Så här lagar du skarpa waferrullar i en vaffeljärn: recept med foton

Även som vuxna kan få människor säkert gå förbi de välbekanta rören med de mest olika fyllningarna. Sedan barndomen, minns de flesta sovjetiska elektriska våffelmakare, vilka mödrar och mormor kom närmare helgdagarna eller vid andra tillfällen för att behaga sina barn..

Nu kan denna läckra maträtt tillagas inte bara på “klassiska” enheter, utan även på mer avancerad el och gas..
Vi bager waferrullar i en modern elektrisk våffeljärn
hur приготовить хрустящие вафельные трубочки в вафельнице: рецепты с фото
ingredienser Antal
mjöl 1 kopp
socker 1 kopp
margarin 200 g
vanillin halvpåse (1 g)
ägg 4 stycken.
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 226 kcal

Bulkprodukter vi mäter det vanliga glaset med en kapacitet på en kvart liter.

Vi börjar processen med ägg, socker och vanilj: blanda dem och slå. För detta ändamål kan du resort som en visp och till mixern eller mixern. Vi kontrollerar beredskapen att öka volymen: så snart den överskrider den ursprungliga volymen två gånger eller tre gånger är massan klar för ytterligare förberedelser.

att slå яйца

I en blandning av ägg, socker och vanilj måste du lägga till margarin, som måste sättas på ett varmt ställe i förväg så att det mjuknar.

mjuk маргарин

Fungerar igen med en mixer: slå massan tills den visar sig vara relativt homogen..

blanda upp все до однородной массы

Därefter tar du en sikta och lägger till mjöl i små portioner. För blandning, använd antingen en visp eller en mixer med låg hastighet. Konsistensen borde vara ungefär som gräddfil..

deg на вафли

Nu kan du gå vidare till processens sista steg – bakning. Förbered vaffeljärnet, lite olja det. Det räcker med att göra det en gång innan du steker den första våffeln, eftersom moderna apparater är gjorda med speciella, non-stick beläggningar..

Så snart våffeln är bakad, ta den ut ur våffeljärnet och vrid det i en kon eller i ett strå.

Vi använder klassikerna: en variant av våfflor till sovjetiska våffeljärn

Sovjettvaffeljärnstången minns tydligt av alla. Kanske är några av dem fortfarande i köket och kan baka läckra våfflor. För att förbereda denna söta med hjälp av en sovjetisk enhet för bakning av våfflor, behöver du:

 • Ägg – 3 stycken;
 • Smör – 100 g;
 • Socker – 150 g;
 • Mjöl – 100 g;
 • Vanillin – 1 g.

Vi tar en liten skål, där vi lägger ägg och mjukat oljemassa. Tja det med gaffelkomponenter, tills du får en relativt homogen blandning. Därefter kan du hälla socker åt dem och fortsätta att blanda noggrant..

Sist hälla mjöl och vanilj. Det är nödvändigt att titta noggrant på provet, så att det inte finns några klumpar i den. Om pluggen inte är mycket effektiv kan du använda en mixer eller mixer med minsta effekt..

När basen är beredd ställer vi den åt sidan och fortsätter till framställning av våffeljärn. Det är nödvändigt att smörja bakytan med olja och låt den värmas upp i ungefär en kvart i timmen..

Efter denna tid kan du börja steka. För att lägga ut degen kan du använda en sked eller inte en djup skål. Varje portion bakas i minst 2-3 minuter, varefter den kontrolleras för beredskap. Vi tar bort varje kniv från våffeljärnet med en kniv och försöker snabbt vrida den i ett halm. Detta bör göras mycket noga, eftersom de bara är heta och väldigt heta..

Recept för Crispy Wafer Tubes för Waffle Makers på Gas

Oavsett vilken teknik du använder för bakning ändras inte receptet för våfflor mycket. Om du ska göra våfflor i en våffeljärn som går på gas behöver du:

 • Smör – 100-125 g;
 • Socker – 150 g;
 • Ägg – 2 stycken;
 • Stärkelse – 50 g;
 • Vatten – 150 ml.

wafer трубочкиSmakfull matlagning börjar med uppvärmning av smöret i ett vattenbad. Medan det gradvis mjuknar, behöver du inte slösa tid och börja smita ägg med socker. För att påskynda processen använder vi en mixer eller mixer..

