Så att baka söta och salta puffar med stuga ost

Bakning i form av puffar är en av de enklaste och samtidigt favoriträtterna för barn. Oftast är de gjorda med söt ost, med äpplen, torkade frukter, nötter eller vallmofrön..

Men de är också osötade: med skinka, ost, kyckling, svamp, saltad ost och dill. Bakning äts med soppa, kött, potatis och som efterrätt serveras med te eller kaffe.

Det färdiga deget, jästfritt och jästfritt, är kommersiellt tillgängligt, men många hemmafru föredrar att laga sig själva, eftersom det är lätt.

Klassiskt recept
hur испечь сладкие и соленые слойки с творогом
ingredienser Antal
mjöl 350 g
olja 100 g
socker 200 g
vatten 0,3 koppar
kockost 300 g
russin 100 g
ägget 1 st.
Tillagningstid: 240 minuter Kalorier per 100 gram: 285 kcal
Traditionella puffar med stallost är gjorda av blöta bakverk med hemlagad djärv stallost och rosiner. Också är bakverk smedda med ägg, dabbed med vallmofrön, sesamfrön eller linfrön..

Sifta halva mjölet på en plan yta, hugga smöret över med en kniv. Det kan ersättas av spridningen. Smörj mjölk. När grunden blir homogen sätter vi en film och lägger i en frys i fyrtio minuter.

Från resterande mjöl, vatten och ägg knådar du en annan deg. Det borde inte hålla fast vid ytan och palmerna. Skydda med en skål och lägg dig till vila.

Vi maler gårdstugaost med socker i en stor skål. Rusinerna nedsänktes i varmt vatten, dräneras och får torka. Ångad torkad frukt tillsätts till den söta ostmassan.

Rulla den andra degen i en rektangulär form, sätt den frusna första i mitten och vik kantarna som på ett kuvert. Vi tar en rullande stift och rullar ut den resulterande kvadraten från mitten till kanterna så att de bildar en total massa. Det tar minst tio minuter..

Vik den resulterande degen i ett lager, fördjupa den i en matpåse och i kylskåpet i minst en timme. Detta görs bäst på förhand för att förkorta tillagningstiden. Denna halvfabrikat kan lagras i frysen i upp till en månad..

Slå på den elektriska ugnen vid 185 ° C. Rulla degen en centimeter tjock, sprida ostnaden med russin jämnt på toppen. Vi rullar arbetsstycket i en tät rulle. Skär med en kniv och sprid på en bakplåt. Sätt bakning i fyrtio minuter.

De bästa puffarna kan smutsas med slagen ägg, ströts med socker eller vallmofrön..

Puffar med stallost och äpplen från det färdiga puffdekoret

puff солоная

För den här bakningen passar söta saftiga äpplen och mager kockost bäst. Degen kan köpas i affären, och sedan på fyrtio minuter kommer du att ha dessert redo för te.

ingredienser:

 • deg – 450 g;
 • äpplen – 3 st.
 • kockost – 200 g;
 • 1 äggula;
 • socker – 50 g.

Beredning: 40 minuter.

Kalorier: 265 Kcal / 100 g.

Mina äpplen, skalla och skära i kuber i processen att skära kärnan. Vi slog kockost med socker med en nedsänkningsblandare. Massan kommer att vara luftig och homogen. Tillsätt äpplen och blanda allt..

Vi avfrostar degen, rullar den i en tunn rektangulär torg, lägger ett tjockt lager fyllning på toppen och försiktigt sätter det i en rulle. Skär snett tre centimeter bredden. Vi sprider produkten på en bakplåt, belägger den med ett slagen ägg och nedsänker bakningen i trettiofem minuter..

croissanterHur man lagar läckra hemlagade croissanter med choklad – doftande franska bakverk.

Läs hur man lagar fantastisk läcker tårta med körsbär. Läs receptet här.

Notera receptet på magert morotkaka i en långsam spis med kanderad frukt, torkad frukt eller russin.

Puffar med stallost, torkade aprikoser och nötter

Läckra puffar erhålls från jästfri deg. Det brukar användas med en söt fyllning: äpplen, körsbär, jordgubbar, keso och nötter..

ingredienser:

 • mjöl – 500 g;
 • ägg – 1 st.
 • vatten – 200 ml;
 • socker – 150 g;
 • kockost – 200 g;
 • nötter – 100 g;
 • torkade aprikoser – 50 g;
 • läsk – 1 tsk;
 • olja – 250 g.

Beredning: 2 timmar.

Kalorier: 293 Kcal / 100 g.

Mjöl mjöl med socker och bakpulver, i mitten kör vi ett ägg och knådar. När massan blir en smula, häll lite vatten. Vi rullar ut basen på ett mjölat bord och knådar en mjuk plastdeg. Smör satt i femton minuter i frysen.

Klipp torkade aprikoser i remsor, mandlar, hasselnötter eller andra muttrar med sloughing och litet slipa med en rullpinne eller bländare. Blanda kockost med beredda produkter. Om det finns vanillin, kan du lägga till det.

Rulla degen på ett torrt bord, sprid smöret i mitten, linda det i en filt. Applicera maximal ansträngning och försök att rulla allt till en homogen massa. Att göra detta kommer att vara svårt nog. Vi upprepar viknings- och rullande proceduren minst fem gånger. Vi lägger in matbehållaren och lägger i kylskåpet i trettio minuter.

Rulla ut det resulterande puffdealet, applicera påfyllningen runt omkretsen och rulla i rullen, från kanten. Aktivera elektrisk ugn vid 190 ° C. Lägg skivade puffar på ett bakplåt och sätt att baka i 45 minuter..

Recept på saltade puffar med dill och ostmassa

puff с теста

Triangeln puffar med saltad stuga ost och gröna är alltid välkomna bakverk för varje första maträtt. Det är ganska enkelt att förbereda dem, eftersom det finns gott om puffdekor på hyllorna av livsmedelsbutiker..

ingredienser:

 • deg – 1 pack;
 • kockost – 250 g;
 • dill – 30 g;
 • saltklyvning;
 • ägg – 1 st.

Framställning: 50 minuter.

Kalorier: 287 Kcal / 100 g.

Slå surmjölk med en mixer med ett kylt ägg och salt. Dill doppades i vatten och skaka. Lägg på en handduk och låt torka så att den återstående fukten inte förstör fyllningen. Hacka grönsakerna och lägg till ostmassan.

Rulla degen, skär i långa remsor tre centimeter tjocka och sedan in i trianglar. I mitten av varje sätta en sked fyllning. Fäst kanterna med fingrarna eller gaffeln. Vi värmer upp den elektriska ugnen vid 185 ° С. Sprid salta puffar på ett ark och baka i fyrtio minuter..

Användbara tips

 1. Höstost kan alltid ersättas med en färdig söt massa. Hon har redan tillsatser: russin, vanilj, torkad frukt;
 2. För en gyllene skorpa, smörj puffarna med keso med varmt vatten, mjölk eller ett slagt ägg.
 3. Om du använder jästdeg för bakning, måste du ta hänsyn till att vid bakning kommer det att öka betydligt. Gör små ämnen;
 4. Om flytande ostmassa fångas, häng den i några timmar i en väska med gasbind eller lägg den under en press;
 5. Puffar sätts endast bakas i en uppvärmd ugn, annars kommer de att torka ut och smula
 6. Torr kock kan alltid fuktas med gräddfil, ägg eller frukt.
 7. Färdiga produkter kan smutsas med naturlig honung, smör eller fudge..

Ha en trevlig tefest med hemlagade kakor!

Loading...