Hur man lagar utsökt sallad av fläskhjärta

Många är vana vid att gå förbi offalsidan, betrakta dem något smaklöst eller ett attribut av en dysfunktionell livsstil. Men båda kan definitivt kallas felaktiga åsikter, på grund av biprodukterna kan du göra många läckra och till och med läckra rätter, som dessutom kommer att vara mycket användbara, till skillnad från disken från dyra filéer..

Till exempel är samma fläskhjärta en rik källa till inte bara protein utan även aminosyror och värdefulla mineraler. En sådan produkt kan ligga till grund för många sallader, och de kommer att vara både närande och mycket ekonomiska..

Pork Heart Salad with Pickled Onions
hur вкусно приготовить салат из свиного сердца
ingredienser Antal
gris hjärta 1 kg
lökar 2 medium
paprika 2 stycken.
gröna lökar flera fjädrar
vitlök 3 kryddnejlika
bordsvinäger 2 msk. skedar
socker 1 tsk
persilja och dill att smaka
oraffinerad solrosolja för tankning
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 130 kcal
Läcker och lätt sallad, där det inte finns plats för överflödigt fett, eftersom biprodukten i den kokas, inte stekt, men det finns en plats för piquancy och trevlig spiciness.

Biprodukten ska tvättas och ångas i en och en halv timme, sedan kyldes..

att laga mat сердце

Vid den här tiden kan du plocka löken, för vilka du behöver spädda ättikan med vatten i förhållandet mellan två delar ättika till en del vatten, tillsätt socker till det och häll över dem finhackade lök. I princip är det tillräckligt att laga lökarna i 15 minuter, men om det varar längre blir det inte värre..

marinera лук

Bulgarisk peppar ska skäras i remsor, finhacka gröna och gröna lök. Klar kylt hjärta kan också skäras i remsor eller små kuber och blandas med andra ingredienser..

att skära овощи

Det är bara att salta salladen och fylla den med doftande olja. När den serveras kan den sönderdelas i salladsblad..

Kryddig koreansk morotsalad

Koreansk morot gör någon sallad särskilt salig, och i kombination med fläskhjärta kan den bilda en utmärkt budgetmaträtt som kommer att dekorera något bord..

Ingredienser krävs:

 • 1 gris hjärta;
 • 150 gr. Koreansk morot;
 • 150 gr. hård ost;
 • 2 medellökar;
 • majonnäs för dressing.

Tillagningstid: utan hänsyn till tiden för hjärtkokning – ca 20 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 220 kcal / 100 gr.

Biprodukten måste avskalas, skärs och sköljas inuti för att bli av med eventuellt ackumulerat blod. Sedan måste du koka det tills det är mjukt, kallt och skuren i remsor..

Skaka osten på ett grovt rivjärn, hugga löken i tunna halvringar och mixa allt tillsammans med koreanska morötter och krydda salladen med majonnäs. På detta är han redo!

Recept för puff sallad med svamp

Kombinationen av fläskhjärta och svamp kommer att tillföra sallad proteininnehållet, och därför mättnad, och gör det ännu mer intressant att smaka. Layered ut är han fortfarande stilig.

Ingredienser krävs:

dietisk салат

 • 1 gris hjärta;
 • 4 stora mushrooms (eller 150 gr);
 • 1 morot;
 • 1 lök
 • 2 betade gurkor;
 • 50 gr. hård ost;
 • majonnäs för tankning;
 • matolja för stekning;
 • salt och kryddor till smak.

Tillagningstid: utan hänsyn till tiden för hjärtkokning – ungefär en halvtimme.

Kaloriinnehåll: ca 220 kcal / 100 gr.

Du måste först koka biprodukten till mjukhet, tillsätt lökblad och pepparkorn till buljongen och sedan svalna. Skär mushrooms i skivor och stek i vegetabilisk olja tills guldbrun, lätt salt och låt svalna..

Skär morötterna i remsor, lökar i små kuber och steka allt i vegetabilisk olja tills det är mjukt. Kokt hjärta, ost och syltade gurkor skärs även i remsor.

Därefter smutsas alla ingredienser i en salladsskål i lager, smörj lite majonnäs. På toppen av denna sallad, om så önskas, kan du ströda med hackade valnötter.

pitabröd с мясомRoll av pita och kyckling – en ovanligt god aptitretare med kött och grönsaker. Vi ska berätta för dig hur du gör detta mellanmål ovanligt saftigt..

Läs hur man gör läckra tjocka pannkakor på kefir. De kan serveras med honung eller sylt, eller du kan lägga till salt piquant pate.

Observera receptet på kockkakor utan smör och margarin.

Varm sallad med slaktbiprodukter, pasta och ost

Denna biprodukt kan betraktas som en gudstjänst för ekonomiska hemmafruar, och om du lagar en varm sallad med pasta ut ur det, får familjen en god och god lunch eller middag..

