Hur mycket tid och hur man lagar fläskbuljong

Navar, erhållen från den långa köttkocken, är en av de universella produkterna. Det kan vara lika lätt att äta och lägga till en mängd olika rätter. Men inte alla vet hur man lagar buljong. Nedan hittar du all nödvändig information om detta, så gör du från och med nu redo att laga endast rätt köttfärs, vilket alltid är behagligt för smaken och genomskinlig utseende..

Hur många времени и как правильно варить бульон из свинины

Vad ska man göra och hur mycket man ska laga fläskbuljong

När du väljer kött för buljong, bör du föredra en bit ben, som har en stor mängd bindväv. Detta gör det möjligt för den beredda vätskan att bli mer rik och aromatisk. Du kan också använda råd från säljaren av slaktare. Faktum är att varje producent skär på slaktkroppar på olika sätt. Vissa indikerar även på förpackningen att denna köttdel rekommenderas för matlagning. Naturligtvis kan du laga buljong på massan, först då blir det mindre gott och gott.

När det gäller tillagningstiden är detta en långvarig process och tar ungefär 2 timmar. Under denna period blir köttet väl kokt, blir mjuk och ömt och benen kommer att ge tid att ge sina ämnen..

Berika buketten smaker och smaken kommer att tillåta tillsats av grönsaker. Det finns en viss grönsaksuppsättning som är lämplig för detta ändamål så väl som möjligt. Det innehåller de vanliga lökarna, selleri och dess rot, samt morötter. För 2-3 liter vatten blir det tillräckligt för 1 st. varje sådan vegetabilisk ingrediens.

Rötter, laurelblad, persilja och purjolök skapar också harmoni med fläskbuljong. En rad rötter kan också läggas till. Det viktigaste är att styras av individuella preferenser..

Vattenkvaliteten kommer också att spela en viktig roll. Använd inte kranvatten. Det är bättre att använda vår, flaska eller brunnsvatten. Som en sista utväg kommer den filtrerade att göra. Vattnets mjukhet gör det också möjligt att få en välsmakande buljong. När den kokas i en hård vätska ger köttet upp sin juice i en mindre volym..

Hur man lagar fläskbuljong

För att fläskbuljongen ska lyckas bör den vara ordentligt kokt. Först och främst bör en fast köttbit tvättas noggrant. Sätt sedan den i en lämplig kastrull och fyll den med extremt kallt vatten, vars mängd beror på köttkomponentens vikt. För 1 kg kött behöver cirka 2 liter vatten. Du kan också omedelbart lägga till grönsaker. Det är självklart viktigt att rengöra och tvätta dem på förhand. Ingen av ingredienserna får slipas..

Efter att ha satt en stark eld placerar vi behållaren på spisen, kokar den och kokar bort film och salt genom att laga mat på lägsta nivå tills det är klart i 50 minuter.

När salt

Under inga omständigheter bör salt tillsättas omedelbart. Så köttet blir hårdare och det tar mycket längre tid att få dess juice. Den optimala tiden för saltning – 15 minuter före utgången av tillagningen.

Varför fläskbuljong blir lerig

Utan tvekan visade sig den rika vätskan minst en gång i varje värdinna vara grumlig, med några konstiga flytande partiklar. Så att detta inte händer igen, ska du omedelbart avlägsna skummet efter kokning. För ett sådant syfte är perfekt skimmer. Med denna enhet måste du noggrant samla skummet, inte blanda med allt vatten. Ytterligare matlagning är bäst att fortsätta utan omslag.

svamptårta к чаюHur man lagar en kryddig tårta med kondenserad mjölk, läs vår artikel.

Notera nejbarns nudel och malet köttrecept – en intressant maträtt som är lätt att laga mat.

Vet du vad du ska servera med rött vin? Prova våra mellanmål..

Hur mycket tid och hur man kokar fläskbuljong på benet

Skölj noga innan du skickar köttet till benet. Det är förbjudet att dela upp delar! Köttkomponenten ska bli av med juice långsamt. Endast i detta fall kommer buljongen att få fantastisk smak..

Placera fläskbenet i tanken, häll kallt vatten (i ett förhållande av 3 liter per 1 kg). I denna situation är vi bara intresserade av buljong och inte kokt kött. Vätskan kommer gradvis att värma upp, och köttet börjar börja ge de ämnen som krävs för att producera buljong. Att droppa fläsk i kokande vatten, vid dess kanter tar protein omedelbart grepp, vilket förhindrar att extraktionskomponenterna kommer ut.

Koka upp med locket stängt. Koka – omedelbart minska elden till det maximala läget och täck inte längre. Ta omedelbart bort det resulterande skummet. Om det sitter fast vid väggarna, torka av med en fuktig och ren trasa. Beroende på vikten av hela stycket krävs olika tillagningstider. Tidsram: från 1,5 till 2,5 timmar.

När det är en halvtimme till slutet av den tilldelade tiden kan du säkert curry fettet med rötterna och grönsakerna du gillar, inte glömma att rengöra dem. För att ytterligare förbättra smaken kan du baka dessa komponenter eller podzolot i en stekpanna utan droppe olja. Efter ytterligare 15 minuter kan du och salt.

Efter avstängning är det viktigt att spänna det färdiga resultatet med gasbindning. Kokt kött kan användas för att laga andra rätter, men kokta grönsaker och ben är inte längre värdefulla..

Hur man lagar en klar köttfärs i en långsam spis

Den långsamma ugnen har blivit en oumbärlig assistent i en mängd olika kök. Självklart kommer hon att hjälpa till att laga fläskbuljong.

En köttbit som väger 1 kg, rengörs av eventuella filmer och tvättas rikligt. Placera den beredda komponenten i multicookerskålen och fyll den med vatten, ca 3 liter. Tillsätt den rengjorda löken, den kan klippas i hälften.

För detta ändamål är programmet “Quenching” perfekt, och det tar 2 timmar att slutföra. Var noga med att övervaka skumets utseende och omedelbart ta bort det. Efter 100 minuter tillsätt salt och förkok tills det valda läget är klart..