Hur mycket tid behöver du laga betor tills du är redo?

Många hemmafruar är rädda för experiment, och föredrar att köpa kokta betor. De motiverar ett sådant beslut av det faktum att betorna kommer att lagas under en lång tid och kommer inte att bli så välsmakande. Så, hur mycket att laga betor?

Hur många по времени надо варить свеклу до готовности

Tips från erfarna kockar hjälper dig att undvika misstag och korrekt beräkna matlagningstiden. Matlagning kan ta från 35 minuter till 1 timme. Dessa faktorer beror på rotans storlek och beredningsförfarandet..

För att påskynda processen hjälper du ugnen, mikrovågsugnen, ångbryggan eller tryckkokaren. Vilket av matlagningsmöjligheterna att välja – du bestämmer dig!

Hur man lagar bägare tills den är kokt i pannan

Många recept reduceras till det klassiska sättet att laga tvättade rotgrönsaker tills de är färdiga. Mediumbitar på detta sätt kokas i ungefär en timme.

Med hjälp av några knep kan tillagningstiden minskas. Vid 4 rot måste du ta ca 2 liter vatten. Följ sedan följd av åtgärder:

 1. Före tillagningen måste vinaigrette tvättas ordentligt. Trim svansen, tillväxten är inte nödvändig. Således kommer vi att hålla rotens färg. att tvätta
 2. Fyll grytan med kallt vatten, koka upp det. Sätt grönsaker där. att koka свеклу
 3. När vatten med rötter kokar, minska värmen, tillsätt en sked socker. Salt är inte nödvändigt. Salt kommer att förvärra smaken av betor, medan socker kommer att förbättra den. Fortsätt tillagning i ytterligare 20-25 minuter..
 4. Det sista steget är att dränera vattnet från pannan, sätt det under en ström av kallt vatten. Så snart potten är fylld, lämna den i 5 minuter. På grund av den kraftiga temperaturförändringen kommer rotskörden att nå full beredskap. betor готова

I mikrovågsugnen

Det beprövade receptet gör att du snabbt kan få kokta grönsaker med bevarande av färg och vitaminer. Denna metod kommer att hjälpa till när du behöver laga en hälsosam grönsak på några minuter..

Att laga rotgrönsaker i mikrovågsugnen kommer att lätta på smutsiga rätter. Kokad på detta sätt läggs betor till alla sorters sallader, vinaigrettes och cold borscht. Vatten för matlagning behövs inte. För 3-4 betor behöver en väska för att baka grönsaker eller matcellofan.

 1. Röda grönsaker tvättas med en pensel under rinnande vatten. Avlägsnande av stjärt är inte nödvändigt.
 2. Sätt grönsakerna inuti förpackningen eller lindra i matkvalitet cellofan.
 3. Slå på mikrovågsugn med maximal effekt i 10-15 minuter. Under kokningsprocessen samlas ånga in i påsen, det sväller upp mycket. Du behöver inte vara rädd för detta, låt innehållet kokas innan signalen avslutas.
 4. Ta försiktigt bort påsen, ta ut innehållet. Doppa den söta roten i kallt vatten och rengör sedan.
 5. Att rostar tillagas ännu snabbare innan det läggs in i mikrovågsugnen, det rengörs och skärs. Hackade rotgrönsaker koka 8-10 minuter.

I multicooker

betor

Sedan uppfinningarna av hushållsapparater började dyka upp i köket hos moderna hemmafruar, har matlagningen blivit ännu enklare. Multicooker underlättar matlagningsprocessen. Tack vare den långsamma ugnen är den långa och noggranna processen att laga rotgrönsaker en sak av det förflutna..

Köttkokt i en långkokare behåller friska ämnen, färg och förlorar inte sin smak. Multicooker-modellen är inte viktig, det viktigaste är att få den till hands. Beroende på skålens storlek kan 4-5 små rotgrönsaker placeras i långsam spis..

 1. Skölj grönsaker bordsorter svamp under rinnande vatten. För att passa mer rotgrönsaker måste du trimma svansarna, om de inte stör, kan de lämnas.
 2. Lägg dem i en multicooker skål, häll i lite vatten, ca 200 ml.
 3. Stäng locket, sätt på “Cooking” eller “Soup” -läget. Aktivera timern i 60 minuter. Tillagningstiden beror på modellen för multicooker. Det kan dock inte vara längre än 1 timme.
 4. Du kan laga en hälsosam grönsak på samma sätt i “Steamer” -läget. För att göra detta häll i botten av skålen med vatten. Placera rötterna på ett stativ för ångkokning. Aktivera lämpligt läge och vänta tills signalen avslutar matlagningen.

fricassee готовоLär dig att laga en utsökt fransk maträtt – kycklingfricassee med grädde eller svamp.

Hur man lagar en utsökt maträtt för kötträtter. Vilka är de bästa sidrätterna för fläsk, nötkött eller kyckling, läs vår artikel..

Läs hur man lagar kryddig kål på koreanska – ett urval av de bästa recepten..

Hur mycket ska kokas bägare för sallad i en dubbelkokare och tryckkokare

För att bevara näringsämnen är vinaigrette rot bättre att ånga. Det mest praktiska sättet att göra detta är med en ångbåt. Fördelen med denna metod är en kort tillagningstid jämfört med det vanliga alternativet..

Kokad, så blir betorna mycket känsliga, doftande och behagliga för smaken. Ånga kan vara helt eller hackad rotfrukter. Tärnad grönsaker kommer att ångas i minuter.

 1. Beroende på integriteten hos matlagning, skalla och hugga eller tvätta bägaren ordentligt.
 2. Häll den önskade mängden vatten i en dubbelpanna. Sätt grönsaken på ångbåten.
 3. Stäng locket, sätt timern till 20-30 minuter. Vi lägger en ångkokare utan elektronisk kontroll på elden, koka i en halvtimme. Tärnad rödbetor koka i 10 minuter.
 4. Klar grönsaker avlägsnas från dubbelkällan och sköljs omedelbart, senare blir det svårt att göra.

Användbara tips

 • För att skölja rötterna av smuts, är det bättre att tvätta dem med en borste;
 • du måste städa kokta grönsaker med handskar, annars kommer dina händer att målas;
 • Kokkärlet ska tvättas omedelbart efter tillagningen.
 • att njuta av en god rotgrönsak, det är nödvändigt att välja vinaigrettes;
 • salt kan inte vara, salt ger betorna en obehaglig smak, det är bättre att tillsätta socker.

Nu, när du lagar bett, har du ingen fråga – hur länge du lagar mat. Kom ihåg våra tips! framgång!

Loading...