Så gott att laga sockerbetor

På något sätt är det vanligt att använda betor för borscht, vinaigrette och “Sill under päls” sallad, även om det här är en utmärkt självständig produkt som du kan göra många olika läckra rätter..

Till exempel köttbullar – budget, lutande och mer användbar möjlighet att laga betor, vilket helt säkert hela familjen plötsligt kommer att tycka om. Dessutom kommer en sådan god mat att passa alla som försöker leda en hälsosam livsstil..

Det läckra receptet
hur вкусно приготовить котлеты из свеклы
ingredienser Antal
betor 6 medium
mannagryn 100 g
äggen 2 stycken.
salt och peppar att smaka
ströbröd på vilja
vegetabilisk olja för stekning
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 60 kcal
Som du vet är faktiskt det mest utsökta av alla de enklaste recepten, med ett minimum av ingredienser i kompositionen. Köttkoteletter är inget undantag..

Först måste du koka betorna i skinnet (det tar minst 40 minuter) och låt dem svalna. Skala sedan och gräva den på ett grovt rivjärn. Nästa steg är att lägga till ägg, avkok och kryddor..

Den färdiga massan ska lämnas i 20 minuter, så att halvpannan svullnar, sedan viks den i en kolv eller kläm lite, så att extra juice är borta. Du kan bilda pattiesna, rulla dem i brödsmulor eller semolina, eller ens lämna utan att bryta och steka dem i en panna.

Allt är det dags att tjäna.

glass из бананаLäs receptet på en otroligt god och hälsosam bananis.

Mjuk och ovanligt mild deg för kystyby kommer att fungera om du följer våra råd. Recept här.

Hur man lagar torsk i marinaden, kommer du att lära av våra foto recept.

Snabba bettpatties

Fler och fler människor försöker hålla fasta, så intresset för magert rätter ökar från år till år. Du kan överraska hemlagade köttbullar – mager, rödbetor.

Ingredienser krävs:

 • 1 medium betor;
 • 1 msk. en sked av semolina;
 • 1 msk. en sked vegetabilisk olja (plus matolja);
 • salt till smak.

Tillagningstid: 1,5 timmar.

Kaloriinnehåll: ca 100 kcal / 100 gr.

Betor behöver koka, kyla och rulla genom köttkvarn.

att gnugga свеклу

Rör om med halvädel och vegetabilisk olja, salt och sätt disken med malet kött på en liten eld tills den tykar.

lägga till манку

Därefter måste du ge rödbetor massan för att svalna och göra kotletter ur den, vilket kommer att förbli att steka i vegetabilisk olja, om så önskas, rulla i brödsmulorna i förväg..

lägga till яйцо

Det är allt, ljuvliga, läckra köttfria beteslagor är klara!

hamburgare обжарить

Hur man lagar betorskurvor med ost

Detta är ett mycket intressant recept på köttbullar, som kombinerar grönsakssnitt och smältkärna. Denna maträtt kan vara den viktigaste och går bra med en sidovägg..

Ingredienser för rödbetor och ostkoteletter:

 • 2 medelstora betor;
 • 1 ägg;
 • 4 msk. skedar av semolina;
 • 4 msk. skedar av smält ost (pasta);
 • 2 vitlöksklyftor;
 • salt och peppar efter smak
 • matolja för stekning.

Tillagningstid: 1 timme.

Kaloriinnehåll: ca 150 kcal / 100 gr.

Köttet kokas, kyls och gnids på ett grovt rivjärn och blandas sedan med hackad vitlök, ägg, smaksättning, smält ost och kryddor. Det är lämpligt att låta hakan stå i en halvtimme för att låta semolina svälla, annars kan skivorna bara falla ihop i stekning. När fyllningen blir tät kan du börja sprida den med en sked till pannan med varm vegetabilisk olja och steka chopsna tills brunning.

Köttkoteletter med morötter och kött

kotlett на завтрак

Köttkoteletter kan inte bara vara vegetarianer, de kan också göras med kött och förbereder därmed en läcker lunch som kan matas till män..

Ingredienser krävs:

 • 0,5 kg blandat malet kött
 • 1 stor betor
 • 1 stor morot
 • 2 medellökar;
 • 1 ägg;
 • matolja för stekning.

