Cupcake Cream Recepten Stap voor stap

Aan de vooravond van een familiefeest of een heldere vakantie met de komst van langverwachte gasten in het huis is het goed om een ​​heel mooi, ongewoon dessert te koken – cupcakes. Deze kleine cupcakes zijn versierd met chocolade, noten, rijpe bessen en stukjes fruit met een romige luchtkap die vrolijk of pastelkleurig is..

Het is geen toeval dat kleine cakes recentelijk hun populariteit hebben gekregen. Fans van thuis bakken houden ervan om ze te koken: je kunt altijd je geliefden en vrienden verrassen.

En de cupcakes worden gewaardeerd door de zoetekauw – estheten, kijkend naar deze altijd prachtig versierde traktaties, verheugt zich in het oog. De basis van de cupcake cakes, en ze zijn versierd met een zachte, letterlijk smeltende crème, die op verschillende manieren kan worden bereid.
Eiwitcrème voor cupcakes, die zijn vorm behoudt
recepten приготовления крема для капкейков пошагово
ingrediënten Aantal
suiker 200 g
de eieren 5 stuks.
warm water 120 ml
citroenzuur 2,5 g
Kooktijd: 20 minuten Calorieën per 100 gram: 50 Kcal

Om de cupcakes lekker te maken en hun petten lang hun vorm te houden, gebruiken koks producten die moeilijk te vinden zijn in de winkel..

Eiwitroom wordt bereid met ingrediënten die beschikbaar zijn voor elke gastvrouw. Zo’n vulling is eenvoudig van smaak, er zit weinig verfijning en singulariteit in, maar ondanks dit is lichte luchtcrème meestal geliefd bij iedereen die het probeert..

Om het te koken, giet je warm water in een kleine pollepel en voeg je suiker toe. Zet de pollepel op een goed verwarmd kookoppervlak en kook de siroop.

Voeg citroenzuur toe aan zoet water, roer constant de inhoud van de pollepel, kook 7 minuten. In een glazen kom om het wit van de dooiers te scheiden.

Gebruik een mixer om de eiwitten te kloppen tot een elegant schuim is gevormd. In een container met geklopte eiwitten giet je voorzichtig het zoete water, combineer je de resulterende componenten met een mixer.

Klop de massa gedurende minstens 7 minuten.

Room “Kaas” met room

crème чиз

ingrediënten:

 • crème 33% – 100 ml;
 • poedersuiker – 80 g;
 • kwark – 450 g;
 • een snuifje vanille.

Kooktijd: 30 minuten.

Calorie in één stuk: 60 kcal.

Een room gemaakt met behulp van kwark en room met een hoog vetgehalte verliest met de tijd geen bepaalde vorm..

Cupcakes die met deze crème zijn gedecoreerd, kunnen een aantal dagen bij kamertemperatuur op een mooie schaal liggen, terwijl ze de mooie vorm van hun doppen behouden. De room voor het koken moet minstens 2 uur in de koelkast blijven staan.

Maak eerst de slagroom, ze moeten nog dikker worden. Leg de kaas vervolgens in een glazen kloppers en giet het poeder over de componenten. Ingrediënten slagroom tot volledig gebonden..

Lichte, licht zoute kaassmaak zal een onvergetelijke smaak toevoegen aan de delicatesse. Deze crème zal zeker worden gewaardeerd..

Recept Citrus Botercrème

ingrediënten:

 • suiker – 100 g;
 • eieren – 2 stuks;
 • citroen – 1 stuk;
 • oranje – 1 stuk;
 • boter – 30 g.

Kooktijd: 45 minuten.

Calorie in één stuk: 70 kcal.

Deze crème kan niet alleen cupcakes, maar ook andere zoete deegwaren en fruit versieren. Dunne citrusakkoorden geven het bakken een zwakke zuurgraad, waardoor een verfijnde afdronk ontstaat..

