Korn gröt i den dagliga kosten

Cooking перловку правильноVid första anblicken kan det tyckas konstigt att historien om namnet pärlbyg är förknippad med det vackra ordet “pärla”.

Men i vardagen, först och främst bland folkets militära yrke, heter det ganska frekt: perlofan, skumgummi, kersey, bultar, sexton fraktioner, bubi, sechka.

Faktum är att detta inte är överraskande.

Det är bara att många människor är vana vid att se pärlkornsflor som svävar ensam i en soppa eller i form av en hög som sitter fast på en tallrik, och de inser inte att korngröt måste kokas med speciell nerver.

Och ännu mer antar de inte att på grund av deras användbara egenskaper är det verkligen den mest värdefulla produkten för kroppens hälsa..

Korngröt – vår styrka!

korngryn - всему голова!Bygg är en hel, skalad kli och polerad korn korn.

Människor som är intresserade av historien om matstraditioner, kanske vet att även i gamla Rom har gladiatorer matad gröt och trodde att det ger otroliga styrka till soldaterna.

Och till Pythagoras och hans elever, enligt deras övertygelse, har bygdieten en speciell koncentration av sinne och kraft till mentala arbeten..

Det var studien av kemiska sammansättningen av produkter från korn bekräftade föreställningen om närvaron i dem av många viktiga element som bidrar till att stärka kroppen..

Pearl bygg är rik på näringsämnen, fiber, vitaminer, liksom mikro och makroelement..

Även om päronkorn har ett högt energivärde, kan 73% av kolhydraternas sammansättning inte övervärderas för att upprätthålla en smal figur och hälsa..

Det kan väl bli en av huvudkomponenterna i en balanserad balanserad diet..

Pärontorn kan normalisera matsmältningssystemet, förbättra tillståndet i tarmmikrofloran, på grund av kuvert och antacida effekter.

Dessutom tar det bort giftiga ämnen från kroppen och underlättar förloppet av allergiska reaktioner, tack vare aminosyror, som minskar människans känslighet, som lider av allergier, till yttre stimuli.

Användbar перловая кашаEfter att ha fått leveranser av vitaminer i grupp B, PP, A, D, E, nikotinsyra och folsyra kan vi stärka immunsystemet, bevara synen, skydda nervsystemet, stärka naglar, hår, ben och tänder samt säkerställa en frisk och ren hud..

Bland de 16 mineraler som finns närvarande i sammansättningen av pärontorn är fosfor särskilt signifikant, på grund av vilket inte bara metabolism förbättras, normaliserar det endokrina systemet, men hjärnan går vidare.

Dessutom, komplettera kroppen med kalcium, magnesium, kalium, järn, zink, krom, selen, koppar, mangan, molybden, naturligt strontium, nickel och kobolt, brom och jod?

Och hur mycket nytta kommer vi att få från aminosyran lysin!

Och vi kommer att stärka hjärtats arbete, vi kommer att ladda med vital energi, vi kommer att kunna motstå virus, fördröja utseendetiden genom att rynka, göra huden mjuk och silkeslen..

Absorberande korngröt, vi kan bli av med svampsjukdomar, eftersom komponenten hordetsin i byggsammansättningen – ett pålitligt vapen i kampen mot bakterier och svampar.

Gröt – INTE Malasha

korn каша - не малашаNu när det så mycket har sagts om att det är lämpligt att regelbundet införliva pärlhönsgröt i vardagsmenyn, är det dags att avslöja hemligheterna av den korrekta beredningen av pärlhönsgröt så att den kommer att glädja även den mest krävande gourmet..

Så först.

Innan processen med att laga gröt behöver du noggrant tvätta kornen och häll dem med kallt vatten (på basis av: en liter vatten per glas spannmål) eller yoghurt och låt dem brygga helst i en halv dag (men inte mindre än 3-4 timmar).

Välj rymliga rätter, eftersom gröt kommer att släppas 5 gånger mer än originalvolymen..

Därefter dränerar du vattnet och tvättar spannmålen efter önskad tid.

Hur mycket kokar korngröt lära sig nedanför.

Välj sedan ett av sätten själv:

  1. Bygg fyll med vatten (2 och en halv glas), lägg upp disken på elden, koka, sedan i en halvtimme eller en timme koka över låg värme eller tre eller fyra timmar i ett vattenbad. Kokt spannmål bör avlägsnas från värmen och lindas i varma kläder i ungefär en halvtimme..
  2. järn в продуктах питанияTa reda på vilka livsmedel innehåller järn. Matbord.

    Valnöt mandlar är mycket användbara för kvinnor. Detaljer här. Glöm inte att läsa kontraindikationerna..

