Gerst koken in een slowcooker

Parelgort is een prachtige kroep, het bevat een vitamine-mineralencomplex, rijk aan eiwitten, vetten en koolhydraten, aminozuren en vezels. Dus, de lysine die erin zit geeft de huid gezondheid en zachtheid als gevolg van de afgifte van collageen.

Gezonde tanden, nagels en haar, sterke immuniteit en een goede stofwisseling – gerst is een uniek product dat alleen met de beste hand het werk van alle organen beïnvloedt, een reinigend effect heeft.

Voor het bereiden van Alkmaarse gort in een slowcooker, kunt u het menu perfect diversifiëren en de smaak van deze ontbijtgranen waarderen..

Recept voor heerlijke gerst
hoe вкусно приготовить перловку в мультиварке
ingrediënten Aantal
grutten 2 glazen
boter 50 g
water 2 glazen
zout proeven
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 51 Kcal

Gerstegarnituur in een slow cooker is een eenvoudig en gemakkelijk proces. Zo’n bijgerecht past overal, vis of vlees.

Voordat je gaat koken, moet je de korrels goed uitspoelen, zodat de bijgerecht kruimeliger wordt. Door de gerst enkele uren in warm water te weken (u kunt de nacht doorbrengen), is het mogelijk om de bereidingstijd aanzienlijk te verkorten. Dus, koken:

 • Gewassen graan lag in de multicooker van de kom met andere ingrediënten, zet de modus “Pap”;
 • Na het mengen van alle ingrediënten en het instellen van de kooktijd gedurende 2 uur, hoeft u alleen nog te wachten tot het einde van het koken..

Heerlijke en stevige gerst-garnering laat niemand onverschillig.

Hoe gerst pap te koken met vlees

Alkmaarse gort krijgt een speciale smaak als het wordt gekookt in vleesbouillon. En als je vlees toevoegt aan Alkmaarse gort, krijg je een heerlijke maaltijd: zeer voedzaam en aromatisch. Met de komst van de multikoker is het proces voor het maken van gerst sneller en aangenamer geworden. En een van de beste recepten voor het maken van Alkmaarse gort met de toevoeging van vlees in de Redmond-multikoker is hieronder weergegeven..

Voor het gerecht zijn 6 ingrediënten nodig:

Alkmaarse gort 2 multi-cups
Varkensfilet 200 g
wortelen 1 stuk
ui 1 stuk
water 4.5 multistack
zout Proeven

De kooktijd duurt iets meer dan een uur en de calorische waarde is 101,06 kcal. voorbereiding:

  • Spoel het graan eerst uit en laat 15-20 minuten in water staan;

perlovaya-krupa

  • Bereid groenten voor: snipper de ui, wrijf de wortel;

hakken морковь

  • Was het vlees, snij in blokjes, bij voorkeur niet groot;

hakken мясо

  • Leg ons vlees in een ingevette kom, bak gedurende 5-7 minuten in de “Frituren” -modus. Daarna zullen er ook voorbereide groenten naar toe gaan – voor nog eens 10 minuten van hetzelfde regime;

het vlees обжарить

 • Voor de bovenstaande ingrediënten is het noodzakelijk om granen, water, zout naar smaak toe te voegen en ook uw favoriete kruiden toe te voegen. Enigszins gemengde inhoud, zet 45 minuten in de modus “Krupa”. Multicooker Redmond doet de rest..

toevoegen перловку

Een stevig, smakelijk gerstgerecht is perfect voor een familiediner..

pap готова

Gerst koken met champignons

Alkmaarse gort wordt heerlijk gecombineerd met veel producten: het kan worden gekookt met melk, een vleesgerecht maken, in combinatie met groenten krijg je een uitstekende vegetarische optie. En de gerst is erg lekker om met champignons te koken – voor degenen die vasten of een vegetarische levensstijl leiden, dit gerecht zal het zeker leuk vinden..

Om de gerst met champignons te bereiden, heb je een multicooker-helper en eenvoudige ingrediënten nodig:

Alkmaarse gort 1 multi-glas
champignons 400 g
uien 1 stuk
Zout, peper Proeven
water 2 multi-cups
Zonnebloemolie Best een beetje

Kooktijd – ongeveer een uur. De calorische inhoud van dit gerecht is 109,36 kcal, dat wil zeggen, gerst met champignons is net zo voedzaam als de vleesversie..

Het zal geweldig zijn als het graan al sinds de avond is doorweekt en zacht is geworden. Zo niet, doe het en begin over een paar uur te koken. Wanneer alles gereed is, kunt u doorgaan:

 • Snipper de ui en bak in de juiste modus 7 minuten goudbruin; Gewassen en grof gesneden champignons toevoegen aan de ui en wacht nog eens 10-15 minuten;
 • We voegen grits en water toe aan de ingrediënten, veranderen de modus in “Pilaf”, “Rice” of “Bookwheat” – deze standen maken de gerechten meer kruimelig, stel de kooktijd in op 30-40 minuten;
 • Na de bereiding krijgen we een gerecht en genieten we van de lekkerste gerst met champignons! Voor echt gastronomisch gerecht kun je echt koninklijk worden, als je het water op de vleesbouillon vervangt en zure room toevoegt.

imagesHoe interessant is het om een ​​cake van cookies te maken zonder te bakken. Lees hoe u een crème maakt en welke soorten cookies u kunt gebruiken..

