Proportioner av mjölk och semolina för att göra perfekt semolina

Omsorg för familjehälsan – uppgift för varje värdinna. Tänk på att laga en god och god frukost, du kan välja semolina. Dess smak är bekant för många sedan barndomen, och produktens användning är att rensa matsmältningssystemet av fett och slem..

proportioner молока и манки для приготовления идеальной манной каши

Perfekt proportioner mjölk och semolina

En viktig egenskap hos halmgröt är efterlevnaden av de korrekta proportionerna av spannmål och mjölk. Standardberäkningen anses vara tillägg av sex matskedar spannmål till en liter kokande mjölk. Många människor förstår inte helt beräkningen av produkter och det är ibland svårt att föreställa sig att skedar och glasögon är lika stora..

När man väljer ny hemlagad mjölk är det vanligt att späda det med vatten i ett förhållande mellan tre och en – 100 ml vatten eller 1,5 koppar till 1/2 koppar tas för 300 ml mejeriprodukt. Förvara mjölk kan inte spädas, och spannmål faller omedelbart i kall mjölkvätska i tio minuter före tillagning..

Förberedelsen bör börja med tillsatsen av standard 6 matskedar av halm med en liten kulle. Först efter det kan du redan välja antal skedar med semolina för att säkerställa att gröt var önskad konsistens, tjocklek, viskositet.

En sked innehåller ungefär trettio gram semolina, vilket gör det möjligt att väga på köket vågar rätt mängd, med i genomsnitt 180 g.

När du lagar doftande grötgröda bör du observera huvudregeln, som ofta rör gröt under tillagning och sätt elden på ugnen så låg som möjligt..

Klassiskt recept
proportioner молока и манки для приготовления идеальной манной каши
ingredienser Antal
mjölk 0,6 l
mannagryn 110 g (6 msk. Utan glid)
granulärt socker 30 g
vatten 50 ml
smör 30 g
Tillagningstid: 20 minuter Kalorier per 100 gram: 142 kcal
Matlagning semolina är ganska lätt, men det kräver full uppmärksamhet, att vara aktiv under värmeprocessen. Den mest utsökta, ömma och rika gröt erhålls i mjölk..

Samtidigt ökar innehållet av fördelaktiga vitaminer och mineraler i en maträtt, vilket har en positiv effekt på kroppen och ger energi hela dagen..

Alla beståndsdelar i skålen ska förberedas i förväg, var särskilt uppmärksam på den angivna halterna och mät den korrekt. I en kastrull, där en välsmakande maträtt ska koka, häll vatten, vrid långsamt behållaren i en cirkel så att vätskan rör vid varje sida.

Värm långsamt vattnet i botten av pannan och häll i mjölken. Koka upp all vätska. Med ena handen gör cirkulära rörelser, rör mjölken, och den andra sakta häller spannmålen och sedan socker. Fem minuter bör ständigt omröra innehållet i pannan, så att det inte bildas smaklösa, fula klumpar.

Därefter ska semolina täckas med ett lock, avlägsnat från värmen, vänster för att “nå” i ytterligare fem minuter. Olja bör tillsättas före servering i varje enskild del..

hur испечь пряники в домашних условияхRecept för hemlagad pepparkaka med ingefära eller citronfyllning i vår artikel i stegvisa bilder.

Fyllda courgetter med ris och ost – ett recept här.

Hur man gör en otroligt läcker cocktail med glass och frukt, läs vår artikel..

Semolina på mjölk med bär i en långsam spis

Det är omöjligt att överraska familjen med mild, unik, men bekant för många sedan barndomsåren smaka på grönsallad. Men, att kombinera den med en mängd olika bär är det ganska möjligt att förbereda en maträtt som kommer att vädja till alla.

Detta bevarar och ökar fördelarna med spannmål, som smälts i tunntarmen. Men multicooker kommer att bidra till att minska och underlätta hela processen att skapa semolina med bär.

Att förbereda en underbar maträtt av denna spannmål med mjölk kommer att behövas:

  • 120 g semolina;
  • 0,8 liter mjölk;
  • 100 g svart vinbär, hallon (eller blåbär, blåbär, krusbär);
  • 40 g socker;
  • 25 g smör.

Gröt med bär kommer att vara klart på trettio minuter, och 100 gram kommer att innehålla 120 kcal.

Universell köksutrustning, presenterad i form av en multicooker, låter dig laga en doftande, men lite “lustig” semolina som på eldstaden kan vara heterogen med klumpar eller bränna.

häll i молоко

Efter att ha mätt den önskade mängden spannmål enligt receptet, bör utrustningsskålen oljas och häll sedan halvpasta, häll i mjölk och tillsätt socker.

lägga till манку

På multikökan ställer du in läget “Mjölkgröt”, och om det inte finns någon, så “Soup / gröt” eller “Multipovar” i en tid av tio minuter.

att koka кашу

Låset i köksapparaten ska inte stängas, och halvledaren rör sig ibland.

stir

Tvätta bär, ta bort svansar från dem och häll i halvpasta en minut innan du lagar mat..

lägga till ягоды

Sedan, i “Uppvärmning” -läget, ta gröt till full kokning i femton minuter, utan att glömma att stänga locket. Skålen med bär bör serveras varm, inte varm, garnerad med kanderade frukter, nötter, russin, efter eget gottfinnande.

Användbara tips och fakta

Semolina är inte lika användbart som andra typer av spannmål, men det ger näring till kroppen och kan ladda upp energi med hela dagen..

Det används ofta för mono dieter, där man föredrar en enda produkt som ingår i alla rätter, och det rekommenderas att använda personer med kroniska sjukdomar i mag och tarmar under den period då hela organismens korrekta funktion återupptas..

När du lagar semolina bör du följa några regler:

  1. Observera den korrekta andelen spannmål och vätskan i vilken matlagningen sker.
  2. Att inte öka elden – detta leder inte bara till att det bildas alltför stora klumpar, men även skålen kommer att brinna, en obehaglig smak kommer att uppstå.
  3. Salt, socker, samt bär, aromatiska tillsatser bör läggas i slutet av tillagningen i 1-2 minuter före slutet av värmeprocessen;
  4. Skölj behållaren med kallt vatten eller placera en isbit i den innan mjölk kokas.

När du använder en multicooker i matlagningsprocessen, visar semolina sig att vara mer frodig, har en jämn, mjuk konsistens. Du kan också koka spannmålen i buljong, vilket gör den till en närande, varm och lätt flytande maträtt..

Barn gillar också tjockare gröt, som kan ätas kallt, skärs i skivor och vattnas på toppen med grädde, sylt, kondenserad mjölk.