Intressanta recept med laxmjölk

Med mjölk kan du laga fantastiska soppor, ovanliga omeletter och sallader. Vanligtvis betraktar vi mjölk som avfall och slänger bort det. Och förgäves är det nödvändigt att inkludera i din kost rätter från denna ovanliga men mycket värdefulla produkt..

Vad är användbara laksmjölfiskar?

Alla hörde förmodligen om fördelarna med fisken själva – de är rika på protein, hälsosamma fetter och mikroelement. Och milden av dessa fiskar är också användbar. De ger kroppen de så kallade kompletta proteinerna av animaliskt ursprung, som absorberas av kroppen bättre än från kött.

Protein lunch: soppa
intressant рецепты блюд с молоками лососевых рыб
ingredienser Antal
matfiskavfall för buljong 500 g
lökar 2 stycken.
morötter 1 st.
Milt 400 g
pickled gurka 1 st.
magra oljor 20 ml
potatis 2 stycken.
salt och krydda till din smak
grönska för dekoration
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 210 kcal

För soppa tar vi bara vad som finns kvar av fisken. Till att börja med är fenor, ben, svansar bra ingredienser för rika buljong.

Företaget att fiska avfall måste ta magen. Inga komplicerade produkter, och soppens smak kommer att visa sig vara ovanlig, med mild spiciness och surhet, eftersom i slutet av matlagningen sallad gurka läggs till soppan.

Receptet på matlagningssoppa baserad på laxmeltfisk steg för steg:

 1. När du skär laxfisk ska du lämna magen och förvara i frysen tills du samlar in den önskade mängden.
 2. Koka fiskbuljong med tillsats av lök i skinka, morot och persilja. För buljong är det inte nödvändigt att koka hela fisken – benen, svansen, fenorna eller huvudet är fina. att koka бульон
 3. Häll buljongen, sätt tillberedd milt i den, krydda med salt, koka på låg värme i 10 minuter, ta sedan bort magen, efter kylning, klippa dem i bitar;
 4. Skaka löklök, lägg i pannan, häll raffinerad olja och steka. Skär potatis i skivor. Alla skickade till pannan med fiskbuljong, laga ca 15 minuter; lägga till приправы
 5. Sedan sätta den pickled gurka, hackad mycket tunt, lavrushka, ärtor svartpeppar i en panna. Stäng av soppen efter kokning; lägga till зелень
 6. På plåtarna lägger du magen, skärs i bitar, täcker med fisksoppa, strö med dill eller persilja;
 7. Obs: soppan med milt är speciellt användbar för dem som vill bli av med extra pounds. Känslan av fullhet kommer snabbt, och kalorierna kommer inte att tas emot så mycket.

Protein frukost: omelet i ugnen

Omeletter är tillverkade med olika fyllningar. I vårt recept – mjölk. De ger skålen en speciell struktur, vilket gör det lätt och samtidigt väldigt närande. Omelet kommer att bli mjukt, men utanför är det nödvändigt med en rodig skorpa. Denna effekt kommer att ge ugnen.

Erforderligt antal produkter:

 • milt – 0,5 kg;
 • 2 medellöks huvuden;
 • lite smör för rostade lökar
 • färska ägg – 3 stycken;
 • mjölk med något fettinnehåll – 100 ml;
 • krydda med peppar och salt.

Matlagning kommer att kräva: 20 min. Värdet av en omelett per 100 g: 179 kcal.

Recept för att göra omelett med laxmjölk i ugnen i steg:

 1. Skala och hugga löken. I en stekpanna med förvärmd smör steka löken till öppenhet;
 2. Medan det är stekt, skölj mjölkbrunnen och skicka sedan dem till stekpannan med lök, kryddat med peppar och salt. Stek mat vid medium temperatur i ca 5 minuter;
 3. Slå ägg med mjölk (det ska inte vara kallt). Salt lite med hänsyn till det faktum att du redan har saltat milten. Lägg mjöl och lök i någon lämplig form för ugnen, häll omedelbart ägg-mjölkblandningen;
 4. Värm ugnen till 220 C º. Koka omelett med mjölk i ca 10 minuter;
 5. Låt den beredda skålen svalna något, skära sedan i diamanter och servera.

Svamp sallad med lax mjölkar

vkusnuypirogekFiskmjölk är inte bara lämplig för soppa eller äggröra, men också för sallad. De är bra kombinerade med vissa smakrika ingredienser – i detta recept är det mushrooms, men det kan finnas andra svampar som du har till hands.

Mängden nödvändiga ingredienser:

 • tvättad milt – 250 g;
 • 200 g mushroner, stekt i smör
 • bara färska gurkor – 2 stycken;
 • färdiga ägg – 2 stycken;
 • 1 liten citron
 • hackade fjädergröna lök – en handfull;
 • hackad dill – en handfull;
 • Extra högmjöl – 80 g;
 • raffinerad olja – 450 ml;
 • Lågmåttig majonnässås + Jordgubbar med salt – Tillagd efter smak.

