Köttjaggar med ris: recept för hälsosam och näringsrik mat för barn och vuxna

Köttfärsskivor förekommer regelbundet i köket: dumplings, köttbullar, köttbullar, grytor och andra underbara, starka köttprodukter..

noisettes с рисом

Det är inte förvånande att många hemmafruar älskar att skämma bort sig själva och deras familjer hedgehogs (balls) av malet kött. Oftast lägger de till ris, tack vare det blir maträtten näringsrikare. Dessutom kan sådana igelkottar med ris ätas utan sidovägg.

Steg ett: Välja Mince

För att laga varma, välsmakande och samtidigt hälsosamma produkter måste du välja rätt ingredienser. Kockar rekommenderar att du använder endast långkornigt ris och väljer noggrant köttfärs..

Se till att han inte avger konstiga luktar, var särskilt uppmärksam på färgstudien. Ett bra malet kött kan ha en vinröd, röd eller blek rosa färg, beroende på vilken typ av kött som ingår i dess sammansättning..

Det är bäst att köpa färskt, inte fryst hakat kött. Kom ihåg det mellan fingrarna, det ska vara frodig, men samtidigt ganska tätt. Du ska inte köpa fast, ut ur form eller fastnat stopp.

Det klassiska receptet för kött igelkottar
kött ежики с рисом: рецепты полезной и сытной еды для детей и взрослых
ingredienser Antal
Köttfärs 500 g
ris 200 g
Tomat (pasta) 1 msk. l.
Ägget 1 stycke
lök 1 stycke
Gräddfil 250 g
vatten 100 ml
Peppar, salt och extra kryddor att smaka
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 198 kcal

Traditionellt kokade hemmafruar igelkottar från nötkött eller kombinerat malet kött, stewed dem i en kastrull.

Först måste du skölja riset väl och laga det i ett halvklart tillstånd. Kasta den i en kolsyrare, skölj med kallt vatten och vänta på att riset svalnar. Under tiden kombinera hackad lök, malet kött och ägg i en separat behållare..

 рис отварите

Det klassiska receptet använder bara salt och peppar, utan extra kryddor, men du kan lägga till den här listan efter eget tycke och gottfinnande. Tillsätt alla nödvändiga kryddor och kylt ris..

lägga till специи

Blanda ämnet igen så att det inte finns några klumpar. Blinda små bollar. Förbered såsen separat: rör om gräddfilen med tomat, tillsätt vatten, salt och peppar, en liten mängd basilika kommer att vara lämplig.

malet kött должен быть однородным

göra соус

Flytta igelkotten med ris i en kastrull, hellt häll såsen. Smäll på måttlig värme tills riset är fullt kokt. Som regel tar det inte mer än 35-40 minuter.

kött тефтели с соусом

Ris och kött igelkottar i ugnen

Att laga igelkottar i ugnen är praktiskt eftersom du inte behöver ägna mycket tid på det, vilket du värdesätter så mycket. Det är nog att förbereda alla ingredienser och vänta på resultatet..

Kycklingmjölk är lämplig för detta recept, maträtten blir som kost och passar även barn. Så, du behöver följande komponenter:

 • Fyllning – 450 g;
 • Ris – 1 kopp;
 • 1 kycklingägg
 • 1 lök
 • 1 pudding med bulgarsk peppar;
 • 4 vitlöksklyftor;
 • Olja för stekning – 3 msk. l.
 • Smetanka – 2 msk. l.
 • Salt, peppar, extra kryddor och örter (alla) – för att smaka.

Rör köttfärs med ris och ägg. Krossa lök, paprika och lägg dem till den erhållna substansen, salt och peppar. För såsen, blanda gräddfilen med finhackade gröna, vitlök och dina favorit kryddor..

Blinda igelkottar, och placera dem sedan i en form (bakplatta), tidigare oljad före. Häll såsen jämnt över såsen och överför den till den förvärmda ugnen. Det rekommenderas att baka denna underbara maträtt vid en temperatur på 180-200 grader i 45 minuter.

Ett enkelt recept på igelkottar i en sås i en panna

Under kokning av igelkottar i en panna är bollarna täckta med en särskilt utsökt krispig skorpa, detta är anledningen till populariteten av detta recept..

