Läckra hemlagad dumplings: foto recept, video, tips

Vad föreställer vi oss när vi hör ordet “dumplings”? Små, runda och doftande “öron” av deg med saftig kryddig köttpåfyllning. Nu kan du köpa dessa frysta bekvämlighetsmatar i någon mataffär eller stormarknad..

Men jämför inte samma fabrik med hemlagad, kärleksfullt förberedd av en skicklig värdinna, dumplings?

Ryssland anser att dumplings är deras nationella maträtt. Men förutom den ursprungliga sibirien finns det också Mordovian cementörer, litauiska trollkarlar, kinesiska Jiaozzi, aserbajdsjanska dushbaras, georgiska khinkali, uzbekistan khanum och manti, turkmen etli borek, tadzikushushaner och shama, ravioli och tortellini från Italien.

Från så många typer av ravioli kan det bästa för dig själv väljas endast genom att förbereda och smaka. Men vad du än säger är närmaste dumplings närmaste för oss..

Typer dumplings deg

Eventuella dumplings börjar med degen. Det finns många recept för ett sådant test, men oftast är ett enkelt klassiskt recept mjöl och vatten..

Enkelt på vattnet
Mycket mycket вкусные домашние пельмени: фото-рецепт, видео, советы
ingredienser Antal
mjöl ca 3 glasögon
kallt kokt vatten 1 kopp
salt 1 tsk.
Tillagningstid: 45 minuter Kalorier per 100 gram: 240 kcal

Det finns några grundläggande regler för att blanda dumplingsdeg. Ursprungligen måste mjölet siktas in i en stor djup behållare, i den formade hällen för att göra ett hål, tillsätt salt och tillsätt lite vatten, knäda.

mjöl и вода

Det är nödvändigt att göra detta genom att samla mjöl från botten med båda händerna och lägga till vätskan. Det viktigaste är att vattnet inte sprider sig över mjölet.

deg

Om degen rullas in i ett helt platt och jämnt lager, knådas det ordentligt.

mesim тесто

Vik den färdiga bullen i en fuktig bomullsservett (eller locka med en djup skål) och lägg åt sidan i en halvtimme så att gluten som finns i mjölet “tjänade” och degen för dumplings blev ännu mer elastisk.

Förpackning в пленку

Ägg på vassla

Ingredienser krävs:

 • Mjöl (ca 4 glas);
 • 1 kopp vassla (använd antingen mycket kall vassla eller tillsätt 1 msk L. av is);
 • 3 äggulor
 • 1 msk. l. solrosolja;
 • salt.

Sifta mjöl för att bilda en bild. Blanda alla andra ingredienser väl, häll den resulterande vätskan i hålet i mjölet, knäda.

Degen ska noggrant knådas och slå på arbetsytan. Tjäna noga noga för att täcka med en våt servett eller en djup skål, lämna i ungefär en halvtimme för att “mogna”.

Choux Recept

Erforderliga produkter: Choux пельменное тесто

 • Mjöl (ca 3 glas);
 • 1 glas vatten;
 • 1 ägg;
 • 1 tsk salt.

Koka vatten, salt, gradvis häll mjölet i kokande vatten, ständigt rörande.

Degens struktur bör likna tjock gräddfil, kör ett ägg i degen..

I mjölet siktas på bordet, sätt degen och knä tills bunten blir helt jämn och jämn..

Ett annat recepttest för ravioli kan ses i videon bifogad nedan:

Hemlagad Pork Ravioli Recept

Det är dags att laga läckra hemlagade dumplings enligt receptet med ett foto.

För att förbereda degen behöver du:

 • 1 glas vatten;
 • 4 koppar mjöl;
 • 1 ägg;
 • 1 tsk salt. komponenter для теста

Erforderliga produkter för fyllning:

 • 600 g fläskmassa;
 • 3 lökar;
 • Salt, peppar. gris

Steg-för-steg recept av hemdumplings med foton:

 1. Först måste du laga fyllningen. För att göra detta måste du slipa på fläsk: det enklaste är att vrida i köttkvarn, men för det “höger” stötta köttet ska köttet finhackas med en kniv; Köttfärs
 2. I det tillagade fläsket lägger du till en annan hackad lök: Om du vrider köttet i köttkvarn, vrid löket, du kan hugga det i en mixer. Ju mer lök fyllning ju Juicier det blir. Mince salt och peppar bra, du kan lägga till andra kryddor (det finns även speciella blandningar av kryddor); Köttfärs с луком
 3. Förbered degen: rör ägget i saltat vatten, häll blandningen i mjölet, ät degen till homogen; mjöl и яйца
 4. För att göra glutenarbete, sätt degen på plats i en halvtimme, täckt med en servett eller klädesfilm; färdig тесто
 5. Skulptera dina hemlagade dumplings. Det finns olika sätt att modellera: med händer och med hjälp av dumplings. Om du skulpterar för hand, rulla ut degen smidigt, skära rånen med en form, lägg fyllningen på den med en sked, försiktigt stäng den och sätt ihop ändarna så att dumplingen har blivit rund. Denna metod är den mest korrekta, eftersom dumplingsna är lika stora. Det är sant att det är den mest tidskrävande, och till och med från degenas rester, om de knyts igen, slutar produkterna hårt. Det finns en annan metod: skär degen i flera bitar, rulla ut varje korv, klippa. Doppa varje del av deg till mjöl, krossa den med en handflata och rulla ut det smalt med en rulle. På de resulterande kakorna sätta stopp och blind som vanligt; modellering руками
 6. Koka vatten till kokning. Per kilo halvfabrikat du behöver hälla 4 liter vatten i pannan och häll ca 1,5 msk. l. salt. Koka dumplings behöver små satser i saltvatten, när de flyter upp, koka i ungefär ett par minuter (inte mer), dra ut ur vattnet med en slitssked, lägg ut, fyll i olja och servera omedelbart; brygd изделия
 7. Med dumplings kan du applicera ättika, olika såser (tomat eller majonnäs), gräddfil och liknande.. hushåll пельмени со сметаной

Video receptet för matlagning dumplings är bifogad nedan. Endast hakanordningen kommer att blandas.

