Hur man snabbt och enkelt lagar korn för att garnera

Perlovka – spannmål, vilket är mycket användbart för människokroppen. Den innehåller många spårämnen och vitaminer, men på grund av sin specifika smak är den inte så ofta närvarande på borden. I matlagning är gröt väldigt enkelt, om det är rätt tillagat, kommer alla familjemedlemmar att uppskatta det..

Perfekt proportioner av spannmål och vatten

Under beredningen av päronkorn måste du först och främst själv bestämma vilken konsistens det borde vara..

För smulig spannmål, som bäst passar som en skål, är det bäst att ta 1 kopp spannmål per 600 ml vatten. För att göra den mer viskös behöver du mer vätska – 1000 milliliter.

Hur man lagar korn för att garnera på vatten
hur быстро и просто сварить перловку на гарнир
ingredienser Antal
pärlbyg 1 kopp
salt att smaka
vatten 0,6 liter
olja att smaka
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 125 kcal
Att göra frukost snabbt och enkelt är en riktig utmaning för många hemmafruar. Bygg är mycket användbart för vuxna och barn, eftersom det ger näring kroppen energi, användbara aminosyror..

För att göra gröt smaklig och öm, är det mycket viktigt att välja jämn korn utan tillsats av skräp, damm och annat avfall..

 1. Skölj 200 gram flingor noggrant flera gånger tills vattnet är klart, häll över kornet med samma mängd vatten och låt svälla över natten;
 2. Skölj återigen de beredda griterna noggrant och häll dem i en gryta med kokande vatten, i vilket det är nödvändigt att sätta ett smör;
 3. Koka gröt under locket i 50 minuter, rör om så småningom, och i slutändan tillsätt salt till smak och lite mer olja.

Skålen som framställts enligt detta recept är väldigt god och kan kompletteras med färska grönsaker – tomater, gurkor, bulgarsk peppar.

Hur man lagar spannmålen utan blötläggning

Så att varje person kan njuta av smaken av pärlbyg, måste du kunna laga den ordentligt. Om det inte finns någon tid för blötläggning av spannmålen, kan du laga matet utan den här förberedande processen..

ingredienser:

 • croup – 400 gram;
 • vatten – 1 liter;
 • salt;
 • smör.

Tillagningstid: 90 minuter.

Kalorier per 100 gram: 127 kcal.

Matlagsgröt utan blötning tar lite längre tid än vanligt, men det förlorar inte sin smak.

 1. Tvätta grisarna noggrant flera gånger, häll vatten över det och sätt kakan på hög värme; att sortera ut крупу
 2. Koka i 45-65 minuter, rör om hela tiden tills gröt är helt kokt; kock крупу
 3. Tillsätt salt och olja efter smak, avlägsnas från värme och låt stå i 15 minuter. lägga till масло

Bygg kan vara gott, trots att många inte gillar det. Om du lägger till svamp, konserverat kött eller andra ingredienser kan du uppnå en ny och ovanlig smak..

Andra tillagningsmetoder

Kokstad som sidovägg kan vara annorlunda. För detta ändamål används inte bara kokkärl med tjock botten, utan också en ugn och andra olika anordningar. Innan matlagning gröt är bäst blöt..

I påsar mikrovågsugn ugn multivarka Tryckkokare
Häll vatten i en kastrull, koka den, tillsätt salt och sätt påsarna med spannmål. Koka på låg värme i 45 minuter. Sachets att få, upptäcka och sätta gröt från dem på en tallrik, tillsätt smör. 180 gram pärlbyg tar 320 milliliter vatten. Koka i 30 minuter vid 400 W. Koka vatten på kaminen, tillsätt salt, korn, koka. Lägg i ugnen, värm till 150 grader i en halvtimme, höja sedan temperaturen till 220 och koka ytterligare 1 timme. Smörj behållaren ordentligt med olja, häll grisarna, tillsätt vatten, salt. Koka i grötläge 60 minuter. Lägg alla ingredienser i en behållare och sätt läget “gröt” i 30 minuter. Ytterligare 20 minuter att simma i värmemodus.

