Hur man piskar grädden hemma

Vispad grädde på olika sätt är grunden för många efterrätt. De dekorerar bakverk, lägg till grädde för tårta eller lager, lägg till frukt. Det är väldigt viktigt att piskningsprocessen sker korrekt, men inte mindre uppmärksamhet ska ägnas åt de produkter som valts för matlagning..

kräm

Vilken grädde kan piskas

Innan du köper grädde för att ytterligare göra dem till grädde, måste du komma ihåg att denna produkt är biologisk, det vill säga dess struktur och sammansättning är inte alltid densamma..

Det är av den anledningen att den visade grädden av samma produkt producerar vispad grädde och desserter baserat på dem på olika sätt. En annan parameter som måste beaktas när man väljer en hållbarhet av kräm. Du kan inte välja produkter vars försäljningsdatum är slutfört eller utgått.

Också i hemmet måste du försäkra dig om rätt lagringsförhållanden – du kan inte placera dem i frysen, eftersom det blir kräm i is, vilket påverkar komponenterna negativt. Några mer viktiga punkter:

 • kräm som köpts på marknaden eller från en privat säljare är bäst att spädas ut med vatten, eftersom de är fetare än affärsalternativet. Följaktligen kommer hostessen sannolikt inte att få grädde, men smör, när den slår ut otvättad grädde.
 • i processen med att piska, som sötningsmedel, är det bättre att välja pulveriserat socker, eftersom det är lättare att lösa upp, vilket gör att du kan få en homogen konsistensmassa.

Du bör också vara medveten om att om du planerar att använda grädde utan tillsatser i form av ägg eller socker, bör deras fettinnehåll vara minst 30%. I fallet då det är tänkt att göra smörkräm, kan du använda 20%. Denna produkt ska vara kall, eftersom is eller varm kommer att leda till delaminering av textur..

Urval av utrustning och beredning av grädde

För att få högkvalitativ vispgrädde måste du förbereda dem och använda speciell utrustning. Regler för beredning av mjölkprodukt:

 • De ska kylas och lämnar i 1-2 timmar i kylskåp (inte frys).
 • utrustning (behållare och visp) måste också kylas (kan placeras i frysen i 15 minuter).

Därefter kan du börja slå. Kall grädde kommer att vara mjuk och fluffig på grund av att mjölkfett kommer att fördelas jämnt över volymen och kommer inte att stratifieras.

Lättfett grädde kan inte användas för att piska, eftersom de är för flytande. När det gäller disken är det bättre att välja emaljerade skålar eller plasträtter. I takt med att det slås bör det hållas lutande. Ett visp (eller mixer för att påskynda arbetet) ska nedsänkas helt i tanken.

Steg-för-steg-teknik

Beatsprocessen kräver genomförandet av flera enkla men obligatoriska steg:

 • kyla disk och grädde till en temperatur av 2 – 6 ° C;
 • skakar förpackningen med kräm så att alla lager blandas och kompositionen är så homogen som möjligt; att slå
 • 150-200 ml av produkten måste mätas i kapacitet, eftersom kvaliteten på den färdiga produkten kommer att öka (för en stor mängd kräm är det nödvändigt att dela upp den totala mängden grädde enligt receptet att delas upp i 2-3 delar och slå vardera separat); att slå с пудрой
 • Beating bör startas med lägsta hastigheter (för en mixer) eller smidigt – om en visp används slå
 • gradvis öka hastigheten på piskning. kräm

En viktig punkt som inte kan ignoreras: Så snart grädden börjar tjockna, bör slaghastigheten gradvis minskas..

Hur man piskar grädde för tårta grädde

Vispad grädde är den perfekta dekorationen för kakor och bakverk. Därför är det viktigt att veta hur man korrekt producerar matlagningsprocessen. I detta fall måste krämen också kylas. För att göra grädden söt, måste du lägga till florsocker, eftersom socker orsakar bildning av korn i grädden.

Beating bör också ske gradvis, starta och avsluta processen med låga hastigheter. En viktig punkt: Om en sötningsmedel används, bör den tillsättas gradvis så att han inte har tid att helt lösa upp i kräm.

Som färgämne måste du använda fruktjuicer. Cremen anses vara klar om massans yta finns tydliga spår av fälgarna. Håll denna grädde i kylskåpet och helst under en kort tid..

Hur man slår med socker eller socker

Tillsätt socker eller pulver bör gradvis. Den optimala mängden pulveriserat socker är 20 g per 100 ml grädde. Socker i samma mängd bör inte vara mer än 30 g. Alla åtgärder bör utföras enligt den rekommenderade tekniken..

muffinsLäs om hur man gör ett överraskande luftigt muffin på yoghurt – den här efterrätten blir höjdpunkten för din semester..

Hur man lagar en festlig fläsk med pommes frites, läs vår artikel..

Läs hur man gör en läcker mushroomsgrädssoppa..

Så tjocknar du grädden

Några recept för framställning av grädden kräver användning av förtjockningsmedel, bland vilka är:

 • gelatin;
 • citronsaft;
 • protein.

Gelatin tillsätts med en hastighet av 6 g per 250 ml grädde. Innan du tillsätter ett förtjockningsmedel, bör det vara speciellt förberedt. Gelatin ska fyllas med varmt vatten och vänta sedan på svullnad..

För att påskynda processen kan du värma vätskan med gelatin i ett vattenbad. Du kan lösa upp gelatin omedelbart i grädden. För att göra detta ska 1/3 av den totala volymen hällas i en separat behållare, lägg sedan gelatin och vänta även på svullnad.

Du kan sedan ansluta vätskorna i samma behållare och starta bearbetningsprocessen..

Om citronsaft används för förtjockningsprocessen, då kan i detta fall goda resultat uppnås med mindre fet kräm – från 10%, så det här alternativet kommer att kunna rädda situationen om det köptes grädde som inte var lämplig för att slå..

Rekommenderade proportioner: 225 ml kräm kräver 1 matsked färsk citronsaft. Det bör läggas till direkt för tillfället och slå (vid denna tidpunkt bör hastigheten ökas något).

Protein kan också användas för att dra åt krämen i framtida kräm. Detta kräver noggrannhet, utan att tillåta yolkompositionen att separera proteinet.

Sedan måste den placeras i en behållare och kylas i 15 minuter. Därefter ska du piska grädden och proteinet separat och sedan kombinera båda massorna, piska i några minuter tills en enhetlig och ömkomposition erhålls..

Användbara tips

Om den förvärvade grädden inte piskas, bör du se på procentandelen av fettinnehållet, kompositionen (inga främmande ingredienser i dem borde inte vara).

Det är omöjligt att frysa grädden, eftersom iskristaller bryter upp strukturen.

Plockningstankar bör inte oxideras, så du bör välja plast eller rostfritt stål, såväl som glas. Vispad grädde beredas omedelbart före servering..