Kaffe med glass – vad heter namnet “tandem”

Varma dagar har redan anlänt, vilket innebär att sommaren, med sin värme i många delar av vårt land, inte är långt ifrån. Och många kaffeälskare kommer att tvingas skära ner på den mängd uppfriskande drycken som konsumeras, eller till och med överge det under varaktigheten..

kaffe глясе с мороженым

När allt kommer omkring, ger en varm dryck under denna period inte stor vilja att dricka den. Men, kära kaffeälskare, förtvivla inte! Du kommer fortfarande att kunna ladda upp och hålla trycket normalt om det behövs..

Kallt kaffe kommer till räddning på sommaren. Vissa kan bli förvånad, men kyld kaffedryck är ganska vanligt och det finns många recept där det är grunden.

Här kommer vi att bo på en av de vanligaste bland ista kaffedryckerna – kaffe med glass. När allt kommer omkring på sommaren är det särskilt populära produkter?

Naturligtvis – glass, cool, med en mängd olika smaker och fyllmedel. Kaffe med en sådan tillsats får fantastisk krämig smak..

Glasa – det här kallas kaffe med glass

Kaffe i kombination med glass fick namnet glase, vilket kom från tolkningen av franska uttalet av ordet “fryst”. Historien är tyst om den specifika epoken och utseendet på denna drink..

Många tenderar att Österrike, någon tror att drycken kom från Frankrike, förmodligen på grund av namnet på drycken. Mest sannolikt, i alla länder där en drink från kaffebönor var populär och teknologin för glassproduktion var känd, kom förr eller senare människor till denna drink..

Helt enkelt har Frankrike och Österrike alltid haft större närvaro av turister, och det var ganska många resenärer från dessa länder..

kaffe холодныйMen allt detta spelar ingen roll, det viktigaste är att kaffeglasset har blivit känt för allmänheten, och vi har möjlighet att njuta av dess smak.

Du kan laga det själv, men förutom denna kaffeglas är det vanligt i många kaféer och kaffehus, även i McDonalds. I menyn på denna restaurang är drycken listad som “Kaffeglas”, och dess del har 120 kilokalorier. Minska kalorihemmad dryck du kan genom att minska mängden socker.

Men på bekostnad av glass kommer denna typ av kaffe att ha ett högt kaloriinnehåll, även om det inte är särskilt stort. Men kaffedryck ensam är sällan full, eller hur? Om du följer din figur bör du därför inte dricka det för ofta..

Och enskilda fall av konsumtion kommer inte riktigt att påverka din figur..

Hur man lagar mat

Det finns många alternativ för att göra kaffe, men kom ihåg en viktig punkt: i ett ögonblick borde det kylas. Du kan säkert lägga till glass och varmt kaffedryck, men det blir bara en drink med ett tillsatsmedel och inte mer.

Nedan följer några exempel på recept som gör att du kan njuta av ispressat kaffe..

Klassiskt utseende
kaffe с мороженым — как называется вкусный «тандем»
ingredienser Antal
naturligt kaffe 1 tsk
glass 1 matsked
vispad grädde 30 gram
riven choklad att smaka
Tillagningstid: 10 minuter Kalorier per 100 gram: 140 kcal

Det vanligaste arkiveringsalternativet.

Först och främst är kaffe förberedt: bryggt i en kaffebryggare eller turk.

böld кофе

Då måste du låta det svalna. Efter kylning av basen tar vi en glasbägare, lägger glass på botten, helst i form av en boll, häll kaffe på toppen.

lägga till мороженое

Tillsätt den med vispad grädde. I princip är drycken klar, men för en ljusare smak kan du gnugga choklad ovanpå drycken.

lägga till сливки

För snabbare kylning kan du lägga till en isbit på basen.

Kaffe frukost

I varmt väder är det svårt för många att äta åtminstone något till frukost. Bara för sådana fall är detta recept av kaffeglasin mycket lämpligt – du kommer att dricka en uppfriskande dryck och mätta din kropp med kalorier som kommer att räcka för hela din arbetsdag..

För att förbereda den dryck du behöver:

kaffe со сливками

  • Äggulor – 1-2 stycken;
  • Naturmalt kaffe – 1 tsk;
  • Glass – 1-2 matskedar;
  • Socker att smaka.

Brew kaffe. Vid denna tid, slå tallarna med socker. När kaffet är klart sätter du äggulorna på en långsam eld och häll basen på dem och rör om det hela tills blandningen blir tjock..

Låt drycken svalna. Tillsätt sedan is i blandningen. Din frukost är klar. Kalorinnehållet hos en sådan dryck ligger inom 300 kilokalorier, beroende på mängden socker och glass..

Kaffe skaka med glass

Varför inte unna dig en piskad kaffekocktail? Vad krävs för detta:

  • Kyldt kaffe – 1 kopp;
  • Glass, mjuk – 4 matskedar;
  • Choklad sirap – 1 matsked
  • Vispad grädde – för att smaka
  • Mjölk – av nödvändighet.

Sätt kaffe och glass i blandningskålen. Blanda med en mixer. Om blandningen är för tjock, späd med mjölk till den konsistens du behöver..

Häll blandningen i glaset, sätt locket på vispgrädde på toppen. Dekorera med sirap. Servera denna drink direkt efter tillagningen..

Hur många kalorier i kaffe, hur mycket kan du dricka denna drink och är det möjligt att dricka kaffe medan dieting.

Kan cikoria extrakt ersätta kaffe? Fördelarna och skadorna på drycken, receptet.

Användbara egenskaper hos svart kardemumma, hur mycket du lägger till på kaffe, läs recepten på vår hemsida.

Glaose kaffe servering

Det klassiska utbudet av sådant kaffe är att fylla drycken med ett speciellt glas i irländsk stil. Sådana glasögon har tjocka väggar och ett tjockt handtag. Men om du inte har sådana rätter, kan du ge en blick i transparenta långa glasögon.

Vad som krävs för att servera är en efterrättsked, avsedd för att skaka kräm och glass och ett cocktailstrå genom vilket kaffe är full..

Dekorera sådana drycker kan vara sirapsig skilsmässa, chokladflis, kan serveras utan dekorationer. Förutom dem kan du erbjuda kakor, choklad, bär.

Denna bekanta med denna läckra dryck är över. Nu vet du hur man inte ska ta sig av kaffe på sommaren, och i någon annan årstid kommer den här drinken att vara på plats..

Vid kallt och vått väder kan du inte svalna det och tillsätt omedelbart glass. Men om du följer figuren, kom ihåg att du för ofta inte ska använda sådant kaffe, du borde inte heller lägga för många tillsatser, det är bättre att minska dem så mycket som möjligt..

Bon aptitret!

Loading...