Maskros Salad: en samling användbara recept med foton

Nyttan av en växt som är känd för alla, med det enkla namnet maskros, är kraftigt underskattat. Inte varje person kommer att ringa minst en av hans medicinsk egendom..

Maskros rekommenderas dock som en läkemedelsväxt med en stor mängd vitamintillskott, liksom en trogen assistent i kampen mot daglig stress. Ta denna “medicin”, du kan med nöje och hela familjen.

Hälsosam och god mat är målet för alla hemmafruar, men kan maskros konkurrera med stamgästerna i hemmenyn? Några enkla recept kommer inte bara att göra en gastronomisk sort, utan också fylla i bristen på vitaminer..

Klassiskt recept
sallad Одуванчик: коллекция полезных рецептов с фото
ingredienser Antal
gurka 1-2 stycken.
Maskrosblad ett medium bunke
Solrosfrön 1 msk. l. (kan ersättas med mandel)
Crackers (företrädesvis råg) på vilja
Olivolja 1 matsked
Vinäger 1 tsk.
senap 1 tsk.
honung 1 tsk.
Sojasås 1 tsk.
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 26 kcal

En klassisk sallad med maskrosblad är det enklaste och mest prisvärda för någon värdinna. Tillgången på alla ingredienser har säkert gjort receptet populärt..

Du bör använda de unga maskrosbladen, som praktiskt taget inte innehåller en bitter smak. Om dessa skott inte kunde hittas, kommer en halv timmes blötläggning i kallt saltat vatten att hjälpa..

Skölj grönsaker för sallad i rinnande vatten och torka.

min

Därefter finhacka den i en djup skål..

kotlett листочки

Skär gurka i små skivor utan att ta bort skalen (som en källa till ytterligare vitaminer).

Vi skär огурец

Rör omhalten och lägg på dressing för dressing..

Vi blandar ингредиенты

Dekorera den resulterande skålen med frön, kakor (muttrar är också lämpliga)..

färdig блюдо

Trots den synliga enkelheten är denna sallad näringsrik, hälsosam och alltid tilltalande för ögat med sin “vårstämning”.

Du kan komplicera din uppgift genom att förbereda en sallad enligt videoreceptet nedan, men dess smak kommer att bli ännu rikare:

Vårsallad “Sunny Maskros”

För vuxna och barn att återhämta sig från vinterns avitaminos, erbjuder folkrecept många tusentals infusioner. Deras enda nackdel är att den bittra blandningen inte smaker antingen barnet eller hans föräldrar.

“Populär” matlagning med dess överflöd av läckra och vackra rätter kommer att fungera som en bra och ljus motsvarighet..

Så, för en lätt och välsmakande sallad “Sunny Dandelion” behöver du:

 • Maskrosblad – ett gäng 100-150 gram; soligt одуванчик с зеленью
 • Maskrosblommor – några;
 • Gurkor – 3 st.
 • Majonnäs – 1 msk. l.
 • Vårlök – ett gäng;
 • Kokt ägg;
 • Peppar och salt.

Du kan börja matlagning med en familjesamling av användbara ingredienser någonstans utanför den gasade staden. Barnen kan känna sig som äkta matsamlare plocka ljusa blommor till sallad.

Det bör noteras att val av blad för denna maskros sallad recept är bättre för unga och små i storlek..

Rena löv tvättas och skärs så lite som möjligt, gurkor med lök är också finklippta. Tillsätt majonnäs, ägg, salt och peppar till blandningen..

Salad dressing är den viktigaste åtgärden..

Tack vare ljusa färger och riven ägg kan du skapa ett riktigt hemlagat mästerverk..

Och i denna video visar vi dig en mycket enkel sallad som du kan göra på våren åtminstone varje dag och fyller på din kropp med värdefulla vitaminer:

Kinesisk maträtt

I århundraden har det kinesiska köket gynnat all slags vegetation. Det är inte förvånande att maskrosfat också är kända där och används aktivt som ett hälsosamt vegetariskt mellanmål..

För att förbereda en sallad av maskros på kinesiska, behöver du:

 • Färska maskros löv – 500 g;
 • Morötter – 1 st.
 • En skiva vitlök;
 • Sojasås – 1-2 msk. l.
 • Vegetabilisk olja.

Skölj väl och lossa fuktens löv..

ren листья

Tvätta morötter också och hoppa genom en fin rivare.

tre второй ингредиент

Blanda finhackade löv av växten, hackad vitlök och morötter.

