Jästfri deg för ruddy pajer med värme, med värme

Ett gott recept på jästfri deg är en gudstjänst för dem som inte gillar att slösa sin styrka på att laga fat, rädsla på grund av oerfarenhet att arbeta med jäst, de är rädda för att degen inte kommer att stiga eller falla i ugnen när man bakar..

kakor с разной начинкой

Osyrad bakning kommer också att intressera dem som inte gillar smaken av jäst, dess kaloriinnehåll passar inte eller bara bakar med användning av jäst är kontraindicerad av hälsoskäl (och det händer ganska ofta).

Men även sådana människor vill diversifiera sin kost, att ordna en fest för sig själva och hemlagad, för att servera gäster läckra bakverk. Och här är jästfria produkter mycket hjälpsamma..

Typer av jästfri deg

Det finns några standard snabba recept för att göra bakverk degen utan att tillsätta jäst:

kakor из пресного теста

 1. Vanligt intetsägande. Det behöver inte speciella tillsatser. Dess komposition är ganska enkel, och alla ingredienser finns i alla vanliga kök – för 1 kg mjöl – 2 koppar varmt vatten och 2 tsk. salt. Det är bättre att inte blanda ingredienserna på brädet eller bordet, men i någon djup behållare av porslin, lera eller i en emaljgryta. För det första måste saltet lösas upp i varmt vatten och sedan gradvis och i lika delar ingå allt mjöl, ständigt rörande. Den resulterande degen överförs till brädet, knådas flera gånger och rullas in i en skål. Vik i en bomullstygn (handduk eller ren trasa) och låt vila i 15 till 20 minuter. Därefter är degen redo att användas;
 2. På gräddfil. Det är mjukt, smuligt, med en mycket trevlig delikat smak. Lämplig för både små pajer, ostkakor och stora pajer
 3. På smör. Denna typ av osyrat deg, på grund av närvaron av smör i bakningsprocessen, bildar en aptitretande skarp. Det är grunden för att baka färskt smörbullar, kakor och muffins. I vissa recept kan smör ersättas med margarin;
 4. Med tillägg av stugaost. Höstosten, introducerad i jästfri bas, ändrar sin struktur, vilket gör produkten av ett sådant test luftigt, lättare och särskilt mjukt. Mycket lämplig för pajer, stora pajer och hamburgare;
 5. På mjölk. Mjölken, som införs i kompositionen, ersätter delvis jäst och startar en lätt jäsningsprocess, vilket gör det möjligt att uppnå luftighet och porositet hos produkterna, vilket på grund av detta lämnar mjukt och lätt..
Snabb jästfri deg för pajer stekt i en panna
Jästfri тесто для румяных пирожков с пылу, с жару
ingredienser Antal
Sur mjölk 0,5 l
Ägget 1 st.
socker matsked
soda 0,5 tsk.
salt en nypa
mjöl ca 1 kg
Vegetabilisk olja för stekning
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 255 kcal
Unsavened stekt pajer är välförtjänt älskade: fluffig, rodig, förutom, det är enkelt och enkelt att förbereda även för dem som inte klarar av den lustiga jästdeggen.

En sådan sats är anmärkningsvärt framgångsrik på kefir eller sur mjölk..

Häll i en skål yoghurt, häll läsk, rör omedelbart tills det återbetalas. Tillsätt salt och socker, kör ett ägg.

hammare i яйцо в простоквашу

Sedan långsamt häll mjölet, ständigt omrörning noggrant, för att få en jämn mjuk konsistens utan klumpar. Rul degen i en boll, som sedan kan skäras i bitar för bekvämlighet.

blanda upp однородное тесто

Rulla varje bit i tur och ordning till en lång sele i form av korv och skär i lika delar, vilket kommer att ligga till grund för pattiesna. Vardera stycket rullar jämnt med en rullstift i en tårta högst 5 mm tjock.

rulla ut тесто

I mitten av kakorna lägger du någon förberedd fyllning, sätt ihop kakans motsatta kanter, sätt fast dem, pressa båda kanterna längs hela längden.

