Apple-jamtaarten – een smakelijke taak met een eenvoudige oplossing

Ik wilde lieverd voor thee, maar ook niet de tijd of de wens om heel lang in de keuken te rotzooien? Waarom geen Apple-jamtaart bakken? De vulling is klaar en het deeg kan op de een of andere manier snel worden gekneed uit de producten die in de bakken worden gevonden. In ieder geval is de smaak van vers gebak onvergelijkbaar..

Taart “Rooster” met appeltaart op gistdeeg
pies с яблочным повидлом – вкусная задачка с простым решением
ingrediënten Aantal
jam 300 g
gist 5 g
melk (3,2%) 225 ml
meel 390 g
suiker 35 g
de eieren 2 stuks.
gesmolten margarine 30 g
zout grote schok
Kooktijd: 180 minuten Calorieën per 100 gram: 237 Kcal

Het kneden van deeg op droge gist verkort automatisch de baktijd. Het is niet nodig om een ​​zwerver te plaatsen, het is min 40 minuten. Bovendien is poedervormgist sneller dan vers, dus de massa stijgt 2 keer sneller.

recept:

 1. Melk wordt verwarmd tot 38 graden. Gist wordt erin opgelost. Voeg suiker, een beetje zout, eieren toe. beroering. melk, сахар и дрожжи в кастрюле
 2. Zeef bloem en giet delen in de melk. Kneed in een kom deeg. toevoeging муки
 3. Voeg aan het einde warme margarine toe. Blijf het deeg ongeveer 15 minuten op de tafel kneden, totdat het soepel en gehoorzaam wordt. partij теста
 4. Van de deegbol. Zet in een diepe kom, besprenkeld met bloem. Bedek met een handdoek. Om 2 uur in hete lucht benaderen. bal из теста
 5. Voordat de cake wordt gevormd, wordt het benaderde ronde deeg geplet om de geur van gist kwijt te raken..
 6. Afzonderlijk ¼ deel voor decoratieve tops – raster. Het merendeel van de roll-out een laag van dikte tot 1 cm. Schroef op een deegroller en voorzichtig overgebracht op een bakplaat, ingevet met een druppel plantaardige olie. uitrollen теста для пирога на противне
 7. Appel jam, als het erg dicht is, snij in platen en overlapping verspreid op de basis van de taart. Zachte jam wordt verwarmd tot 30 graden en gelijkmatig verdeeld over de basis, terugtrekkend van de randen van 2 cm. jam
 8. Het deeg dat voor de top is achtergelaten, wordt dun gerold. Snijd in banden en verspreid, met elkaar verweven, op de top van een laag appeltaart. strips из теста для пирога
 9. De randen van de basis van de cake draaien naar binnen, enigszins knijpen, vormen de zijkanten. De cake is bedekt met een handdoek en op proofing (20 minuten). formatie краёв пирога
 10. De oven wordt tot 190 graden verwarmd. Top van de taart besmeerd met ei. Bak een half uur.

Kant en klare cake die onmiddellijk van het vel is verwijderd, is niet nodig. Het moet een beetje “rusten” en afkoelen, zodat de basis gemakkelijk uit de pan kan komen.

We bakken van zoet ongezuurd deeg

Dit is een optie voor zoete tanden, want naast de vulling is het deeg zelf in de cake best zoet. Vloeibare bakbasis – zuur (kefir, vloeibare zure room, zure melk). Gebruik voor pomppoeder zuiveringszout. Het kost heel weinig tijd om de cake te assembleren, omdat het bakken van ongezuurd deeg niet de tijd kost om te rijzen.

Product verhoudingen:

 • appel jam – 200 g;
 • kefir (2,5%) drie dagen – 300 ml;
 • suiker – 180 g;
 • 1 ei;
 • 2 gram baking soda;
 • bloem – 900 g;
 • gesmolten margarine – 100 g;
 • snufje zout.

Tijd – 1 uur.

Calorische inhoud van 100 g – 295 kcal.

recept:

 1. Kefir wordt tot lichaamstemperatuur verwarmd. Roer er suiker, geklopt ei, gesmolten margarine doorheen.
 2. Meel gezeefd, gemengd met soda. Giet de dia op tafel. In het midden maken ze een inkeping waar ze de vloeibare bakbasis inschenken. Kneed snel plastic deeg.
 3. Noch om te rusten, noch om op te stijgen naar ongezuurd gebak is noodzakelijk. Het wordt onmiddellijk verdeeld in stukjes voor de basis en de bovenkant van de taart. De basis wordt 1,5 cm dik gerold en overgebracht naar een ingevette ovenschaal..
 4. Van de rest van de vorm de bovenkant van de open taart. Het kunnen vlechtjes zijn, tapes voor een rijs, een laag met figuren gesneden voor koekjes..
 5. Apple-jam is opgemaakt op basis van botercake en niet te vergeten om 2 cm vrij rond de omtrek te laten. Bedek de bovenkant, wikkel in en knijp de randen..
 6. Tegen die tijd moet de oven worden verwarmd tot 180 graden. Gevormde cake gedurende 35 minuten in een hete oven.
Het zoete deeg komt perfect op tijdens het bakken, het wordt zo luchtig, zacht, weelderig als gist. Maar het probleem met hem is twee keer minder.