När ett tjockt skum uppkom, kan du lägga smält smör åt det. I det här fallet sluta inte arbeta som mixer. Lägg sedan till stärkelse, samt mjöl. Vi gör det i små portioner..

Den sista ingrediensen som läggs till degen är varmt vatten. Det måste också läggas till en hel del. Den resulterande blandningen avlägsnas på en varm plats, och vi börjar förbereda arbetsplatsen för bakning.

Enheten installeras på spisen, smörjs med olja och väntar tills den värms upp. Därefter kan du börja baka. En wafer har 2 skedar av deg.

Hur man fyller rören?

Wafers är extremt gott och utan fyllning. Men med fyllningen kommer denna delikatesse helt enkelt att snäppas upp. Alternativ än att fylla rörsatsen. De mest populära är:

vafelnue-trubochki

 • Custard, som framställs av äggula (1 st.), Smör (100 g), socker (1 kopp) och mjölk (1 kopp);
 • Curd cream: stekost (helst icke fet, ca 100 g), smör (100 g), socker eller pulveriserat socker (50 g), kondenserad mjölk (bara lite – 15 g), brandy (ett par droppar);
 • Chokladkrämig fyllning, som innehåller minst komponenter – mörk choklad (ca 200 g) och grädde (det är bättre att ta ca 30% fett, 150 ml);
 • Proteinfyllning: Ta ett par äggvitor och socker (120 g).

Förutom de presenterade alternativen kan du använda en mängd olika produkter: nötter, russin, färska och torkade frukter. Det är allt som låter dig tänka dig.

Dessutom kan du experimentera inte bara med en söt fyllning utan också salt: till exempel pajer, riven ost med vitlök, kött och fisk fyllningar, sillolja och mycket mer. Du kan också lägga till några färska grönsaker..

tvorognikiFörbered ugnspannkaka receptet med bilder steg för steg i ugnen enligt våra recept, det är mycket enkelt och gott.

Intressanta osttortillor på kefir med fyllning kommer att diversifiera din frukost, men det kan också vara ett bra mellanmål. Läs hur man gör.

Hur man gör en öppen paj med ost från shortcrustdeig så att fyllningen inte rinner ut och degen tränar inte ut rå. Följ våra recept och allt kommer att träna.!

Användbara tips

I denna ganska enkla maträtt finns praktiskt taget inga fallgropar, men det finns några hemligheter som hjälper till att göra ett riktigt mästerverk:

 1. Om du inte vill få mer anbud, men mer krispiga rör, använd en substitut: i receptet istället för en tredjedel av mjöl, häll i stärkelse;
 2. Våfflarnas plastikhet minskar varje sekund efter att du öppnat våffeljärnet, så du bör inte slösa tid: de måste vridas omedelbart, oavsett hur hett de är;
 3. För att hålla rören krispiga och smuliga under en längre tid, försök hålla dem i en välsluten behållare eller brödkorg;
 4. Om du inte vill fylla rören med söta krämer rekommenderas socker och vanillin från receptet att uteslutas och tillsätt lite salt.
 5. Man måste komma ihåg att för vissa krämer kan man skämma bort den krispiga effekten av våfflor. För att bevara den här egenskapen är det bäst att välja mellan söta alternativ, antingen protein eller grädde baserat på smör och kondenserad mjölk.
 6. För att dekorera rören lite, dopp dem först i smält choklad och sedan i jordnötter, kokosflis eller flerfärgat pulver..

Waferrullar – en otroligt god maträtt som kommer att vara en glädje för dina nära och kära och gäster. Särskilt om de diversifierar inte bara söta, men salta fyllningar. I det här fallet kommer de inte bara att vara en efterrätt, men också ett mellanmål..

Loading...