Gierstpap met pompoen in een slowcooker – gezond ontbijt zonder gedoe

Het eten van warme pap is een gezonde en gezonde gewoonte. Maar het is op dit tijdstip van de dag dat elke minuut telt en dan komt het slow cooker te hulp. Ze werden gewaardeerd door ouders van jonge kinderen en door aanhangers met een gezond voedingspatroon..

Zelfs als je kleintjes al zijn gegroeid, probeer dan je eigen pompoengierst te koken. Deze twee producten zijn eenvoudig voor elkaar gemaakt en sluiten perfect aan bij de smaak..

Bovendien zal het een zeer gezonde maaltijd met veel vitamines zijn. De slowcooker verwarmt immers zachtjes de ingrediënten, waardoor alle voedingsstoffen behouden blijven.

Vegetarische gierstpap met pompoen in een langzaam kooktoestel
gierst каша с тыквой в мультиварке – полезный завтрак без хлопот
ingrediënten Aantal
Millet Gries 350 g
Rijpe oranje gepelde pompoen 350 g
Witte ui 1 stuk
Geraffineerde plantaardige olie 30 g
Witte versgemalen peper en grof zout “zee” proeven
Gekookt water 0,8 l
Kooktijd: 120 minuten Calorieën per 100 gram: 85 Kcal
Een onderscheidend kenmerk van tarwe is het hoge gehalte aan eiwitten en plantaardig vet. Het is smakelijk en bevredigend. Dit maakt het erg aantrekkelijk voor vegetariërs en mensen die berichten bewaren..

Aangevuld met pompoen, zal zo’n pap een uitgebreid ontbijt of diner zijn. Het kan ook worden gebruikt als bijgerecht voor mager vlees of vis..

Laten we beginnen met het koken van vegetarische gierstpap:

 1. Spoel de gierst grondig af, het water moet transparant worden, giet aan het einde in kokend water;
 2. Laat de gierst een uur in koud water weken;
 3. Snijd pompoen in kleine blokjes of rasp het;
 4. Pel en snipper de ui;
 5. Giet olie in de kom van het slowcooker, doe de uien en pompoenplakken, zet de “fry” of “baking” -modus aan en zet de timer gedurende 15 minuten;
 6. Voeg na het piepje de gierst toe en laat er water uit lopen;
 7. Roer het graan met groenten, zout en peper, bedek met gezuiverd gekookt water;
 8. Sluit het multikookplaatdeksel, als uw model een klep heeft om stoom af te geven, moet deze ook worden gesloten, de pap moet goed worden afgesloten;
 9. Zet de timer in de modus “pap” of “pilaf” gedurende 30 minuten, na het einde van het koken, open de stoomklep of open het deksel een beetje;
 10. Laat de pompoen pshenka nog 10 minuten staan;
 11. Serveer het warm met croutons met zwart brood..

Gierstpap met pompoen in dit recept kan in de oven worden gekookt. Bovendien, als er een wens is, voordat u de groenten legt, kunt u gesneden vlees of gehakt toevoegen – dan zal dit gerecht de stevige lunch volledig vervangen..

Gierstpap met gedroogde abrikozen en pompoen op melk in een slowcooker

Warme en zoete melkpap is een van de meest favoriete ontbijt voor kinderen. En volwassenen zullen niet weigeren om dit gerecht te proberen..

Met het slowcooker kunt u het bereiden van gerechten aanzienlijk vereenvoudigen. Millet is al heel lang bereid, het is ideaal om in de keukenassistent te koken.

Om te koken heb je nodig:

 • Pompoen rijpe oranje variëteiten (gepeld) – 400 g;
 • Gedroogde abrikozen of gedroogde abrikozen zonder steen – 100 g;
 • Tarwegrutten – 1 multi-glas;
 • Hele koemelk, UHT – 3 multi-cups;
 • Gezuiverd gekookt water – 2 multi-cups;
 • Boterkoeboter – 30 g;
 • Witte of bruine suiker – 2-3 el;
 • Niet-gearomatiseerd keukenzout – naar smaak;
 • Je kunt kaneel en vanillesuiker naar smaak toevoegen.

