Så att baka en läcker paj med jästegkål

Kålspis – en maträtt som är perfekt för alla tillfällen, vare sig det är en familjen middag eller en enkel samling med vänner.

Förberedelse, tillgång till ingredienser, rikedom och trevlig smak är de främsta fördelarna med mjölprodukter med kål. Fyra exklusiva alternativ på denna maträtt presenteras nedan..
Enkel öppen kaka med jästegkål
hur испечь вкусный пирог с капустой из дрожжевого теста
ingredienser Antal
Vetemjöl Extraklass 0,5 kg
Färska jäst 25-30 g
Pasteuriserad mjölk 1 kopp
Solrosolja 50 ml
Ägget 1 stycke
kål 1 kg
Solrosolja 5 msk. l.
Gullök 1 stort huvud
Paprika (sötfärgad rödpeppar) tesked
Salt, malt svartpeppar smak och önskan
Tillagningstid: 150 minuter Kalorier per 100 gram: 186 kcal

Gjärdeg är en riktig hitta i skickliga händer. Produkter på denna grund kommer ut otroligt frodiga och mjuka..

Så fortsätter vi: vi kombinerar jäst, salt och socker, tillsätt lite vatten och blanda det. Häll mjöl i en skål, gör en tratt i mitten – vi kör ett ägg, häll ut mjölk och jäst samt vegetabilisk olja.

knåda опару

Alla komponenterna blandas och knådar degen. Knådningen krävs för att producera minst 10 minuter, eftersom degen “gillar händer”.

lägga till муку

I slutändan borde du ha en elastisk, men inte klibbig degkonsistens. Täck skålen med vävt tyg och sätt i värme i en timme.

deg эластичное

Medan degen “passar”, kan vi fylla på.

Kål finskuren på en speciell rivare, eller skär med en kniv så tunt som möjligt. Värm solrosoljan och häll ut kålen i kapaciteten.

kål нашинкуйте

Lök skärs i halva ringar, rista morötter. Kål vi lägger till lite salt i början, så att det mjuknar, vi lägger lök.

morötter и лук натрите

När grönsakerna är brunade, häll 100-150 ml kokt vatten i pannan och håll allt på låg värme i minst 20 minuter. Efter denna tid, krydda kålen – häll alla listade kryddor och kryddor.

grönsaker припустите на сковороде

Under tiden som fyllningen var förberedd, borde testbasen fördubblas. Det måste knådas så att det växer igen i samma storlek som första gången..

Ugnen måste värmas till 200 grader, varefter vi kan börja “bygga” vår tårta. Vi smörjer bakplåten, rullar ut degen inte för tunn, vi lägger bakplåten med den.

Lägg fyllningen på degen (desto mer – desto bättre och smakligare), sprida den jämnt över hela ytan.

Sätt kålkakan i ugnen i 15 minuter, minska sedan temperaturen med 20 grader och håll i ugnen i ytterligare en halvtimme tills du är klar.

Villighet bör kontrolleras med en torr träpinne (en match, tandpetare, spett gör). Om det är torrt ska produkten tas bort från ugnen, eftersom det finns risk för överdrivenhet. Kakan måste svalna innan den serveras..

Servera som du vill: med såser, gröna eller bara som en separat maträtt. Yummy tårta!!!

Pie med kål och äggpuffjästeg

Puff gjast deg förenklar matlagningsprocessen, eftersom du kan köpa den färdigt, kommer inte kvaliteten på skålen att påverkas.

Fyllningen för kakan måste göras självständigt, men detta är ett icke-hållbart förfarande, så denna maträtt kan säkert kallas en snabb, som kan förberedas när gästerna är vid dörren..

För receptet måste du ta:

 • Lagret deg – en halv kilo;
 • Kål – en halv kilo;
 • Testiklar kokta “coola” – 4 st.
 • Smör – 4 tsk;
 • Smörjningsrör – 1 st.
 • Salt, kryddor – att smaka på;
 • Gröna (dill, persilja) – 1 gäng.

Du måste tina degen till rumstemperatur så att du kan rulla ut den och bilda en framtida paj. Små kålskal, ägg skuren i tallrikar eller kuber.

Grön hack hackad. Värm upp pannan, tillsätt smör till den.

När smöret har smält, kan du hälla den strimlade kålen. Smäll på låg värme i ungefär trettio minuter..
en paj с капустой и укропом

Det är inte nödvändigt att bruna kålen, om den ännu inte har förberetts, men det finns inget vatten längre – tillsätt lite vatten. I slutet av tillagningen, salt och peppar basen för fyllningen.

