Hur snabbt och gott kokas kyckling i smeten

Kyckling är också i efterfrågan i matlagning, som salt eller vatten, så ofta lagar vi något från det. Vi koka denna fågel, steka den i ugnen, i ärmen, lägg till sallader, pajer och andra rätter. Men gradvis blir allt tråkigt och vill ha något nytt, ovanligt, men från den här produkten.

Kycklingkoteletter i öl eller ost smör är ännu inte mycket vanliga recept, så du kan laga dem för en förändring. Dessutom bidrar det alltid till bevarande av saftig och mjuk kycklingfilé.

En smet är en flytande massa, som är en mekanisk blandning av mjöl, ägg och vatten. Doppa kött i det och steka i vegetabilisk olja, kan du få en karakteristisk skarp.

Pan Fried Fried Chicken: Ett enkelt steg för steg recept
hur быстро и вкусно приготовить курицу в кляре
ingredienser Antal
Kycklingbröst 550 g
mjöl 2 msk. l.
Ägget 1 st.
vatten 2 msk. l.
Salt, kryddor att smaka
Orefinerad olja 50 ml
Tillagningstid: 60 minuter

Det finns många alternativ för beredning av smet: mineralvatten, öl eller vin. Men den klassiska versionen som kom till oss från Frankrike är mjöl, vatten och ett ägg..

Vi tvätta köttet, torka det med en handduk och skär filékniven i lager inte mer än ett par centimeter tjockt, lägg det i en matpåse och slå det med en hammare. Chops lägg till lite salt, strö med kryddor och lägg ihop för att blötlägga.

filé разрезать

Blanda ägg, mjöl och vatten i en liten skål. Dela med en gaffel för att erhålla en homogen massa. Om det verkar som om konsistensen är vattnig, lägg till lite mer mjöl..

att göra кляр

Häll orefinerad olja i en stekpanna, doppa kyckling halvfabrikat och stek på vardera sidan i tre till fyra minuter..

filé обжарить

När du piercerar med en gaffel från färdigmatat kött ska tilldelas juice, inte blodvätska.

Kycklingfilé i ölbytta i en panna

Någon kanske tror att det är för mycket – använd alkohol för att förbereda rätter som barn ska äta. Men tro mig, inte en droppe alkohol kommer att förbli i kyckling schnitzel efter värmebehandling.

komponenter:

 • Kycklingbröst – 600 g;
 • Solrosolja – 4 msk. l.
 • Ägg – 1 st.
 • Mjöl – 4 msk. l.
 • Öl – 200 ml;
 • Salt, peppar – till smak.

Tillagningsprocess: 25 minuter.

Kalorinnehåll: 172 Kcal / 100 g.

Kyckling kött tvättas i vatten, promakay fuktpapper kökshanddukar. Skär i delar av storleken 4 × 6 cm, ta av filmen och ta bort bruskbroskorna i processen.

Vi sätter ihop med matpolyeten så att schnitzelsna blir solida, och stänket sprider inte köket och slår av med en trähammare. Ta med varje bit peppar.

Salt i slutet, efter att ha kommit ut ur pannan. Vissa kockar hävdar att man har saltat köttet i början av tillagningen, och riskerar att få torra och hårda kotletter..

Häll ljusa öl i en skål, tillsätt mjöl och ägg. Vispa tills masskomponenten är helt upplöst i vätskemassan..

Öl, som har en hållbarhetstid på mer än en vecka, är inte lämplig för dessa ändamål, eftersom det inte längre finns en levande jästsvamp i den. Doppa en hacka och stek i en panna tills den är kokt. Saltas och läggs ut på en platt skål med gröna bladsalat.

Kycklingfilé i smeten, bakad i ugnen

Om du förväntar dig att bli öm, inte skarp på kycklingkoteletterna, efter rostning, baka dem i en elektrisk ugn, missad med hemlagad majonnäs eller gräddfil.

komponenter:

 • Kycklingfilé – 450 g;
 • Ägg – 1 st.
 • Mjöl – 5 msk. l;
 • Vatten – 3 msk. l.
 • Majonnäs – 100 ml;
 • Olivolja – 50 ml;
 • Salt, krydda – att smaka.

