Compote van bevroren bessen – een gezonde en verkwikkende drank het hele jaar door.

De compote van bevroren bessen kan op verschillende manieren en volgens verschillende recepten worden bereid, die elk een andere smaak hebben. Welke bessen ook worden gebruikt bij de vervaardiging van compote, deze drank zal nog steeds zeer nuttig zijn en zal helpen om een ​​deel van de vitamines te krijgen die het lichaam nodig heeft, vooral in de winter.

compote

Invriezen en conserveren stelt u in staat om de voedingsstoffen in de producten langdurig te bewaren..

Gekonfijt fruitdrankje
compote из замороженных ягод – полезный и бодрящий напиток круглый год
ingrediënten Aantal
gefilterd helder water (kan mineraal zijn) 3 l
gekonfijte sinaasappel of citroen 50 g
bevroren bramen, frambozen, kersen, aalbessen 200 g
suikerzand 5 el.
Kooktijd: 70 minuten Calorieën per 100 gram: 31 Kcal

De zoete smaak van deze compote gemaakt van bevroren zomerbessen zal erg populair zijn bij kinderen en volwassenen..

Ze zetten een kan water op het vuur (het vuur moet op medium worden ingesteld), gekonfijt fruit en suiker worden er gegoten. Wanneer het water begint te koken, wordt de vloeistof geroerd om de suiker volledig te laten oplossen. Nu kun je bessen naar het water sturen.

De compote mag opnieuw koken en wacht 5 minuten laten bakken. De kachel wordt uitgeschakeld en de drank wordt gedurende een half uur vóór het drinken getrokken..

Na het uitproberen van de voltooide compote, kun je de hoeveelheid suiker bepalen die je de volgende keer nodig hebt, omdat iedereen verschillende smaken heeft..

Compote van bosbes en appelbes

Deze ongewone combinatie van bevroren bessen geeft een scherpe, verfrissende bessensmaak..

producten:

 • 1 kopje bevroren bosbessensap en bergas;
 • 50 g gekonfijte sinaasappel of citroen;
 • 2 liter schoon drinkwater;
 • van 5 eetlepels. suiker;
 • 1 theelepel elke vloeibare consistentie van honing.

Kooktijd: 20 minuten (afgezien van de tijd voor koeling).

Calorieën per 100 g: 30 kcal.

Water wordt gekookt in een pan met suiker totdat het oplost. Gooi vervolgens dezelfde veenbessen met rowan, kook ongeveer 3-4 minuten en zet de pan opzij. Dan hebben de bessen een beetje crush nodig met een vijzel of lepel en laten ze de vloeistof afkoelen..

shish kebabLees hoe kiplever kebab te koken – een zeer eenvoudige en smakelijke schotel voor een landelijke picknick..

Neem nota van de recepten dieetschotels van kwark – wij bieden u voor elke dag schotels aan.

Lees hoe je een brownie cake kookt in een slowcooker – een zeer smakelijk dessert..

Compote van bevroren aardbeien, bramen en krenten

In dit recept worden de uitgesproken aardbeiensmaak en het aroma in evenwicht gehouden door zuurheid, die wordt gegeven door braambessen en krenten (het is beter om het te proberen koken met rode aalbessen, maar zwart is ook geschikt).

producten:

 • 150 g bramen en krenten;
 • 200 gram aardbeien;
 • 2 liter zuiver water;
 • 1 kopsuiker.

Kooktijd: 20 minuten (afgezien van de tijd voor koeling).

Calorieën: 40 kcal per 100 g drank.

Kook water en suiker. Wanneer de laatste is opgelost, giet de bessen terug, kook opnieuw. Verlaag vervolgens het vuur en laat 5 minuten koken. Zet opzij van de kachel en laat afkoelen door de borden te sluiten.

Bessen verfrissend drankje met munt

Verfrissende schaduw geeft dit drankje een frisse muntsmaak..

producten:

 • 50 g framboos;
 • 150 g bevroren rode en zwarte bessen;
 • schil van 1 kleine citroen;
 • 1 takje munt.

Kooktijd: 30 minuten.

Calorisch gehalte per 100 g: 33 kcal.

Giet water in een pan, doe schil en suiker op dezelfde plaats. Kook de vloeistof, giet krenten en frambozen, zet munt. Kook gedurende 5-7 minuten. Sluit de gerechten vervolgens met een deksel en wacht tot de compote afgekoeld is (haal uit de kachel).

Bessencompote

Currant zelf is een erg smakelijke, lichtzure, zure bes en kan de basis van een drankje zijn..

producten:

 • 1 kopje bevroren krenten;
 • 2,5 liter schoon water;
 • 4 stuks kruidnagel;
 • 1/2 kopsuiker.

Kooktijd: 30 minuten.