Fyllningen kan vara absolut: kål, potatis, med morötter och lök, stuvade svampar, kokt hackade ägg med stekt lök eller olika blandningar av de angivna produkterna.

Söta kakor kan fyllas med äpplen, tjock sylt från någon frukt, icke-flytande sylt eller färska bär med socker och stärkelse.

lägga ner начинку

Klar pajer att stå på en mjölkad bräda i ca 20 minuter så att de är åtskilda.

Häll vegetabilisk olja i beredd friterpanna så att den täcker botten på stekpannan 1 cm i höjd, värma väl för att undvika överhettning och lägg pattiesna på ett avstånd från varandra så att deras sidor inte röra, och oljan ska täcka dem halv.

yngel пирожки до золотистой корочки

Stek på båda sidor tills en vacker skorpa visas..

Recept jästfri deg på kefir

ta:

 • Ett glas kefir;
 • 3 koppar mjöl;
 • Tredje 1 tsk. bakpulver;
 • 3 msk. l. vegetabilisk olja;
 • salt;
 • 20 g smör (för smörjning av formen);
 • Ett ägg (fett pajerna).

Häll kefirna i en lämplig behållare, tillsätt soda, salt och blanda. Den viktiga punkten är att låta blandningen stå i 5-10 minuter.

Häll försiktigt det försigtade mjölet i likformiga delar, knådning. Korrekt kokt deg på kefir är elastiskt och ligger lätt bakom..

Den andra viktiga punkten: Den färdiga degen på kefir måste hållas vila i 15 eller 20 minuter för att göra den lite lämplig, eftersom kefir orsakar en jäsningsprocess som gör bakningen särskilt mjuk och luftig..

presentation пирожков

Rulla ut degen, klippa cirklarna, på vilka du lägger den tidigare valda och beredda fyllningen, klämmer försiktigt på kakans kanter. Tillsätt varje pinne med en gaffel och lägg på en bakplåt täckt med papper eller strö med mjöl..

Slå på ägget med utsmyckade pajer och skicka till ugnen i 30-35 minuter vid en temperatur på 180-200 grader.

När bakningen är rodnad måste du kontrollera träningspannens beredskap, ta sedan bort bakplåten från ugnen, smörja pattiesna med smält smör och täcka med en ren bomullsduk i några minuter tills oljan absorberas..

Läckra puffkakor i ugnen

De kan bakas i ugnen snabbt och enkelt. Fyllning av sådana pajer kan vara med lax, ägg eller sött.

Mycket goda och snabba pajer gjorda av denna deg fylls med körsbär..

Köpt puffdekor måste avfrostas före rullande. Körsbär för fyllningen är lämplig både fräsch och fryst, vilket i detta fall måste tinas före användning.

Om så önskas kan körsbäret ersättas i detta recept med andra bär eller frukter..

Körsbärspannar Recept:

 • 300 gr. körsbär;
 • 500 gram färdigt puffdekor
 • 5 msk. l. socker;
 • 1 msk. l. potatis och bättre majsstärkelse.

Vi tar de tvättade och torkade körsbären, om det är med stenar, måste de tas bort. Om körsbäret är fruset, behöver det tinas, precis som köpt degen.

Tillsätt socker till körsbär och låt i 20 minuter markera saften. Om saften inte räcker kan du lägga till lite vatten.

lägga till соус

Tillsätt stärkelsen i körsbären och sätt på en svag uppvärmning, omrör för att få en tjock substans som liknar gelé. Klar fyllning måste svalna.

Rulla degen smidigt, ca 5 mm, skär i ungefär lika stora kvadrater, vilka sedan är mentalt diagonalt uppdelade i två delar. På en sådan hälsa gör du en snygg snitt med en kniv och på den andra hela delen av torget lägger du om en matsked av fyllningen.