Tillagningstid: 40 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 200 kcal / 100 gr.

Biet och morot i detta recept kokas inte, men förbli rå och gnidas på ett fint rivjärn, inte på en stor. Lök kan finhackas, eller riven, och sedan pressa överflödig vätska från den. Därefter måste du ta det malet köttet, tillsätt grönsaker och ägg där, salt, peppar och ät det bra. Det återstår att bita hönsnötar och steka dem i vegetabilisk olja på båda sidor tills de är kokta. Servera med en sidovägg.

Hostess tips

Matlagningsknivar ur något är en ömtålig sak, eftersom de ofta börjar falla i en stekpanna när de vänds om eller inte sitter fast eller något annat händer. Därför behöver du veta hemligheterna i deras förberedelser, så att allting fungerar:

 1. Du kan laga betorplattor från kokta, bakade eller råa grönsaker, men du behöver inte skala betor innan du kokar eller bakar.
 2. För att bevara formen av betehönsor kan du lägga till inte bara semolina utan även mjöl eller brödsmulor. Med samma syfte läggs till fyllning och ägg.
 3. I betesvinet kan du lägga till en mängd olika ingredienser – keso, valnötter, russin, pommes frites, inte bara smält och riven ost, ris och mycket mer..
 4. Det är lämpligt att lämna betorna efter att ha gnidts eller hoppa genom köttkvarn under en tid, så att extra juice avlägsnas från den, som måste tömmas. Men att hälla det på en gång är inte värt det, eftersom om fyllningen visar sig vara torr, kan du hälla en liten mängd av det och knäda hela massan igen bra..
 5. Du kan göra betorbitar mindre fet, om du baka dem i ugnen.
 6. Tja betonar smaken av bietkrämar gräddfil och olika såser baserade på den.
 7. Köttkoteletter är mycket användbara för mag-tarmkanalen och är lämpliga för barnmat, och barn kan verkligen tycka om dem på grund av deras färg.
 8. Köttbullar för köttbullar ska vara så sätt – ta grönsakerna, tvätta dem med en borste, lägg dem i en emaljskål och häll kallt vatten över dem så att de är täckta. Först lägg en stark eld, och efter kokande vatten, skruva ner den till en liten och koka betorna tills de mjukas. Det tar 40 minuter till medelstorlek.
 9. När du lagar betor, kan du lägga till en matsked socker till buljongen, vilket ger beetsna möjlighet att behålla sin ljusa hallonfärg och inte förlora den söta smaken.
 10. Köttkoteletter kan bli en efterrätt om du lägger till russin, pommes frites eller torkade aprikoser till hakan och lite socker. Barn kommer säkert uppskatta en så hälsosam efterrätt..
 11. Curd går bra med rödbetor. Om du lägger till det och lite vitlök, kommer koteletterna att bli mycket doftande, välsmakande och rik på protein. Och vegetarian. Och om du blandar riven ros med kock och socker, så får du dessert igen.
 12. Med anemi kan du göra rödbetor med köttfärsgröt, ersätta den med halvpärlor, och i så fall blir skålen nästan medicinsk, eftersom den blir rik på järn.
 13. Köttkoteletter måste formas och sprida sig omedelbart på pannan, så att skorporna av brödsmulor, semolina eller mjöl har tid att ta tag i, annars kan det få tid att mjukna under påverkan av den vätska som släpps ut ur hakan.
 14. För snabbare beredning av betärknivar kan semolina i kompositionen ersättas med mjöl, för i detta fall behöver inte fyllningen stå..
 15. Röda patties är intressanta, eftersom de kan vara huvudrätten till vilken en rätter serveras – potatismos, makaroner eller bovete gröt, men också en rätter till kött- och fiskrätter. Och glöm inte såsen – gräddfil.
 16. Köttkotlett kan användas som fyllning för en grönsakshamburger – kryddad, som det ska vara, sallat, en cirkel med tomater, såser etc..
 17. Om hakan på betesnötor fortfarande visade sig vara vattnig, kan du sprida den på pannan med varmt smör med en sked, utan att försöka göra kotletter.

Bon aptitret!