Hur man skulpterar mastiska figurer med egna händer

Konsten att göra mastix bröt nyligen till matlagning. Nu är nästan alla kakor och kakor dekorerad med figurer och olika mastiska mönster. Dessutom kan du från denna massa skulpta helt ofattbara former, som tillsammans kan skapa en hel del av en tecknad film eller en romantisk bukett.

bebis тор из мастики

Vad är mastic? Är det svårt att göra figurer ut ur det??

Mastic är i sig självhäftande och sammandragande, vilket dessutom är ätbart. Om det är knådat korrekt, kommer det att likna i sin konsistens till lera.

Det finns flera sorter av denna massa. Den är skapad av olika produkter och blandas på olika sätt. Den mest kända:

 • Älskling: Den har en mjukare look. Lämplig för att skulptera nästan alla figurer, smuler inte och faller inte ihop.
 • Gelatinbaserad mastik kännetecknas av dess höga härdningsgrad och härdning. Lämpligast för framställning av de minsta detaljerna;
 • Mejeri är en av de vanligaste. Kondenserad mjölk används som huvudingrediens. Perfekt för att skapa en bas och en kontinuerlig beläggning för kakan, såväl som medelstora figurer;
 • Marsipan används för att belägga kakan. Den är väldigt mjuk och inte lämplig för skulpterande figurer.
 • Industriell eller universell mastik köps i butiker. Den används för modellering och rullas ut för basen. Smaken är nästan densamma som hemma;
 • Blomma – den här typen av mastic passar bäst för att skapa smycken där fint arbete med fina detaljer krävs..

Var och en av dessa typer är bra på ett eller annat sätt. I alla fall måste du prova olika typer för att förstå och anpassa sig till denna typ av godmodell..

karamellMjuk karamell hemma receptet är enkelt och gott.

Läs hur man dekorerar nyårets tårta år 2017. Det mest kompletta urvalet av idéer.

Vad lagar du för barn Födelsedagsrecept med stegvisa bilder.

Receptet på sockermastik för skulpterande figurer hemma
hur лепить фигурки из мастики своими руками
ingredienser Antal
Mjölkpulver ca 150 g
Kycklingsocker 150 g
Kondenserad mjölk 200 g
Citronsaft ett par matskedar
Cognac eller smakämnen tesked
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 383 kcal

Vi tar en lämplig behållare (en bred skål kommer att räcka), sila sockerpulver där och tillsätt sedan den torra mjölkblandningen. Rör om och häll den kondenserade mjölken. Nu måste du blanda mastic som deg. Vid blandning tillsätts citronsaft, brandy, färgämnen. Resultatet ska vara en elastisk massa, vilket är trevligt att arbeta med och skulptera..

Om du inte lägger färgämnen, ska massan vara matt..

Gör-det-själv-baby figurer gjorda av mastic för en tårta: instruktioner för nybörjare

Mastic är bra för att du kan göra en mängd olika figurer och dekorationer för delikatesser från det. Detta är särskilt användbart om du vill dekorera en tårta eller kakor för barnpartier..

Sculpt karapuza mastic steg för steg

För att göra en sådan söt älskling behöver du en kroppsfärgad mastik. För att göra detta, när du förbereder massan för modellering, behöver du lägga till ett fast färgämne.

kaka с карапузом

Steg 1. Vi gör torso. Vi bildar en liten oval storlek på ett litet kycklingägg. Ta en tandpetare och gör ett hål strax under mitten (det blir naveln).

lepim туловище

Steg 2. Skulptera huvudet. Vi tar en bit mastic någonstans 20-25% mindre än på kroppen och rulla den i en boll. I övre delen av kalven behöver du sätta in en tandpetare. Det kommer att fungera som ett bindande element för torso och huvud..

lepim головку

I huvudet med en tandpetare måste du göra ett par hål under ögonen. Skalpipa från en liten bit mastik: Den ska vara något platta runt diametern på ca 4-5 mm.