Calorie gehalte: 15 kcal per 100 g compote.

voorbereiden замороженные ягоды

Alle producten worden verzameld in een pan, gevuld met water en op het vuur gezet..

toevoegen сахар

Wanneer het drankje begint te koken, wordt het een paar minuten op het vuur gehouden, waarna het wordt opzij gezet en wacht tot het is afgekoeld, bedekt met een deksel..

compote

Hoe maak je een drankje in een slowcooker

Het slowcooker kan een groot aantal gerechten bereiden, inclusief compotes. Als je de bessen en andere producten in het apparaat laat, krijg je na een tijdje de vertrouwde lekkere drank, waarvan de voorbereiding het harde werken niet waard was.

producten:

 • 1/2 kopje bevroren aardbeien, kersen, rode aalbessen;
 • 1/3 kopje zwarte bessen;
 • 2,5 liter drinkwater, gefilterd water;
 • 5 el. l. suiker.

Drinktijd: 25 minuten.

Calorieën: 45 kcal per 100 g compote.

Alle producten worden in de multikokerpot gevouwen. Er wordt water in gestort. Als u de modus “Stomen” selecteert, stelt u de bereidingstijd in op 20 minuten. Filter de drank voor gebruik.

Soorten bessen die worden gebruikt in compote, u kunt naar eigen goeddunken veranderen.

Voorbereiding op de winter

Compotes zijn vatbaar voor conservering, dus u kunt ze van tevoren koken en ze in blik sluiten om te genieten van de smaak van uw favoriete drankje in de winter, zonder tijd te verspillen aan de voorbereiding. Overweeg het eerste recept van bevroren bessencompote voor de winter..

producten:

 • 500 g kersen en frambozen;
 • 3 liter schoon drinkwater;
 • 1-2 glazen suiker.

Bereidingstijd (de koeling van gesloten blikken niet meegerekend): 1 uur.

Calorisch gehalte: 55 kcal per 100 g.

Banken voor het oogsten worden goed gewassen en gesteriliseerd door stoom of water. Dan vallen ze in elke voorbereide pot met bessen in slaap (de container moet voor een derde gevuld zijn met bessen en de rest met water). Giet er kokend water bij en laat het een half uur staan. Giet het water in een pan, voeg suiker toe en doe het op het vuur, breng de siroop aan de kook. Nadat de suiker is opgelost, wordt de hete vloeistof opnieuw in de blikken gegoten, die onmiddellijk worden opgerold en op een warme donkere plaats worden gelegd voor afkoeling (ze zouden op dit moment niet moeten worden omgedraaid, meestal gebeurt dit na afkoeling, wanneer ze naar de opslag worden gestuurd).

Voorbereiding voor de winter van zwarte appelbes

Appelbes is zeer nuttig, bevat veel nuttige elementen, het staat bekend als een uitstekende antioxidant. Ook helpt het gebruik van deze bes om de immuniteit te verhogen, de jeugd behouden.

Rowan juice compote behoudt alle nuttige eigenschappen van de bessen en is perfect bestand tegen de dorstlessende dorst.

producten:

 • 500 g lijsterbes;
 • 1,5 liter gefilterd, bronwater of mineraalwater;
 • 1 kopsuiker.

Kooktijd: 1 uur.

Calorisch gehalte: 54 kcal per 100 g.

Berry zet in potten en giet hete siroop (gekookt water met suiker). Appelbes – bittere taart.

Als u een zure smaak wilt toevoegen, kunt u een schijfje citroen in elke pot doen of een paar lepels kersensap toevoegen.

De potten bessen en siroop worden gesloten met deksels en onder een deken geplaatst, waar ze worden achtergelaten totdat de vloeistof volledig is afgekoeld..

Invriezende bessen voor de toekomst

ijskoud ягодOm de bessen zo lang mogelijk te bewaren, kunt u ze invriezen. Op elk moment dat je een gezonde fruitcompote wilt maken, moet je ze gewoon uit de vriezer halen en in water leggen.

Kies om te bevriezen heeft goede bessen nodig, zonder sporen van rottigheid en andere gebreken, niet te verkreukeld. Ze kunnen worden gewassen en mogen drogen. Daarna moeten de bessen worden ontbonden in containers of plastic zakken en naar de vriezer worden gestuurd..

Omdat de bessen worden gewassen voor het invriezen, hoeft u ze niet opnieuw te spoelen voordat u ze gaat koken. Met betrekking tot winkelproducten weet u het niet zeker, dus moeten ze worden gewassen onder koud stromend water..

Handige tips

Als de drank wordt gebrouwen van bevroren bessen, hoeven ze niet te worden ontdooid voordat ze in het water worden gegooid. Door het ontdooien verliezen ze veel sap en voedingsstoffen. Het enige dat u hoeft te doen is de bessen wassen met koud water onder de kraan.

Terwijl de bessen koken, is het beter niet weg te lopen van de pan. Dit proces vindt plaats met de kap verwijderd. Wanneer de drank is ingesteld om af te koelen, dek de gerechten dan af met een deksel.

Voordat u compote in cirkels of glazen giet, kan deze worden gefilterd door een klein vergiet of gaasverband. Suiker kan worden vervangen door honing of beide ingrediënten gebruiken..

Na het koken blijft de pulp er niet per se uit. Het wordt toegevoegd aan de vulling voor het bakken of gebruikt als een toevoeging aan granen, stoofschotels..