Laten we beginnen met het garen van tarwe met pompoen:

  1. Maak de pompoen schoon en wrijf hem op een grove rasp, kan in kleine stukjes worden gesneden;
  2. Gedroogde abrikozen of abrikozen moeten worden gewassen en kokend water worden gegoten gedurende 20 minuten, vervolgens worden weggegooid op een zeef, afgekoeld en in repen gesneden;

hakken тыкву

  1. Gierst moet worden gespoeld, anders zal de pap bitter zijn, aan het eind vouwen tot een zeef en er kokend water overheen gieten;

wassen пшено

  1. Smeer de kom van de multikoker met boter, loop voorzichtig een stukje vet langs de bovenkant zodat de melk niet wegloopt;
  2. Doe gemalen pompoen en gehakte gedroogde abrikozen in een kom, giet gierst grutten, bestrooi met suiker en zout, roer;

toevoegen тыкву и курагу

  1. Giet melk vermengd met water, verdund zuivelproduct is niet nodig;
  2. Sluit het multikookplaatdeksel en de stoomafgifteklep, zet de melkpap of de korrelmodus aan, stel de timer in op 30 minuten;

toevoegen молоко

  1. Laat de pap na het koken nog 30 minuten rusten;
  2. Serveer gierstpap met pompoen en gedroogde abrikozen voor het ontbijt met een boterham.

klaar каша

De nuances van het gebruik van culinaire eenheden van verschillende merken

Verschillende modellen multicookers hebben hun eigen kenmerken voor het bereiden van melkpap, maar de snelkookpan is niet geschikt voor dit traditionele ontbijt. Het feit is dat alle granen, en met name gierst, niet alleen worden gekookt, maar ook worden geperst. Het is deze langzame bereiding die ze bijzonder smakelijk maakt..

De Polaris multicooker is de gemakkelijkst te gebruiken. Veel modellen van dit bedrijf hebben geen speciale modus voor het maken van kleverige melkpap..

Ervaren huisvrouwen adviseren u om de “Soep” -modus te gebruiken. Er is een vertraagde start, maar voor gierst is het noodzakelijk om een ​​uur toe te voegen om dit te voorkomen..

In de meeste Redmond multi-cooker-modellen is er de pap-modus. Een handigere functie van vertraagde start en automatische verwarming, wat erg belangrijk is om de tarwe met pompoen tot maximale bereidheid en aangename zachtheid te brengen.

Multivarki bedrijf “Panasonic” heeft een relatief hoge prijs. Maar zijn ongetwijfeld pluspunt is maximaal bedieningsgemak. Pompapap wordt heel voorzichtig gekookt, verwarmd en gemalen. Het blijkt de perfecte schotel te zijn – zoals in een pan in de oven.

pap геркулесоваяHercules pap op melkrecept in een slowcooker is handig voor diegenen die hun dag graag beginnen met lekker en gezond eten.

Als je niet van zuivelproducten houdt, let dan op het recept voor gierstpap met pompoen in het water, lees hoe je moet koken.

Je zult ook van het recept voor maïspap met pompoen in melk houden, alle kookgeheimen die hier te lezen zijn..

Kooktips

Ongeacht of je de gierst gaat koken in een slowcooker of in een gewone pan, moet je rekening houden met de eigenaardigheden van dit graan. Feit is dat het niet alleen veel eiwitten bevat, die kenmerkend zijn voor alle granen, maar ook veel vet. Deze factor draagt ​​bij aan een sterke afname van de houdbaarheid..

Kopen gierst in de winkel, let op de datum van verpakking, het zou niet meer dan een paar maanden moeten zijn. Thuis is het moeilijk om optimale opslagomstandigheden te handhaven en de hydrolyse van vetten te vermijden. Ze geven deze romp onaangename bitterheid.

Pompoen past goed bij elke granen, maar met gierst blijkt het de lekkerste. Geef de voorkeur aan koken in een slowcooker, het bewaart de vitamines en de oorspronkelijke smaak van de ingrediënten. We moeten echter rekening houden met enkele nuances:

 1. Het slowcooker verwarmt de vloeistof niet tot koken, wat betekent dat het vooraf moet worden gekookt of om UHT-melk te nemen;
 2. Vertraagde start is een zeer handige functie, maar extra ingrediënten kunnen melk verzuren, toevoegen voordat ze worden gekookt;
 3. Let op de verhoudingen van de producten, in de crock-pot is de pap langer en absorbeert deze de vloeistof sterker, dus de verhouding tot de korrels moet enigszins verschillen van die voor de pan.

Met behulp van dit prachtige culinaire aggregaat wordt gierstpap met pompoen rijk, zacht en zacht. Je kunt experimenteren met ingrediënten, vlees of gedroogde vruchten toevoegen – maar met de hulp van een keukenassistent zal het ontbijt altijd heerlijk zijn zonder veel gedoe..

Loading...