Vi håller munnen med en tandpetare, samtidigt som vi inte glömmer att göra starkare indragningar under dimplesna..

För öronen ta två små bollar. Vi rullar dem och med hjälp av stapeln som vi gör i mitten av munstycket. Lim dem till huvudet.

göra личико

Steg 3. Vi fäster delarna: vi lägger huvudet på basen (tandpetare).

bindning

Steg 4. Gör pennor. Vi tar ett par stycken, storleken på en fjärdedel mindre än huvudet. Rulla dem i korv. Använd en tandpetare i ena änden, gör fingrarna.

göra ручку

Steg 5. Fäst handtagen på kroppen. Om delar inte klibbar, svepa dockningsområdena med en pensel doppad i vatten..

bebis готов

Du kan diversifiera ditt barn med leksak eller andra favoritartiklar..

Liten mus som dekoration

Först och främst förbereder vi mastic i olika färger. Du behöver en gul, ljusgrön, vit och rosa. För peephole och mun behöver du svarta ätbara pärlor (pulver). I avsaknad av svart kan du ersätta den med en mörkblå.

liten mus из мастики

Från verktygen du behöver förbereda tandpetare, stapla, mögel för basen (lämpligt glas eller glas), en skarp kniv eller skärare.

Steg 1. Gör en bas från ljusgrön mastik. Rulla den till en tjocklek av 3 mm. Vi använder antingen en speciell form eller ett glas (glas).

Steg 2: En gåva. Ta den gula basen. Vi gör först bollen, och sedan flyttar vi gradvis till kubisk form..

lepim подарок

Rosa mastic behöver rulle tunna nog: 1-2 mm tjock. Ta en kniv eller skärare, skär den i tunna remsor som kommer att fungera som band för en present. Även av dem måste man göra en liten båge.

Från rester av rullade rosa mastik måste du göra små ärter (använd en speciell form). Deras diameter bör vara ca 1-1,5 mm. Med hjälp av en stack eller tandpetare är de kopplade till presenten.

Steg 3: Mus. Vit mastic används för att skapa muskroppar..

liten mus из мастики тельце

Först gör vi en liten kropp: vi rullar bollen, då försöker vi ge den en långsträckt form. Därefter gör benen, de är också lite tårformade. Med en tandpetare markerar vi de randar som delar fingrarna..

Vi håller tandpetare i varje del. I tassarna används halvor, eftersom de är små. Vi fäster en liten kropp med tassar så att man tjänar som bas, och den andra är i luften.

För huvudet rullar vi bollen och förvandlar det: Strax under mitten gör vi en hack. Gör ett urtag för munnen och kikhålet. Vi lägger där svart pärlor. Gör en tut ut av rosa mastik.

Vi tar ett par små bitar, rulla dem till bollarna, sedan med hjälp av stapeln gör vi indragningar – det här är framtida öron. De behöver korrekt platta och klippa ner botten. Vi fäster dem i huvudet.

Nu lägger vi huvudet på tandpetaren som fixar torso..

lepim мышку

De övre benen är gjorda ungefär lika mycket som de lägre, bara de borde vara lite mindre. Svansen är gjord av tunn korv, som bör tunnas åt ena sidan..

Steg 4: Blomma. Stammen för blommans framtid är gjord av grön mastik. Rulla den i en tunn remsa 3-4 cm lång över musen. Från en bit av rosa bas gör en blomma. Det kan klippas ut med en speciell form. Med hjälp av stapeln gör vi indragningar på kronbladet. Sedan skär vi en annan blomma, men mindre, och gör indragningar i den. Centret är gjord av ett gult ärtstorlek, rullat in i en boll. Vi fäster allt tillsammans. Från grön mastic lägger du till ett litet blad som vi lägger till i stilken.

Lion cub

lejonunge из мастики

Det kommer att ta 4 mastiska färger: gul, vit, brun och svart, samt verktyg.

