Hur man snabbt gör kaka lager för en tårta i en panna

Även utan en ugn kan du bli en bakverkare och en vanlig stekpanna hjälper till att förverkliga de mest originella kakorna. I jämförelse med bakning från ugnen kokas kakor i en stekpanna många gånger snabbare, är inte sämre än sina mässingsmodeller i smak och kan blötläggas med absolut ingen kräm.

I den här artikeln kommer du att lära dig hur man enkelt och enkelt förbereder tårtlager för en tårta i en panna..

Enkelt recept
hur быстро приготовить коржи для торта на сковороде
ingredienser Antal
sockersand 200 g
gräddfil (fetthalt 20%) 200 g
bakpulver eller slakad läsk 10 g
mjöl 500 g
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 317 kcal

Denna variant av enkla kakor i pannan förbereder inte bara mycket snabbt, men kräver också närvaron av en minsta mängd produkter. Att behärska förberedelsen av en sådan dessert utan en ugn är möjlig även för den mest oerfarna värdinnan, som inte ofta rinner med deg.

preparatet:

 1. Rör om och smör lite gräddfil med socker tills kornen är helt upplösta. Sifta sedan mjölet blandat med bakpulveret i små portioner genom en fin sil. Knead icke-flytande, plast deg;
 2. Dela degen i 8 eller 9 stycken, rulla ut dem med en rullpinne och baka i en torr, uppvärmd panna i några minuter på varje sida. Gräddfil eller vanilj är idealisk för impregnering..

Kakor på kondenserad mjölk för tårta i en panna

shortcakes на сгущенке

Dessa kakor är en variation av den populära tårtan “Milk Girl”. För deras lager passar vispad grädde, kokt kondenserad mjölk eller vanilj. Det viktigaste är att ge kakan en god drink..

För kakor med kondenserad mjölk måste du ta:

 • 1 kycklingägg
 • 380 g kondenserad mjölk;
 • 10 g bakpulver (kan ersättas med samma mängd läckad läsk);
 • 550-600 g mjöl.

Bakningstiden kommer inte att överstiga 30 minuter..

Kaloribakning – 316,9 kalorier per 100 gram.

Orden av kulinariska processer:

 1. Blanda ett kycklingägg med en gaffel eller en visp i en djup skål, häll kondenserad mjölk till den, rör om tills homogen
 2. Sifta sedan till de flytande produkterna blandade torra ingredienser: mjöl och bakpulver. Om soda används, släckes den och sätts till kondenserad mjölk och ägg och därefter siktas mjöl.
 3. Degen skulle visa sig vara tät och elastisk, i motsats till bulk, från vilken ovannämnda “mjölkflicka” bakas. Mängden degen som erhålls är tillräcklig för att baka 8 kakor med en diameter på 27 cm. Du kan göra fler kakor men med mindre diameter;
 4. Ugnsskikt av rullad deg bör vara på båda sidor i en torr stekpanna tills gyllene. Efter fullständig kylning kan de smutsas med grädde. Det tar mellan 6 och 12 timmar för att suga tårtan på grund av kondenserad mjölk.

Hur man gör ostkaka kakor

kockost коржи

Kakor gjorda av ostmassa deg bakad i en panna har en intressant smak. De är beredda mycket snabbt från billiga och prisvärda ingredienser, och kombineras perfekt med någon kräm. Du kan också lägga några säsongsbetonade frukter och bär i skiktet mellan tårtskikten..

För stallost behöver du:

 • 1 kycklingägg
 • 200 g socker;
 • 200 g fettost ost;
 • 20 g bakpulver;
 • 360 g mjöl.

Bakningstiden kommer inte vara längre än 40 minuter.

100 g ostekak kommer att vara 299,0 kcal / per 100 g.

Sekvens av åtgärder:

 1. Pund ägget med socker, tillsätt ostmassa revet genom en sikta och rör om. Häll sedan bakpulver och mjöl;
 2. Den resulterande degen är uppdelad i 6-8 delar. Rulla ut varje tunn tårta, som stekas i en het hetpanna på båda sidor tills den är guldbrun;
 3. Före montering kan färdiga kakor ges en mer regelbunden form genom att skära dem längs kanten på en påsatt platta eller paneldel..

sallad с икройSallad med röd kaviar – en mycket god och riklig behandling.

Hur man gör utsökt glass från yoghurt hemma.

Läs om hur man gör intressanta kuvert från pitabröd med fyllning. Recept med idéer för toppings i vår artikel..

