Morotssaftjuice: fördelarna och skadorna, beredningsmetoderna

Minns färska juicer, först och främst föreställa sig söta fruktblandningar: multivitamin, grapefrukt, ananas, druvor. Vegetabiliska juicer orsakar mindre trevliga föreningar, även om de ger samma eller till och med stora fördelar..

Tomat, morot, betor, pumpafriskar mättar vår kropp med essentiella mikro- och makroelement, vitaminer och antioxidanter, stimulerar frigörandet av enzymer och påskyndar ämnesomsättningen.

juice из морковки и свеклы

Morotssaftjuice: fördelarna och skadorna

Morotjuice anses vara ledande i beta-karoten, som omvandlas till vitamin A, vilket är extremt fördelaktigt och viktigt för människor. Det förbättrar synen, stärker benvävnad och hår, stimulerar matsmältningskanalen.

juice выжатьFör att klara behandlingen och assimileringen av beta-karoten måste levern dock arbeta i nödläge. Överdosering kan orsaka att huden blir gulaktig..

Överdriven konsumtion av morotsjuice kan också orsaka höga blodsockernivåer..

Råtsaft är inte mindre användbar. Det eliminerar problem med blodets sammansättning, minskar blodtrycket, hjälper levern att klara av höga belastningar, tar bort toxiner och toxiner.

På grund av det höga innehållet av oxalsyra kan det dock leda till en förvärmning av njursjukdomar och orsaka diarré, med urolithiasis – för att provocera stenutgång. Hypotonik klagar ofta på försämring av hälsan, eftersom det minskar trycket.

Att undvika biverkningar är ganska enkelt: du behöver bara blanda dessa två juicer i förhållandet mellan ett och tre. Deras komponenter kompenserar ömsesidigt för skadan från varandra, och endast den rena fördelen med sådan rödbetorjuicejuice förblir..

Hur man gör hälsosam vegetabilisk juice

Numera kan du i någon mataffär köpa frukt- och grönsaksjuice, morot och rödbetor är inget undantag. Men det blir mycket hälsosammare och lugnare att laga det själv..

Ännu fler fördelar kan erhållas om produkterna odlas i sin egen trädgård. För att få en drink behöver du bara en juicer eller pressa för hand..

Morotbettsjuice

komponenter:

 • Morötter – 3 st.
 • Betor – 1 st.
 • Kokt vatten – 50 ml.

Tvätta rötterna noggrant, skal huden och hugga i små kuber innan du lagar mat..

skuren in i морковь

Denna beredning kan utföras i stor volym och förvaras i livsmedelsbehållare i kylskåpet, och vid behov extrahera och pressa den önskade delen av drycken..

att skära свеклу

Montera enheten, hoppa över betorna och hämta juice i tanken. Vi ger det att stå vid rumstemperatur i minst två timmar, och först därefter fortsätter behandlingen med morötter.

squeeze сок

Blanda båda komponenterna, och blandningen är klar för användning. Om den är avsedd för barn är det bättre att inte dricka det i sin rena form. Torka det med kokt kallt vatten..

att blanda сок

Biet-morotsjuice med äpplen

komponenter:

 • Morötter – 1 st.
 • Rötter – 0,5 st.
 • Apple – 1 st.

Många barn vägrar att dricka vegetabilisk juice, i sådana fall kan du fuska och lägga till någon frukt till det, i det här fallet ett äpple. Det kommer att lägga till smak och densitet. Det är bäst att använda inte söt, men sur frukt..

Skala grönsakerna och frukterna, skär i mitten av äpplen, hugga i medelstora kuber och passera genom pressen. Alla rödbetor äppeljuice är redo att äta.

Inte mindre användbar kombination av betor-morotsjuice kommer att vara med selleri, korn och päron. Men det är en amatör.

vinet из вареньяÄr sylt bortskämd? Oroa dig inte! Du kan göra ett gott hemlagat vin från jästsyrat sylt..

