Khinkali: Recept och hemligheter att laga kaukasiska rätter

Khinkali är en otroligt god maträtt som kom till oss från Kaukasus. Hans historia är mycket intressant, och matlagning har sina egna unika egenskaper..

khinkali с соусом

I många ryska familjer älskar hemmafruar att laga khinkali för sitt hem. Och det är inte förvånande, eftersom en sådan maträtt inte bara har bra smak, men också stor nytta och näringsvärde. Khinkali blir en viktig del av ett bord, vare sig det är en festlig fest eller en ordinarie familjen middag..

Historia Khinkali: Varifrån kommer denna maträtt??

Det finns särskilda rätter som absolut alla gillar, de distribueras över hela världen, och recepten för deras förberedelse överlämnas från generation till generation. Det är en sådan maträtt och är khinkali.

Även om det är så allmänt känt, har det fortfarande sitt eget hemland. Detta är soligt Georgia.

Khinkali blev verkligen kännetecknet för detta land. Du kan träffa denna härliga maträtt i nästan vilken georgisk restaurang som helst..

Det finns en mycket intressant legend om utseendet på Khinkali. Man tror att de uppträdde när georgierna kämpade med Persien. Nästan hela tiden var krigarna i strid, och de hade ingen tid att laga mat för att återhämta sig.

En kämpe blev hårt skadad i nacken och återvände hem. Hans syster såg honom lida, hon kan inte äta på grund av hennes sår. Och då kom hon upp med en näringsmässig maträtt till sin bror från vad som var till hands: lamm, lök, mjöl och vitlök. Efter att ha kokat ingredienserna sopade hon dem med buljongen i degen för att göra den mer näringsrik..

Hur man lagar rätt och läcker khinkali?
khinkali: рецепт и секреты приготовления кавказского блюда
ingredienser Antal
vetemjöl 500 g
salt i degen nypa
vatten en halv kopp
ägg 1 stycke
färskt kött (du kan ta fläsk, lamm eller nötkött, men det bästa alternativet skulle vara en blandning av dessa tre typer kött) 1 kg
lökar en liten
koriander liten gäng
salt i påfyllningen 1 tsk
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 230 kcal

Många hemmafruar tror felaktigt att khinkali är nästan densamma som vanliga dumplings. Naturligtvis är de viktigaste ingredienserna i dessa rätter detsamma – kött och deg, men kockens specificitet är signifikant olika, vilket gör khinkali så speciell och unik..

Matlagning recept steg för steg:

Knippa degen: först häll mjölet i behållaren, bryt sedan ägget och börja sedan långsamt hälla vatten i små portioner, efter varje portion rör degen.

deg с яйцом

I slutet, knäda degen helt, så att den är tillräckligt elastisk och håller inte fast i händerna. Lägg det på en separat plats för en stund medan du lagar köttfärs

knåda тесто

Ta ingredienserna till fyllningen och skicka dem genom köttkvarnen. Tillsätt salt, blanda och blanda. Om du tror att det inte är saftigt nog kan du hälla i lite vatten, men överdriv det inte;

blanda upp тесто

Nu kan du börja samla khinkali. Rul degen i ett mycket tunt skikt.

rulla ut тесто в пласт

Därefter klippa jämnt cirklar. Detta kan göras med en tallrik eller liten tallrik. Ta inte ett glas eller en kopp: cirklarna blir för små.

skära ut ровные кружки

Hur skulpterar man dem? Det är väldigt enkelt: Vik köttet med buljong i bitar av deg.

samla тесто в мешочек

Koka efter uppstigning i 15 minuter, men den här tiden beror på storleken på dina mjölprodukter..

Funktioner för att laga äkta georgiska khinkali

  • Grönsaker och kryddor. Man tror att khinkali uppfanns av bergets invånare, och i bergen fanns det inget grönområde. Därför utesluter det traditionella receptet denna ingrediens. Men nu är det tillåtet att lägga till några örter och kryddor, de gör smaken mer mättad och ovanlig;
  • Stor storlek. Dessa khinkali ska vara stora i storlek, innehåller mycket fyllning. Rulla sedan degen så tunn som möjligt för att göra så många veck på dem. Detta är en av de intressanta tullarna: ju mer vikar värdinnan, desto högre är hennes kulinariska färdigheter. Vanligtvis är de runt 24-26, men vissa hantverkare lyckas göra 36;
  • Korrekt fyllning. Det är bäst att använda fet kött för att göra buljongen mer näring, men i allmänhet är fyllningen mer saftig. Också, känner inte ledsen för kryddorna, speciellt kryddig, eftersom skärpan är en av Khinkali-huvuddragen.

Hur man äter khinkali på en fest och restaurang?

khinkali грузинские

  • Vanligtvis gör khinkali med en liten svans. Det är för honom och behöver ta dem. Efter att ha ätit behöver du inte avsluta svansen, det accepteras inte.
  • Använd aldrig en kniv och gaffel medan du äter denna maträtt. Om du gör det, kommer all den heta buljongen att strömma ut, och älsklingen försökte göra khinkali exakt så att den skulle stanna kvar där. Ta skålen i svansen, vänd den, bita den lätt och drick sedan buljongen och ät sedan resten. Några hantverkare omedelbart äter dem hela, men det är mycket svårt;
  • Ät dem nödvändigtvis varma, men var försiktig: bränn inte dig själv med kokande rik buljong. Det är bäst att äta denna maträtt direkt efter tillagningen, den uppvärmda eller i allmänhet kalla khinkali är inte så god..

hämtat файлыDumplings i en kruka i ugnsreceptet som du behöver lära av hjärtat.

Så läckra och ordentligt baka dumplings i ugnen med majonnäs, läs här..

Notera receptet på utsökt nötkött för dumplings.

Hur man skickar in en maträtt?

  1. En standard del av khinkali består av ca 3-4 delar. Detta räcker för att ha en tillfredsställande måltid, eftersom de är mycket stora;
  2. Denna maträtt serveras utan bröd och andra tilltugg. Detta är en självständig maträtt, och det kräver inga tillägg.
  3. Stänk maträtten med svartpeppar före servering. Det anses traditionellt vara kryddig mat, så var inte ledsen för peppar och heta kryddor, men var försiktig så att du inte överdriver den;
  4. Eftersom khinkali äter med händerna bör du inte ge dem några bestick.

För att förbereda rätt khinkali och trivsamt överraska dina gäster och hem, måste du noggrant studera tekniken för deras förberedelser och serveringsreglerna. Genom att laga maträtten regelbundet kan du försöka ta med sig något, göra olika experiment för att skapa din egen unika khinkali, från vilken dina hushåll och vänner kommer att vara glada.