  3. Hälld spannmål häll i mjölk (2 liter), uppvärmd till 40 grader. Låt mjölken koka och koka kornet i ytterligare fem minuter, utan att täcka behållaren med lock. Efter det att du avlägsnar från elden bör du lägga disken med gröt, täckt med lock, i ett vattenbad så att gröt inte brinner och mjölken stannar inte hela tiden under långvarig tillagning. Koka gröt behöver från 50 minuter till en och en halv timme.

Om croupen inte blötläggs i förväg, häll ett glas tvättade korn med kokande vatten, låt i en timme eller koka i 5-10 minuter, dränera sedan vattnet.

Häller 3 koppar kallt vatten, du måste ta med spannmål med vatten till koka och koka sedan över låg värme i ungefär en timme.

Låt sedan den i förvärmd ugn i 40 minuter med eld och sedan med gas eller elavstängning.

Din gröt är klar, om den är svullen och mjuk genom utseende och konsistens..

Se till att hon inte smälter också..

Multivariate process – i “matlagning” framsteg

korn каша в мультиваркеAtt föredra användningen av modern teknik i kulinariska processen, många vet inte grunderna i att förbereda vanliga rätter med hjälp..

Låt oss försöka hitta dem..

Om ditt val föll på beredningen av pärlbrødgröt i en långkokare, börja med att välja läge.

“Mjölkgröt” – tiden kommer att ställas in automatiskt.

Om det inte finns något sådant läge, välj läget “Gröt”, “Bovete” eller “Högt tryck” och ställ in tiden till 20 minuter..

Om möjligt, drick kornet i en klocka i kallt vatten före kokning..

Därefter dränera vattnet, du måste flytta det i en flerkärl.

Tillsätt vatten där (med 2 glas vatten per glas spannmål) och mjölk, om så önskas.

Samtidigt kan du lägga till salt och olja.

Ta gärna av multikökan och vänta på signalen, vilket indikerar att matlagningen är klar.

Efter signalen måste du sätta på “Quenching” och “Heating” lägena växelvis i 1,5 timmar.

Detta kommer att föra gröt till beredskap..

Om vattnet förblir i gröt, använd läget “Toasting”.

Öppna locket, blanda gröt väl, tillsätt mer olja om det behövs..

Det gör ont mitt lilla huvud: hur man går ner i vikt, pärlbyg?

korngryn полезна для здоровьяOm ditt huvudsyfte i att laga korngröt är inte bara en önskan att diversifiera kosten, men för att förlora extra pounds, vet då att det finns en hel del anhängare av en diet baserad på kornförbrukning runt dig.

Det finns också många varianter av sådana dieter..

Vi erbjuder dig den enklaste, slitstarka, men strikt kost..

Huvudregeln: koka korn gröt uteslutande i vatten, och glömma socker, sylt och smör för att förbättra smakupplevelserna.

Koka grillar måste följa den första, tidigare beskrivna matlagningsmetoden.

Crumbly gröt äter 3-4 gånger om dagen i rimliga kvantiteter (kalori kokad korn pärlgröt vatten – 106 kcal per 100 gram produkt).

Förutom vatten kan du dricka 1 kopp kefir (låg fetthalt eller låg fetthalt), osmält grönt te eller juice, örtte.

En sådan diet bör inte följas i mer än en vecka, men det kan upprepas om en och en halv månad..

korngryn не только полезная, но и вкуснаяVanligtvis med en sådan diet förlorar de upp till 4-5 kilo vikt..

Under de första två dagarna förlorar kroppen ca 1,5 kg vikt på grund av eliminering av överskott av vätska, toxiner och toxiner.

Observera att genom att äta korngröt under ganska lång tid riskerar du att ha svårt att tömma tarmarna..

Därför ökar mängden vätskekonsumtion (tillåtet att dricka upp till en och en halv till två liter per dag) eller tillsätt lätta grönsakssallader till menyn.

Med förbehåll för längre dieter är det tillåtet att lägga till andra produkter på menyn, förutom magert korngröt..

Till exempel:

  • Till frukost – Stekade pommes frites (upp till 5 stycken) eller riven grön äpple;
  • Till lunch – grönsaksallad och en bit fisk eller magert kött till middag – 100 gram mager ost med ett glas kefir.
utsökt и полезная овсянкаFördelarna och skadan av havregryn. Gröt på vattnet – stor frukost.

Användbara egenskaper hos en päron är också obestridliga: https://notefood.ru/produkty/top-poleznyh-produktov/poleznie-svoistva-grushi.html.

Läs om gingerrot för viktminskning här. Lär dig Ginger Slimming Tea Recept.

Så, efter att ha lärt oss något nytt om korn från denna artikel hoppas vi att från och med nu, när en arbetskollega vill behandla dig med fläskknöl med pommes frites, kommer du med stolthet att ge honom tillbaka din bricka med fantastiskt pärlbrødgröt, som är heligt säker genom att det är tillfredsställande, välsmakande och oerhört hjälpsamma!

Video recept på korn gröt

Loading...