Så gott att laga gelé från kycklingben

Numera serverar få personer traditionella rätter på bordet som kräver långvarig eller komplex bearbetning, skärning och tillagning av produkter, till exempel att köpa färdiga aspik, till exempel. Även om verkligen utsökt gelé kan förberedas endast hemma, och inte nödvändigtvis från nötkött eller fläskben.

Läcker och billig aspik kan göras från kycklingben. Dessutom är det mycket användbart eftersom det innehåller en speciell typ av mycket högkvalitativt naturligt kollagen, vilket är absolut nödvändigt för alla, särskilt de som lider av sjukdomar i lederna.

recept холодца

Aspik i kycklingpottar kan konkurrera med dyra droger med kondroitin och glukosamin. Sådan gelé är inte bara en relativt lätt, hälsosam och budgetmaträtt, men också en maträtt som är helt kapabel att dekorera det festliga bordet..

Förutom själva tassarna kommer kycklinglår och ben att behövas för att göra gelén mer välsmakande..

Vad är kycklingkål kycklinggel användbar för?

Enligt japanska forskare bidrar buljongen, kokad från kycklingben, till att sänka blodtrycket, eftersom det är i tassarna att det finns det mest proteinet som hjälper till att normalisera blodtrycket i artärerna..

Och tassbenen innehåller, som nämnts ovan, den maximala procentuella kollagen som bidrar till elasticiteten hos en persons ligament, leder och hud. Och ju äldre vi får desto viktigare är det, så denna maträtt borde säkert vara närvarande i äldre människors kost..

Förutom kollagen och protein innehåller kycklingben och deras produkter kolin och ett komplex av vitaminer C, E, A, K, PP, vitaminer i grupp B, liksom viktiga mineraler: järn, magnesium för att bekämpa stress, kalcium för ben, zink för hudhälsa, naturligt antioxidant selen, vilket ökar kaliumförmågan och även koppar, svavel, fosfor, natrium och mangan.

Med sådana påtagliga fördelar och billighet hos produkten är den också lämplig för förlorare: kaloriinnehållet i kycklingben av denna produkt är endast 215 kcal.

Hur man lagar hälsosam, välsmakande och vacker aspik från kycklingben
hur вкусно приготовить холодец из куриных лапок
ingredienser Antal
Kyckling fötter 700 g
Kycklingfilé eller trummor 600 g
lök medium huvud
Medium morötter 1 st.
Vitlök ca 4 tänder eller att smaka
Peppar ärter 10 stycken.
Lavrushka 3 löv
salt 1 msk. l. eller att smaka
persilja 1 bunt
Tillagningstid: 420 minuter Kalorier per 100 gram: 220 kcal

Kycklingsben placeras i kallt vatten och lämnar det i 3 timmar, så att du senare enkelt kan skrapa bort all smuts från dem. Efter tvätta rena tassar fritt från filmer och vik i en djup behållare med minst 3 liter..

fot почистить

Tvättade och skalade morötter, grovhackade i flera bitar. Tvätta glödlampan, skära av den torkade toppen och botten, inte helt rensa skålen, sätt grönsaker, filéer eller trummor i pannan med de beredda benen, häll 3 liter kallt vatten och koka i ca 2 eller till och med 3 timmar.

att städa овощи

En viktig punkt när du lagar mat – missa inte när vattnet kokar. För att undvika buljongurbiditet och bevarande av dess transparens (vilket är nödvändigt för det vackra utseendet av gelé), måste allt skum och skum som bildas vid kokning av buljongen försiktigt och försiktigt avlägsnas.

ta av пенку

Ta bort pannan från kaminen efter 2-3 timmar och spänna buljongen. Löket, som gav buljongen sin doft och gyllene nyans under matlagningen, bör kasseras, och morötterna kan sättas åt sidan för att dekorera skålen..

stam

Benen själva är inte heller användbara, och resten av det kokta köttet måste tas ut, uppdelat i fibrer och doppas tillbaka i buljongen..

fot выложить

Krydda buljong med kycklingkött med kryddor och skicka för att simma i minst en halvtimme eller fyrtio minuter, ta bort från värmen och kontrollera hur tjocka geléer tjocknar.

Detta görs så här: kyla en tesked buljong för att undvika brännskador och kontrollera med fingrarna – konsistensen hos buljongen ska bli viskös, som liknar pasta. Om gelén inte är frusen ordentligt kan den korrigeras med gelatin, som måste kokas tillsammans med buljongen..

att koka холодец

Skär sedan den skalade vitlöken i bitar, kapa persilja grönsakerna, lägg dem till buljongen och täcka med lock, låt det stå en kort stund. Klar buljong att hälla i lämpliga former och kyla.

Dekorera efter önskemål skuren till asterisker eller cirklar av de återstående kokta morötterna, halvorna eller cirklarna av kokta ägg (vaktelägg) och färska gröna. Sätt i kylskåpet.

