Hur man lagar utsökt sallad “Chicken Ryaba”

Fråga någon hemmafru i köket om förberedelsen av puff sallader, du kan höra som svar inte ett alternativ matlagning klassiska rätter och som vanligt ett par personliga märkesvaror. Även en person som inte har erfarenhet av kulinariska färdigheter, nämnde fläckiga sallader, kommer i åtanke: en populär päls, solros, mimosa och … Hen Ryaba!

Alla känner hjälten till en barns saga, har länge hittat en andra ära i form av ett mellanmål, kännetecknat av delikat smak och originalpresentation. Strukturen av alla lagrade sallader gör att du kan gå utöver receptet, experimentera med kompositionen, skapa nya rätter och mästerverk. Denna princip är tillämplig i “Chicken Ryaba”, när det baserades på det traditionella receptet, var nya uppfunna, kompletterade med olika ingredienser..

Salladens huvudkomponent är kycklingfilé, så alla älskare av kycklingkött kommer säkert att tycka om recepten nedan. Var och en av dem är original på sin egen väg, och samtidigt är alla beredda sallader lika lika rika och välsmakande..

Klassiskt recept
hur вкусно приготовить салат «Курочка Ряба»
ingredienser Antal
kokt kycklingkött 350 g
champignons 300 g
medellångslök 1 st.
färska gurkor 200 g
kokt ägg 6 stycken.
låg kalorier majonnäs 150 g
hård ost 150 g
salt att smaka
dill, persilja bunta
Tillagningstid: 30 minuter Kalorier per 100 gram: 265 kcal
Det klassiska receptet på sallad “Hen Ryaba” kräver inte komplexa manipuleringar och lång tidskrävande. De använda produkterna är tillgängliga och fördelaktiga, och vuxna och barn kommer att godkänna resultatet av matlagningen..

Små gourmeter kan vara dubbla nöjda – genom att servera på bordet, inte bara en maträtt med ett mellanmål, men lägg ut en riktig “Chicken Ryaba” från salladen. Det blir fascinerande att locka barnet att hjälpa och gemensamt förbereda en läcker saga..

Efter att ha gjort disken att tjäna i form av en kyckling eller en lugg. Med hjälp av hackade tomater och paprika, oliver och oliver, majskärnor och mycket mer att dekorera, från vad du vill eller kommer att vara till hands.

Kokas (i 13-18 minuter) kokt bröstkött i något saltt vatten, kyla och skära längs fibrerna i tunna remsor. Lök fritt från skal, finhackad.

Kokt kokt ägg rengjorts, hackat på en fin rivare eller bländare. Lämna ett av ägget orört, det är användbart för att dekorera salladen. Till smuliga ägg lägg till 4 msk majonnäs, hackad lök, salt till smak och blanda noggrant tills en enhetlig konsistens..

att koka мясо

Friska chop mushrooms, stek lite, med lite olja. Eller gör färdiga konserverade svampar som inte kräver rostning, skär också. Det snabbaste alternativet är att ta en stor burk konserverad skivad svamp och dekantera vattnet, lägg det på en tallrik, torka det under en kort tid..

svamp поджарить

Friska gurkor skärs i tunna, medelstora rånar, lämna några ringar för att dekorera den färdiga maträtten. Bundar av gröna tvättas, torkas, slipas. Ost gnidning.

skuren in i огурцы

När alla nödvändiga saker har skurits och förberetts, är det dags att börja forma salladen. Salladen är lagrad på en bred, grund plattan. För att hjälpa en klar kontur kan du använda en delad form med en avtagbar ring, diameter 18-20 cm.

Det första lagret av sallad är kycklingkött, lägg på en tallrik i en jämn cirkel, i form – krossa. Strö med en liten del av den tillagade osten, cirka 1/3 av den riven, och tillsätt en liten mängd gröna. Äggblandningen är uppdelad i tre delar och tar en del av den totala massan, flufflagret av kyckling.

På toppen av äggskiktet lägger du gurkestrimlorna, lätt salt och kryddar med dill och persilja. Applicera jämnt på den andra delen av blandningen av ägg och majonnäs. Bredvid gurka lagret – svamp.

Svampar bör läggas i ett enhetligt skikt, förseglat med en sked, saltad om så önskas, med hänsyn tagen till mängden salt som redan används i föregående och återstående skikt. Glöm inte heller salthalten i majonnäs!

Fördela den sista delen av äggmassan jämnt över svamplagret, lägg till ytterligare 1 sked mayonnaise om så önskas. Strö över toppen med riven ost och gröna. Dekorera skålen med vänstra gurkor, svamp, ägg eller andra önskade produkter för eget gottfinnande. Salladen “Hen Ryaba” i det klassiska receptet är klart!

Men denna sallad, som de flesta andra puffar, krävs för att hålla i kylskåpet i minst 1-2 timmar. Ett sådant extrakt gör det möjligt för varje skikt att suga, vilket ger skålen ännu mer saftig smak. Vid användning av en delad form avlägsnas den efter exponering i kylskåpet.

Sallad “Chicken Ryaba” med kyckling och svamp

Kompositionen skiljer sig från det klassiska receptet med ett högt innehåll av svamp och ersättning av gurka med kokta morötter. Grunden för beredningen förändras inte, och salladsformningen sker på samma sätt – i lager.

Ingredienser krävs:

 • kycklingfilé, kokt – 300 g;
 • en blandning av skogsvampar, mushrötter – 400 g;
 • kokta morötter, medium – 2 st.
 • lökpenna – 2 st.
 • kokt kycklingägg – 5 st.
 • riven durumost – 200 g;
 • lätt majonnäs – 200 g;
 • färsk dill – 1 gäng;
 • olivolja, solrosolja – 50 g;
 • salt – efter smak.