Vi blandar листья с морковкой

Smaka blandningen med soja och smör, låt salladen suga och absorbera saften.

foder настоянного салата

Trots att receptet verkar vara enkelt, är salladen på kinesisk populär, inte bara i hemmet, men också i restaurangköket.

Recept för grönsaksallad med maskrosblad

En otröttlig ogräs, som anses vara en maskros, kan bli kongen på festbordet och överraska även den sofistikerade gourmeten på inget mindre sätt..

Under tiden är det inte svårt att förbereda en maskros sallad, och kostnaden för att köpa den är inte alls nödvändig. Utöver detta, när vi serverar vår sallad, rekommenderar vi “chockerande” gäster med det faktum att maskros är en av komponenterna i “det eviga livet”.

För beredning av vegetabilisk “solig” sallad krävs:

 • Maskrosblad – ett litet gäng; lövverk
 • Några skivor citron – 1-2 skivor;
 • En liten vitlöksklyfta;
 • Riven morötter – 1 msk.
 • Citronsaft – 1 msk. l.
 • Sorrel – några löv;
 • Jordnötter;
 • Vegetabilisk olja eller mögel med låg fetthalt.

Vi börjar laga grönsallad med blötläggning av plantens löv. Sedan torkar vi gröna och skärs i små.

Ta sedan ett litet stycke vitlök och krossa tillsammans med salt, tillsätt hackade citronskivor (håll huden för smak av smak och lukt). Alla komponenter ska kombineras i en djup salladsskål, med tillsättning morötter och sorrel till dem..

Fans av vitaminer kan dekorera skålen med en del av nötter. Förbandet består av citronsaft och vegetabilisk olja, till smak kan ersättas med låg fetthalt majonnäs.

Nyttiga egenskaper hos anläggningen och rekommendationer för matlagning

användbar витаминное растение

Den ljusgula läkare som många trädgårdsmästare syndar på har faktiskt magiska helande krafter. Förresten, i Frankrike äger maskrosodling på plantager..

De läggs kärleksfullt till vin, marinader, sylt och jämnt kaffe. Detta händer på grund av fransens kärlek, inte bara hälsosam men också utsökt mat..

En kort lista över användbara delar av en maskros:

natrium Natrium är nödvändigt för korrekt tillväxt av barnet.
kalium Reglerar muskelfunktionen
mangan Ansvarig för korrekt cellutveckling i kroppen.
magnesium Förbättrar hjärnfunktionen
järn Järn stöder ämnesomsättningen
kalcium Grunden för benens tillväxt och styrka
Vitaminer A, C, B Förebyggandet av de flesta barnsjukdomar innefattar användning av vitaminer i denna grupp.

Hur man äter en hälsosam växt

För insamling av medicinska växter väljer området bort från vägar och industrianläggningar. Naturligtvis, när du går för ett hälsosamt tillskott till den dagliga kosten, måste du styras av denna faktor.

Vädret ska vara torrt och soligt, och plantans löv är unga och fräscha i utseende..

Du borde inte samla för mycket, recepten begränsar i allmänhet konsumtionen av maskrosor till en eller två bunter. Och det finns sådana sallader som är bättre färskt och hemlagad..

maskros мед Maskrosens kulinariska möjligheter är breda. Till exempel är honung fortfarande gjord av den. Recept för att göra honung från maskrosor hemma. På vintern är det helt enkelt oumbärligt.!

I den här artikeln kommer du att lära dig om metoderna för att laga klassiska ostkakor. De behöver veta, eftersom cheesecakes ibland hjälper oss ut..

Och här ska vi prata om hur och på vilken diet som ska komma på. Låt dessa rekommendationer vara ditt första steg mot den perfekta siffran.!

Men det finns också kontraindikationer för användningen av maskrosor: Försiktighet bör tas till rätter från denna växt för personer med atopisk dermatit i ett svårt stadium (pollen och blommor). Till och med växtens rötter rekommenderas inte vid gastriska störningar och gallblåsers dyskinesi.

För alla andra, små och stora ätare är maskros en nödvändig och användbar växt. Du kan använda det hela våren och sommaren, vilket ger variation till kost och dekorera ditt hembord.

Och nu erbjuder vi dig att se en intressant video där du kan lära dig om maskrosens helande egenskaper och vad du kan laga av det, förutom sallader:

Loading...