Hur man lagar ugnsrörsugnen i ugnen och långsam spis

Receptet på en sådan gryta kan användas om barn inte gillar att äta kockost. Absolut är det inte rimligt att ta bort det från kosten, eftersom det innehåller kalcium och andra användbara element. Gryta av stallost och ris ska vädja till hela familjen. Den kan förberedas för te eller till frukost. Den färdiga maträtten blir ännu bättre om du häller den med sirap eller sylt.

Stuga ost och ris gryta som i dagis
hur приготовить творожно-рисовую запеканку в духовке и мультиварке
ingredienser Antal
ris (vit, rund) 1/3 st.
vatten eller mjölk (1,5%) ½ st.
ägg 2 stycken.
kockost (1,8%) 125 g
någon älskling, men det är bättre att ta vätska 1 msk. l.
torkade aprikoser 7-8 delar.
rinna. oljor smörj formens väggar
Tillagningstid: 50 minuter Kalorier per 100 gram: 156 kcal

Detta recept kommer att påminna dig om barndomen. Det var en gryta som många försökte på dagis eller i skolan. Att förbereda det är inte svårt om du följer anvisningarna i receptet..

Före matlagningen måste rå ris tvättas, kokas i 100 ml vatten eller mjölk. När vätskan kokar, måste elden göras mycket svag, täcka gröt och laga i ytterligare 15 minuter..

Torkade aprikoser skärs i ganska små bitar och blötläggs i vatten en stund.

När gröt är klart ska det vara tillåtet att svalna, lägg sedan till ost, ägg, honung till den. Knäda alla ingredienserna så att de är väl blandade ihop. Tillsätt torkade aprikoser och blanda allt igen. Sätt massan i formen, vars väggar är oljade. Slå ugnen på 180 grader och baka skålen i 25-30 minuter.

Efter ugnen, låt grytan svalna något för att göra det lättare att komma ur formen..

Gryta med nötter och pommes frites

med орехами и черносливом

Ett annat alternativ är en gryta med stew och ris – med nötter och pommes frites. I detta recept slipas kockost genom en sikt. Detta kan göras i andra fall för att göra grytan mer öm och smula..

produkter:

 • 2 ägg;
 • 200 g kockost (bättre än fettfattig);
 • 25 gram nötter (valnötter, cashewnötter, mandel är lämpliga för grytor);
 • 25 g prunes;
 • 100 gram risgröt (kokt av vitt runda ris);
 • 1.5 Art. l. gräddfil (10%);
 • 2 g salt
 • 1 tsk rinna. oljor.

Beredningstid: 1 h 15 min.

Kaloriinnehåll per 100 g: 152 kcal.

Stuga ost genom en sik, blandad med gräddfil. Äggvita och äggulor måste delas och läggas i olika behållare..

Yolks med socker, mark, sedan till ostmassan med gräddfil. Tvätta nötter och pommes frites, skär i små bitar och lägg till ostmassan, som sedan omrörs igen..

Ekorrar med salt piskas tills ett fluffigt skum erhålls. Blanda långsamt proteiner med huvudmassan. Lägg sedan till risgröt och mixa igen..

Stallost och risgryta med nötter och svampar bakas i ugnen, sätts på 180 grader i 35 minuter, då stiger temperaturen till 200 och efter 10-15 minuter kan skålen tas bort från ugnen. Mögelarnas väggar måste oljas..

såsenLingonberry köttsås – ett recept med foton och steg-för-steg rekommendationer från erfarna kockar.

Hur man lagar traditionella dumplings i mikrovågsugnen här.

Läs hur man lagar läckra potatisar med nötkött och potatis i en kruka. Recept här.

