Hur man snabbt och gott kokar kycklingben i ugnen

Rätter i ugnen kan säkert tillskrivas en hälsosam diet. De är beredda med nästan ingen olja eller annat fett, skskaden steker inte, men bakas, därför är kolesterolhalten i en sådan behandling minimal..

kyckling ножки в медовом соусе

Dessutom, genom att ställa ugnen i önskat antal grader och minuter (om det finns en timer) kan du säkert gå om ditt företag, inte speciellt efter matlagningsprocessen. Ugnen själv kommer att framkalla en behandling och en timer-signal kommer att låta dig veta om slutet av processen..

Kycklingben i ugnen – en maträtt som säkert kan serveras med en traditionell rätter av potatis, andra grönsaker, spannmål eller pasta, och det gör det bara mer attraktivt och smakligare.

Klassiska recepten delas ner från generation till generation, och ny kunskap som tillämpas i praktiken när man lagar mat, förbättrar godis, ger ny smak.

Recept för att laga kycklingben i ugnen

Marinade är den viktigaste saken

För att benen ska bli smakfull och krispig måste du korrekt välja produkterna för marinaden, då får du en trevlig doftande skorpa som alla tycker om..

För breading kan du använda mjöl, stärkelse, kryddor, färska brödsmulor eller brödsmulor. Under alla omständigheter ska kycklingen vara väl doppad i brödet så att den inte faller ihop när du lagar mat.

Vitbröd
hur быстро и вкусно приготовить куриные ножки в духовке
ingredienser Antal
kycklingben 4 stycken.
salt och vitpeppar enligt din önskemål och smak
gräddfil 2 msk. l.
stärkelse 2 msk. l.
vitlök 3 tänder
schalottenlök 1 st.
smör 2 msk. l.
vit senap 1 msk. l.
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 182 kcal

Tvätta kycklingen och torka. Skala och hugga vitlök och lök. Blanda i en skål grädde, senap, lök, vitlök, hälften av smält smör, stärkelse. Blanda väl, salt och peppar efter smak..

Doppa benen i brödblandningen så att den är väl fastsatt på köttet och inte flödar. Om det är för tunt, lägg till mer stärkelse..

Täck bakplåt med bakpapper, borsta med kvarvarande olja och lägg benen. Baka i en ugn förvärmd till 200 grader i ca 15 minuter. Vrid sedan kycklingen och baka i ytterligare 12 minuter..

Du kan ta färdig maträtt med händerna utan rädsla för att bli smutsig, eftersom skorpan inte blir fet. Inuti kommer köttet att förbli saftigt.

Dessa kycklingben är ett alternativ till ett snabbmatkafé, prova att laga kyckling och la McDonalds enkelt och enkelt..

Amberben

För 4 portioner av “Amber” chicken drumsticks behöver du:

 • 8 kycklingben
 • 1.5 Art. l. honung;
 • 3 msk. l. senap;
 • 1 msk. l. paprika;
 • Salt i vil och smak;
 • 1 tsk kryddig ketchup;
 • 200 gr. ströbröd;
 • 1 råprotein;
 • 1/3 chili peppers;
 • 30 ml olivolja.

Chili slipa. Blanda honung, chili, senap, ketchup, piskad protein och salt i en djup skål. Blanda allt grundligt.

kyckling ножки

Tvätta sken, torka med papper eller handduk, doppa dem i blandningen. Sedan rulla varje ben i brödsmulor blandat med paprika.

att doppa в маринад

Sätt skenorna på ett bakplåt smurt med olivolja, sätt i en förvärmd ugn i 25-28 minuter vid 190 grader. Efter en viss tid kan du vrida kycklingen och lämna ytterligare 7 minuter.

ben поджарить

Skorpan vid benen kommer att visa sig vara en intressant gulfärgad färg, och traditionell smak av senap-honung kommer att spädas med en snakning av varm peppar.

ben готовы

Och vad sägs om bordsskålen??

Ris, bovete eller potatis serveras vanligtvis med kycklingstrumpor, men du kan diversifiera din meny med sådana grillar som bulgur. Den är beredd under en kort tid, och blötläggs i benens saft kommer att vara bra som huvudrätt..

För 2 delar av benen med bulgur behöver du:

 • 1 msk. bulgur;
 • 1 tsk smör;
 • 2 msk. kokande vatten;
 • Salt och peppar som önskat och smakat;
 • 4 shins;
 • 1 morot;
 • En massa dill;
 • 2 vitlöksklyftor;
 • 1 bulgarsk peppar.

Morot och vitlökskal. Hacka moroten och hugga vitlöket. Peppar av frön och ben, skuren i kuber. Dill finhackad. Blanda morötter, vitlök, dill och peppar i en tallrik.

Smörj botten av glasformen med olja, häll över bulgur, lägg vegetabilisk blandning på toppen, häll i allt kokande vatten. Sätt benen i slumpmässig ordning på den färdiga “kudden” av spannmål och grönsaker.

Täck formen med ett lock och sätt i ugnen, förvärmd till 180 grader. Koka disken i ca 40 minuter. Ta sedan av locket och låt benen rädda i 12 minuter..

En sådan behandling är hjärtlig och vacker. I glasvaror ser det väldigt attraktivt ut. På samma sätt kan du laga benen med någon spannmål eller pasta. Blötläggt med kycklingjuice brinner botten av skålen inte och blir saftig.

Lagman-500x332Läs hur man gör ozbekisk lagman, det mest utsökta receptet..

Läs hur man lagar lata kålrullar – ett enkelt recept för dem som inte gillar att laga mat.

Hur man lagar saftig lasagne med kyckling och svamp enligt det klassiska receptet.

Ben i folie

Enkel folie hjälper till att förbereda benen snabbare än bakplåten på grund av den inre temperaturen, som stiger högre än i ugnen..

Efter att ha skakat ben i folie och under en tid sätter dem i en het ugn måste de öppnas. 10 minuter innan matlagningen slutar, kommer kycklingen att ha en aptitretande skorpa.

Vid 2 portioner av benen “I kläderna” behöver du:

 • 4 shins;
 • 1 msk. l. tabasco sås;
 • 1 msk. l. majonnäs;
 • 1 nypa socker;
 • En halv massa färsk basilika och gräslök.

Basil och gräslök tvättades, torkades, finhackade. Tabasco blandas i behållare med majonnäs, socker, lök och basilika. Doppa benen i marinaden och lämna i 20 minuter..

Klipp folien i 4 rektanglar. Lägg en shin i varje och rulla tätt. Slå på ugnen 180 grader och lägg kycklingen i den. Koka i ca 15 minuter, rulla sedan ut folien och avsluta disken i 10-12 minuter.

Vid betjäning kan benen lindas och endast ett ben i folie ska lämnas, för vilket det är bekvämt att hålla skenan.

Tips och hemligheter för nybörjare kockar

 1. För att förbereda benen jämnt måste du lägga dem i ett lager på ca 1 cm avstånd från varandra. Annars kommer vissa av dem att förbli råa.
 2. För att minimera kolesterolhalten i skålen måste du ta bort huden från benen.
 3. Du kan laga benen på pannan, trådstället, i en påse eller folie. I de två sista fallen måste de nästan färdiga benen öppnas så att de mörknar;
 4. Marinerade trummor koka lite snabbare, men i jämförelse med fläsk eller nötkött är kyckling en rekordhållare i matlagningstiden.
 5. Lär dig att benen är redo, lätt. Efter att ha genomborrat en skorpa och sett genomskinlig juice utan blodblandning kommer kocken att vara övertygad om parabolens beredskap..

Bon aptitret!

Loading...