Steg 1: skulptera torso och huvud. Huvudet ska vara i form av en boll, kroppen – i form av en droppe. Skär ut inlägg på kroppen av den droppformade formen från vit mastik.

På huvudet för munnen lägger du lite vit mastik med en krökt spets av en skarp stapel..

Göra ögon och skulpterade rundor nära munnen.

lepim мордочку

Steg 2. Tassar är gjorda av gul och vit mastik: från den gula skulpterar vi huvuddelen och delen med fingrarna från vit. Glöm inte att göra linjer för separation av fingrarna.

I urtagningarna för ögonen lägger vi först till vita runda delar, då lite mindre, svarta. Tut gör triangulär form av den bruna massan.

Skanna sedan öron i form av oblate cirklar, samt en svans (korv, uttorkning i ena änden). På toppen gör vi också en trekantig borste av brun massa..

Steg 3. Gör manen på den bruna massan. Den är gjord i form av enskilda kronblad, som sedan fästs i en cirkel av huvudet..

manen льва из мастики

Om det finns en vit och svart massa kan du blanda dem och göra stenar på vilka lejonet sitter. Gräs kan göras av grönt.

Skulptera pandaen

nallebjörn панда

behövs:

 • Mastic white and black;
 • Verktyg för skulptur;
 • Par tandpetare.

Steg 1. Ta den vita massan och rulla in i en boll. Vi gör det djupare för ögonen. Från den svarta massan gör vi små bollar, lägger dem i urtagen och expanderar dem med hjälp av stapeln. Svart färg bör ligga över hela ytan av urtagen..

Lägg till en boll med vit massa (näsa).

Avsluta näsan: lägg till en svart bit där vi gör ett par hål med en tandpetare eller en stapel med en skarp spets.

panda мишка

Steg 2. Från de små bitarna av svartvitt massa gör ögon och öron.

Stommen består av två delar: en rund vit och en långsträckt form – svart. Vi fäster dem med en tandpetare.

Steg 3. Gör benen av svart mastik. De måste vara droppformade. Nu på varje fot måste du göra vita mastiska kuddar.

nallebjörn панда продуктовая

Sculpt flygplan

Mastic krävs i två färger: vit och blå, samt en tandpetare eller en stapel för att skulptera med en skarp spets..

flygplan из мастики

Steg 1. Skulptera flygplanets vita trapezformiga kropp. Vi lägger till honom det främre glaset i den blå massan.

Steg 2. Vi skulpterar vingarna. Ta ett par bollar, rulla ut lite eller knäda dem med dina händer. Göra trekantiga vingar. Vi gör svansen lite tunnare och trapezformad.

Steg 3. Lägg till remsor till vingarna, svansen, huvuddelen av den blå mastiken.

Steg 4. Gör ögonen på vit och svart massa. Rita en mun med en tandpetare eller stapel.

flygplan на торт

Användbara tips

Ibland, även efter stegvisa detaljerade instruktioner, visar allt inte allt och inte alltid. Varje hantverkare har ett par hemligheter som hjälper till med modellering:

 1. Ibland är det svårt att täcka hela kakan med mastic försiktigt. På sidodelarna visas här och där veck som förstör hela utseendet. I det här fallet ska mastret rullas ut på ett sådant sätt att en tillräckligt stor marginal upprätthålls. Sedan lägg den på tårtan och under hennes vikt borde hon ligga som den borde
 2. Det är svårt att hitta ett svart färgämne. I det här fallet kan du komma ur situationen enligt följande: Ta tre färgämnen (blå, gul och röd) och blanda dem i förhållandet 2: 1: 1. Det finns också möjlighet att lägga till den blåbruna färgen;
 3. Till beläggningen av mastiska glitter måste den smörjas med en lösning av vodka och honung. För beredningen är det nödvändigt att blanda båda ingredienserna i lika stora mängder. Den resulterande vätskan med en mjuk borste smörjer ytan.

Tänk dig, och kanske skapar du dina egna individuella siffror från mastik, inte som någon annan. Lycka till!