Så att baka banan havregrynkakor

Vi älskar alla kakor. Men inte alla äter det, guidad av olika skäl. Några kakor tvingas återhämta sig med några gram, någon äter inte mjölprodukter på grund av problem med matsmältningen, men någon kan inte socker.

Men det finns alltid en väg ut! Orealistiska läckra kakor kan erhållas från enkla, användbara och naturligtvis tillgängliga i varje hem, som en sista utväg, i varje butik, ingredienser. Dessa är banalt havregryn och dess majestät – banan.

I olika proportioner och kombinationer kommer de att ge smak åt alla – både vuxna och deras barn..

Några recept för havregrynkakor med banan framför dig.

Det enklaste receptet
hur испечь овсяное печенье с бананом
ingredienser Antal
HAVREFLINGOR 1 fasetterat glas
en banan 2 inte för stora foster
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 165 kcal

I en skål, knåd bananer med en gaffel, tillsätt torr havregryn till denna våt. Vid blandning bildas en havre-bananmassa, från vilken kakor formas manuellt. Formen av den senare kan vara vilken som helst, från runda till polygonala, beror allt på kulinariska fläktens fancy..

Formade kakor läggs ut på papper (speciellt för bakning, men pergament kommer att göra), som i sin tur ligger på bakplåten. Den senare sänds till ugnen förvärmd till 180 grader under ett tidsintervall som är lika med 10 minuter.

Vid slutet av tillagningstiden måste banan havregrynkakorna kylas och sedan ätas säkert. Te är perfekt som en drink för denna utomordentligt lätta frukost..

Godis för barn

enkel печеньеMånga mammor gör varje morgon sina barn att äta havregryn. Det är inte förvånande. När allt kommer omkring vill våra mödrar oss bara bra. Och havregryn innehåller så många näringsämnen som behövs för barntillväxt och utveckling, eftersom ingen annan spannmål innehåller..

Men det finns ett problem. Inte alla barn kommer att njuta av smaken av denna mycket havregryn i sin användbara inkarnation. Som ett resultat – övertalning, tvister, ömsesidiga förolämpningar. Till slut äts en fjärdedel av den tillagade frukosten, i bästa fall är barnet inte fullt, modern är upprörd.

Hur löser du problemet? Elementary! Koka lite gourmet samma havregryn – men i kex. När allt kommer omkring älskar alla kakor.

Ingredienser krävs:

 • havremjöl -1 glas;
 • mellanstora bananer – 2 stycken;
 • kockost – 1 kopp;
 • valnöt – 1 kopp.

Tillagningstiden – en halvtimme, plus eller minus 10 minuter, beror på ugnsfunktionen. Antal kalorier per 100 gram – 262 kcal.

Eftersom havregryn och banankakor är gjorda för lite kräsen måste vi mala alla ingredienserna. För att göra detta måste du använda en mixer eller andra improviserade slipverktyg..

Det andra steget är att flytta stallost, havregryn och bananer till degen..

Därefter bildar kakorna från den resulterande degen med våta händer och rullar dem i muttrar, förkrossade också. Förresten kan detta göras med ett barn. Mycket roligt.

Och sedan ska man baka babykakor från havremjöl och banan. I detta fall måste ugnen värmas till en temperatur på 180-200 grader. Bakningstiden i ugnen är cirka 30 minuter. Det visar sig gott och säkert användbart.

Dietkött havregrynkakor med banan

Havregrynkakor med bananer är i sig en kostprodukt, eftersom dess kaloriinnehåll, som nämns ovan, är minimal. Men det finns ett annat, ett ovanligt recept för framställning av en dietprodukt.

ingredienser:

en kaka с изюмом

 • havregryn – 1 kopp;
 • skummjölk – 2/3 kopp;
 • 2 medellånga bananer;
 • fruktos – 1 tsk med en kulle;
 • kokosnötspån 1 tsk.

Tillagningstid 30 minuter, kalori dietkakor per 100 gram produkt – 190 kcal.

Utan en mixer kan inte göra. Slå in den, för att få en gröt, banan och mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna till denna blandning, gör kakor och skicka dem till förvärmd ugn i 20 minuter. Vi använder kylda.

karmosin медовикHonungskaka i en långsam spis – läckra bakverk som är mycket lätta att förbereda.

Hur man lagar dumplings i en långsam spis, läs här.