Hur man lagar lingonberry sylt De mest intressanta recepten blanks för vintern.

Läs hur man lagar mat med torkade rosenkrämar gott..

Hur man förbereder en drink för vintern

Den lämpligaste tiden för bevarande och skörd är sommar. Det är under denna årstid när frukter och grönsaker verkar och mognar, att vi försöker att förbereda så mycket som möjligt för vintern. Inte alla grönsaksjuice tenderar att lagras under en längre tid, men detta gäller inte för morotbetor..

komponenter:

 • Morötter – 2 kg;
 • Betor – 2 kg;
 • Apelsinskal – 1 st.
 • Citronsyra – 2 gram;
 • Vatten – 2 liter;
 • Socker – 250 g.

Överväg hur man förbereder och bevarar morotssaftjuice för vintern i detalj. Skala en enda apelsinskal, var noga med att torka den med en fuktig trasa. Tvätta grönsaker under rinnande vatten, avlägsna och gnid på den finaste rivaren.

Den resulterande gruelen från alla produkter nedsänkta i en emaljgryta, lägg till zest och vatten. Blanda allt och lämna för att infusera i två till tre timmar..

Ta sedan en stor gasbind, vika två gånger eller tre gånger och torka genom den vegetabiliska blandningen.

Häll den erhållna vätskan i en djup panna, tillsätt socker, citronsyra och koka på kaminen tills den är helt upplöst..

Häll den färdiga heta saften över de steriliserade burkarna, rulla upp metalllocket och sätt i en varm filt tills den kyler helt. Dra ner till källaren eller pantry.

Hur man äter betor-morotjuice

morot och rödbetor сокLäkare och nutritionists rekommenderar inte att använda mer än en och en halv liter morotsjuice per dag och dosen av rödbetor rekommenderas generellt att begränsa till 50 milliliter och använda den i högst två veckor i rad.

Det är bäst att blanda morötter och betor. Det kan kompensera för bristen på svavel, kalium och många andra alkaliska element i människokroppen. För att förbättra smaken, lägg till en sked av naturlig honung..

Morotrotjuice i denna form rekommenderas att använda högst tre månader i rad. Då måste du ta en två månaders paus..

Blandning av dessa två juicer är också nödvändigt i en tydlig del: tre delar morotdryck, en del rödbetor och inget annat för att inte skada kroppen. Det ska vara berusat tidigt på morgonen en halvtimme före den planerade frukosten eller två timmar senare..

Inget behov av att smula ner hela glasets innehåll på en gång. Dela det i små halsar och håll det kort tid i munnen, så att vitaminer och spårämnen absorberas bättre..

Tvärtom är det inte rekommenderat att ge en sådan blandning till barn i tom mage: det är för aggressivt och kan orsaka irritation av matstrupen slemhinna och mage. Bättre att göra det mellan huvudmåltiderna.

Tips för en anteckning

För att göra en hälsosam juice måste du ta unga grönsaker under den här säsongen, de måste vara fria från rutt eller fläckar, eftersom skadorna föreslår några sjukdomar i rotgrönsakerna. Om du inte har en speciell press eller juicer kan du hugga grönsakerna på en rivare och pressa saften i ett glas och överföra uppslamningen till gasbindningen. Denna metod kräver mer arbete och tid, men är också effektiv..

Biet är bättre att inte runda, men avlång, rik burgundfärg, den är juicier och sötare i smak. Välj fler morötter i diameter och med en trubbig ände – det finns mer karoten i den och smaken är lika trevlig.

Tvätta grönsakerna för smuts, innan du rengör, så att du inte behöver tvätta de skalade frukterna under rinnande vatten.

I stället för kokt vatten kan en nyberedd dryck spädas med förfryst iskub. Fasta morotssaftjuice kommer att orsaka ännu större aptit..

Bon aptitret!

Loading...