Hur man lagar utsökt havsabborre i ugnen

Havsabborre är en frekvent gäst vid en festmåltid. I smak, juiciness och fördelar kan denna fisk konkurrera med någon annan, inklusive eliten: lax, lax och rosa lax.

Innan du lagar mat måste du ta bort fenorna. De är ganska skarpa, och de är lätta att skada handflatan. Skär sedan av huvudet, rengör vågorna och rensade insidan. Oftast är det bakat i sin helhet, i olika såser och marinader, men ibland är det skuren i portionerade biffar..

I havsabborre är mycket mindre än i floden, men du måste fortfarande vara försiktig och extremt uppmärksam när du äter..

Denna fisk bakas i en elektrisk ugn med olika grönsaker, ost, svamp, i en folie, i en ärm eller helt enkelt kryddat, läggs på en gitter och bakas som på en brazier. Oavsett vilken matlagning du väljer, glöm inte att havsfiskar förbereder sig mycket snabbt och du får inte överdriva det på spisen, annars får du en torr och smaklös maträtt.

Havsbas bakad i ugnen
hur вкусно приготовить морского окуня в духовке
ingredienser Antal
fisk (havsabborre) 1 st.
kryddorna 1 tsk.
salt nypa
olja 50 g
persilja 30 g
Tillagningstid: 35 minuter Kalorier per 100 gram: 65 kcal

Att baka helt fisk i ugnen är den enklaste matlagningsmetoden som inte bara en oerfaren ung älskarinna kan klara av utan också en långt ifrån mästaren..

Tvätta slaktkroppen under kallt vatten. Använd speciell sax för att noggrant klippa av svans och fenor. Ta bort skalorna med en kniv. Det är bättre att göra detta i en djup tvätt, så att den inte flyger i alla riktningar. Skär abborre och ta bort alla ingångar med en skarp rörelse av handen. Tvätta noggrant bukhålan så att blodet kan tömma och fisken inte smakar bittert..

Vi gnider rikligt inuti och ut med salt och kryddor, lämnar att matas med aromen av örter. Slå på den elektriska ugnen vid 175 ° C. Tillagning av en glasrooster och smörj in ett smör.

Persilja tvätt, skaka och finhacka. Vi krossar abborreinsidan med gröna grönsaker, vi förskjuter det till disken och sätter på att baka i tjugo minuter. Vissa hemmafruar kläm citronsaft i fisk, men det gör att disken bara är torrare.

Innan du bakar på sidorna är det nödvändigt att göra skär som motsvarar de delade bitarna, det är svårare att göra när du är färdig – skålen kommer att falla ifrån varandra.

Röda Havabasen med potatis och ost

En god maträtt erhålls från röd abborrefilé med unga potatis och riven ost. Med enbart omnämnande av en önskan att omedelbart laga den.

ingredienser:

 • röd grouperfilé – 650 g;
 • potatisknölar – 1 kg;
 • ost – 300 g;
 • dill – 1 tsk;
 • hemlagad majonnäs – 4 msk. l.
 • olja – 3 msk. l.
 • salt – 1 tsk;
 • ägg – 2 stycken.

Framställning: 75 minuter.

Kalorier: 73 Kcal / 100 g.

Röd grouper kan köpas hela och klippa den hemma i vackra filéer, men det tar minst en timme. Du kan betala lite mer, men köp färdigt kött. I alla händelser bör detta ske i en pålitlig specialaffär för att få en kvalitetsprodukt..

Vi rengör de unga potatisarna med en kniv eller med hjälp av ett metallnät. Om knölarna är stora, skära dem i kvarter. Slå ägg med hemlagad majonnäs, tillsätt salt.

Sprid potatis på en bakplåt med höga sidor, strö över vegetabilisk olja. Sätt abborrefilén på toppen. Fyll med ägg-majonnäs dressing och strö med ett tjockt lager riven ost.

Vi lägger bakad i en uppvärmd elektrisk ugn i femtio minuter. Klar varm maträtt lägger omedelbart ut plattorna och serverar på bordet.

pumpa цукатыLäs hur man lagar en god och hälsosam maträtt – kandad pumpa.

Läs hur man lagar en intressant mexikansk maträtt – kycklingquesadilla.

Smaksatta räksoppa recept med foton och steg för steg rekommendationer.

Hur man lagar havsabborre gott i folie

Baking skaldjur i folie är ett av de vanligaste sätten att laga dem. På grund av en sådan lindning behåller produkten hela sin saft inuti och samtidigt visar den sig mycket mild..

ingredienser:

 • fisk (havsabborre) – 2 st.
 • lök – 1 st.
 • morot – 1 st.
 • vegetabilisk olja – 3 msk. l.
 • peppar, salt

Beredning: 40 minuter.

Kalorier: 59 Kcal / 100 g.

Färsk havsabborre i mitt vatten, skära av fenorna, skrapa bort vågorna och ta bort insidan. Huvudet kan lämnas eller klippas på örat. Lökar riva tjocka ringar, morötter – barer.