Kål ge kallt, lägg till innan smuliga ägg och gröna. Om det behövs kan du fortfarande salta och krydda kålen.

Rulla ut halva degen i ett tunt lager och rikta bakplåten. Sätt den färdiga fyllningen på ett lager av deg och täck kakan med den återstående rullade degen..

Smörj toppen av ägget och skicka till bakning i bakkåpan, förvärm till 190 grader i 45 minuter. Vid slutet av denna tid, ta ut produkten från ugnen och låt kakan svalna..

Våra kåltårta med kycklingägg är redo – aptitretare!

puff
Lär dig hur man gör puff bakverk hemma, mästarnas hemligheter. Försök med ett gott recept på bakad karpfilé i ugnen, du kan inte motstå att be om kosttillskott. Alla hemligheter är här. Läs igen hur man lagar potatispannkakor med ost, du visste inte några av hemligheterna och smakade bara bättre.

Stängd paj med surkålgästdeg

Surkål ger piquancy piquancy och harmonisk smak som inte kan uppnås när man använder färsk vitkål för fyllningen.

Receptet till höger (och framförallt välsmakande) jästdeg beskrivs ovan, och du kan säkert använda den för att laga en sluten paj med surkål.

För fyllningen är det nödvändigt:

 • Syrkål – 600 gram;
 • Kycklingägg – 3 st.
 • Smetanka (fetthalt på 15% och mer) – ett hundra gram;
 • Lök – ett hundra gram;
 • Salt, kryddor, kryddor – efter smak.

Koka surkål i tjugo minuter, låt sedan svalna och pressa ut onödig vätska. Lök fin, liten, skuren, gräddfil blandad med 2 ägg och blanda tills slät.

jäst тесто с капустой
Krympkål är kryddat med vanliga kryddor (salt och peppar), att smaka kan kombineras med andra kryddor. Tillsätt gräddfilblandning och lök till kål, blanda tills smidig – fyllningen är klar.

Vi lägger en bakplåt med pergament, rulla ut en del av degen och lina dem med ett bakplåt. Lägg kålpåfyllningen på ett lager av deg och täck det med den andra delen av det rullade jästdeget..

Toppfett med slagen ägg och baka vid 190 graders temperatur tills guldbrun (ca 45 minuter). Coolt före servering, lägg till favoritsåser om så önskas..

Gjutdegspai med färskkål och kött

Köttet i detta recept kommer att göra kålpannan näring, så du kan betjäna den som en separat maträtt..

Vi förbereder jästdeg enligt ett redan känt recept och för fyllningen är det nödvändigt:

 • Kött (50/50 är bättre) – femhundra gram;
 • Vitkål – femhundra gram;
 • Gröna (persilja, dill) – ett hundra gram;
 • Salt, peppar, kryddor – till din smak;
 • Solrosolja för rostning – 3-4 msk. l.

Kål finsking och gryta i en stekpanna med vegetabilisk olja på en lugn eld. Kål bör vara mjuk – gryta bör inte vara mindre än tjugo minuter. I slutet lägg salt, kryddor, svartpeppar.

Skär köttet i medelstora kuber, stek i en separat panna från kålen tills den kokas. När köttet är lite kallt, hoppa över köttkvarnen.

Alla komponenter är blandade, vi lägger till finhackade gröna och försök – salt och peppar efter behov.

Rulla ut degen och överför den till en form smörjd med vegetabilisk olja. Sätt kålen och malet kött på degen, och om så önskas täcka det med ett lager av deg. Denna variant av kakan kan kokas både öppen och stängd..

Kåltårtan bakas i en förvärmd ugn i 40-45 minuter vid 180 grader.

Servering av rätter görs omedelbart, varmt. Bon aptitret!

Användbara tips

Nedan finns några hemligheter för att baka oöverträffade kålpajer:

 1. Fyllningen för kakan ska alltid beredas separat, eftersom bakning av termiskt råkål producerar mycket vätska och kakan är inte bakad.
 2. Kål är bättre att ta ung, eftersom det är mjukare. Om kakan behöver kokas på vintern, och den unga kålen inte är tillgänglig, stekar vi gamla kål i 45-50 minuter, då fyllningen blir mjuk och saftig.
 3. Gjard deg måste “sänkas” en gång, att den steg två gånger – bakningen blir fluffig och mjuk även nästa dag;
 4. Du får inte hålla kålpannan i ugnen längre än den angivna tiden, eftersom degen kan torka och härda.
 5. Kål “älskar” en mängd kryddor – kummin, humle-suneli, paprika, marjoram, rosmarin. Om du lägger till dem kommer kakan att vara doftande, eftersom kryddorna harmoniskt kompletterar smaken av fyllningen.