Matlagning med dumplings

Efter det klassiska receptet måste dumplings skulpteras för hand. Men om du behöver laga en stor mängd på kort tid, men du inte har tillräckligt med händer, kommer en pelmenica till hjälp av den skickliga älskarinna.

Pelmenica är en speciell enhet för att göra ett stort antal dumplings på en gång (cirka 30 stycken).

PelmennicaDet har utseende av en metall- eller plastcirkel på små ben, där samma små hexagoner är skurna.

För att laga dumplings med en enhet som en dumpling, måste du ta två identiska bitar av deg, rulla dem i en cirkel något större än dumplingen själv..

Lägg ett lager av deg på toppen av dumplingen, tryck lite ner med din hand så att kantarna på hexagonen sticker ut.

Sätt packningen i mitten av varje sexkant. Stuff fyllningen med en andra omgång degen, tryck bara på den med handflatan och rulla sedan ut den med en rullande stift så att dumplingsna faller underifrån.

Dumplings gjorda med dumplings är inte lika snygga som de kokas för hand, men de görs mycket snabbare..

Alla faser av arbetet med dumpling, se videon:

Fyllning: djärva experiment

Den viktigaste delen av ravioli är fyllningen..

Klassiska dumplings – med kött, men de kommer också med fisk, svamp, gröna, nässlor, potatis, kål och även med bovete och stallost.

Klassisk fyllning för Ural ravioli

ingredienser:

 • 150 gram fläsk;
 • 150 g nötkött; Köttfärs ассорти
 • 120 gram lamm;
 • 2-3 art. l. kräm;
 • 2 lökar;
 • 50 g smör
 • Salt, peppar.

Häll köttet mycket fint, blanda, knä det mjuka smöret i fyllningen, tillsätt salt och peppar, blanda noggrant. Lägg till lök (mycket finhackad), häll gradvis i grädden och rör om.

Fyllning för original sibiriska dumplings

ingredienser:

 • 400 g venisonmassa;
 • 200 gram skinka (rå);
 • 1 lök
 • 200 g matolja;
 • 1 msk. l. smör;
 • Salt, peppar.

Smaka chokladlöket, skära skinkan och vilt utan ådrorna i små kuber, kapa fettet, kombinera allt, tillsätt mjukolja, salt, peppar.

Kokta sibiriska dumplings är traditionellt klädda med smör och serveras med gräddfil..

Mushroom dumplings malet

ingredienser:

 • 300 g färska skogsvampar (butiksvampar kan också användas);
 • 1-2 lökar;
 • 4 msk. l. smält smör;
 • salt.

Skölj svamparna noggrant, skalla, hugg fint, salt, svett sedan i en stekpanna tills all vätska förångas och stek i olja. Hacka löken finhackad, lägg till svampen, salt. Svampsås med gräddfil är mycket väl lämpad för dessa dumplings..

klimpar из вкусного тестаOch vad är skillnaden mellan dumplings på dumplings från dumplings? Bevisade metoder för att laga deg för dumplings med potatis. Ta reda på alla svar på vår hemsida.!

Eller kanske laga manti? Det är ett kors mellan dumplings och dumplings. Se recepten här. Där hittar du också olika tips för att laga maträtten..

I den här artikeln hittar du sätt att göra en utsökt deg för krispiga pastier. De är så läckra att det är svårt att bryta sig bort, även om människor som tittar på deras vikt inte borde transporteras med mjöl..

Användbara tips för nybörjare kockar

 1. Vatten för deg måste tas literally iskallt;
 2. Om du behöver ett stort antal dumplings, är det bäst att knäda degen flera gånger: ju mindre del, desto lättare är det att knäda, förutom, det kommer inte att ha tid att torka ut;
 3. Normal dumpling deg görs utan salt, bara från vatten och mjöl. När allt kommer omkring är dess huvudroll att betona fyllningens smak.
 4. Dumpling degen borde vara helt knådad – när den skärs, kvarstår den inte på kniven och skäret är slät och glänsande;
 5. För att göra fyllningen juicier, tillsätt en bit av krossad is, så mycket lök eller grädde som möjligt,
 6. Det finns bättre dumplings med en sked, för när en gaffel sticks, flyter juften av dem.

Hemlagad ravioli, kokad av en skicklig värdinna, är en otroligt god och tillfredsställande maträtt. I de flesta fall kokas dumplings med kött. Men de är inte mindre välsmakande med fisk och svamp fyllningar, vilket kommer att uppskattas av även de mest krävande gourmorna..

Låt oss fortfarande titta på videon. Författaren-kocken lagar dumplings och berättar om de olika intricaciesna av deras matlagning: