Hur man sätter ut fläsk i en långsam spis

Fläsk är en av de mest populära och eftertraktade på vårt bord. Förutom de användbara egenskaper som krävs för människokroppen har den en delikat mjuk smak. Nästan varje fläskrätt är lätt att göra utan några svårigheter, eftersom det är väldigt mjukt och svårt att förstöra det..

Köttet är bakat, stekt, kokt, stuvat med sidovätter, grönsaker, svamp och torkad frukt, som används som fyllning för pajer, pannkakor och andra rätter..

Att ha till hands en köksapparat – en långsam spis – i allmänhet om några minuter kan du laga en full lunch eller middag från fläsk.

Enkelt steg för steg recept
hur правильно потушить свинину в мультиварке
ingredienser Antal
fläskkött 450 g
lök 1 st.
morötter 1 st.
magert olja 1 msk. l.
tomatjuice 1 kopp
peppar, salt att smaka
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 237 kcal
Vad kan vara lättare att laga fläskgull i en mirakelkruka? Koka potatismos eller smuligt ris – och en läcker god lunch är klar.

Fläskmassa utan ben, tvätta, torka och skär i kuber centimeter per centimeter.

skuren in i мясо

Grönsaker rengöras och strimla halvringar. Slå på apparaten för stekning. Häll solrosoljan i skålen på enheten och smaka på lök och morötter.

yngel лук

När de är mjuka noga och få en vacker färg, tillsätt bitar kött och steka, systematiskt omrörning med en silikonspatel. Du kan förrulla fläsken i mjöl, så det blir mer rodigt.

sätt på мультиварку

Tio minuter senare, häll disken med tomatjuice, strö med kryddor, salt och tätt stäng locket. Stäng programmet för att svalna i en halvtimme.

Så sätter du på fläsk med grönsaker i en långsam spis

Grönsakspott med kött är en av de mest efterfrågade rätterna av ryska köket. Fördelen med det är att grönsaker och kött kan användas av något slag efter eget gottfinnande..

ingredienser:

 • linse – 800 g;
 • kål – 250 g;
 • morötter – 1 st.
 • peppar – 2 st.
 • lök – 1 st.
 • olja – 3 msk. l.
 • kryddor, salt;
 • tomater – 2 stycken.

Beredning: 1 timme.

Kalorier: 246 Kcal / 100 g.

Vi kastar de tvättade tomaten i kokande vatten, efter två sekunder tar vi ut det, vi skalar av huden och vi smörjer i mixern. Med kål ska du klippa av det övre locket, klippa huvudet i halva och strimla halm. I den söta paprikan skär mitten, hugga in i rutor eller pinnar. Lök och morot rengöra och hugga in i kuber.

Fläskfilé tvättar och lägger på en handduk. Kodfuktighet är helt borta, vi delar upp i barer. Stänk med salt, peppar och låt i tio minuter..

Vi startar enheten på stekningsläge, lägg till vegetabilisk olja, växelvis steka. Produkter läggs i denna ordning: kött, kål, lök med morötter, peppar. När alla processer är färdiga, lägg till tomaterna, knåd och starta släckningsläget. Hund måltiden fyrtiofem minuter.

Recept för braised fläsk med svamp i en långsam spis

Något kött är perfekt med svamp. Naturligtvis är det bäst att ta skogsvilda kantareller, honungsagar eller boletus. Men växthus och ostron svampar är också ett bra alternativ..

ingredienser:

gris

 • svampar – 300 g;
 • kött – 600 g;
 • lök – 2 st.
 • vatten – 100 ml;
 • salt, kryddor.

Beredning: 3 timmar.

Kalorier: 278 Kcal / 100 g.

Kantareller häll kokande vatten, flitigt tvättas från sanden, löv och skräp. Dunk i kokande vatten, kasta en rengjord lök och laga i en timme. Det rekommenderas att dränera buljongen först efter kokning och koka kantarellerna i det andra vattnet.

Färskt ungt kött – nacke, törlur eller scapula – klippa bitarna i samma storlek. Om det finns en film eller trådar, skära omedelbart så att den färdiga skålen inte är tuff..

Vi slår på enheten, häll olja och passera vita lök hackade upp med stora ringar. Efter sex minuter tillsätt de kokta svamparna, tillsätt lite salt och grillat i sju eller åtta minuter, lägg det på en separat tallrik och släng sedan köttet över. Blanda inte fläsket för ofta, låt det stekas. När den önskade färgen syns i köttet, lägg i svampen och löken, häll i varmt vatten, häll i kryddor, salt och stäng locket på enheten. Ställ släckningssättet och det är gratis i en timme.

med пьяной вишнейLäs hur man lagar en ovanlig, fantastisk charlotte med körsbär..

Lentbetorbitar är en oväntad lösning på en grönsakskål..

Försök att göra pizza deg på gräddfil, det visar sig vara ömt och ovanligt mjukt..

Kulinariska tips

 1. För att göra köttet saftigt och mjukt, var noga med att ta bort alla senor och spån under skärning. Även långvarig värmebehandling kan inte mjuka dem..
 2. Svampar för att laga fläsk kommer inte att passa nybart plockade eller inköpta, men också torkade. Den enda varningen – de måste vara lätt ångad i förväg i varmt vatten..
 3. Istället för det vanliga kokta vattnet i skålen kan du hälla någon buljong eller buljong, även med samma skogsvamp. Smaken blir ännu bättre..
 4. Braised fläsk i en långsam spis lämpar sig inte bara som en daglig skål. Den kan distribueras i steriliserade burkar, rullas upp med ett metalllock och läggs i källaren. Det kommer att visa sig ett hemlagat konserverat kött som kan lagras i över ett år och användas vid behov..
 5. Var inte rädd för att experimentera tillsätt konserverad ananas, persikor, pommes frites, torkade aprikoser och granatäpple till stewed fläsk. En mycket piquant och doftande smak erhålls om du häller några matskedar vitt eller rött vin i skålen medan du syr..
 6. Om du använder fryst kött, är det bättre att suga eller marinera i en jäst mjölkprodukt: kefir, yoghurt eller grädde innan du syr. Så försvinner torrhet och styvhet av fläsk, även om tiden för matlagning kommer att öka betydligt.

Braised fläsk går bra med grönsaker som pumpa, broccoli, zucchini, aubergine. Friska gröna är inte överflödiga, persilja, arugula, basilika, dill kommer att göra. Bon aptitret!

Loading...