De schil wordt verwijderd van de citroen, die moet worden gesneden. Sap overleeft uit sinaasappel- en citroenpulp.

in stukken hakken цедру

Eieren worden opgeklopt met een vork, er wordt citrusensap in gegoten..

toevoegen яйцо

Het mengsel moet gedurende 30 minuten worden toegediend. Wanneer de opgegeven tijd is verstreken, moet deze worden leeggemaakt. Giet de massa in een kleine emmer en plaats op een voorverwarmd kookoppervlak..

maken крем

Voeg olie toe aan de componenten, roer het mengsel constant en kook 15 minuten tot het dik is. Koel mengsel en versier er gebakken cupcakes mee.

om te versieren

Chocolade Mascarpone Recept

ingrediënten:

 • Mascarponekaas – 350 g;
 • crème 33% – 200 ml;
 • chocolade – 1 tegel;
 • poedersuiker – 150 g.

Kooktijd: 45 minuten.

Calorie in één stuk: 60 kcal.

Donkere chocolade met een cacaogehalte van ten minste 70% is goed geschikt voor de bereiding van een zachte smeltpasta met lichte chocolade-tonen..

Poedersuiker en room, klop en giet de resulterende massa in een container met mascarpone. Een reep chocola breekt in plakken, die in een pollepel worden gelegd en in een waterbad worden gedaan.

Chocolade mag niet heet zijn, maar slechts een beetje warm. Wanneer het begint te smelten, giet het dan in de resulterende massa room, kaas en poeder. Versla de componenten totdat ze volledig zijn gehecht..

Cupcake Curd: stap voor stap recept

kwark

ingrediënten:

 • poedersuiker – 50 g;
 • magere kwark – 180 g;
 • boter – 70 g;
 • snuifje vanille.

Kooktijd: 35 minuten.

Calorie in één stuk: 70 kcal.

Deze crème is populair bij zowel kinderen als volwassenen. Zeer licht, sappig en luchtig, deze verbazingwekkende delicatesse is een echte vondst voor een goede huisvrouw. Kwark moet worden voorgekoeld en door een fijne zeef worden gemalen. Zachter boter in een waterbad en voeg toe aan kwark. Klop de componenten in een diepe glazen bak tot ze glad zijn. Poeder wordt in de massa gegoten en een snufje vanille wordt toegevoegd. Het mengsel wordt geklopt tot een dichte consistentie. De crème is klaar voor decoratie.

Engelse vla

ingrediënten:

 • suiker – 120 g;
 • melk – 0,4 l;
 • boter – 60 g;
 • ei – 1 stuk;
 • een snuifje vanilline;
 • zetmeel – 1 eetlepel.

Kooktijd: 45 minuten.

Calorie in één stuk: 70 kcal.

Dit recept wordt beschouwd als een van de moeilijkst te bereiden. Maar de resultaten van het werk zullen u zeker bevallen: de crème is zo delicaat dat het gewoonweg onmogelijk is om er afstand van te nemen..

Met deze crème kun je ook eclairs gebrouwen cake bakken of lagen Napoleon-cake ermee laten weken. Om te beginnen combineert de dooier met suiker en zetmeel, de componenten worden verwarmd in een waterbad..

Bij verhitting moeten ze voorzichtig worden geroerd. Vervolgens wordt de melk geleidelijk ingeschonken, deze moet heel fris en koel zijn. Als de melk gekruld is, zal de crème niet werken.

De massa moet tot koken worden verwarmd, wanneer het oppervlak is bedekt met luchtbellen, moet de pan uit het waterbad worden verwijderd. In het mengsel moet je zachte boter toevoegen, alle ingrediënten roeren langzaam.

Heerlijke vla op oliebasis is klaar.

fruit коктейлиHeerlijke en gezonde cocktailrecepten in een blender.

Lees hoe je een hamburger kunt maken..

Let op het ongelooflijk heerlijke recept voor pizza op bladerdeeg.

Kaasroom voor dessert

ingrediënten:

 • poedersuiker – 130 g;
 • kwark – 340 g;
 • boter – 120 g;
 • snuifje vanille.

Kooktijd: 40 minuten.

Calorie in één stuk: 70 kcal.

De doppen van kaascrème cupcakes zien er erg smakelijk en aantrekkelijk uit. Dankzij hun romige kaasbasis behouden ze hun vorm goed. Nadat u de roomkaas in de winkel hebt gekocht, moet deze gedurende enkele uren goed worden gekoeld..