Geopende kwarktaart met appeljam

Iedereen die leert taart te bakken, zal dit recept waarderen. Op de wrongel zonder de vloeibare component, wordt het deeg gemakkelijk en snel gekneed. Het belangrijkste is om de massa tot homogeniteit te brengen, zodat er geen enkele brok is.

Product verhoudingen:

 • appel jam – 250 g;
 • kwark (5%) – 400 g;
 • gesmolten boter (72,5%) – 190 g;
 • bloem – 390 g;
 • 2 eieren;
 • suiker – 100 g;
 • aardappelzetmeel – 60 g;
 • frisdrank drinken – ½ theel.

Tijd – 80 minuten.

Calorische inhoud van 100 g – 284,5 kcal.

appel мармелад в домашних условиях

Leer hoe je thuis appelmarmelade kunt maken.

Kook appeltaart in een slowcooker. Het recept is hier te vinden..

Volg de link om te lezen hoe je jam kunt maken.

recept:

 1. Kwark rafelt door een zeef. Selecteer de helft, combineer met de helft van de suiker en een ei..
 2. Voeg aan de wrongelmassa boter, frisdrank toe. geroerd.
 3. Zeef bloem, een deel van de geïnjecteerd in de wrongel. Kneed plastic deeg.
 4. Het klaargemaakte wrongeldeeg wordt tot een bal gerold, in voedselfolie gewikkeld en een half uur in de koelkast gelegd..
 5. Het tweede deel van cottage cheese fray met ei, suiker, een lepel met zetmeel.
 6. Het deeg wordt in een cirkel gerold met een diameter die iets groter is dan het bakvermogen. Ga naar de vorm, en maak noodzakelijkerwijs hoge zijden.
 7. In principe bestrooid met zetmeel. Verspreiden van wrongelvulling. Op de top van een gelijkmatige laag – appeltaart.
 8. De oven wordt 180 graden ingeschakeld. Eenmaal opgewarmd, legt u de cheesecake met gebakken appeltaart. Na 35 minuten zal klaar zijn.

Het bakken van hoog open cakes met veel toppings is het beste in siliconen of gesplitste vormen. Dus het zal gemakkelijker zijn om gebak te krijgen en het over te dragen aan het gerecht..

Zandkoekgebak

De snelste en gemakkelijkste versie van zandkoekdeegtaart met jam. Bij het bereiden van producten heeft u niet meer dan 15 minuten nodig, een uitstekende oplossing in gevallen waar er absoluut geen tijd is om in de keuken te rotzooien.

kruimelig песочный пирог с яблочным повидлом

Product verhoudingen:

 • jam – 200 g;
 • roommargarine – 200 g;
 • bloem – 260 g;
 • suiker – 80 g;
 • bakpoeder – 1 pak;
 • snufje zout.

Tijd – 50 minuten.

Calorische inhoud van 100 g – 411 kcal.

recept:

 1. Meel gezeefd, vermengd met bakpoeder.
 2. Margarine, goed uitgehard in de koelkast, wordt snel gehakt zo klein mogelijk..
 3. Giet suiker en bloem in margarine. Roer en wrijf handen om fijne kruimels te verkrijgen.
 4. De helft van de massa wordt in de bakvorm gegoten, vlak, vormt lage zijden. Lichtjes aangedrukt met een spatel.
 5. Overlaid verspreid over de plaat dichte appeljam.
 6. Sluit de vullaag van de resterende zandkruimels.
 7. Oven omvat 180 graden. Na een paar minuten zet je het formulier erin. Gebakken geraspt zandgebakdeeg gedurende 40 minuten.
Het deeg voor dit recept is erg kruimelig. Daarom moet je de taart laten afkoelen voordat je de cake uit vorm krijgt. Daarna kun je veilig overgaan naar een gerecht, in stukjes snijden en serveren met thee..

Handige tips

Gist en gebak voor zoete taarten moeten zacht en gehoorzaam zijn. Als de massa blijft plakken tijdens het kneden, is het beter om je handen te smeren met zonnebloemolie. Maar voeg in geen geval bloem toe. Anders wordt het deeg zwaar, sta je slecht op en na het bakken werkt het niet weelderig.

Om droge gist sneller te laten werken, kan recht deeg in een voorverwarmde oven worden geplaatst tot 50 graden. Boter, zoet deeg, daarentegen, kan niet lang in warmte achterblijven – breng het over naar de vorm en bak het onmiddellijk na het kneden.

Bij het vullen van de wrongelcake met appeljam, kun je optioneel gestoomde rozijnen of licht geplette pinda’s toevoegen. En bak zandkoekdeeg voor een verscheidenheid aan smaken na het afkoelen en bestrooi met geraspte chocolade.

In de video – een eenvoudig en zeer smakelijk recept voor het maken van de taart:

Zo anders kunnen pastei zijn met dezelfde vulling met appelvulling. Dit soort jam is goed met elk deeg en bakken is altijd succesvol. Daarom volstaat het om een ​​audit in de keuken uit te voeren, een set producten te kiezen en te beginnen met koken..

Loading...