.

blåbär с сахаром без варки на зимуDe bästa blåbären med socker för vintern utan att laga mat. De borde verkligen göras, eftersom deras värde på vintern ökar betydligt. Se själv!

Och då kommer du lära dig att laga päronkompot för vintern.

Flera alternativ för att göra sylt från Victoria bär till vintern beskrivs här. Kom, läs, kom ihåg och självklart öva! Lycka till!

Hostess Tricks

 • Efter att du har stängt hålkompositbehållarna till sin ursprungliga position, kontrollera lockets täthet och integritet för svullnad;
 • Om du lägger till frukter i huvuddrinken, försök sedan klippa dem i lika delar. Detta gör det möjligt för dem att nå beredskap samtidigt.
 • Vid tillagning av färsk körsbärskompot är det bäst att ta det till kokpunkten, sätt sedan av elden och låt stå under locket i flera timmar. Detta kommer att bevara vitaminerna och alla fördelaktiga egenskaper. Efter flera timmar förvärvar kompoten alla de mest doftande och smakliga egenskaperna;
 • Om du lagar kompot för vintern av bär som currants, är det inte nödvändigt att rensa det från kvistar! Det räcker att tvätta dem bra. Currant kvistar tillåter bären att upprätthålla ett vackert utseende. Viktigt: De har en stor mängd värdefulla element, särskilt C-vitamin;
 • Det är bäst att lagra ämnen för vintern på svala och mörka platser. En sådan temperaturregim kommer att tillåta att produkten är användbar och att använda den på vintern med maximal fördel för kroppen.
 • Om under behållaren innehållet i behållaren fick ett grumligt utseende, är det bättre att hälla drycken utan ånger;
 • Frukt från burken kan användas som en enkel efterrätt, och som en fyllning för pajen.

Högkvalitativ förberedelse och korrekt lagring av ämnen i form av söta körsbärskompot för vintern gör att du kan njuta av nästa frukt- och bärsäsong. Koka med nöje och vara frisk!