Så baka chokladmuffins med flytande fyllning

Liten kan jämföra med smak med högkvalitativ choklad dessert – tårta. Och om ett sådant muffin dessutom kommer att ha ett vätskecenter, då kommer bakningen omedelbart att bli väldigt gott. Choklad fondant kan säkert kallas en av de läckra i världen. Invented i Frankrike, verkade han ha absorberat all originalitet av köket i detta land..

Var noga med att använda högkvalitativ mörk choklad för att göra den och servera bara varm på bordet. Som tillägg kan du lägga till en boll av vaniljglass, vilket ger lite kyla till maträtten..

Titta noggrant på förberedelsetiden, det är ganska kort på grund av det faktum att kakan ska bakas endast ute och innan dess konsistens ska vara väldigt flytande.

Men tillagad, denna efterrätt har helt enkelt fantastisk smak, speciellt när den är lagad med egna händer..

Klassiskt steg för steg recept
hur испечь шоколадные кексы с жидкой начинкой
ingredienser Antal
mjöl 120 g
äggulor 6 stycken.
ägget 4 stycken.
socker 100 g
smör 200 g
mörk choklad 400 g
salt nypa
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 444 kcal

Chokladmuffiner med flytande fyllning bereds enligt följande:

 1. Smöret skärs i små bitar. Därefter är choklad också ganska finbruten. Efter att smör och choklad sätts i en glasskål och smälta i ett vattenbad. Också lämplig för denna mikrovågsugn; att smälta шоколад
 2. Ägg är slagna tillsammans med äggulor, varefter socker tillsätts. Som piskning bör det bildas ett tjockt skum. Därefter bör det sättas till den kylda chokladblandningen och allt är blandat. Sifmjöl och tillsätt det med salt till samma skål. Blanda allt snabbt tills det är slät, så att inga klumpar uppstår. att göra тесто
 3. Fyll degenformarna med den resulterande blandningen. De måste oljas för att göra färdiga kakor lättare att falla bakom. Värm ugnen i 200 grader och lägg kakor i den i högst 10 minuter. Det viktigaste är att titta på det ögonblick då kakorna stiger och en spricka uppträder på skorpan. att fylla формы
 4. Muffins är redo att servera, du kan lägga till glass eller bär. kaka

Fransk fondant med hasselnötfyllning

Det är fondant som är den efterrätt som någon värdinna kan skryta med sina gäster. Följ bara alla rekommendationer, och en fantastisk maträtt kommer lätt att förbättra din tid och förbättra ditt humör..

ingredienser:

 • mjöl – 110 g;
 • ägg – 4 stycken;
 • pundad hasselnöt – 100 g;
 • pulveriserat socker – 4 stol.
 • smör – 120 g;
 • chokladmutsmassa – 2 tabeller.
 • kakao – 2 stoll.
 • mörk choklad – 200 gr;
 • bakpulver;
 • salt.

Tillagningstid: 45 minuter.

Kaloriinnehåll: 527 Kcal.

Matlagning fransk chokladkaka fylld med vätska i steg:

 1. Bryt chokladet i bitar och lägg dem i en djup skål i ett vattenbad. Värm den till en flytande konsistens. Lägg sedan till chokladmutterns massa och smör. Fortsätt omröring i vattenbadet tills blandningen är helt homogen;
 2. Slå på ägget och tillsätt så småningom pulveriserat socker tills de liknar ett mycket tjockt skum. Därefter tillsätt dem hirsmjöl, bakpulver, kakao och salt. Först därefter tillsas hasselnöt. Därefter måste allt blandas tills en homogen massa erhålls;
 3. Under denna tid måste choklad svalna helt, så det är värt att gradvis hälla i äggblandningen. Därefter hälls den färdiga degen i formar och läggs i ugnen i 7 minuter (temperatur – 200 grader). Färdiga muffins tas från mögel och läggs ut på plattor..

bakdelVad är nötköttet rumpa och rätter från det i vår artikel.

Observera receptet för ett barnfudge.

Prova att baka potatis med svamp och malet kött i ugnen enligt vårt recept.

Chokladmuffins med flytande fyllning i en mugg

kaka в кружке

Om du vill laga en mini efterrätt baserat på denna maträtt, är mikrovågsugnen ett oumbärligt verktyg. Det kräver inte mycket tid, och du kan laga det från de enklaste ingredienserna..

I ett sådant muffin kan du lägga till krossade nötter, de ändras något för mjuk och viskös konsistens. Även en sådan perfekt enkel efterrätt kan njuta av sin smak..

ingredienser:

 • mjöl – 100 g;
 • vatten – 15 ml;
 • ägg – 1 st;
 • socker – 50 gram;
 • kakao – 2 stoll.
 • kanel;
 • mörk choklad – 80 g;
 • smör för smörjning.

Tillagningstid: 15 minuter.

Kalori: 60 kcal.

Receptet på att göra chokladmuffins med flytande fyllning i en mugg i mikrovågsugnen:

 1. Ägg måste piskas tillsammans med socker, varefter det tidigare siktade mjölet gradvis ska läggas till denna massa. Du måste också lägga till kanel och kakao. Allt blandas tills homogen, varefter vatten tillsättes;
 2. Choklad sönderdelas och läggs till degen, varefter hela massan hälls i utsmyckade cirklar;
 3. En muffin kokas i mikrovågsugnen i ungefär en minut i högsta läge. Om det är mindre än 800 watt, bör tillagningstiden ökas..

Användbara tips

 1. Degen för att göra fondants kan förvaras i ett par dagar i kylskåpet, men då bör tillagningstiden fördubblas.
 2. Muffins med flytande fyllning ska serveras ganska varmt eller åtminstone varmt, annars kommer chokladet inuti dem helt att härda. Om påfyllningen blir tät, kommer muffin helt och hållet att förlora all sin unika smak och bli vanlig, om än utsökt bakning. Slösa inte bort tiden och ät den omedelbart efter tillagningen.
 3. För framställning av chokladmuffins, använd silikonformar. De passar bäst för sådan bakning;
 4. Det är möjligt att laga choklad fondant på första försöket är absolut inte rätt, eftersom denna efterrätt kräver mycket erfarenhet. Det är därför du inte strävar efter att laga hela satsen direkt. Baka först en av muffinsna och kontrollera tillståndet för fyllningen. Detta kommer att hjälpa till att reglera önskad tid och temperatur.
 5. Förutom vaniljglass kombineras denna tårta perfekt med karamell, mint, bär och smörkräm..

Framgångsrika kulinariska experiment och trevligt tedryck med läckra bakverk i familjecirkeln.!

Loading...