Servera kycklingbenskotletter med pepparrot och senap, du kan servera den med inlagda grönsaker. Innan du serverar dessutom (tillval) dekorera skålens yta med majonnäs.

Ett fantastiskt recept i en långsam spis

Denna maträtt kan förberedas inte bara traditionellt, men också med hjälp av den mycket populära köksenheten – multivarki.

produkter:

  • Stora kycklingben – 5 st.
  • Om så önskas, nacke och huvud – 2-3 st.
  • Kycklinglår – 3 st.
  • Vitlök – 5 kryddnejlika
  • 1 stor morot
  • Lavrushka – 3 löv;
  • Svart peppar ärter – 6-8 delar;
  • salt.

Före matlagningen ska kycklingbenen behandlas på samma sätt som i det traditionella receptet: Blötlägg i 3 timmar i kallt vatten, tvätta och skrapa noggrant, ta bort filmer och smuts från dem..

gelé с мясомOm man bestämmer sig för att lägga huvudet och halsen på tassarna, måste de pummeleras i förväg på en öppen eld hos en gasbrännare eller med hjälp av eld från speciella brännbara tabletter etc. medel, sedan noggrant tvättas.

Lägg de färdiga kycklingbitarna i en långsam spis och häll 1,5 liter vatten i skålen så att det bara täcker köttet något. Salt, peppar till smak och sätt i en långsam spis en timer i 5 timmar på läget “släckning”.

Under tiden måste morötterna rengöras och läggas till matlagning i skålen, inte tidigt än 3 timmar efter att stekningen har stuggats..

När kycklingbenet är klart måste du få alla kycklingbitarna ur buljongen, separera köttet från huden och benen, hugga fint eller separera i fibrerna.

Sprid köttet jämnt i enlighet med formen för gelé, ta sedan bort moroten från den långsamma kokaren, skär den i cirklar, eventuellt ge en lockig form (till exempel asterisker), sprida moroten snyggt över köttet.

Häll försiktigt på toppen av buljongen, som först måste tömmas. Skalad och finhackad vitlöksklyfta lägger till varje form med gelé.

Låt svalna först, vid rumstemperatur, och sedan i kylskåpet i 6 – 8 timmar tills skålen är helt härdad. Du kan också tjäna som gelé från kycklingben med grönsaker, senap, pepparrot, kokt ägghalvor, inlagda grönsaker.

content_shutterstockHur man gör potatismos – vi erbjuder både enkla recept och komplexa.

Hur man lagar matgryta i en långsam spis, läs recepten.

Ugnsbakad kalvkött i en folie – recept att notera.

Vad ska man göra om kycklinggelén inte är fryst?

Oavsett erfarenhet kan någon hemmafru möta ett problem när det kokas enligt reglerna och välbekant recept aspic, av någon anledning vill inte frysa.

Vad ska man göra För att korrigera effekten är det nödvändigt att identifiera orsaken. Varje erfaren professionell kock kommer bara att nämna två huvudorsaker för att misslyckas med en ångrätter..

Den första och vanligaste orsaken är en överträdelse av proportionen, där förhållandet mellan flytande och köttingredienser är fel. Det är viktigt att vattnet inte är mer än nödvändigt, det bör bara täcka ett litet lager kött och ben under tillagningen..

För att proportionerna ska observeras under tillagningen ska elden efter kokning minskas, skummet avlägsnas och sedan panelen (eller annan behållare) tätt täckt med lock.

Den andra orsaken, som inte är mindre vanligt, är att bögen helt enkelt inte har tid att koka, och buljongen är inte mättad med den nödvändiga mängden gelande ämnen från köttprodukter som är rika på dem..

Kontrollera att buljongens beredning är härlig: du måste hälla lite vätska i plattan och lägga den i kylskåpet i 20-30 minuter. Om buljongen har stelnat betyder det att gelén kommer att visa önskad konsistens, och om inte, ska innehållet i pannan hällas till det optimala tillståndet..

Tips och hemligheter att laga kycklingaspik

Buljong bör saltas lite mer generöst än vanligt saltande soppa – när det är fruset, kommer smaken av gelé att vara optimal.

Du kan behaga gästerna genom att förbereda puffgelé: när buljongen är helt förberedd, köttet är skild från benen och demonteras i fibrer. Lägg köttet i ett lager, sedan på toppen av ett skivad hackad vitlök, häll buljong, svalna tills du är klar.

Om disken fortfarande inte är fryst efter flera timmar i kylskåpet, bör det fixas: värme och spänning.

Sätt köttet tillbaka i form och sätt i en halv matsked gelatin, utspätt med 100 ml kallt vatten till flytande buljong..

Värm hela vätskan över låg värme utan att koka, häll sedan köttet tillbaka i formarna och låt det svalna tills det är tjockt..

Bon aptitret!