Snabb chokladkakor i en panna

Många hemmafruar kommer att bli förvånad att lära sig att även kexkakor kan baka i ugnen, men i en stekpanna. Så, du kan snabbt göra en choklad svamptårta, med receptet “Choklad på kokande vatten” som grund, men gör det på ett okonventionellt sätt. Cream för en sådan tårta bas kan du ta absolut någon till din smak..

Vid 5-6 snabb chokladkakor behöver:

 • 1 kycklingägg
 • 200 gram socker;
 • 25 g kakao;
 • 125 ml mjölk;
 • 50 ml unscented vegetabilisk olja;
 • 10 g bakpulver;
 • 125 ml kokande vatten;
 • 250 g mjöl.

Alla kulinariska processer för bakning av en sådan chokladkaka bas tar 45 minuter.

Kalorinnehållet i denna komponent i framtida efterrätt kommer att vara lika med 261,3 kcal / 100 g.

bakning:

 1. Sifta och blanda alla torra ingredienser i en separat skål: socker, kakaopulver, bakpulver och mjöl;
 2. I en annan behållare, kombinera och blanda väl ägget, vegetabilisk olja och mjölk; att slå яйцо
 3. Kombinera torra och flytande produkter, rör om med en spatel eller sked och häll kokande vatten utan omrörning. att blanda тесто
 4. Häll degen i en stekpanna med en non-stick beläggning utan en droppe olja för att baka kakor från den resulterande vätskan. På en tårta med en diameter av 22-24 cm behöver du hälla från 150 till 170 ml degen; grädda коржи
 5. Du måste baka kakor, täcka pannan med lock, 5 minuter på ena sidan, vrid försiktigt tårtan på andra sidan med två paddlar och baka i ca 1 minut. Efter kylning av tårtan kan du börja montera kakan. shortcakes

Hur man gör en honungskaka bas

Svaret på frågan om hur man gör kakor till Medovik i en panna kommer mycket att glädja älskare av denna tårta, eftersom det låter så här: snabbt. Men i en stekpanna kommer 7-10 kakor att ha tid att baka på mindre än 15 minuter. Utseendet och smaken av sådana honungskakor skiljer sig inte från de som framställts med ugnen..

För beredning behöver du en standardförteckning över ingredienser för Medovik, i följande proportioner:

 • 2 kycklingägg
 • 200 g socker;
 • 50 g smör
 • 50 g honung (flytande eller kandad);
 • 10 g quicklime soda;
 • 320 g mjöl.

Det tar 30 till 45 minuter att knäda degen och baka kakan.

Kaloriinnehållet i 100 gram honungskaka – 329,8 kilokalorier.

Progress:

 1. I det första steget att knådas degen måste du smälta honungen och smöret i ett vattenbad och tills massan smälts, slå ägget med socker.
 2. Till den smälta, men inte kokande blandningen i badet hälls läsk och rör om väl;
 3. Efter soda skickas ägg med socker och siktat mjöl till badet. Degen omrörs väl med en sked och bryggas i 10-15 minuter;
 4. Därefter ska den avlägsnas från värmen, sätta på ett mjölat bord, knäda lite och uppdelat i 6-12 koloboks, beroende på framtida kakans diameter.
 5. Rulla ut en tunn tårta från varje degbit och baka bokstavligen i 1-2 minuter på vardera sidan i en torr varm stekpanna. Färdiga kakor kan smutsas med vanilj eller bara vispad grädde med socker.

Användbara tips

Rekommendationer för att laga denna typ av bakning gäller huvudsakligen inte valet av ingredienser, men valet av pan. Det ska vara med en tjock botten och en non-stick beläggning. Detta gör det möjligt att skaka till och med bulkkaka-kakor utan olja i en torr stekpanna..

Under bakningen måste smeten täckas med lock, och den tjocka, elastiska baken är inte täckt. Om det rullade skiktet sätts på en vanlig gjutjärnspanna, kan den lätt sprutas med mjöl..

Kakorna på bulkdegen kan inte vändas om, men helt enkelt bakas till den punkt där den greppas från utsidan. Men om värdinnan fortfarande bestämde sig för att vända dem över är det mer praktiskt att göra detta, beväpnad med två trä- eller silikonskovlar.

Praktiskt taget alla typer av krämer är lämpliga för impregnering av kakor för vilka kakorna var beredda i en panna, men de mest populära är: vanilj, gräddfil och baserad på kondenserad mjölk. För att dekorera kakor kan du använda kakor, nötter, torkad frukt. Du kan lägga dina favorit frukter eller bär i skiktet med grädden.

Impregnering av kakan ska vara minst 3-4 timmar, helst om han tillbringar natten i kylskåpet innan det serveras.

Loading...