Dampa kanterna något med vatten för att hålla dem bättre, täcka delen med påfyllningen med en annan halvrund kvadrat och nypa.

Sätt pattiesna i ett bakplåt som ströks med vatten, sätt i ugnen uppvärmd till 200 grader, baka i 20-25 minuter tills det är klart. Kall tills det är varmt, så kakorna blir ännu smakligare..

Du kan servera till bordet och exakt samma osötta kakor. Särskilt populär är budgeten, och samtidigt en väldigt god variant av puffpärlor med gröna lök och ägg.

Ingredienser för deras beredning:

 • Ägg – 5 st.
 • Gröna lökar (fjäder) – 300 g.
 • Puff pastry deg-500 g;
 • Äggula av ett ägg (för smörjning);
 • salt;
 • Vegetabilisk olja – 1 msk. l.

Koka ägget kokt, kallt, skal, hacka. Tvätta löken, torka dem och hugga dem i ringor, masha dem med salt så att det blir mjukare och sätta saften in. Blanda lök med ägg och häll i vegetabilisk olja.

Tina av degen på förhand. Rulla ut till ett lager av medeltjocklek, för alltför tunt rullad deg kommer att riva och för tjock blir dåligt bakad.

Skär i lika stora kvadrater, i mitten av varje sätta en matsked fyllning. Knappa noggrant på kanterna, vika varje paj i en triangel..

Täcka bakplåten med bakpapper, smörj pappret lätt, sprid pattiesna jämnt och fluffa upp det med den slagna yolkolven. Baka i en förvärmd ugn i en halvtimme vid 180 grader.

korv с тесте на завтрак
En enkel degrecept på korv i degen hjälper till när du snabbt ska laga mat för barnen. Observera också receptet av shawarma i pitabröd, alla nyanser av matlagning hittar du här. Grön soppa med sorrel serveras bäst med kakor, men hur man lagar den här våren läs maträtten på https://notefood.ru/retsepty-blyud/supy/zeleniy-borsh-s-shavelem.html

Användbara tips

Många tycker att det är omöjligt att få en välhöjd deig och därmed mjuka och läckra bakverk. Detta är faktiskt inte fallet..

 • Osyrat deg på vegetabiliskt eller animaliskt fett, kefir, yoghurt, gräddfil och jämn öl är ett utmärkt ersättning för jästdeg. Det är trots allt mycket lättare att laga det än jäst och du behöver färre produkter, medan produkterna är praktiskt taget inte sämre i sin smak och utseende på produkter gjorda av jästdeg.
 • Från den jästfria degen gjorde de flesta delikatesserna så mycket älskad av alla från barndomen. Denna shortbread, kex, choux, puff, bakverk osyrad deg för bakverk.
 • Alla dessa typer av jästdeg blandas med tillsats av animaliska och vegetabiliska fetter, vilket gör det mjukt, luftigt, ömt och gott..
 • Dessutom används jästfri deg för matlagning och andra välkända och uppskattade rätter, eftersom det inte bara kan användas för stekning och rostning utan också att koka och ånga. Det finns dumplings, dumplings, manti och alla typer av nudlar , inklusive hem. Rätter från osyrad jästfri deg är allmänt representerade i många nationella rätter, många rätter har blivit populära över hela världen..
 • För nudlar, ravioli och liknande typer av rätter är degen kokta i vatten eller mjölk.
 • För att göra bakverk luftiga och mjuka, och paj eller frodiga pajer, görs degen på soda, släckt med mjölksyra. Därför måste fett- och mejeriprodukter tillsättas till den jästfria konditordegen..
 • Det kan vara surkräm, kefir, surmjölk och till och med stallost eller ost. I degen för bakning föreligger fett i form av smör, vegetabilisk olja, margarin eller kombinationer därav. Det är i perfekt harmoni med olika fyllningar, vars variation är praktiskt taget obegränsad..

Se en mästerklass om hur man gör jästfri konditorivé:

Bon aptitret!

Loading...