Matlagningsprocessen: 65 minuter.

Kaloriinnehåll: 189 Kcal / 100 g.

filé готовоBlanda slagen ägg, vatten och mjöl. Tillsätt salt och kryddor. I stället för mjöl kan du använda potatisstärkelse eller kli. Klipp kycklingbröst längs fibrerna så att bitarna är så jämnt som möjligt. Ragged kanter skärs och används för fyllning på en annan maträtt..

Värm olivoljan i en stekpanna. Kycklingbitarna avvisar, tillämpar fysisk kraft. Du kan lämna och så, men köttet blir lite tuffare. Doppa i en äggmjölbett och stek i en panna till brunaktig i färg..

Vi sprider på ett bakplåt, från ovan drar vi ett galler från hemlagad majonnäs och baka i en elektrisk ugn i tio minuter.

Hur man lagar kycklingfilé i ostfett

Smält hård ost passar bra med kyckling och kompletterar smaken. Förberedelsen av köttet i franska är baserat på denna egendom. Ost smör anses vara en mer original lösning som används i matlagning..

komponenter:

 • Kycklingkött – 700 g;
 • Ost – 150 g;
 • Gräddfil – 5 msk. l.
 • Mjöl – 4 msk. l.
 • Salt – att smaka;
 • Vegetabilisk olja – 6 msk. l.

Matlagningsprocess: 40 minuter.

Kaloriinnehåll: 153 Kcal / 100 g.

Riven ost, hemlagad gräddfil och mjöl, slå med en gaffel i en skål. Kött tvättas och ge torr. Med en smal och tunn kniv skär du långsamt kycklingfiléen i skivor. Vi lägger flera bitar i ett matpaket och slår av dem tills tjockleken på de färdiga halvfabrikaten är två till tre millimeter..

Häll vegetabilisk olja i en gryta doppad, kotletter i ost smör och stek tills brunaktig skorpa.

Serveras på en platt skål, bredvid en vacker lägga ut körsbärstomater och färska gröna.

banan пирогOm vi ​​ska ordna “en dag med exotiska rätter”, förbered sedan en bananpai i en långsam spis ett recept som kommer att förvåna dig med sin ovanliga och oväntade smak..

Puff fantastiskt utsökt paj med kyckling och potatis du behöver veta hur man lagar mat korrekt. Läs receptet.

Steg-för-steg recept på sallad “Svamp Glade”, våra bilder och tips hjälper dig att förbereda det på rätt sätt.

Användbara tips

 1. För att laga kycklingkotletter behöver du bara köpa kylt kött. Det ska vara utan slem, blekrosa och inte en blek vit färg. Om du känner doften av ättika, försök inte att köpa – köttet bearbetades för att dölja tecknen på sönderdelning.
 2. Om under smöret försvinner smeten från köttet, betyder det att den är för sällsynt och inte håller formen. Lägg till mer mjöl till det;
 3. Fry kotletter i en heta stekpanna. Om en droppe vatten i oljan börjar skjuta och bubblor dyker upp, sätt kakan blanda. I kall olja kommer köttet att hålla sig till botten och förlora mycket vätska;
 4. För ost smör, använd hård sorts ost, de omsluter köttet väl under matlagning, till skillnad från mjuka;
 5. Om du har för avsikt att få ett tätare och tjockare lager av smet, blanda inte dess ingredienser. Doppa skivan två gånger i följd in i ägget och rulla in mjöl;
 6. Du kan variera skålen: i stället för mjöl, använd kli och rulle schnitzels i sesam eller linfrön, och du kan göra en blandning av dessa korn;
 7. Om du var tvungen att använda fruset kött, låt det tina på kylskåpets mitten hyllor och inte i mikrovågsugnen eller på bordet.

Gastronomiskt nöje från kokta rätter!

Bon aptitret!

Loading...