En de boter die nodig is voor het recept, houd het goed in de hitte zodat het de gewenste zachtheid verkrijgt. Als je deze subtiliteiten van koken volgt, kun je een zachte smeltstructuur van de crème krijgen, precies zoals het hoort.

Olie en poeder worden gedurende 5 minuten opgeklopt om een ​​dikke consistentie te verkrijgen. Vanille en zachte kwark worden aan het mengsel toegevoegd..

Alle ingrediënten worden grondig gemengd en een smakelijke kaasversiering voor mini-muffins is klaar..

Recept met bananen

banaan

ingrediënten:

 • gecondenseerde melk – 90 g;
 • bananen – 2 stuks;
 • boter – 90 g.

Kooktijd: 30 minuten.

Calorie in één stuk: 75 kcal.

Met bananencrème worden cupcakes heel harmonieus gecombineerd. Als de hostess besliste om een ​​banaanroom te koken, zou zij moeten weten dat in vergelijking met andere recepten, deze decoratie voor cupcakes een vloeibare textuur heeft..

Deze crème kan niet op een glijbaan op een cupcake worden gelegd, omdat deze geleidelijk aan de zijkanten zal lekken. Ze zijn meestal besmeurd met de toppen van de cake en bovenop is het versierd met rijpe bessen.

Om de crème dikker te maken, kunt u de gecondenseerde melk vervangen door poeder of een kleinere hoeveelheid bananen gebruiken. Maar de smaak van de room zal in dit geval worden veranderd en het zal niet zo zacht en smakelijk zijn..

Om bananen te behandelen, moet boter een uur lang warm worden gehouden. Plaats vervolgens gecondenseerde melk in een glazen pot en voeg er wat olie aan toe.

De massa moet na het kloppen homogeen zijn, maar u moet ervoor zorgen dat deze niet begint te exfoliëren. Klop de bananen in een aparte container om ze in een zachte brij te veranderen.

Meng alle ingrediënten en klop ze goed met een mixer..

Handige tips

 1. Zoals bekend behoudt bananencrème zijn vorm tamelijk slecht vanwege zijn vloeibare textuur. Om de crème dichter en dikker te maken, kan deze na de bereiding een half uur in de kou worden geplaatst. Elke 10 minuten wordt aangeraden om iets te roeren.
 2. Als u een bananencrème van tevoren klaarmaakt, moet de container met de afgewerkte massa bedekt worden met een speciale film. Immers, in contact met lucht, wordt de banaan donkerder.
 3. Desserts, gedecoreerd met kaasimpregnatie, zeer lang behouden een aantrekkelijk uiterlijk. Dergelijke lekkernijen moeten worden voorbereid voor toekomstig gebruik, omdat ze niet zullen uitdrogen en niet binnen enkele dagen zullen verslechteren..
 4. Voor de bereiding van kaasmutsen kan worden gebruikt als een roomkaas en kwark. Maar het is beter om voorkeur te geven aan kwark: de structuur is ideaal voor zulke zoete decoraties..
 5. Om de juiste “kaas” te krijgen, moet je een zachte boter en goed gekoelde kaas gebruiken. Alleen als aan deze voorwaarden wordt voldaan, zal de crème weelderig worden en de gewenste vorm goed behouden..
 6. Gebruik voorgekookte kaascrème is heel goed mogelijk. In een speciale film wordt een dergelijke crème goed bewaard in de koelkast. Kaasmassa zal niet binnen 5 dagen verslechteren.
 7. Als de cupcakes zijn versierd met bevroren bessen en fruit, moeten deze producten van tevoren worden ontdooid. Anders kunnen ze zowel het uiterlijk als de smaak van deze prachtige traktatie bederven..
 8. Als de crème is voorbereid voor liefhebbers van snoep, moet u de hoeveelheid poedersuiker verhogen in vergelijking met het gedeelte dat is gespecificeerd in recepten.
 9. Bijna alle recepten zijn zeer snel bereid. De bereiding duurt 15-20 minuten, dus de crème kan vlak voor het serveren worden gedaan..

Samen met heerlijke cupcakes, versierd met elegante hoeden van fijne luchtcrème, is er in elk huis een feestelijk gevoel. Bak cupcakes met je favoriete crème, en blije glimlachen van lieve mensen zullen de beste dank zijn.

Loading...