Hur man lagar tomatsås för spagetti

Ganska vanlig och populär pasta är spagetti, vars smak oftast kompletteras med olika smaker, ketchup och såser. Den mest doftande, perfekt kombinerad med maträtten, till höger är tomatsås.

Klassiskt recept
hur приготовить томатный соус для спагетти
ingredienser Antal
färska tomater 0,5 kg
sötpeppar 150 g
lök 100 g
vitlök 12 g
olivolja 30 g
Italienska kryddor 7 g
tomatpasta 50 g
buljong 200 ml
salt, peppar på 5 g
Tillagningstid: 35 minuter Kalorier per 100 gram: 68 kcal
De flesta kockar tror att såsen är den viktigaste ingrediensen i skålen. Det är han som verkligen förmedlar och betonar smaken, ger friskhet och originalitet. Enkelt kokta spaghetti – en ganska tillfredsställande men smaklös mat..

Med tillägg av en underbar klassisk tomatsås blir pasta inte bara ny mat, men mat som kan glädja paletten av en ny, oförglömlig och utsökt doft och smak..

Till att börja med bör du förbereda alla produkter – skalen avlägsnas lätt från tomaten med kokande vatten, vitlök och lök skälls och peppar avlägsnas från frön. Värm smöret i en panna och stek lauk och paprika, hackad i små kuber, i sju minuter.

yngel помидоры

Använd en blender, hugg vitlök, tomater till ett tillstånd av potatismos, lägg till löken i pannan. Efter två minuter häll buljongen i massan och koka den och släck den i fem minuter..

lägga till специи

Tomatpasta blandad med kryddor, peppar och salt, häll i pannan och blanda bra med resten av produkterna. Stewing såsen bör vara tjugo minuter på låg värme tills den tykar och blir viskös..

 

På toppen av spagetti bör hällas sås, garnera med gröna – basilika blad, persilja och servera..

Tomatpasta Spaghettisås med Halsband

hur приготовить томатный соус

För att ge en rik, saftig smak till enkel pasta, är det vanligt att dekorera och komplettera skålen med doftande såser.

En av de mest älskade “manliga” bensinstationerna är naturligtvis den där malet kött och tomatpasta harmoniseras ihop..

Spaghetti ska serveras med en tjock, viskös sås som kommer att täcka varje enskild lång makaron. För att skapa denna typ av sås behöver du:

 • tomater i egen juice – 1,2 kg;
 • köttfärs – 0,4 kg;
 • paprika – 300 g;
 • lök – 150 g;
 • vitlök – 20 g;
 • kryddor (basilika, oregano) – 0,5 st. l.
 • salt, peppar – 5 g;
 • socker – 25 g;
 • olivolja – 30 g.

Fyrtiofem minuter kommer att spenderas på matlagning, och energivärdet på ett hundra gram blir 83 kcal..

Stek det malet köttet i olja i fem minuter i en friterad stekpanna. Skala löken, vitlök, ta bort fröna från peppar. Allt finhacka i kuber, lägg till köttmassan och låt sjuda sju minuter.

Mala tomaterna i en mixer till nästan homogen massa, tillsätt salt, peppar, kryddor, socker och häll tomatblandningen (pasta) i det malet köttet. Koka långsamt på låg värme, avtäckt sås, i trettio minuter.

Andra favorit kryddor kan läggas till receptet, gröna – det finns ingen klar ram för att göra italiensk sås med malet kött och tomatpasta. Lägga till hemlagad tomatpasta gör skålen mer aromatisk och tillfredsställande..

Hur man lagar en sås med tomater och äggplantor

spaghetti всоусе

De främsta typerna av såser, som är de mest populära och kända, är de italienska kockarnas kulinariska konstverk. Det finns en särdrag i det nationella köket i landet – använd en mängd olika grönsaker och kryddor som en del av såsen..

Smaken av spagetti med sådan dressing förbättrar, dekorerar och gör skålen mer doftande och ibland smaklig. För korrekt förberedelse av tomatsås med äggplanter för dessa pasta kommer att kräva:

 • aubergine – 250 g;
 • lök – 100 g;
 • färska tomater – 0,7 kg;
 • vitlök – 15 g;
 • vegetabilisk olja – 30 g;
 • salt – 10 g;
 • kryddor – 5 g.