Snelle pita met krabsticks, eieren en groenten. Lees om een ​​interessante snack te maken.

Lees hoe je egels kookt die gemaakt zijn van rijst en vlees. Dit leuke gerecht is altijd geliefd bij kinderen, zelfs de meest wispelturig. proberen.

Hoe een gezonde pap te koken voor het ontbijt

Goed ontbijt is erg belangrijk voor het kind, hij geeft de hele dag energie en geeft kracht. Gerstepap op melk, gekookt in een multi-cooker Polaris – ideaal om ‘s ochtends te verfrissen.

Om dergelijke pap te bereiden, hebben de volgende ingrediënten nodig:

Alkmaarse gort 1 kop
melk 2 glazen
suiker 3 theelepels
zout Proeven
boter Proeven

Kooktijd – 2 uur, calorie – 156 kcal.

parelgort каша с морковкой

 • Na het wassen van de korrels, ze 1,5-2 uur weken, waarna het water moet worden afgetapt en de gerst opnieuw moet worden gewassen;
 • Aan het gewassen graan toevoegen alle ingrediënten behalve boter, en, na goed te hebben gemengd, lag in een langzaam kooktoestel. Kooktijd – 60 minuten in de modus “Melkpap” en nog een uur in de modus “Quenchen”;
 • Voeg boter aan de afgewerkte pap toe – wie ervan houdt, laat een beetje staan; Het toevoegen van vers fruit en bessen is niet nodig, maar het zal de smaak aanzienlijk verbeteren..

Heerlijke augurk met Alkmaarse gort

Het oudste nationale gerecht – augurk, verliest vandaag niet aan populariteit. Rassolnik is moeilijk voorstelbaar zonder de belangrijkste “held” – ingelegde komkommer. Er zijn veel moderne recepten voor augurk, maar nog steeds traditioneel, en, waarschijnlijk, de meest smakelijke is gebeitst augurken met Alkmaarse gort. De juiste augurk is dik, licht zuur en zeer voedzaam. In een slow cooker is het heel eenvoudig om augurk met gerst te koken, dit staat hieronder vermeld..

Van de ingrediënten die je nodig hebt:

parelgort 100 g
Wortel, ui Een voor een
aardappelen 4 stuks
Vlees, alle 300 g
Komkommers, gezouten 200 g
water 2 liter
Selderij, peterselie 100 g
Zout, specerijen Proeven

Kooktijd – 1,5 uur, calorie – 44,55 kcal

Voorafgaande bereiding van vlees en granen: het vlees een paar uur voor het koken in water onderdompelen, u kunt de bouillon transparant krijgen en de zachte gerst sneller gaar worden.

Bereiding van pekel in een multikoker bestaat uit de volgende stappen:

 • 5-7 minuten, bak het vlees in stukjes, zet de “Frituur” -modus aan, voeg dan water toe, zet de “Soep” of “Stoven” -modus aan. We hebben de tijd ingesteld – 30-40 minuten;
 • We reinigen en snijden de ui, wrijven de wortel in het middelste stro. Gezouten komkommers – in kleine blokjes, bovendien gewassen met selderij en peterselie, en snij ze. Schil en hak de aardappelen;
 • Bak de ui 5-7 minuten, voeg de knolselderij en peterselie toe, bak nog 5 minuten. Op zijn minst zetten we wortels in de hele massa en bakken ze nog eens 5 minuten;
 • Gezouten komkommers moeten ook 5-7 minuten zweten met groenten;
 • Wanneer de kooktijd is verstreken, haal het voorzichtig uit de bouillon en voeg groenten, aardappelen, zout en kruiden, parelgerst aan de kom met meerdere gaarstenen toe. We hebben 1 uur kooktijd ingesteld in de modus “Soep” of “Stoven”. Wanneer het einde van het programma 20 minuten is, voeg dan de augurk, de rest van de komkommers en het vlees toe.

Heet gekruide augurk met vers brood en dikke zure room zal een echt koninklijk diner voor het hele gezin zijn..

Culinaire opmerkingen

Geheime nummer 1: geniet. Het is gebruikelijk om de parelgerst vooraf te weken, zelfs als deze in een slowcooker moet worden gekookt. Waarom? Omdat de croupe hard genoeg is en het kruimelig in een gerecht moet worden, moet het goed “openen”. In water zwelt het op en neemt toe, maar dan moet het gedurende een kortere tijd worden gekookt..

Geheime nummer 2: tijdens het koken, moet grutten niet worden gegoten met water uit de kraan, maar gekookt.

Geheime nummer 3: de ideale verhouding bij het koken van parelgort wordt beschouwd als 3 porties water per portie graan.

Geheime nummer 4: kooktijd. Als het graan goed is doorweekt, moet het ongeveer een uur worden gaar, zonder te weken wordt de tijd verdubbeld.

Geheime nummer 5: gerst kan met alles worden gekookt. Het zal smakelijk zijn in garnering op water, in pap op melk, met de toevoeging van groenten en champignons, boter en vlees.

Alkmaarse gort kan een verscheidenheid aan gerechten bereiden. Voor degenen die geven om hun gezondheid en de voorkeur geven om goed te eten, is Alkmaarse gort ideaal. Het is gezond en bevredigend, gecombineerd met veel producten, en het bereiden van gerechten in een slowcooker maakt van koken een waar genoegen.!

Eet smakelijk!

Loading...