Hur man lagar läckra och saftiga räkor i smeten som i McDonalds.

Recept för magert bakning

Alla vet att under fastning äter inte ägg ägg och inte heller många andra livsmedel. Det är därför våra kakor är bra, att äggens roll i deras tillverkning utförs framgångsrikt av en banan. Följaktligen kan alla tidigare recept betraktas som mager, eftersom varken ägg eller ens socker och mjöl hittades i dem. Under Lent kan du använda följande recept på havregrynkakor med banan.

ingredienser:

 • havregryn – 1 kopp;
 • banan – 1 stycke;
 • kanel – en halv tesked;
 • russin – 2-3 matskedar.

Tillagningstid – 40 minuter, kalori – 220 kcal per 100 gram.

Alla samma mixer slipar banan med kanel. Om det finns en matberedare, slipa du i mjöl och flingor. Flingor kan inte krossas, det beror på smaksmakningen hos den kulinariska specialisten och hans hushåll. Lean havregrynkakor med banan, gjord av krossade flingor, smaka närmare på vanligt – butiken.

Nästa steg lägg till russin i degen, förångad för mjukhet. Därefter gör du med fuktiga händer kakor och skickar den till ugnen. Som tidigare nämnts – förvärmts till 170 grader.

Vi tar ut de färdiga kakorna på 30 minuter.

Lägg till kockost

Ett annat extremt enkelt sätt att göra läckra havregrynkakor, vilket är omöjligt att ignorera. Förutom banan har den en annan frukt – ett äpple.

ingredienser:

Hercules печенье

 • flingor “Hercules” – 150 g;
 • mager kockost – 200 g;
 • 2 stora bananer;
 • socker – 2 matskedar;
 • citronsaft – 2 matskedar;
 • honung – 2 matskedar.

Koktid – 40 minuter. Kalori färdiga kakor – 220 kcal per 100 g.

Krossa alla hackade produkter, inklusive flingor. Äpplen gnids på en fin rivare, banan mnem med en gaffel, slipa flingor i mjöl med en kombinera.

Tillsätt alla flytande ingredienser och knåd degen. Degen är klibbig, så glöm inte att fukta händerna när du skapar formar i bakning.

På pergamenten, som är förtäckt panna, sprids kakor från banan, äpple, kesost och havregryn.

Nästa steg i ugnen förvärmd till 180 grader är att skicka detta mycket bakplåt i 30 minuter.

Förresten, de som inte är mycket oroade över antalet kalorier i maten kommer som den här kakan serveras med glass eller fruktsirap..

Även dessa glada människor kommer att vara intresserade av följande recept..

Kakor med havregryn och banan, kokta med mjöl

ingredienser:

 • mjöl – 100 g;
 • havregryn – 150 g;
 • en banan är en stor;
 • smör – 30 g;
 • kockost – 100 g;
 • bakpulver – tesked;
 • ägg – 2 st.
 • sockersand – 50 g.

Koktid – 40 minuter. Kaloriprodukt – 250 kalorier per 100 g.

Banan med smör tre i potatismos, sätt kockost i potatismos. Därefter mals den resulterande massan i en mixer eller matprocessor..

bananer измельчить

Slå ägg i en separat skål med socker, och i en annan blanda mjöl och bakpulver..

att blanda хлопья

Nästa steg är att kombinera innehållet i tre behållare i ett. Rör omedelbart för att skapa deg..

göra тесто

Njut lite havregryn i en stekpanna, försiktigt och lägg dem till deg. Vid rostning är det bättre att inte använda smör, eller tillsätt en liten mängd av det..

att göra печенюшки

Därefter baka i formad kakor i en väluppvärmd ugn på pergamentpapper i 20 minuter. Ugns temperaturen är 180 grader..

en kaka готово

Serverad havregrynkakor med banan helt avkyld. Du kan lägga till en extra smak på denna kaka genom att hälla den med smält choklad eller sockersirap..

Det är så gott och friskt, du kan äta frukost, mellanmål eller skämma bort barn med kakor, vilket inte kommer att skada tänderna, magen och gott humör. Utan tvekan överträffar havregrynkakor, som är lagade med egna händer i sin egen ugn, mycket större än butiken och i smak och med avseende på dess hälsofördelar. Det tar nästan ingen tid att förbereda det..

Njut av din måltid!

Loading...