För att förbereda en god middag, ta följande komponenter:

 • Klar fyllning – 600 g;
 • Ris – 200 g;
 • Medelstor kycklingägg – 1 st.
 • Stor morot – 1 st.
 • Mjöl eller kakor för breading – 3-4 msk. l.
 • Lökhuvud – 1 st.
 • En massa gröna
 • Ketchup, gräddfil och vatten till såsen – 100 g;
 • Salt, pepparblandning och andra smakämnen.

Ursprungligen bör du förbereda grunden för köttbullarna med ris. För att göra detta, bryta sig in i ett stort äggkött, sätt sedan det ris.

Förkoka det behöver inte nog att skölja under kallt vatten. Lägg sedan till salt, kryddor, peppar och andra kryddor..
gyllene шарики из мяса

Haka morötter, gröna och lök i en mixer eller hugga fint. Lägg grönsaker till basen för igelkottar.

Rör om allt för att få en jämn konsistens. Den vidare tillagningsprocessen är extremt enkel: skopa bollarna, rulla dem överallt i mjöl eller brödsmulor och stek i en panna tills en rodnad dyker upp..

Under tiden måste du blanda i en separat behållare ketchup, gräddfil och tillagat kokt vatten. Salt, peppar och häll den erhållna substansen gradvis i pannan. Täcka, simma i ca 25 minuter över låg värme..

Användbara köttbullar med ris från multicooker

Multivarki blir gradvis mer populär. Bland fördelarna med denna enhet är ljushet och arbetshastighet..

Klara måltider som tillagas i en långsam spis är mer användbara än liknande som kokas i ugnen eller i en panna. Det är inte förvånande att klassiska recept också är anpassade för matlagning med långsam spis..

Multicooker bollar är speciellt saftiga, så du kan ta någon fyllning. Detta recept använder en blandning av nötkött och fläsk..

För att göra risbollar måste du ta följande ingredienser:

 • Fyllning – 500 g;
 • Ris – 150 g;
 • Renat vatten – 150 ml;
 • Salt – 2 tsk;
 • 1 kycklingägg
 • 1 liten morot
 • 1 löklök
 • 4 vitlöksklyftor;
 • 3 tomater;
 • Solrosolja – 3 msk. l.
 • En blandning av paprika (du kan bara ta svart och rött), kryddor, kryddor – att smaka.

Krossa vitlöket, kombinera dem med malet kött, tvättat ris och ägg. Salt och peppar.

Kna försiktigt den resulterande massan med dina händer för att ta bort överflödig luft. Vissa kockar rekommenderar att du slår på fyllningen med en speciell hammare så att de färdiga produkterna är tätare och faller inte ihop i långsam spis. Därefter börjar du göra små köttbullar..

Häll lite vegetabilisk olja i apparaten och sätt på stekläget. Stek dem på vardera sidan i 3-4 minuter.

Ibland är det nödvändigt att upprepa proceduren flera gånger för att uppnå beredskap. Lämna bollar i en långsam spis.

Fortsätt sedan till beredningen av såsen. Skala och finhacka (grillat) morötter, lökar och tomater.

Tomater kan slipas i en mixer. Smaka lökarna och morötterna lätt, lägg dem till bollarna, sätt tomaterna på samma ställe, lägg till lite vatten. Stäng långsam spis, sätt på stewing mode och laga läckra kött igelkottar med ris i 40 minuter.

Adyghe сыр
Ta reda på Adyghe-ostreceptet hemma, beredas enkelt och enkelt. Hur man snabbt torkar kött hemma, läs vår artikel. /myaso/lyulya-kebab-v-domashnih-usloviyah-traditsionnye-prigotovleniya.html

Kockrekommendationer

För att diversifiera receptbollarna kan du använda olika metoder. Några kompletterar deras rätter, bakar tillsammans med potatis och ost, bovete och andra ingredienser..

Andra lägger till en mängd olika grönsaker, särskilt kål. Speciellt milda igelkott erhålls om fyllningen är förrullad genom en köttkvarn två gånger..

Du kan inte experimentera med hedgehogns sammansättning själva, men ändå ändra sås receptet.

Naturligtvis är olika kryddor alltid relevanta: lägg till lite humle-suneli, oregano, gurkmeja – och du kommer bli positivt överraskad av resultatet..

Loading...