Kiwi Smoothie – ett förråd av vitaminer och en god delikatess

För människor som följer rätt näring, och bara för dem som älskar något gott, ett utmärkt mellanmål till frukost, ett fullständigt mellanmål eller efterrätt kan vara en kiwi smoothie..

smoothies из киви

Denna dryck är en unik kombination av god och hälsosam, och i färd med att förbereda, kan du ge din fantasi frihet och lägga till andra frukter, bär och till och med nötter för att skapa en unik smak..

Vad är användbar kiwi och grön dryck baserad på den

Det är värt att berätta lite om de huvudsakliga ingrediensens fördelaktiga egenskaper och dess effekt på kroppen..

Kiwi är så rik på vitaminer och näringsämnen att det på många sätt har blivit en mästare bland annat frukter och bär. En annan av dess trevliga egenskaper är låg kalori..

De som följer figuren, kan de säkert äta och få mycket vitaminer utan rädsla för att överdriva kalorier. Det är därför denna version av efterrätten är utmärkt för dem som vill gå ner i vikt och strikt följer kosten..

Vitaminer och näringsämnen som ingår i frukten:

 • vitamin C – det finns mer av det än ens citrus;
 • vitaminerna B2, B3, B9 och B6;
 • nikotinsyra (vitamin PP), liksom vitaminerna A, D, E;
 • kalium, kalcium, magnesium, natrium och järn.

Denna frukt hjälper till att stärka immunsystemet och hjälper till att aktivera ytterligare skyddsfunktioner. Ämnen som ingår i frukten stärker hjärt- och andningsorganen, främjar god matsmältning, minskar risken för cancer.

Daglig måttlig konsumtion av denna gröna frukt hjälper till att eliminera toxiner, överskott av kolesterol och natrium (det är särskilt viktigt för dem som älskar salt mat), stärka blodkärlen och små kapillärer, förhindra utvecklingen av högt blodtryck.

På grund av de fördelaktiga egenskaperna hos kiwifrukter är smaken från det inte bara en god delikatess, utan också en extremt hälsosam dryck som kan konsumeras varje dag..

Kiwi Smoothie Recept

Att göra en smoothie kan omvandlas till en verklig kreativ process och du kan experimentera med inte bara huvudingrediensen utan också många andra frukter och bär. Detta hjälper till att göra drycken inte bara smakligare, men också friskare. Det är därför det finns så många olika recept för varje smak och färg..

Lätt smoothie med kefir och kiwi för viktminskning
smoothies из киви – кладезь витаминов и вкусное лакомство
ingredienser Antal
kiwi 1 st.
kefir 200 ml
citron 1 skiva eller cirkel (utan skal)
mint flera löv
Tillagningstid: 10 minuter Kalorier per 100 gram: 55 kcal

Mjölk används oftast som en grund för smoothies, men denna produkt kombinerar inte bra med kiwi. Smaken blir bitter, och du kommer inte få något nöje av en sådan drink..

Mjölk kan ersättas med kefir. Detta är ett bra alternativ för att gå ner i vikt och de som gillar att hoppa över en kopp kefir innan du lägger dig. Denna dryck är också bra till frukost..

Fruktskal och skär i stora skivor. Sätt i en mixer, häll kefir, tillsätt citron och mynt. Beat tills mjuk.

Med hjälp av kiwi kan du diversifiera den dagliga användningen av kefir, om du redan har blivit lite tråkig att smaka. Det hjälper också till att komplettera den fermenterade mjölkprodukten med vitaminer och andra godisar..

Sunt äpple- och krusbärsmoothie

Detta är en annan användbar och låg kalori-drink. Det är perfekt för att gå ner i vikt till frukost eller som ett gott mellanmål..

Ingredienser krävs:

 1. Litet moget äpple – 1 st.
 2. Kiwi – 2 st.
 3. Äppelsaft – 50 ml;
 4. Citronsaft – 2 msk. skedar;
 5. Socker och honung – att smaka.

Du kan laga en drink i 10-15 minuter.

100 gr innehåller cirka 76 kcal.

Skala den skrapa huden och skär den i stora bitar. Ta bort kärnan från äpplet och gnugga det på ett stort rivjärn – så att du kan göra livet enklare för mixern och spara mer vitaminer. Skal från ett äpple är inte nödvändigt att rengöra, eftersom det innehåller de flesta näringsämnena.

Lägg frukten i en mixer, häll i äppeljuice och tillsätt lite citronsaft. Om du vill vara sötare – lägg till honung eller socker.

Vispa, vrida allt till en homogen massa..

