Calorieborsjt van verschillende soorten vlees

informatie о борщеBorsch is lang niet langer gewoon een nationaal gerecht of een verscheidenheid aan soep.

Hij wordt geliefd bij mensen in verschillende landen, maar nergens ter wereld vind je minstens twee huisvrouwen die hem precies hetzelfde zouden koken.

Het lijkt erop dat iedereen bijna dezelfde ingrediënten gebruikt, maar de smaak is nog steeds anders.

Maar veel mensen die naar de figuur kijken en zorgvuldig de calorieën tellen in elk deel van het voedsel dat ze eten, worden gedwongen zichzelf te beperken en weigeren een bord met een smakelijk, rijk gerecht..

Doen ze het juiste, is het echt veel calorieën bevat dit gerecht?

Laten we proberen de voedingswaarde van de meest populaire soorten borsjt te begrijpen en te berekenen – mager gekookt in bouillon van verschillende soorten vlees, koud en groen.

Calorie vleessoep bereid met verschillende soorten vlees

Aantal калорий в борще с разными видами мяса

Voor de bereiding kunt u verschillende soorten vlees gebruiken.

Meestal wordt dit gerecht gekookt met varkensvlees; de ribbetjesbouillon is bijzonder lekker en rijk, de calorische waarde is ongeveer 100 kcal per 100 gram van het gerecht dat klaar is.

In varkensbouillon is het aantal calorieën 40 kcal per 100 gram.

Het caloriegehalte van vleesbouillon is ongeveer 52 kcal per 100 gram.

Maar omdat dit gerecht naast vlees, aardappelen, kool, bieten en wortelen nog vele andere ingrediënten bevat, is het noodzakelijk om hun voedingswaarde te berekenen, niet alleen het aantal calorieën in de bouillon..

De meest calorierijke groente die in de samenstelling zit is aardappelen, 100 gram ervan bevat 77 kcal..

Rode biet staat op de tweede plaats, bij het koken haalt de voedingswaarde 49 Kcal per 100 gram.

Volg daarna uien (41 kcal), wortelen (39 kcal) en andere groenten..

We mogen de kool niet vergeten, de soep met verse kool bevat 63 kcal per 100 gram.

Dus, rekening houdend met de voedingswaarde van alle ingrediënten met vlees, kan de calorische waarde van 100 gram van de afgewerkte schaal variëren van 70 tot 100 kcal, liefhebbers van zure room weten dat het toevoegen aan borsjt de voedingswaarde van de afgewerkte schaal verhoogt met ongeveer 50 kcal.

voorbereiding ухи из горбушиOor van het hoofd van roze zalm, probeer dit prachtige gerecht te maken, ik verzeker je, je zult het leuk vinden.

Een interessante Forshmak klassieke snack, laat niemand onverschillig hoe hij het moet koken, lees dit artikel..

Voor liefhebbers van gezonde voeding, raden we aan het artikel over het maken van sap van selderij te lezen, een link naar het artikel: https: //notefood.ru/pitanie/pravilnoe-pitanie/kak-prigotovit-selbderey.html

Het normale deel voor een volwassene is echter niet 100, maar ongeveer 300 gram; dienovereenkomstig moet het aantal calorieën vermenigvuldigd worden met drie, dat wil zeggen dat het geschatte aantal calorieën in 1 plaat 150 kcal zal zijn.

Dit is echter de berekening van calorieën alleen voor varkensvleesgerechten.

Maar iemand houdt niet van varkensvlees, maar iemand is vrij vet varkensvlees bouillon is gecontra-indiceerd om gezondheidsredenen.

In dergelijke gevallen wordt het gekookt op ander vlees – bijvoorbeeld op rundvlees, in dit geval is de voedingswaarde 77 kcal..

Rundsvlees bevat een grote hoeveelheid collageen, daarom wordt het aangeraden om te worden gegeten door mensen die lijden aan gewrichtsaandoeningen..

De voedingswaarde van Borsjt in runderbouillon is merkbaar lager dan die van hetzelfde gerecht, maar dan met varkensvlees, en is ongeveer 50 kcal per 100 gram.