Stuga ost och ris gryta med äpplen

Den söta smaken av stugaost och ris blandat med socker kan spädas om du använder äpplen i receptet. För matlagning är det värt att hitta inte stora, doftande frukter med svag sourness (sorter av granny smith, Antonovka, vit fyllning borde vara lämplig).

produkter:

 • 3 msk. l. gräddfil (10%);
 • 200 g höstost (bättre att ta fettfri);
 • 150 gram ris (vit, rund);
 • 4 msk. l. socker;
 • 6 äpplen (små, bättre att ta lite sura sorter);
 • ½ tsk kanel;
 • rinna. olja (för mögelväggar).

Beredningstid: 1 h 20 min.

Kalorier 100 g gryta: 125 kcal.

Höstost blandad med 1 msk. l. gräddfil och 2 msk. l. socker. Äpplen måste skäras i små kuber (det är inte nödvändigt att ta bort huden), häll i det återstående sockret, tillsätt kanel, blanda.

skuren in i яблоки

Koka ris och skölj sedan med kallt vatten..

att koka кашу

Äpplen, ris och ostmassa blandas och läggs ut i en form där skålen kommer att bakas (formens väggar är föroljade).

ligga ut в форму

Temperaturen i ugnen är inställd på 200 grader och grytan är bakad i 40 minuter..

gryta

Stallostsocker på rismjöl

Med detta recept kan du laga en lätt, inte för söt maträtt. Om du inte har tillräckligt med sötma, kan du hälla den färdiga grytan med sylt, kondenserad mjölk, honung.

produkter:

 • 240 g yoghurt (utan tillsatser och inte fett);
 • 600 g höstost (5%);
 • 3 ägg (separera vita och äggulor från varandra);
 • 75 g rismjöl.

Tillagningstid: 45 minuter.

Kalorier per 100 g: 149 kcal.

Hur man lagar stekpanna med rismjöl? Alla produkter, förutom proteiner, blandas. Piskar sedan till en magnifik statlig proteiner. Blanda långsamt dem med resten av massan. Baka den maträtt du behöver i ugnen på 180 grader i 40 minuter.

Recept med pumpa för multicooker

gryta в мультиварке

Multicooker – ett oumbärligt verktyg i köket. Medan hon lagar mat kan du göra något annat. Det är väldigt lätt att laga ostmassor i det. För en förändring i receptet kan du inkludera en pumpa.

produkter:

 • 300 g pumpa;
 • 500 g höstost (5%);
 • 3 ägg;
 • 200 g sur grädde (10%);
 • 80 g semolina;
 • 1 tsk. bakpulver och vaniljssocker;
 • rinna. olja för att smörja skålens väggar.

Tillbringad tid: 1 h.

Kalorier för 100 g produkt: 183 kcal.

Pumpa behöver tvätta, separera rätt mängd massa, skära och grovt rist. Ägg är lätt piskad med socker. Lägg till ost till dem och blanda, sätt sedan pumpa, gräddfil och semolina. Allt rörs om igen.

Det sista bakpulvret och vaniljssockret läggs till. Hela massan läggs ut i en försmörjad multicookerskål. Inkluderat läge “Bakning” i en timme.

Därefter kan du kontrollera grytan med en torr tandpetare. Om du har bakat mat kan du slutföra matlagningen. Ibland tar det ytterligare 15-20 minuter. Efter att ha stängt av multicookern, låt grytan svalna.

Lätt bosatt söt ris-stuga ostgryta med pumpa kan serveras.

Efter att ha försökt att laga maträtten vet du hur mycket nästa gång du lägger socker, kesost eller ris, eftersom alla har olika preferenser. Det är mycket viktigt att laga riset korrekt – det ska vara mjukt men inte för kokt..

Du kan försöka experimentera med en gryta – till exempel lägga till pumpa, äpple och russin till massan. Eller pommes frites och torkade aprikoser. Går bra med ris och curd banan eller ananas. Du kan hälla efterrätten med choklad sirap eller smarta den övre skorpan med chokladpasta.

Den färdiga maträtten ska stå lite, då blir det ännu mer gott. Stugaost och risgryta kan lämnas i kylskåpet nästa dag, och det kommer inte att förlora smak. Före användning ska den värmas upp i en mikrovågsugn..