Hur man lagar spaghetti med skaldjur

Spaghetti är en lång tunn pasta, som i sitt hemland i Italien kallas pasta. Vad kan vara enklare och smakligare än spagetti med olika såser och tillsatser. En av de mest utsökta tilläggen till dem är skaldjur..

I Italien är sådan pasta kokad överallt, även ett barn kan hantera detta. I Ryssland är skaldjur inte så utbredd, så att laga utsökt spaghetti med dem, det är bättre att försvara dig med ett gott recept..

Enkelt recept
hur приготовить спагетти с морепродуктами
ingredienser Antal
spaghetti 250 gram
havs cocktail ett halvt kilo
färsk tomat eller torkad 2-3 stycken.
vitlök 2 tänder
röd chili 2 pods
olivolja lite
salt och peppar att smaka
Tillagningstid: 20 minuter Kalorier per 100 gram: 95 kcal

Perfekt komplement till pasta och skaldjur är vitlök, olivolja, chili peppar och ett par färska eller torkade tomater. Från den här uppsättningen får du en läcker, men snabb och enkel maträtt..

Börja elda minst två liter välsaltat vatten. När det kokar, lägg till spagetti. Förbered tomaterna – blanchera fräscha, sätt i kokande vatten i 5 minuter, sedan skalla den skällda huden och skära köttet i kuber och helt enkelt klippa de torkade i remsor.

Skiv vitlök och peppar och stek i en stekpanna i uppvärmd olivolja. Tillsätt skaldjur till dem och fortsätt stekning över hög värme i ytterligare 3 minuter. Tillsätt tomater och mixa.

Under denna tid ska pastaen kokas, vikas i en kolsyrare och omedelbart läggas till pannan, blandas. Om såsen är för låg, lägg till ett halvt glas vatten, vilket var spagetti.

Ett par minuter, håll pastaen på elden och servera maträtten mot bordet.

Spaghetti med skaldjur i gräddesås

Krämen kompletterar den delikata smaken av fisk och skaldjur, och spagetti absorberar perfekt en sådan sås. För en maträtt ta:

 • 400 gram spaghetti;
 • 300 gram skaldjur;
 • 200 ml låg fetthalt grädde;
 • 3 vitlöksklyftor;
 • 2 färska tomater;
 • olivolja;
 • salt, peppar, torkad basilika.

Tillagningstid – 25 minuter.

Kalorinnehåll av en portion – 460 Kcal.

Koka spagetti i mycket vatten..

böld спагетти

Medan de kokar, värm smöret i en panna, hugga vitlöken stor och steka.

yngel чеснок

Efter några minuter får du det, det behövs bara för att smaka på oljan..

yngel

Tillsätt skaldjur i pannan och stek i 5-7 minuter. Tillsätt skalade tomater till dem. Stew skaldjur i den resulterande saften i några minuter..

lägga till морепродукты

Häll grädden i såsen, rör om och lämna elden i högst 2 minuter. I slutet lägger du till kryddor och kokt spaghetti..

lägga till спагетти

Blanda allt bra och servera..

kan подавать

Lägg till tomater

Tomater läggs ofta till pasta med skaldjur, eftersom deras sura sötma kompletterar den delikata smaken av musslor, räkor, bläckfisk och bläckfisk. Men ännu mer utsökt är en rik tomatsås baserad på tomater, olivolja och vitt vin – äkta Italien kommer att avslöjas i denna maträtt..

ta:

 • lägga till спагетти с томатами400 gram spaghetti;
 • 500 gram havscocktail;
 • 2 tomater;
 • 50 gram tomatpasta
 • 2 vitlöksklyftor;
 • 1 lök
 • 150 ml torrt vitt vin;
 • en halv citron
 • olivolja;
 • salt, peppar, torkad italiensk persilja eller basilika.

Tillagningstid – 35 minuter.

Kaloriinnehåll av en portion – 650 kcal.

Placera skaldjur i varmt vatten för förtining. Sätt spaghetti i kokande saltat vatten. Värm olja i en panna och stek hackad lök och vitlök.

Efter ca 4 minuter tillsätt de skivade tomaterna utan huden och rör om något, koka ner blandningen. Tillsätt vin, tomatpuré och kryddor. Täck och låt såsen koka i 15 minuter över låg värme..