En sådan smoothie uppfyller inte bara hungern, utan bränner också kalorier. Kiwi och äpplen är de viktigaste frukterna som främjar viktminskning. Men allt borde vara måttligt. En överdriven konsumtion av en sådan dryck kan leda till en ökning av surheten..

sill с маринованным лукомProva att göra läckra mellanmålsmörgåsar med sill – några recept från vår samling..

Prova att laga kycklingkharcho-soppa enligt våra tips och fotoprecept..

Läs hur man gör fluffiga vasslepannkakor..

Recept för en delikat drink med kiwi, banan och äpple

Banan, som är tillgänglig året runt, hjälper till att göra delikatessen ännu mer näringsrik och smaklig. Denna frukt kommer att ge drycken en ny, mjuk och söt smak, samt göra det näringligare. En stor del av denna delikatess kan väl ersätta frukost eller bli en original efterrätt..

Ingredienser krävs:

 1. Banan – 0,5 st.
 2. Kiwi – 1 st.
 3. Litet äpple – 1 st.
 4. Kefir eller naturlig yoghurt – 100 ml;
 5. Citronsaft – 3 msk. skedar;
 6. Honung – att smaka.

Vi måste allokera 15 minuter för att göra en drink.

På grund av banan med hög kaloriinnehåll innehåller produkten cirka 115 kcal per 100 g.

Äppel skär i en stor rivare och häll gruel med citronsaft (så att äpplet inte mörknar och smoothie inte blir en obehaglig färg). Kiwi och banan skalas och skärs i stora bitar.

att rensa фрукты

Frukt sätter i en mixer och hur man slår.

kotlett фрукты

Häll mycket kefir eller yoghurt och slå några sekunder..

lägga till йогурт

Banans söthet går bra med kiwiens surhet, men om du vill göra drycken ännu sötare, lägg till lite älskling.

smoothies готов

Frälsande Fruktskivor Smoothie

Om du vill göra din smoothie till en tonic drink med en kärndos av vitamin C, lägg sedan till en orange. Syrheten hos denna frukt är helt utspädd av en banan, och du får en mild och original smak..

Ingredienser krävs:

 1. Banan – 0,5 st.
 2. Kiwi – 1 st.
 3. Orange – 0,5 st.
 4. Kefir eller naturlig yoghurt – 100 ml;
 5. Honung – att smaka.

Hela processen tar dig ca 10-15 minuter..

Söt banan gör smoothies mer kalorier – ca 110 kcal per 100 gram.

Skala alla frukter och skära dem i stora skivor. Sätta allt i en mixer, försiktigt slå dem tills de är helt homogena. Tillsätt kefir eller yoghurt till den resulterande blandningen och blanda i några sekunder..

På grund av sin speciella smak kommer denna dryck inte bara att ge dig en bra del av vitaminer, men också en kraftfull laddning av vitalitet och energi, liksom ett gott humör.

Grön cocktail med kiwi, äpple och spenat

kiwi с яблоком

Det är bevisat att gröna grönsaker och frukter har en positiv effekt på hälsan. De renar kroppen väl, förbättrar metabolismen och matsmältningen, tar bort toxiner och ger en kraftfull laddning av glädje. Om du vill ha något gott och väldigt hälsosamt, gör du en “grön” spenatsmoothie med kiwi och äpplen. Ingredienser krävs:

 1. Kiwi – 2 st.
 2. Grönt äpple – 1 st.
 3. Baby spenat – 3 msk. skedar;
 4. Lime – 0,5 st.

Förberedelsen av drycken tar inte mycket tid – bara 10 minuter.

Med denna dryck får du bara ca 66 kcal.

Frukt måste skrällas och skäras i små skivor. Sätt i allt i en mixer, lägg till spenaten och häll över limejuice. Beat tills mjuk..

För att smoothie enkelt piskade och visade sig smekigare, använd bara mogna frukter av kiwi – de är mjuka och söta. Om du tar medelålders spenat, lägg inte stammarna.

slutsats

Smoothies är en favoritdrink av alla anhängare av en hälsosam diet och de som ser efter sin figur och vill gå ner i vikt. Kombinationen av friska egenskaper och lågt kaloriinnehåll är en riktig upptäckt för alla som är lätta men välsmakande och friska..

Alla typer av smoothies med kiwi och andra frukter kan användas varje dag som ett komplement till frukost, ett fullständigt mellanmål eller efterrätt.

Denna drink är full av vitaminer och näringsämnen. För att göra dem ännu mer kan kiwi kombineras med andra frukter, bär och till och med grönsaker (till exempel spenat eller selleri), också rik på vitaminer och mineraler.

Loading...