Kyckling recept i en långsam spis med ett foto: välsmakande, hälsosam, festlig

Rytmen i en modern kvinnas liv får oss att hitta fler och fler nya metoder för att spara tid i hushållning. Här serverar en stor hjälpare multicooker.

Vad är ännu enklare: sätt kött i en långsam spis eller lägg i spannmål, tryck på nödvändiga knappar – och efter pipen har vi en färdig maträtt: grillat eller gröt! I detta fall är multicooker-skålen så nära som möjligt till en hälsosam diet, eftersom den använder minsta mängd fett.

En av de mest populära kötträtterna är rätter gjorda av kycklingkött. Detta kött är dietiskt, lämpligt för en hälsosam kost, för barn och äldre..

Det är väldigt lätt att laga kycklingkött i en långsam spis, speciellt eftersom kycklingen kan kokas på olika sätt: baka hel, gryta, stek i kombination med grönsaker och spannmål. På grund av den enhetliga värmeförsörjningen i crock-potten rostar kycklingen jämnt.

Nedan betraktar vi enkla recept som någon värdinna kan göra..

Festlig kyckling bakad i en långsam spis helt
recept курицы в мультиварке с фото: вкусно, полезно, празднично
ingredienser Antal
Kycklingkropp upp till 1,5 kg för att passa helt i skålen
olivolja (kan vara solros) 3 msk. l.
konjak 2 msk. l.
salt 1 msk. l.
kryddor för kyckling, humle-suneli och andra kryddor att smaka
vitlök 3 kryddnejlika
socker 1 msk. l.
Tillagningstid: 180 minuter Kalorier per 100 gram: 204 kcal

Hela bakad kyckling är en klassisk festrätt. Och i en långsam spis kommer förberedelsen att ta mycket mindre tid och ansträngning än i en konventionell ugn..

För att baka en hel kycklingkropp, kommer Redmond (Redmond) M-4502 multicooker att göra (om du har ett annat företag, använd det självklart).

Vi fortsätter omedelbart till beredningen av detta kycklingrecept i en långsam spis med levande foton..

Först måste kycklingkroppen tvättas inuti och ut och torkas på toppen med en handduk.

min и сушим

Du måste laga marinaden till kycklingen: Blanda salt, socker, brandy, vegetabilisk olja och kryddor i en separat behållare (du kan använda färdig kyckling kryddor, du kan använda humle eller olika kryddor: torkad basilika, rosmarin, oregano, malda paprika eller pepparblandningar och andra).

marinad

Skala färsk vitlök, hacka (pressa genom en press, galler, slipa i en murbruk) och lägg till marinaden.

Skaka köttet noga med marinade, sätt i en separat behållare (stor kopp eller panna), täck och låt marinera i flera timmar i kylan (helst över natten).

pickle

När kycklingen är väl marinerad, är det nödvändigt att smörja botten av skålen rikligt med smör, sätt slaktkroppen in (det viktigaste är att passa det helt), sätt bakprogrammet i 40 minuter. När pipen låter, vrid kycklingkroppen och sätt på Bakningsläge igen samtidigt..

Vi sätter в мультиварку

Vi väntar på nästa signal om slutet av bakningen. Rosig, doftande, saftig, öm kyckling är klar! Det går bra med bakade eller stuvade potatisar, grönsaker, olika spannmål.

hel запеченная курица с картошкой

Vi erbjuder att se receptet för att rosta kyckling helt i en långsam spis i videoragan:

Delikat kycklingfilé i flamsås i en långsam spis

Kokt kycklingbröst (filé) anses vara en diet, lätt smältbar tallrik. Särskilt bra är fileten i långsam spis eftersom du inte kan vara rädd för att den kommer att brinna eller torka ut.

Kycklingen kokad i en krämig sås är mycket framgångsrik – köttet är ömt och saftigt..

Ingredienser som behövs för att göra kycklingfilé:

 • 0,5 kg kycklingfilé;
 • 1 lök filé курицы в сметанном соусе
 • 5 msk. l. kräm;
 • 1 msk. l. vetemjöl
 • 100 g hård ost;
 • Solrosolja;
 • Salt, kryddor;
 • grönska.

Blanda smöret i en skål med multicooker (3 msk. L.) och mjöl, blanda. Lök skärs i kuber, stek det med mjöl i en långsam spis i “Baking” (15 minuter).

Efter tillsättning till lökarna hackade filébitar och häll grädden. Salt, tillsätt kryddor (humle-suneli, curry, paprika eller torkade örter), blanda.

Välj programmet “Quenching” i menyn och ställ in tiden till 1 timme. Några minuter före slutet av timmen ovanpå skålen strö över riven ost.

Innan servering kan kycklingfilé sprinklas med färskhackade gröna.

Denna maträtt är perfekt för kokt ris eller bovete, samt potatismos. Samma princip kan kokas kycklingvingar..

Se videon receptet nedan..

Ett bra sätt att laga kycklingfilé med ost och tomater, bakad i folie i en långsam spis:

Doftande kycklinggryta i tomatjuice

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt stew kyckling, eftersom det är mer användbart än stekt, men det är inte sämre än sistnämnda varken i smakförfining eller i utseende attraktivitet, särskilt kokt i tomatjuice..