Fettfett med salt inuti och på ytan. Klipp av en lång folie, vik ihop och lägg en fisk i mitten. Strö med peppar. Lägg grönsaker i buken, häll oljan över toppen och linda tätt i folien så att det inte finns några luckor.

Med samma princip bearbetar vi den andra fisken. Vi startar enheten vid 180 ° С. Vi sprider ämnena på ett bakplåt och skickar dem för att baka i tjugofem minuter. I slutet slår vi försiktigt folien och låt fisken rodna. Se till att all saft inte rinner ut. Forma båtens sken.

Sätt färdigmaträtten på en tallrik, garnera med skivad citron och röda tomater.

Recept av filé i gräddfil

Hemmagjord fettsyror är alltid en win-win för betning och hällning av fisk som är bakad i ugnen. Denna fermenterade mjölkprodukt bidrar till att mjukna det redan ömta köttet..

ingredienser:

 • abborrefilé – 4 st.
 • gräddfil – 200 ml;
 • persilja – 25 g;
 • morot – 2 st.
 • obehandlad olja – 2 msk. l.
 • salt – nypa.

Framställning: 55 minuter.

Kalorier: 92 Kcal / 100 g.

Klar filéer tvättas och torkas på en servett.

filé подготовить

Brazier fett med vegetabilisk olja. Med grönsaker, ta bort skalen, skär i halva ringar. Stänk fisken med speciella kryddor, örter och salt, lämna i tio minuter. Hacka persiljan.

strö специями

Slå på den elektriska ugnen vid 185 ° C. Placera filéerna i en stekpanna tätt mot varandra, sprida de beredda grönsakerna på toppen med ett tjockt lager. Sprid hemlagad gräddfil på en gång i mitten och sprid den med en sked över hela skålen. Det visar sig vakuum för bakning. Vi satte oss förbereda oss i trettio minuter. I slutet sprinklar vi fisk med persilja och serveras tillsammans med potatismos eller bovete.

att göra шубу из овощей

Enligt samma ordning kan du laga en abborre, bara för att beta den inte i kryddor och örter, men i hemlagad lätta senap. Dessutom blir det gott.

maträtt готово

Havsabborre med grönsaker i ärmen

När du bakar en abborre med grönsaker kan du experimentera varje gång – byt ingredienserna. Så skålen kommer du inte att pall och i slutändan hittar du det mest lämpliga alternativet för din kombination av produkter.

ingredienser:

 • ärter – 200 g;
 • fisk (havsabborre) – 2 st.
 • lök – 2 st.
 • broccoli – 200 g;
 • tomater – 2 st.
 • olja – 3 msk. l.
 • doftande örter för fisk – 2 tsk;
 • salt – 1 tsk.

Framställning: 75 minuter.

Kalorier: 87 Kcal / 100 g.

röd рыбаFish clean, ta bort insidan, skära av fenor och svans. Vi gör ett snitt längs åsen och med en skarp rörelse vänder vi den inuti. Så kommer åsen att avta från köttet, och endast små ben kommer att förbli i fisken, vilket i praktiken kommer att lösas vid bakning. Gnugga filéerna erhållna torkade örter: rosmarin, timjan, dill. Passa allt som finns i lager.

Vi är engagerade i beredningen av grönsaker. Broccoli nedsänktes i en minut i kokande vatten, ta ut en slitsad sked och läggas ut på en handduk. Lök vi jäsar i vegetabilisk olja. Mina tomater och skuren i ringar.

Vi tar en djup brazier, lök, broccoli, tomater i botten, häll ut konserverade ärtor och avsluta med fiskfiléer på toppen. Salt, häll över den återstående oljan och sätt att baka i en uppvärmd elektrisk ugn i femtiofem minuter..

Användbara tips

 1. Skålen kommer att bli ännu smakligare om fisken är premarinerad;
 2. Vågarna är lättare att ta bort från abborre om du nedsänker det i kokande vatten i en minut eller skickar den till frysen i fem minuter. Ett annat knep: Stänk fisk över natten med grovt salt, på morgonen kommer tallrikarna att avskalas. Men det är bäst att använda en speciell kniv för att rengöra skaldjur.
 3. För att få huden att visa sig utan svårighet, frys den och gör sedan ett snitt på ryggen, och det kommer att gå av i en rörelse;
 4. Denna havsfisk visar sig välsmakande inte bara när du bakar i ugnen. Öronet som kokas på det är helt enkelt gudomligt. Abborreet är redan nedsänkt i kokande vatten och kokt i högst tio minuter;
 5. Om skålen är avsedd för barn, är fisken bäst tillagad i en dubbelpanna och försiktigt välj benen.
 6. Bakad havsabborre går bra med smuligt ris, färsk grönsaksallad och stekt potatis;
 7. Tina inte fisken i vatten, det kommer att förlora alla vitaminer och det blir torrt. Det är bättre att göra det i kylskåp, även om det tar längre tid.
 8. Trim svansen och fins bättre med speciella sax och handskar, för att inte splittra dina fingrar eller handflata.
 9. Erfarna kockar förbereder havsabborre i vitt vin, i smet, med svamp och örter, och gnugga med en blandning av olivolja och balsamvinäger.

Bon aptitret!