Tillagningstid: 30 minuter. Kaloriinnehåll per 100 g: 238 Kcal.

Dela det kokta kycklingbröstet i fibrer eller skär i små remsor. Branta ägg finmala eller hugga med en mixer, tillsätt salt, majonnäs, halva riven ost, blanda väl.

Skal morötter, grovt rist. Hacka löken försiktigt och stek i smör ihop med strimlad svamp tills den kokas. Haka dill, spara några grenar för dekoration.

När alla produkter är beredda, fortsätt med läggning av lager av sallad. Det första huvudskiktet – från bröstet, strö med hackade örter, fluffäggblandning, mos med en sked eller spatel.

Stekt svamp med lök, uppdelad i 2 portioner. En av dem bör läggas över kycklingen, lägg ett lager ägg med majonnäs och ost.

Ovanför den första raden av svampar läggs riven kokta morötter, tillsätt salt. Gör ett ägg-majonnässkikt. Sätt svampen på toppen, täck de resterande majonnäs-äggblandningen, häll den riven ost på toppen. Håll i kylskåpet i ett par timmar. Garnera med de återstående gröna och börja måltiden!

Konsistensen av denna sallad är mjuk och delikat. När man bestämmer sig för att göra en sallad i form av en kyckling, rekommenderas att koka den och gnugga 1-2 morötter mer. Grated morötter kan effektivt användas som imitation fjädrar.

att hälla в креманкиLäs vad du kan göra från mjölk – flera alternativ för rätter från en stor frukost till en enkel och utsökt efterrätt..

Så gryta potatis i en långsam spis med kött eller grönsaker, läs vår artikel.

Notera mannica receptet på gräddfil i en långsam spis – en utsökt och hemlagad smaksatt efterrätt.

Hur man lagar “Ryaba Chicken” med ananas

På grundval av samma klassiska recept kan du laga en okonventionell “Ryaba Chicken” med ananas. Ananas är en kalorifrukt som är berikad med mineraler, kycklingfilé, i sin tur dietkött. Enheten hos sådana produkter i salladen ger dig en lätt och näringsrik maträtt med en ljus ny smak. En sådan sallad kan utan tvekan gå in i festivalen och presentera i vilken form som helst – puff, i form av en kyckling eller placera de blandade komponenterna i en bild.

Ingredienser krävs:

 • kycklingbröstkött, kokt – 500 g;
 • konserverad ananas bitar – 500 g;
 • kokt kycklingägg – 4 st.
 • lågmåttig majonnäs – 120 g;
 • Skalade valnötter – 200 g;
 • riven durumost – 200 g;
 • salt, malt svartpeppar – till smak;
 • Färsk persilja för att dekorera – några stjälkar.

Tillagningstid: 15 – 20 minuter. Kaloriinnehåll per 100 g: 220 kcal.

Att ha färdiga färdiga basprodukter, tar en sådan sallad inte mycket tid att komponera och designa. Låt oss i detalj överväga receptet på sallad “Chicken Ryaba” med ananas. Kokt kycklingkött skärs i små kuber. Tappa från vattenburna ananas, om nödvändigt – skära skivorna i mindre.

Skala ägg från äggskal, hacka eller hugga lätt med en mixer, med valnötter vi också agerar – malet.

Du kan stapla lager i följd: kyckling, ananas, nötter, tillsätt majonnäs till varje lager, strö över ost och strimlad ägg.

Och du kan blanda alla hackade och mosade ingredienser, kryddat med salt och majonnäs. Lägg på en höghällsskål, om så önskas, lägg till den översta mantelkanten och dekorera med gröna kvistar.

Ett sådant recept och form av servering tillåter att inte stå färdig sallad i kylskåp, ett stort innehåll av saftiga ananas eliminerar torrheten av maten. Sallad “Hen Ryaba” med ananas, smaken är saftig och original.

Sallad “Hen Ryaba” med pommes frites

Hjärtig och salig sallad erhålls med tillsats av pommes frites. Dessutom har pommes frites en positiv effekt på matsmältningen, rik på B-vitaminer och kalium. Prune ger till salladen “Chicken Ryaba” är inte bara en ny smak, men också till nytta.

Ingredienser krävs:

 • rökt kycklingbröst – 400 g;
 • torkade svampar, mjuka, utan stenar – 150 g;
 • lökpenna – 1 st.
 • konserverad mousse, färsk – 200 g;
 • syltade gurkor – 200 g;
 • vegetabilisk olja – 50 g;
 • Lågmåttig majonnäs – 130 g;
 • salt och kryddor – att smaka på;
 • cilantrogrön för dekoration – några stjälkar.

Tillagningstid: 25 minuter. Kaloriinnehåll per 100 g: 280 Kcal.

Lök fritt från skal, smula. Lätt brunad i olja, lägg till lökpamporna, hackade tunna plattor, tillsätt till värmen tills de är färdiga.

Svisfransar använder mjuka, till exempel Kalifornien, eller fördränkt i vatten, hakad slumpmässigt. Pickled gurkor skärs i små ringar eller inte stora sugrör. Blanda med pommes frites. Lägg till stekt svamp med lök.

Rökt kycklingfilé skärs i kuber eller remsor, lägg i en gemensam skål till de beredda grönsakerna. Säsong alla produkter med salt, malt svartpeppar och andra kryddor till smak, majonnäs. Blanda ordentligt, ordna i portioner, dekorera varje portion med grön koriander och servera..

.

Loading...