Denna kryddiga och doftande kyckling kan torkas i en polaris polaris (Polaris) eller någon annan som du har. Ingredienser för att laga stew kyckling i tomatjuice enligt detta recept:

 • 1 kycklingkropp (ca 1,5 kg);
 • 3-4 lökar;
 • majonnäs;
 • 1 liter tomatjuice;
 • salt;
 • Kryddor (efter smak);
 • Gröna (torkade eller färska).

gryta курочкаKuru måste skäras i medelstora bitar (till exempel låret – i 2 leder och vingen – till 3) salt, tillsätt kryddor (den mest lämpliga humleisen), belägg den med majonnäs och låt den marinera.

Efter tre eller fyra timmar (köttet marinerades) sätta köttet i skålen. Topp med hackad halva skivor och häll tomatsaft. Blanda väl, tillsätt örter (persilja, basilika, dill, koriander och andra).

Stäng locket och kör programmet “Quenching”. I denna multicooker är programmet automatiskt inställt på 2 timmar..

Vid släckning är det nödvändigt att blanda innehållet i skålen två gånger. Efter pipen är kycklingen i tomatsås klar.

En sådan aptitretande och smaklig kyckling kommer att passa en mängd olika rätter, speciellt eftersom tomatsåsen perfekt suger gröt (ris, hirs, bovete).

Stekt kycklingstrumpor med krispig gyllene skorpe

Vad du än säger och stekt kött och kyckling är inget undantag, är fortfarande den mest populära, men det finns ingen nytta av denna maträtt. I den långsamma kokaren, där fett används minst, minimeras skadorna på en stekt maträtt..

En kyckling som stekas i en långsam spis har också en aptitretande skarpa (men inte alltid) och är mindre skadlig än den som stekas i en panna..

Ingredienser för att laga stekt kyckling i en långsam spis: stekt голени с вялеными помидорами

 • 8 kycklingstrumpor (du kan skära hela kycklingen eller ta andra delar);
 • 2 msk. l. vegetabilisk olja;
 • salt;
 • kryddor;
 • Soltorkade tomater (tillval).

Tvätta kycklingen noggrant och ta bort överskott av fukt med en handduk. Ben salt, tillsätt kryddor (en blandning av paprika (jord), curry, kryddig torkad örter, paprika, etc.). Du kan strö köttet med citronsaft (för mjukhet), blanda och lämna för att marinera i ungefär en timme.

Häll olja i skålen (det är bäst att använda olivolja) och sätt kycklingen. Aktivera läget “Stek” i 20 minuter.

Efter 10 minuters matlagning ska köttet vändas så att kycklingen rostar jämnt på båda sidor. Att krydda stekt kyckling kan du lägga till torkade tomater (några stycken).

Efter tjugo minuter stekning (larmet låter) är kycklingen klar. Skålen från multicookern kommer att vara mjuk och mild, och viktigast av allt – mer användbar än när du lagar mat i en panna.

kyckling шашлыкVill du lära dig att laga de läckra kycklingspettarna? Då är du på rätt väg! Kycklingkebab: Köttval, Marinade Recept, Tips. prova!

Juicy, ruddy, smält i munnen, kycklingkött uppnås enligt dessa recept. Du har inte kokat sådana läckra kycklingsben ännu.!

Recepten av denna öl kyckling soufflé presenteras i denna artikel kan inte ignoreras om du följer lämplig näring. Därför studera, försök och laga mat med nöjen och hälsofördelar.!

Matlagningstips: Det är viktigt att veta!

 1. Innan du kokar kyckling i en crock-potten, är det nödvändigt att ta bort allt överskottsfett från fjäderfäet, eftersom dess överskott kan förstöra den färdiga skålen, och den långa ugnen kräver en minsta mängd fett.
 2. För att ta bort överflödigt fett från kycklingen kan du steka bitarna i en torr stekpanna. Från denna maträtt kommer det att vara mer doftande;
 3. Om kyckling kokas med grönsaker, bör man komma ihåg att rotgrönsaker (potatis, morötter) lagar mat längre än kycklingkött. Det är bäst att lägga dem på botten av skålen, täckt med kyckling. Så grönsaker och kokta med kött, och blötläggs med kycklingjuice, blir mer doftande och saftig;
 4. Om kött inte är premarinerat med kryddor, är det bäst att lägga kryddor i matlagningsprocessen och salt och tillsätt kryddiga örter i slutet.
 5. Om du behöver en fermenterad mjölkdressing (surkräm, majonnäs, kefir eller yoghurt) enligt receptet, måste du lägga det gradvis i matlagningsprocessen så att den inte krullar.

Många moderna hemmafruar äger ett sådant mirakel av teknik som en långsam spis. Du kan använda den för att steka, baka, gryta, ånga, laga soppor.

Kycklingrätter är mycket välsmakande. Fågeln som är förberedd på detta sätt är väldigt saftig och öm, och det finns mer nytta av det än från kokt (bakat eller stekt) på vanligt sätt..

Om du är en anhängare av de enklaste rätterna, men det är viktigt för dig att göra dem väldigt gott, så kommer videon nedan att definitivt intressera dig..

Här är de, snabba asiatiska kycklingvingar i en långsam spis! Yummy, en-två och redo!