Så gott och lätt att göra mashed bönor

Bönor är en värdefull källa till vegetabiliskt protein, vilket är mycket lättare för människokroppen än ett djur. Men man bör komma ihåg att vegetabiliska proteiner inte helt kan ersätta djur och baljväxter anses vara svåra att smälta mat. Därför bör man, innan man äter bönorätter, få råd med en gastroenterolog.

White Bean Puree Recept
hur вкусно и просто приготовить пюре из фасоли
ingredienser Antal
vita böna bönor 200 g
någon vegetabilisk olja 20 ml
salt och peppar på vilja
Tillagningstid: 20 minuter Kalorier per 100 gram: 55 kcal

Beanpuré är en mager men ganska stor maträtt. Det hjälper luta och fasta människor att fylla på kosten med sådana väsentliga proteiner. Du kan göra potatismos från torra bönor eller burk, som kan köpas på nästan vilken mataffär som helst. Skålen kan ätas varm eller helt kylt. Även potatismos kan fyllas för mässing eller stekt pajer..

Förbered steg för steg:

 1. Tvättade bönor häller gott om kallt vatten och lämnar det på natten. att hälla фасоль
 2. På morgonen dränera vattnet, byta bönorna i en lämplig kastrull och häll det fina vattnet på ett sätt som knappt täcker bönorna ovanpå;
 3. Efter kokning reducera värmen under pannan med bönorna till lägst och koka till färdigt, täckt med lock. Det är inte önskvärt att störa innehållet i kruken under tillagningen; att koka
 4. De färdiga bönorna kommer att falla ifrån varandra när de genomborras med en gaffel. Efter att ha nått detta tillstånd måste du dränera vattnet i bägaren från bönorna. att göra пюре
 5. Sedan måste kokta bönor förvandlas till potatismos. Detta kan göras med en bländare eller vanlig potatismaskare. Under rengöringen tillsättes vegetabilisk olja, salt, peppar och lite dricerat vatten (för att erhålla önskad konsistens).

Äggbönsoppa

Grönsaker (morötter, selleri och lök) kommer att bidra till att berika smaken av bönkrämsoppa, och dressing med grädde och ägg kommer att ge honom en delikat krämig struktur. Servera en sådan soppa bör serveras varmt med doftande rostade vita brödkrutonger.

För denna soppa måste du ta följande produkter:

 • 500 gram röda bönor;
 • 1500 ml koncentrerad kycklingsbuljong;
 • 100 ml tung kräm;
 • 2 kycklingägg
 • 70 g lök;
 • 70 g morötter;
 • 70 g selleri rot;
 • salt och kryddor till smak.

Tillagningstiden beror på tillagningstiden för en viss bönsort, i genomsnitt kan denna process ta 2-3 timmar..

Energivärdet (kaloriinnehållet) för den färdiga soppen kommer att ligga inom – 214 kcal / 100 g.

Beredningsmetod:

 1. Bönor häll kallt vatten, koka upp. Därefter dränera vattnet, och bönorna häller kycklingbuljong och skickar igen till elden;
 2. I kokande buljong skällas hela grönsaker (morötter, sellerirot och lök). På samma sätt tillsätt salt och kryddor;
 3. När bönorna är klara, ta bort grönsakerna från buljongen och bönorna med buljong för att döda med en bländare och slipa genom en sikt;
 4. Den resulterande massan är något uppvärmd och fylld med vispad grädde och ägg, och du kan behandla hemlagad.

ragu с мясомLäs om hur man korrekt förbereder vegetabilisk puree, så att grönsaker inte blir till gröt och skålen är smaklig och tillfredsställande..

Prova att göra delikata puffrullar med skinka och ost enligt vårt recept..

Läs om hur man gör anbud aubergine kaviar – flera recept kan hittas här..

Beanpuré med stekt lök

Lägg till en ny smak av bönspuré kan sås av rostade lökar. Med det visar sig inte maträtten bara smakigare, men också mer tillfredsställande, så att köttätaren inte kommer att vägra..

Andelarna av de nödvändiga ingredienserna:

 • 400 gram bönor;
 • 200 g lök;
 • 50 ml vegetabilisk olja;
 • 12 gram vitlök;
 • salt och slipad svartpeppar efter smak.

Tillagningstid från 2 timmar.

Antalet kalorier i hundra portioner av denna behandla från baljväxter kommer att ligga i nivå med 96 kcal..

Progress:

 1. De sköljda bönorna ska svälla upp ordentligt i kallt vatten, för det här måste du ta tre gånger mer kallt vatten än bönor och dra dem i det i minst 5 timmar;
 2. Från de dränkta bönorna dränera vattnet, häll det nytt. Koka först över hög värme och koka sedan till kokt på medium eller minimal. I slutet av matlagningen måste bönorna saltas;
 3. När du lagar huvudkomponenten bör du inte slösa tid, men det är bättre att göra en sås av lök och vitlök. För att göra detta måste du rengöra grönsakerna, finhacka och steka i vegetabilisk olja till en vacker karamellfärg;
 4. Från de färdiga bönorna dränera buljong, där hon kokade, men inte häll den. Pureen kokta bönor, späd det med den dränerade buljongen till önskad konsistens;
 5. För att servera, skift bönorna på en tallrik och strö med lök och vitlök.

Matlagning med hjälp av multicooker

Egenskapen av matlagningsprodukter i en långsam spis gör matlagningsbönor snabbare och utan värdinnans direkta deltagande i processen. Kryddor är viktiga för denna maträtt, de kan helt ändra smak av enkla produkter. Curry, rosmarin, vitlök och ingefära kombineras väl med bönor..

Vad du behöver ta för sopp av mosade bönor i en långsam spis:

 • 500 gram bönor;
 • 140 g lökar;
 • 30 ml olivolja;
 • 12 gram vitlök;
 • 10 g rosmarin;
 • 5 g salt
 • 3 g slipad svartpeppar;
 • löklök till smak.

Förberedelsen av maträtten tar från 60 minuter till 2-3 timmar, det beror på det valda programmet och kraften hos köksassistenten..

Kaloriinnehåll – 69 kcal / 100 g.

Steg av matlagning:

 1. Bönor i förblötna (för 6 timmar eller över natten) skiftas till en långsam spis, häll vatten eller buljong:
 2. Där skickas även hackade lök, en kvist rosmarin och laurelblad. Stäng locket och koka i något lämpligt läge i 40 minuter eller mer, så att bönorna kokades och kokades mjukt.
 3. Efter att ha tagit bönorna till beredskap, ta bort rosmarin och fjärdslöv från multicookerskålen. Tillsätt salt, kryddor och olja till resten av ingredienserna, och smash sedan hela mixern till en puree. Soppa är klar.

Användbara tips

Bönornas särdrag är att det tar lång tid att laga mat, så trickarna hos erfarna kockar handlar om hur man påskyndar processen..

För snabbare beredning av bönor är det nödvändigt att fördyka, det kommer också att underlätta fördjupningen av produkten och förhindra eventuell uppblåsthet.

Efter kokning rekommenderas det första vattnet att dränera och fortsätt tillagning i färskt vatten..

För att röda eller svarta bönor ska behålla sin färg rekommenderas de att laga mat utan lock, och om man behöver lägga till vatten i processen ska det inte vara kallt..

För att påskynda processen med att laga bönor, saltas inte i början av tillagningen, men i slutet eller redan i färdig form.

Loading...