Fyrtio minuter är tillräckligt för att skapa en maträtt, och matens näringsvärde kommer bara att vara 48 kcal..

För att beröva äggplantans extra bitterhet är det nödvändigt att skalla dem, skära i kuber och en halv centimeter och, efter tillsats av salt, avsättas för att isolera onödig juice. Denna process kommer inte att vara längre än tjugo minuter..

Vid den här tiden borde du städa vitlök, lök. Stek i en panna den finhackade löken och ½ av vitlök i två minuter. Ta bort huden från tomaterna, applicera kokande vatten på dem, skär dem i skivor och häll dem i grillen. Stew tio minuter långsamt, inte på hög värme.

Smaka på äggplanterna och resten av vitlök på samma gång. Sedan kombinera tomater, äggplanter i en behållare, salt allt, strö med utvalda kryddor och släck i ytterligare tio minuter, ta bort från värme.

När du serverar, bör den här såsen täcka hela spaghettiytan och ge samma smakliga smak till en sådan tillfredsställande maträtt..

fisk по-греческиFisk i grekisk stil är en utsökt maträtt med kryddiga anteckningar av medelhavsmat..

Otroligt utsökt sallad med krabba kött – försök!

Vill du göra friska sötsaker? Då kommer receptet av kandad pumpa definitivt att vara till nytta..

Tomatpasta svamp sås recept

Grunderna i svampsås, som gör skålen doftande och rik, är ett obligatoriskt tillägg av tomatpasta och saftiga, mogna tomater..

Denna dressing är perfekt för en rätteris, potatismos, men den mest utsökta i kombination med spagetti. För att skapa såsen krävs:

 • färska svampar – 0,5 kg;
 • lök – 120 g;
 • deodoriserad vegetabilisk olja – 50 g;
 • tomatpasta – 100 g;
 • tomater saftiga – 300 g;
 • kryddor för svampar – 5 g;
 • salt – 5 g;
 • torkade örter (persilja) – 10 g.

Tillagningstiden kommer att vara fyrtio minuter, och kaloriinnehållet av ett hundra gram är 72 kcal..

I början bör du laga grönsakerna för att göra såsen. För att göra detta måste löken skäras i halva ringar, svampar i kvarts eller tunna plattor. I en panna steka två produktdata i smör (30 g) under tio minuter, tillsätt svampkryddor och salt.

Med färska tomater, ta bort huden (för bekvämlighet, häll i kokande vatten) och slipa på en mixer. Tomatpasta i tomatpasta, blanda. Häll alla i en kastrull med olja (20 g) och låt dem simma till ett visköst tillstånd i 5-10 minuter.

Till svampen häll tomatblandningen och grytan i fem minuter. Häll sedan de torkade örterna, och ibland rör om ibland, håll såsen på låg värme i ytterligare tio minuter..

I stället för en tomat kan du lägga till vatten och mjöl för att göra hela tomaten massa tjock. Spaghetti-tomatsås med svamp bör inte värmas upp ofta och hållas på en kall plats under lång tid..

Kulinariska tricks

Marjoram, oregano, basilika, timjan, vitlök och lök – de mest använda kryddorna i Italien för att göra olika såser.

När du försöker experimentera i köket kan du skapa ditt kulinariska mästerverk för att ge smak, rikedom, dekoration och originalitet av många sidrätter som används dagligen av vänner och släktingar. Det finns flera knep som kan hjälpa till vid beredningen av denna tankning:

 1. Istället för det antagna vetemjölet bör majsstärkelse tillsättas för att ge viskositet och tjocklek;
 2. För varje tomatsås krävs spagetti att endast välja söta tomater – syran kan inte täckas även genom tillsats av socker.
 3. Färskt tomater eller i juice bör inte vara för försiktigt malda i en mixer – låt dem förbli bitar som passar helt i harmoni med skålen.

Om familjen inte gillar någon form av kryddor, kan du köpa italienska kryddor, där alla örter är jämnt fördelade. Det bör också komma ihåg att för tillagning av denna italienska maträtt passar flytande sås till tunn och lång pasta och tjock sås – till tjockare spagetti.

Loading...