Smörgåsar med sprutor: enkla recept med foton och video

Sprats har alltid varit ett favorit mellanmål vid ett festligt och vardagsrum..

ljust бутерброды со шпротами на праздник

De är bra på egen hand, direkt från en burk eller i form av snacks för andra rätter, men det är ett speciellt nöje att göra doftande smörgåsar med sprutor till gäster eller till frukost..

Gyllene fiskar med en läcker rökt arom går bra med färskt bröd, med torkad toast eller krispiga croutoner.

Recept aptitretande smörgåsar: kombinera sprutor med olika produkter

I sig själva har sprutor en ljus smak av rökt fisk, så det är bättre att kombinera dem med produkter som har en neutral smak som skuggar själva smaken av fisken..

Så, pickles, potatis, ägg, ost, olika färska grönsaker är perfekta..

Därefter erbjuder vi dig ett fantastiskt urval av recept för smörgåsar med bilder för klarhet av det resulterande mellanmålet..

Med inlagd gurka
smörgåsar со шпротами: простые рецепты с фото и видео
ingredienser Antal
bröd eller bröd 10-12 delar
skarpsill burk
syltade gurkor 3 stycken.
majonnäs att smaka
Tillagningstid: 20 minuter Kalorier per 100 gram: 168 kcal

Kombinationen av salta sprutor och saltad (eller betad) gurka är en klassiker.

Bröd ska skäras i tunna skivor, du kan torka det i ugnen, och du kan använda färskt. Skär gurkor i tunna skivor, och i fallet med orkidéer skärs varje gurka i halvor längs.

Bröd ska smutsas med en liten mängd majonnäs, sätt på varje bit av två fiskar, skaka av överflödig olja från dem, sätt gurkor på toppen. Du kan dekorera smörgåsarna med sprutor och pickles med ett persiljablad eller en dricksvamp.

Med färsk gurka

I detta recept kommer gurka att lägga till friskhet och smak för fisken. För smörgåsar kan du ta:

 • Alla bröd – att smaka (svart och borodino fungerar bra);
 • En burk med burksprutor;
 • Färsk gurka;
 • majonnäs;
 • Smör och ett par vitlöksklyftor.

intressant гренкиFör att göra smörgåsar med sprutor och färsk gurka måste du först laga brödet, nämligen att göra croutoner från det.

Smörj varje bit vitlök med en vitlöksklyfta och borsta med smör, sätt sedan brödet på ett bakplåt och baka i ugnen i ca 5 minuter vid 180 grader.

Titta på brödet – det ska vara rodnad, men inte bränt. Medan brödet bakar, skär gurkan i tunna skivor, ta bort sprutorna från burken.

Smörj croutonerna med majonnäs, lägg ett par fiskar på toppen av varje crouton och dekorera smörgås med ett par skivor färsk gurka.

Med smält ost

För denna mellanmål måste du ta:

 • En smörgåsrulle (speciellt för sesam eller hamburgare eller en stadsrulle);
 • Högkvalitativ bearbetad gräddeost;
 • sprats;
 • Färsk gurka.

Skär brödet i 3-4 skivor i skivor, sprid varje skiva med ost, lägg 2 fisk på toppen och flera tunna skivor av gurka.

Skräddarsydda smörgåsar kan staplas ovanpå varandra och häftas med en spett, eller du kan äta separat.

Med ägg

Dessa hjärtliga smörgåsar är perfekta för en stor frukost. För dem, ta:

 • Borodino bröd;
 • sprats;
 • Kokt ägg;
 • smör.

Skär brödet och ägget i skivor, smör sedan bröd med smör och lägg sprutor på toppen. Lägg äggskivorna på toppen av fisken. Du kan stänka maträtten med hackade gröna lök eller tillsätt en droppe senap för piquancy.

Och ta en titt på receptet i videon! Det innehåller ingredienser som ost, sprutor, gurka och ägg. Det visar sig vara ett gott mellanmål!

Läckra hetsprutor smörgåsar steg för steg

Mycket välsmakande smörgåsar med sprutor i varm form. Denna metod för matlagning avslöjar rökt smak av fisk, gör brödet krispiga och smörgåsen blir till ett doftande mellanmål. För att förbereda fyra portioner, ta:

 • Vitt bröd (kan vara en loaf eller baguette);
 • Flera bitar sprutor;
 • Äggula av ett ägg;
 • 50 gram ost;
 • En matsked gräddfil;
 • Något smör.

het бутерброды с подкопченным вкусом

Bröd ska skäras i bitar och spridas med smör. Skaka osten på den finaste rivaren, blanda med äggulan och gräddfilen och lägg ut halva blandningen jämnt på varje skiva bröd.

På toppen måste du sätta två sprutor. Sprid den andra halvan av ostblandningen i smörgåsar ovanpå fisken.

Baka smörgåsar i ugnen vid en temperatur på 180-190 grader i ca 5-10 minuter.

Se till att de blir gyllene, men inte brända. Servera varma snacks.

Och här är ett video recept för att göra sådana smörgåsar:

Spratkrämskivor

Med detta recept kan du laga en ny originalrätt från de vanliga sprutorna. För honom ta:

 • smör;
 • sprats;
 • senap;
 • Tomatpasta eller ketchup;
 • Citronsaft;
 • Salt och peppar.

Fisken ska avlägsnas från burken, skölj överflödig olja med en servett, hugga den med en gaffel, blanda med lika mycket mjukat smör, senap, tomat, tillsätt citronsaft till pasta..

Den färdiga pastan ska kryddat med salt och rödpeppar efter smak. Sprid pasta kan spridas på färskt bröd eller rostat bröd.

tartlets с начинкойVarje semesterbord kan positivt betona mellanmålkorgar. Fyllda Tartlets: Foto Recept för en Lätt Buffet Snack. Om du drömmer upp, blir de det mest originella semestern!

Eller kanske vill du behandla dina kära gäster med khachapuri med ost? Då är här recepten. På samma plats hittar du och många olika tips om tillagning av dessa kakor.

Läs mer snabba mellanmål recept här. Dekorera festen med de läckra rätterna!

Användbara tips på anteckningen

För att sprutor smörgåsar ska vara läckra är det viktigt att välja rätt ingrediens, nämligen den mycket burken av konserverad mat. För att göra detta, noggrant inspektera varorna i affären – banken ska vara platt, utan luckor och skador.

Märkningen måste vara torr och ren. Var uppmärksam på datum och tillverkningsort. Om allt är klart med datumet – det talar om produktens färskhet, så kommer produktionsplatsen att berätta om vilka råvaror de gjorde konserver från..

Om de gjordes på samma plats där de fångades, betyder det att fisken kom i en burk fräsch. Om konserverad mat producerades långt ifrån havet, var det troligt att råvaran frystes, det betyder att du inte bör förvänta dig någon speciell smak och kvalitet..

Öppna burken hemma, titta noggrant på innehållet – fisken ska vara hel, gyllene, ordnad i vackra, jämnaste rader. Bruten fisk, konstig färg och ännu mer obehaglig lukt bör vara en signal att omedelbart kasta bort denna burk – den var felaktigt förberedd eller lagrad felaktigt..

Om du har tur och bris av hög kvalitet kan du äta dem med bröd, smörgåsar eller snacks med dem. Spratar är bra på egen hand som mellanmål eller som förrätten säger nu – en före måltid som värmer upp aptiten före huvudmåltiden..

Sätt dem på en vacker maträtt, utspädd med oliver eller oliver, syltade agurkar eller skivor ost. Av alla dessa komponenter kan du göra aptitretande canapes. Improvisera och njut av din måltid!