Ingredienser krävs:

 • 1 fläskbiprodukter
 • 100 gr. torr pasta;
 • 2 bearbetad ost;
 • 1 morot;
 • 1 lök
 • 1 msk. sked tomatpasta;
 • 1 msk. en sked av vetemjöl
 • 50 ml vegetabilisk olja;
 • 2 laurbladen;
 • salt och peppar efter smak.

Koktid: utan hänsyn till tiden för hjärtkokning – ungefär en timme.

Kaloriinnehåll: ca 200 kcal / 100 gr.

Biprodukten i detta recept ska kokas tills det är ofullständigt kokt, skär det sedan i remsor, stek i vegetabilisk olja tills guldbrun visas och låt svalna. Skaka morötterna och steka i samma olja där hjärtat var beredd, tillsätt den finhackade löken till den och stew lite mer.

Därefter måste i denna zazharku tillsätta mjöl och tomat, samt salt och peppar och gryta fortfarande tillsammans..

Stekt slaktbiprodukter och zazharki läggs ut i en kål eller andra tjockväggiga rätter, laurbladen och lite vatten tillsätts, och allt är stuvat igen i ungefär en halvtimme. Vid den här tiden måste du koka pasta och kyla dem..

Nu återstår det att samla skålen – skär den bearbetade osten, lägg dem till köttet med grönsaker, där de smälter och blandar med pasta.

Servera en sådan sallad är nödvändig, medan det fortfarande är varmt, strö gröna på toppen efter vilja..

Pork Heart Förrätt med Pickled Gurkor

sallad с овощами

Ofta i huset kvar i banken några pickles, som är okända vart man ska gå. Du kan helt enkelt laga dem med en sallad av fläskbiprodukter, som kommer att glädja hela familjen.

Ingredienser krävs:

 • 1 gris hjärta;
 • 4 pickled gurkor;
 • 1 morot;
 • 1 lök
 • 4 ägg;
 • 5 msk. skedar av majonnäs;
 • 1 tsk senap.

Tillagningstid: utan hänsyn till tiden för hjärtkokning – 20 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 200 kcal / 100 gr.

Slaktbiprodukterna måste kokas tills de är kokta och skurna i skivor, gör bara samma med ägg. Grate morötter, hugga lök och stek i vegetabilisk olja. Skär in syltad gurkor i remsor och mixa majonnäs med senap för dressing. Alla resulterande ingredienser är blandade och på denna fläskhalssallad är redo..

Kulinariska tips

Biprodukterna, som pigens hjärta hänvisar till, kräver en lite mer speciell inställning till dem så att disken från dem blir riktigt välsmakande och framgångsrika. Därför är kunskap om de kulinariska hemligheterna att laga denna biprodukt användbar för alla hemmafruar..

 1. Innan du förbereder biprodukten, var noga med att skölja under rinnande vatten och separera onödiga filmer och kärl från den, vilket är bekvämt att göra med en kniv. Medan du kokar hjärtat är det nödvändigt att byta vatten minst två gånger, och helst tre..
 2. Det är bättre att köpa ett nytt hjärta än en frusen, eftersom det i det här fallet kommer att finnas mer möjlighet att köpa en kvalitetsprodukt än en redan gammal..
 3. Om receptet behöver steka ett hjärta är det lämpligt att göra det på Teflon.
 4. Man tror att den ideala tiden att koka detta slaktbiprodukter är en halvtimme.
 5. Intressant är att fläskkärlet är en produkt som helt och hållet består av muskler och samtidigt saknar fett, så det kan anses vara det fullständiga motsatsen till traditionellt fläsk. dvs Det är en idealisk dietprodukt..
 6. Tal om sallader i fråga om fläskhjärtan är just för att det i sådana kombinationer är att denna produkt maximalt framgångsrikt avslöjar dess smak..
 7. Om huset har en sådan hushållsapparat som en långsam spis, kan du laga ett hjärta i det, och i det kommer det att visa sig speciellt ömt och gott. Det är bättre att inte göra det i mikrovågsugn, eftersom dess lägen inte fungerar här..
 8. Om en oanvänd kokad hjärta kvarstår efter att ha lagat salladen, kan den läggas på en fyllning för patties, hackad i köttkvarn eller bara hackad, gjorde en sås för garneringar.
 9. För sallader kan ett hjärta inte bara kokas eller stekas, men släckes också, skär det i små bitar, skär ut kärlen, lägg i en maträtt med en liten mängd olja, tillsätt vatten och gryta i ungefär en timme.
 10. Även med tillsats av majonnäs är sallader från fläskkärlet fortfarande mycket kostsamma eftersom köttet i sig är så icke-kaloriskt att det nästan är omöjligt att återhämta sig från användningen – tvärtom kan man bara bygga.

Bon aptitret!

Loading...