Hur man lagar tsvetaevsky äppelpaj

Tsvetaevsky äppelpaj – ett unikt fenomen i matlagning, bländad av legender och legender. Tillförlitliga källor att detta tårta recept i huset Tsvetaevs var en favorit efterrätt när man träffade gäster, nej. Men detta förringar inte dess fördelar. När du har förberett denna tårta kommer du säkert att bli kär i den.

Steg för steg kaka recept
hur приготовить Цветаевский яблочный пирог
ingredienser Antal
Bönsmör (fettinnehåll minst 82,5%) 150 g
Mjöl, vete 2 glasögon
Syrgrädde 20% fett 0,5 kopp
Bakpulver 0,5 tsk
Ägget 1 st.
Ägg för att hälla 1-2 stycken.
Syrgrädde 20% fett för hällning 1,5 glas
Socker för att hälla 1 kopp
Högsta mjöl för hällning 2 msk.
Äpplen, sort “Antonovka” 3-5 stycken.
Jord kanel, vaniljpulver på vilja
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 217 kcal

Degberedning

För att göra degen måste du smälta smöret i ett vattenbad..

att smälta масло

Låt oljan svalna. Medan oljan kyls siktas mjölet genom en sikta, när siktningen mjölet är aktivt mättat med syre, vilket gör kakan mer frodig och öm. Tillsätt bakpulver till mjöl. Häll den kylda oljan i en blandning av mjöl och läsk och gnugga det med händerna tills det visar sig att barnet blir.

lägga till муку

Därefter häll grädden vid rumstemperatur och ät degen tills den är jämn. Vid knådning av deg är det viktigt att inte överdriva mjölet, annars kommer det att vara tätt och tufft. Den färdiga degen ska hålla sig lite i händerna. Täck degen med en handduk eller film och låt det stå ett tag..

deg готово

Fyllberedning

Medan den knådade degen “vilar”, förbereder vi fyllningen från gräddfil: slå äggen med socker, tillsätt gräddfilen och slå igen tills sockret löser upp, tillsätt sedan mjölet. Blandningen kommer att vara flytande. För älskare av kryddig bakverk kan du lägga till kanel och vaniljpulver.

göra заливку

Förbered fyllningen

Förbered nu äpplen: de måste tvättas, kärnas och skäras till jämnt tunna skivor.

Ta en bakfisk, rikta botten med specialpärlpapper eller folie. Vi fördelar jämnt ett lager av deg över ytan av formen (degen ska ungefär vara 0,5-1 cm), var noga med att göra höga sidor.

spridas ut тесто

Lägg torkade äpplen på degen i ett jämnt lager (de borde inte fylla hela höjden av formuläret);

ligga ut яблоки

topp häll surt hälla.

att hälla заливкой

bakning

Förvärm ugnen till standard 180 grader, sätt kakan på en genomsnittlig nivå. Det bör bakt i 50-60 minuter tills det är guldbrunt. Glöm inte att de första 15 minuterna efter att du har lagt kakan i ugnen är det bättre att inte öppna den.

Servering Tårta

Enligt originalreceptet serveras pajen kallt. Ta kakan ur ugnen, låt den svalna till rumstemperatur och lägg sedan i kylskåpet i 6-12 timmar.

en paj готов

salladFörbered ett starkt och saftigt sallad “Tenderness” recept med ett foto med kyckling, hjälper dig att samordna jobbet korrekt och genom att lägga till fantasi kan du variera det klassiska receptet.

Läs hur man gör lata kycklingkotletter. Recept och steg för steg bilder.

Vet du hur man gör kycklingleverpate hemma? Läs här..

Användbara tips

  1. Om du använder läsk för provet, ger vi det lite avstånd så att reaktionen med gräddfil och läsk startar.
  2. Om du använder bakpulver för att göra degen behöver du 1 tesked;
  3. Om äpplen blandas med hällning, är det bättre att spruta dem med en liten mängd mjöl så att de är jämnt fördelade i hällen;
  4. Glöm inte att spruta en liten mängd citronsaft på äpplen så att de inte mörkar
  5. Kak receptet är enkelt och mångsidigt, du kan diversifiera fyllningen: Lägg till russin till äpplen, och du kan fylla på med andra frukter och bär.
  6. Om du håller dig med en diet kan du försöka förbereda en dietversion av cirkeln: för att göra detta, byt ut fettsyror med 10-15% eller använd yoghurt istället för smör för att laga deg, använd vegetabilisk spridning, byt kycklingägg med vaktel (med 1 kycklingägg = 5-6 vaktelägg).

Ha en trevlig tefest!

Loading...