Het meest dieettype vlees is kip, wat betekent dat de calorische inhoud van borsjt met kip minimaal is en per 100 gram product, de voedingswaarde ervan is 34 kcal.

Als je de bouillon samen met de schil van het vlees kookt, zal de voedingswaarde ongeveer hetzelfde zijn als in runderbouillon – 50 kcal per 100 gram.

En als de huid vooraf is verwijderd, dan zal dit cijfer dalen tot 34 kcal, en het gerecht op deze bouillon zal niet alleen smakelijk, maar ook nuttig, licht blijken te zijn, dat het werk van het spijsverteringsstelsel gunstig beïnvloedt.

Het is de moeite waard om op te merken dat borsch over het algemeen een erg gezond gerecht is en dat de calorieën in de samenstelling naar een “goed doel” gaan, waarbij het lichaamswerk wordt genormaliseerd, in plaats van het af te zetten in de vorm van overtollig vet..

Liefhebbers van rode borsjt krijgen te horen dat het aantal calorieën erin ongeveer 100 kcal per 100 gram bedraagt.

Magere soep

Calorie inhoud постного борща

Magere of vegetarische borsjt wordt gekookt zonder vlees toe te voegen, in plantaardige bouillon is het aantal calorieën ongeveer 23 kcal per 100 gram van de afgewerkte schaal met bonen.

Voor verzadiging voegen velen bonen toe aan zo’n gerecht – hoewel het plantaardige eiwitten bevat, en geen dierlijke eiwitten, is het net zo goed als vlees in voedingswaarde.,

Het blijkt niet alleen bevredigend, maar ook ongelofelijk lekker.

Het caloriegehalte van dergelijke magere borsch zonder vlees is 27-30 kcal per 100 gram, daarom wordt het niet alleen aanbevolen aan mensen die vasten of een vegetarische levensstijl volgen, maar ook aan diegenen die om een ​​medische reden willen afvallen of een dieet willen volgen.

Ook zal de calorische inhoud zonder bonen, respectievelijk, iets lager zijn, ongeveer 25 kcal..

Calorie-inhoud in groene borsjt

Calorie inhoud зелёного борща

Groene borsjt is een geweldig zomerschotel.

Bereiding van soepborsch met toevoeging van een groot aantal verse kruiden – zuring, dille, peterselie – evenals gekookte eieren, zuring borsch kan slechts tot 12 kcal bevatten.

De meeste huisvrouwen koken dit gerecht zonder toevoeging van tomatenpuree – het blijkt niet minder smakelijk en smakelijk gerecht..

Vergeleken met andere soorten, vooral met vlees, is groene borsch vrij caloriearm – slechts 37 kcal per 100 gram van de voltooide schaal, respectievelijk iets meer dan 100 kcal per plaat van 300 gram.

Koude borsch – caloriearm gerecht

Koude borsch kan een “naast familielid” van okroshka worden genoemd: het is gekookt met wei en kefir, en het bevat gekookte worst, verse komkommers, groenten.

Ervaar zelf hoe je snel zo’n smakelijk en bevredigend gerecht kunt bereiden..

Maar, in tegenstelling tot okroshka, omvat het noodzakelijk bieten – anders zou het simpelweg het recht verliezen om de trotse titel van borsjt te dragen..

Zo’n gerecht is heel verfrissend op een hete, hete zomerdag, zonder een slecht effect op het figuur te hebben..

Dit gerecht zelf is een caloriearm voedsel: de voedingswaarde is slechts 25 kcal per 100 gram..

Maar als u plotseling de calorische waarde ervan verder moet verlagen, dan kan in dit geval kefir of wei in de samenstelling van de schaal worden vervangen door gewoon gekookt water: deze optie is ook erg smakelijk, en de calorische inhoud van 100 gram van de voltooide schaal is teruggebracht tot 25 kcal.

Zo blijkt dat borsch een zeer gezonde, smakelijke en tegelijkertijd relatief calorie-arme schotel is..

U kunt er dus van genieten, zonder de gezondheid of vorm te bederven..

Maar vergeet niet dat alles met mate goed en nuttig is..

Loading...