Det enklaste sättet att förbereda byggpåse. Sådan croup behöver inte förbehandling, blötläggas och kokar snabbt. Dessutom är matlagningsprocessen väldigt enkel, eftersom det inte behövs omrörning av gröt och det kommer aldrig att brinna.

Vid matlagning med hjälp av anordningar är det nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att mängden vatten och spannmål inte ska vara för stor för att gröt ska laga mat och bli riktigt smaklig och smula..

Hur ånga pärla bygg i en termos

Idag finns det ett stort antal olika hushållsapparater som gör livet enklare för hostesses. Med hjälp kan du laga god mat utan några bekymmer. För att göra pärlbyg är det inte nödvändigt att gröt kokar, det kan hällas med kokande vatten och hålles i några timmar en termos.

ingredienser:

 • 1 liter vatten;
 • 200 gram korn;
 • salt;
 • olja.

Tillagningstid: 7 timmar.

Kaloriinnehåll per 100 gram: 125 kcal.

För att förbereda gröt för garnering i en termos, måste du också få en vattenkokare som gör det möjligt att helt förbereda.

 1. Koka vatten och häll lite i en termos så att den värms upp och därefter tömma;
 2. Sätt i en panna i kolven, häll ut grisarna, häll i vatten och salt, lämna i några minuter;
 3. Sätt på vattenkokaren och vänta tills vattnet kokar, ta sedan ut det och skruva på termoslocket på
 4. Lämna allt över natten så att gröt är klart, och på morgonen lägg det på en tallrik och lägg till smör.

Bygg, kokad i termos, visar sig vara öm och smaklig. Dess smak skiljer sig inte från den som lagades i en kastrull eller mikrovågsugn..

Pork ribs på grillen – hur man lagar kött på grillen eller grillen Ett annat picknick recept på din kokbok.

Hur man gör hemlagad ost från stuga ost och mjölk, läs här..

Läs hur man lagar en tunn pizza degen som i en pizzeria..

Recept för att göra gröt med mjölk

Pärlhönsgröt kan tillagas inte bara i vatten utan också i mjölk. Om du lagar det ordentligt, kommer det inte bara att vara användbart, men också gott. Denna croup är älskad inte av ett mycket stort antal människor, på grund av dess speciella, specifika smak..

ingredienser:

 • mjölk – 2 glasögon
 • 200 gram korn;
 • salt;
 • smör – 30 gram.

Tillagningstid: 6 timmar

Kaloriinnehåll per 100 gram: 145 kcal.

Innan du förbereder någon spannmål, är det nödvändigt att noggrant sortera och ta bort sopor, bortskämda korn och skölj sedan under rinnande vatten..

 1. Bygget tvättas och hälls på i 12 timmar med en liter kallt vatten, så att croupen kommer att förberedas och utvisas smula snabbare;
 2. Vatten dräneras, tvättas fortfarande med vatten;
 3. Mjölk hälls i en kruka med en tjock botten och kokas, då spannmålen läggs till, allt är blandat;
 4. Potten omplaceras till ett vattenbad, täckt med lock och gröt stuvad på en liten eld i 6 timmar..

Efter en lång förberedelse visar sig kornet att vara extremt gott. Det är helt enkelt omöjligt att koka gröt på mjölk på samma sätt som på vatten, eftersom mjölken ständigt kommer att stiga och gröt kommer att brinna.

Vad är det bästa sättet att beta korn

Pärlbyggröt kan tillagas inte bara till frukost, men också till lunch, middag. Genom att lägga till olika tillsatser till det – kött, torkade frukter, honung, mjölk – det kan göras mer ömt och ovanligt. Om barn inte gillar denna flingan så mycket, är det nödvändigt att experimentera och fantasera..

För korn, som garnering, är det bäst att välja rätter med såser och gravser. Denna gröt i sig kan vara torr, därför är den idealiskt kombinerad med surkrämsåser, kött och även goulash. När du lagar gröt, kan du lägga till gryta, grillade svampar och grönsaker, men det är alla frivilliga och smakfulla.

Perlovka är en mycket användbar gröt, så det är absolut nödvändigt att du förbereder det för dina nära och kära. Det närmar kroppen med användbara vitaminer, aminosyror och andra substanser som har en positiv effekt på hela människokroppen..