På denna tid steka skaldjur i olivolja i en liten kastrull. Tillsätt tomatsås och havsreptiler till kokad pasta, om såsen starkt kokas, späd den med vatten från kokande spagetti.

Blanda allt grundligt och servera på stora djupa plattor..

Spaghetti med skaldjurssocktail och svamp i ugnen

spaghetti в духовке

Vi sällar sällan spaghetti i ugnen, och ändå är det här sättet att laga pasta mycket populärt i europeiska restauranger och i hemlagad matlagning. Rostning i ugnen hjälper pastan att ännu mer absorbera den aromatiska såsen och gör disken till ett riktigt kulinariskt mästerverk..

För ditt mästerverk ta:

 • 1 pack spaghetti;
 • 500 gram havscocktail;
 • 300 gram mushroner;
 • 1 lök
 • 2 vitlöksklyftor;
 • 250 gram 10% grädde;
 • olivolja;
 • smör;
 • färsk basilika;
 • salt, peppar.

Tillagningstid – 35 minuter.

Kaloriinnehåll av en portion – 685 Kcal.

Om du inte är rädd för att rosta produkter i smör, så agera som franska – lägg till 2 skedar smör och 3 olivoljor till en uppvärmd panna. Om du föredrar bara olivolja, ta det lite mer..

Stekt den grovhackade vitlöken i het olja och ta sedan bort den från pannan. Sätt finhackad lök i smöret och stek i ett par minuter. Lägg sedan till skivad svamp och stek tills fukt är borta, tillsätt kryddor..

När svampen stekar, häll i grädden och värm dem i ett par minuter..

Stek samtidigt skaldjur i en annan stekpanna i olja och laga pasta i en stor kastrull. Förvärm ugnen till 200 grader och förbereda bakpapper..

Tillsätt skaldjur och pasta till krämig svampsås, mixa bra. Placera ett pappersark på ett bakplåt och toppa med en del spaghetti. Vikta papperet i ett kuvert, tillräckligt tätt så att vätskan inte avdunstar. Gör 3-4 sådana kuvert och skicka dem till ugnen i 7 minuter..

Servera spaghetti genom att lägga dem i papper på en tallrik och strö med hackad basilika. Denna förberedelsemetod gör det möjligt för spagetti att absorbera alla saft från sås, skaldjur och svamp, och göra smaken mer mättad..

en paj с тыквойPumpkin Pie är en hösträtt som du absolut behöver prova denna säsong..

Hur man lagar igelkott från malet kött i ugnen – till synes vanliga köttbullar, men det finns inga hemligheter här heller. Läs här..

Potatis med mushrooms i en panna. Läs vårt urval av recept..

Kulinariska tips

 1. Lycka till att få i butiken färska kylda skaldjur. Ofta köper vi dem frusna. Även om det alltid skrivs på förpackningen att de inte behöver avfrostning före matlagning, är det bättre att göra så att såsen inte är vattnig.
 2. Spaghetti är alltid inte lagad till slutet, men som italienarna säger “al dente”, det vill säga “per tand”. Detta är viktigt, som i en varm sås kommer pastaen att fortsätta att förberedas och blir väl kokad vid den tid det serveras;
 3. Trots att kombinationen av makaroner och ost verkar perfekt, sätter äkta italienare aldrig ost i pasta med fisk och skaldjur, även om det är Parmesan. Välj därför såser baserade på grädde, tomat, olivolja och vitlök.
 4. När du dränerar vattnet från den kokta pastaen, häll alltid lite in i glaset. Stärkelsevatten passar bäst om du behöver lägga till någon vätska till såsen.
 5. Det är inte nödvändigt att köpa en färdig fryst havsskaka i affären, speciellt om man inte kan se vad som finns i förpackningen. Du kan montera det själv. Ta olika typer av räkor, musslor, små bläckfisk skärs i ringar. Vit eller röd fisk, skuren i små bitar, är perfekt för pasta..

Spaghetti med skaldjur som alla, utan undantag, det är en daglig maträtt och en högtidlig, speciellt kompletterad med ett glas vin. Men om du inte lägger till chili sås och vin, då är det lämpligt för barnbord.

Loading...