Salatberedning: 25 min. Kalorier per portion (100 g): 187 kcal.

Matlagningsmetod:

Steg 1. Marinera magen: skölj först, säsong, häll sedan i lite citronsaft, sätt i kylskåpet i 2 timmar. Bli inte förvånad, alla fiskarna är “vänner” med citronsaft, och om man lagar mjölk enligt detta recept, blir det underbart.

Steg 2. Efter den angivna tiden sätta mjölken i en frityrgryta med varm, raffinerad olja, koka till guldbrun, vanligtvis nog i 3 minuter. Var noga med att blanda mjölken i matlagningsprocessen. Ingen frityr, du kan använda en vanlig stekpanna.

Steg 3. Rostad mjölk spreds på pappershanddukar för att ta bort överflödig olja.

Steg 4. Skär färdiga miltbitar, lägg i en djup salladskål.

Steg 5. Lägg till dem stekt svamp (kylt) och finhackade gröna lökfjädrar. Blanda den resulterande massan försiktigt, lämna för att infusera på bordet, 5 minuter räcker.

Steg 6. Medan milten blötläggs i svampjuice, hugg ägget, gurkor i små kuber.

Steg 7. Kombinera alla produkter i en salladsskål, tillsätt strimlad dill, salt, majonnäs till smak.

Av какого злака изготавливают перловую крупуVet du från vilken spannmålspärbyg byggs? Fördelarna och skadorna, sammansättningen och reglerna för att göra spannmål i vår artikel.

Läs om hur man gör saftig kockost från mjölk i en långsam spis i vår artikel..

Försök att laga läckra muffins med körsbär – för te, är detta bakverk mycket användbart.

Fisksoppa med komjölk

Hemligheten med denna soppa är att milten bör kokas i vatten med tillägg av komjölk. Och resten av friheten för kulinarisk kreativitet. Du har inte purjolök i handen, du kan använda röd, hittade inte persilja – du får en inte mindre doftande soppa med dillgrönsaker.

Du behöver följande produkter:

 • fiskmjöl – 400 g;
 • färsk mjölk – 200 ml;
 • svans, huvud, fenor från en fisk;
 • renat vatten – 2 liter;
 • lök huvudet;
 • 4 stora potatisar;
 • 20 g mjöl (högsta klass);
 • mellanstam av purjolök
 • krydda till smak med jordad svartpeppar, salt;
 • färska persilja.

Matlagning: 50 min. Kalorinnehållet kommer att vara: 234 kcal.

Hur man lagar soppa med mjölk och fiskmjölk:

 1. Koka svans, fenor, fiskhuvud tills kokt med kryddor och lök. Häll den resulterande buljongen i en annan lämplig kastrull, spänn den genom cheesecloth, om möjligt, så att inga ben kommer in i det;
 2. Sätt tillbaka pannan med buljong på spisen, när den kokar, tillsätt den hackade purjolöket, förskalade och hackade potatis i skivor. Koka allt i ca 15 minuter;
 3. Klipp milten i bitar och skicka den till soppen. Koka ytterligare 5 minuter;
 4. Blanda ihop 20 gram vetemjöl med mjölk i en separat behållare och häll sedan blandningen i soppen. Koka lite mer;
 5. Häll soppan i plattor och lägg till varje hackad gröna.
 6. Obs! För att uppnå en harmonisk smak är det mycket viktigt att mjölken är frisk.

Användbara tips

Mjölksoppa kräver en bra buljong. Först salta fiskbuljongen i början av tillagningen. För det andra, för att vara vacker, är det nödvändigt att övervaka skumets utseende och ta bort det omedelbart. För det tredje ska vattnet i vilket fenorna kokar, huvudet, svansarna eller benen inte koka aktivt. Förresten, koka det också, över låg värme. Och den fjärde regeln: färdig fiskbuljong måste filtreras genom cheesecloth.

Det välkända tricket som hemmafruar använder är att lägga lök, morötter, sellerirot eller persilja i början av matlagningen i buljong. Dessa ingredienser hjälper till att rensa fisksoppa från lukt av fisk och ge det en smak. Men i slutet av matlagningen föreslår vi att lägga till finhackade betade gurkor till buljongen. Sur gurka hjälper till att bekämpa den specifika “fisk” lukten.

För att få den perfekta omelet eller salladen i maträtten behöver du inte bara sätta mjölk men stekas i olja. De stekas nästan omedelbart, och löken som läggs till pannan gör mjölken ännu bättre..

Låt oss sammanfatta. Måltider för laxfisk är billiga och prisvärda. Tillsätt ägg, slagen med mjölk och gör omelet. Koka milten i fiskbuljongen, tillsätt några ingredienser och få soppan. Omelett och soppor kan lämnas för vardagen. Men om du vill sätta ett mellanmål på bordet så att alla gäster frågar sedan om att dela receptet, så är sallad med milt och mushroom precis vad du behöver..

Loading...